Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu takip ediyorum. güzel bilgiler var.
  • Arkadaşlar ben de konuda ismi geçen firmalardan birinde çalışıyorum. Aklınıza takılan sormak istediğiniz birşeyler varsa sorabilirsiniz.

Avis Budget ve Europcar'ın çalışma sistemlerini iyi bilirim. Ben bunlardan birinde çalışıyorum havalimanında iki yanımızda bu firmalar var.

Hangi firma olduğunu sormayın reklam yapmayalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neccko

Arkadaşlar ben de konuda ismi geçen firmalardan birinde çalışıyorum. Aklınıza takılan sormak istediğiniz birşeyler varsa sorabilirsiniz.

Avis Budget ve Europcar'ın çalışma sistemlerini iyi bilirim. Ben bunlardan birinde çalışıyorum havalimanında iki yanımızda bu firmalar var.

aranan kan bulunmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Nakit neden kiralanmiyor bu firmalardan kredi karti sartini anlamis degilim biri acabilirmi?

Kiralama firmaları kendilerini güvenceye almak isterler. Kredi kartı bunun içindir.

Mesela siz aracı kiraladınız, sonra aracı otoparka bırakıp gittiniz, aracın deposu da boş. Firma bu durumda kredi kartınızdan tahsil edecektir. Aynı şekilde Trafik cezaları içinde geçerli bu durum.

Başımıza çok geliyor, trafik cezası bize geliyor ceza saat ve tarihinde araç kimde bakıyoruz. Daha sonra müşteri ile irtibata geçiyoruz ve belirtiyoruz. Bazen öyle durumlar oluyor ki, müşteri cezaya itiraz ediyor. Devletin polisi cezayı yazmış (çoğu zaman cezalar resimli kanıtlı bir şekilde geliyor) ben kabul etmiyorum ödemiyorum derse kredi kartından tahsil edilir.

Kredi kartında yeterli limit yok ise hukuki işlemler başlar. Zaten imzalamış olduğunuz sözleşmede bunlar mevcuttur.

Nakit ödeme yapabilirsiniz, ancak bu durumda sizden provizyon alınacaktır.

Yoksa size 40-50 bin liralık araç veriliyor kredi kartı aracı güvenceye almak için değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neccko -- 11 Nisan 2012; 12:46:08 >

• quote:

Arkadaşlar ben de konuda ismi geçen firmalardan birinde çalışıyorum. Aklınıza takılan sormak istediğiniz birşeyler varsa sorabilirsiniz.

hocam sizin içinde bi mahsuru yoksa
    Hem ben hemde diğer arkadaşlar için
    Kiralama yaparken izlememiz gereken yolu
    Almamız gereken ekstra sigortaları
    aracı alırken ve teslim ederken nelere dikkat etmemiz gerektiğini
    meydana gelecek herhangi ters bi durumda hangi yolu izlemek gerektiğini yazabilirseniz
    Bizde yetkili bi merciden öğrenmiş oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

quote:

hocam sizin içinde bi mahsuru yoksa
    Hem ben hemde diğer arkadaşlar için
    Kiralama yaparken izlememiz gereken yolu
    Almamız gereken ekstra sigortaları
    aracı alırken ve teslim ederken nelere dikkat etmemiz gerektiğini
    meydana gelecek herhangi ters bi durumda hangi yolu izlemek gerektiğini yazabilirseniz
    Bizde yetkili bi merciden öğrenmiş oluruz

Öncelikle araç kiralarken her zaman kurumsal firmaları tercih edin.
    Kurumsal firmalar sizden boş, dolu senet vs istemezler.

Aracı kiralarken mutlaka iyi şekilde kontrol edin. Aracın etrafında herhangi bir hasar, çizik vs varsa bunları teslim tutanağına işaretlettirin.

Aracın içine de bakın muhakkak, koltuklarda veya tavanda yırtık delik veya ağır leke olup olmadığını kontrol edin.

Ruhsata bakın iki nüshasının da yerinde olduğundan emin olun, varsa yangın söndürme tüpüne bakın.

Stepne ve ilk yardım çantasını kışın ise zinciri kontrol edin.

Kısacası tespit tutanağında ne yazıyor ise iyi kontrol edin.

Aracın deposunun tam dolu olup olmadığına iyi bakın.

Bu çok gerekli değil ama çıkmadan aracın kilometresinin resmini çekin herhangi bir sebebi yok ama olmasında fayda var.

Birden çok gün kiraladıysanız aracın ruhsatını yanınıza alın, herhangi bir hırsızlık anında sizden ruhsat ve aracın anahtarı talep edilir.

Aracı sözleşmede ismi geçen sürücüden başkası kesinlikle kullanmasın (Ek sürücü yazdırabilirsiniz)

Alkollu kullanır ve kazaya karışırsanız geçmiş olsun.

Herhangi bir kaza vs olursa hemen aldığınız ofisle irtibata geçin, onlar ne söylerlerse onu yapın, olurda ulaşamazsanız mutlaka polis çağırın ve rapor tutturun.

Karşılıklı kazalarda kaza yaptığınız aracın sürücüsü ile kendi aranızda rapor tutabilirsiniz. Ancak anlaşmanız gerekecek eğer anlaşmazlık olursa polis çağırın.

Kaza raporuna ek mutlaka alkol muayenesi isteyin (Polisler siz söylemesenizde yaparlar ama ne olur ne olmaz siz hatırlatın)

Aldığınız yakıt fişlerini atmayın, saklayın. Araçta yakıttan dolayı bir hasar meydana gelirse size sorduklarında gösterirsiniz başınız ağrımaz.
    (Şirket için kiraladıysanız zaten muhasebeye vereceksiniz.)

Trafik cezası yediğinizde ne olacak ya beni nereden bulacaklar diye düşünmeyin, ceza yediğinizde bunu ofisinize söyleyin. Hatta imkanınız varsa ceza tutarını ödeyin kurtulun. (15 gün içinde öderseniz %25 indirimli ödersiniz)

Araçla ilgili bir arıza olursa mutlaka ofisle irtibata geçin. Arıza küçüktür belki ama siz önemsemeyip devam ettiğinizde hasar büyür sorun yaşayabilirsiniz.

Avis ve Budget'da kaza yaparsanız raporu götürmeniz yeterli, sizden herhangi bir ücret talep etmeyeceklerdir. ( Karşı tarafa verdiğiniz hasarın miktarı büyük ise ödenmez bunun için ek sigorta talep edebilirsiniz.)

Europcar'da ise durum farklı. Sigortalar muafiyetli olarak yapılır. Yani bir kaza yaptınız, suçlu ya da suçsuz hiç farketmez muafiyet bedeli ödersiniz.
    Mesela hasar 4000 TL, sizden araç bedelinin %1 veya %2 si tahsil edilir. Eğer muafiyet sigortası satın alırsanız bunu ödemezsiniz.

Mini hasar sigortasını mutlaka alın, çok büyük bir rakam değil ama işlevi büyük.

Aracı teslim ettiğinizde teslin tutanağını kontrol edin herhangi bir problem yoksa imzalayın. Ve kesinlikle atmayın.

Aklıma bu kada geldi :)

Siz sorun ben cevaplarım.

• quote:

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Yakıt mevzusu aklıma takılıyor benim,bir arkadaş yazmış ya konuya"-kiralama ofisine 1 km kala depoyu fulledim teslim ettim,eksik yakıt var diye 30 $ aldılar"..

Bu ibreye bakılarak mı ölçülüyor yoksa farklı bir yöntemle mi?
    Yakıt ibresinin 2-3 LT 'ye hassasiyeti olacağını pek sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

Yakıt mevzusu aklıma takılıyor benim,bir arkadaş yazmış ya konuya"-kiralama ofisine 1 km kala depoyu fulledim teslim ettim,eksik yakıt var diye 30 $ aldılar"..

İbreye bakılarak ölçülür. Eğer depo 8 ise yani full çizgisindeyse sizden ücret talep edemezler. O yüzden teslim alırken ve teslim ederken dikkatli olun ve deponun 8 e 8 olarak yazıldığından emin olun.

Eğer siz depoyu dolu olarak teslim ettiyseniz ve elinizde teslim tutanağı varsa orada da aracı geri teslim ettiğinizde 8 ibaresi varsa tahsil edilen tutara itiraz edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neccko -- 11 Nisan 2012; 15:39:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

İbreye bakılarak ölçülür. Eğer depo 8 ise yani full çizgisindeyse sizden ücret talep edemezler. O yüzden teslim alırken ve teslim ederken dikkatli olun ve deponun 8 e 8 olarak yazıldığından emin olun.

Eğer siz depoyu dolu olarak teslim ettiyseniz ve elinizde teslim tutanağı varsa orada da aracı geri teslim ettiğinizde 8 ibaresi varsa tahsil edilen tutara itiraz edebilirsiniz.

Teşekkürler

• quote:

...

Arkadaşım öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. Biz bu yaz bir kaç arkadaş, AVIS'ten bir otomobil kiralayıp tur yapmak istiyoruz. AVIS'te kilometre sınırı falan var mı araçlarda? Aklımızdaki araç BMW 3.20d

Saygılar.
  • neccko

Yararlı bilgiler için teşekkürler.İyi çalışmalar.

Pek araç kiralayan yok sanırım forumdan. Başlığı avis, budget, sixt, hertz, assist, olarak değiştirirsek aramalarda daha çok kullanıcıya ulaşabilir.

Mayıs ayı için centralden polo tdi rezerve ettim her ay farklı firmaları deniyorum, bununla ilgili deneyimlerimi sonraki ay paylaşacağım.
  • arkadaşlar birde leaseplan var buda yurt dışı meşeeli galiba ülkemizde faaliyet gösteren bir firma onada bir bakın derim ben bu firmayı doğuş çelikmotor ve leaseplan 2.el açık artırma yapılacağına dair dod sitesinde duyuru yaptıklarında araştırma sonucunda bu faaliyette olduklarını öğrenmiştim
  • birde teb arval var teb bankasının grup şirketlerinden
  • Ben Almanya'da Europcar'dan kiralamıştım, VW Polo veya benzeri olarak geçiyordu. 23 km'de kırmızı Audi A1 vermiştiler

Tabii maliyeti şirket karşıladığı için fiyatı pek hatırlamıyorum..
  • leasePlan ve tebarival operasyonel kiralamalar için, hedeffilo ve intercity'de olduğu gibi.

Özellikle istanbul avrupa yakasında X5'ler a6'lar gibi lüks araçların bu firmaların plakalığını taşıdığını görmek mümkün.
  • Europcar avrupada kiraladık çokta memnun kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbulut10

neccko

Yararlı bilgiler için teşekkürler.İyi çalışmalar.

Pek araç kiralayan yok sanırım forumdan. Başlığı avis, budget, sixt, hertz, assist, olarak değiştirirsek aramalarda daha çok kullanıcıya ulaşabilir.

Mayıs ayı için centralden polo tdi rezerve ettim her ay farklı firmaları deniyorum, bununla ilgili deneyimlerimi sonraki ay paylaşacağım.

önerinizi dikakte alarak başlığı düzenliyorum
  • guncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Mesajim bulunsun cunku bu konuda fena canim yandi ayrintilariyla okuyacam

yanlız değilsin dostum,forumda çok üye var bu iş yüzünden başı belaya giren
  • budget, avis, assist, hertz ve national'dan sürekli araç kiralarım. zaten gerek yapılması ve yapılmaması gerekenleri detaylı olarak yazmış arkadaşlar. ancak yine hatırlatmak için kesinlikle aracın içine dışına sigara yanığından bir taş sıyırmasına kadar kontrol edin ve aracı teslim alırken araç krokisine işletin bunları. kazaya karışmadım daha önce ancak her durumda (kurumsal firmalarda 24 saat ulaşılacak telefonlar vardır) firmayı haberdar edin ve onların yönlendirmelerine göre işlem yapın. istanbul içi kiralamalarda mutlaka ek sigorta alın. eğer clio vb. araçlarla uzun kiralama yapacaksanız ek sigortaya gerek yok. kullanmış olduğum firmalar hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse;

budget: 3 gün mondeo ve 2 gün clio kiralamıştım. ek sigortası 15 tl civarındaydı. araçları temiz ve bakımlı oluyor ancak fiyat diğerlerine göre pahalı.
    avis: zaten budget ile kardeş firmalar sayılırlar. araç kaliteleri aynı. yine fiyat olarak budgetten bile pahalı oluyor fiyatları. ancak vodofone hattınız varsa yüzde 25 indirim zamanları oluyor.
    assist: bir şehir fırsatı sayesinde bu firma ile çalıştım. 12 gün fluence ve 2 gün clio kiraladım. her 2 araçta da sorun çıkmıştı ancak zorunlu olarak kullandım. 12 günlük fluence de yağ ucu ucunaydı ve istanbula geldiğimde minimumun altındaydı ve bunu uyarmama rağmen siz eklemeyin dediler. clionunda frenlemesinde problem vardı sola çekiyordu. ayrıca fluence i alırken çakmak girişi çalışmıyordu. 12 gün boyunca navi lazım olacağından sigortayı değiştirmek zorunda kalmıştım. fiyatları uygun gibi ancak araçları biraz bakımsız.
    hertz: en ekonomik ve en müşteriye değer veren firma diyebilirim. fiyatları gerçekten çok uygun olabiliyor bazen. uçak bileti gibi erken rezervasyona çok uygun fiyatlar olabiliyor. 39 tl ye reklamlı araç kiraladığımı da bilirim. ayrıca geçen bayram accent kiralamıştım ve ellerindeki accent ankarada kaza yaptığından bana 69 tl den 4 gün boyunca c180 ve ya land rover vermişlerdi ve ben de c180 ile bayramı geçirmiştim :) yani öyle elimizde araç yok olayı yapmıyorlar.
    national: yine şehir fırsatı sayesinde bu firmayı tanıdım. müşteriye yaklaşımları çok iyi. kuga ve focus kiraladım. hatta bu haftasonu yine bir focus alacağım. araçları çok temiz. fiyatları da sürekli fırsatları takip ederseniz uygun. 169 tl ye ford kuga jeep kiralayabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.