Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Konya'da defalarca Europcar'ın şehir merkezindeki ofisinden 2015 Focus kiraladım. Ne hikmetse önceki sayfalarda bahsedilen diğer kurumsal firmalarla yaşanan sıkıntıların hiç birini yaşamadım. Aracı bana verirken her seferinde de detaylı şekilde bütün çizik, göçük, eziklerini not ettiler. Teslim alırken ise bu kadar incelemeden aracın etrafında bir tur atıp teslim aldılar. Hatta bir keresinde teslim alırlarken bir sorun yaşayıp yaşamadığımı sorup aracın etrafında dahi dolaşmadan ofisin önüne çekip faturamı verdiler. Hiç bir zaman araçları kirli almadım. Tertemiz ve parfümleri sıkılmış araçlar teslim aldım. Merkez ofisteki beyfendi gecenin bir yarısı bile telefonlarıma cevap verdi. İlk kiraladığım Focus 3.gün hafif yağ damlatmaya başladı. Şehir dışına çıktığım için beni bulunduğum şehirdeki ofise yönlendirdi. Aynı gün aracı sorgusuz sualsiz değiştirdiler. Karttan provizyon çekmiyorlar. Kart bilgilerinizi veriyorsunuz. İster nakit ödeme yapıyorsunuz isterseniz karttan çekiyorlar. Aracı teslim ettiğiniz an faturanızı veriyorlar. 1 saat gecikme opsiyonunuz var. Europcar ile alakalı yaşadığım tek sıkıntı maalesef araç çeşitliliği fazla değil. Diğer illerde daha fazla fakat Konya'da sadece 2-3 çeşit araç var. Belli dönemlerde çeşitlilik fazla oluyor. Fluence, Focus ve Fiesta seçenekleri sundular bana. Bu ay sonunda yine araç kiralamam gerekiyor. Bu sefer Avis ve Budget ofislerine de uğrayacağım. Ama şu karttan provizyon çekme işi beni biraz zora sokuyor. Zira öğrenciyim ve kredi kartı limitim 1000 TL. Hangi araçta ne kadar provizyon aldıklarını öğrenmek için illa ofise mi uğramak lazım? Yoksa bunun bir hesaplaması var mı?

• lexpol kullanıcısına yanıt
    avis budget ekonomi grubu 300 tl orta grup 500 tl üst grup 750 tl premium 1000 200 tl provizyon alıyorlar
  • sanırım benim de bir sorum olacak pazar günü hertz alsancaktan araç kiraladım. 500 lira k. kartına bloke koydular. pazartesi sabah teslim ettim. bloke hala kalkmadı. kalkması kaç gün sürüyor ki?
  • ArwenSChild kullanıcısına yanıt
    budget ta 1-2 hafta içinde kaldırılıyor.önümüzdeki hafta ortasına kadar bekle,ondan sonra yine kaldırılmamış ise arar sorarsın
  • Dostlar, mini hasar sigortası ile ilgili bir sorum var. Araçta meydana gelecek her türlü hasar için kasko devreye giriyor ama polis tutanağı şart. Bir kiralama yetkilisi polis gelmiyor diye mini hasar tavsiye ediyoruz dedi.

Benim merak ettiğim, polis gelip tutanak tutmak zorunda mı? Keyfi olarak mı gelmiyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    eğer ortada kaza varsa mecbur gelecek ben 155 i arayıp çağırmıştım 3 4 saat sonra anca geldi işlemleri yaptı belgeleri verdi gitti
  • Yok küçük hasarlarda, park ederken sürtme gibi. Firmalar tutanak istiyo malum...

• İspanya'da Avis ya Budget ne kadar depozito alıyor acaba ? Sitelerinde yazmıyor.
  • yaz başında hollandadan gelen bir türk ahbabım avis'ten a3 sedan kiraladı.şehiriçinde önden kaza yaptı,airbaglar açıldı.1 gün kadar yattı parası aldılar,ertesi sabah kapıya kadar başka bir a3 sedan getirdiler.tabi kazada polis çağırıldı ve tutanak tutuldu.
  • arkdaşlar budget de yaşadığımız şehirdeki havalimanından araç kiralayabiliyoruz dimi?
  • Öncelikle dostlar, araç kiralamalarında işlemi online yapmak her zaman daha mantıklı geliyor bana. Defalarca araç kiraladım, özellikle Sixt'ten ve Central'dan. Dediklerinden şaşmadılar, hiç mağdur etmediler. Özetle;

Central da online ödeme yapmak için 3D seçeneğini işaretleMEmek gerekiyor. Araçları çok temiz, genelde düşük km li. 10000 e kadar çoğunlukla. Hiç sorun yaşamadım, personel gayet kibar ve ilgili. Ayrıca, bu şekilde online rezervasyonla giderseniz ve ellerinde rezervasyon yaptığınız araç olmazsa kiraladığınız araç grubunun üst sınıflarını(hangi üst varsa) hiç bir ekstra ücret ödemeden, kesinti yapılmadan alabiliyorsunuz ki son kiralamam öyle oldu, böyle yapmak zorundalarmış şirket politikaları gereği. Audi A3 kiralamıştım, Passat verdiler hiç bir ücret almadan ki pırıl pırıl arabaydı. Kış lastiği, zinciri vardı. Ve central da km sınırı yok. Fiyatları sabit.

Sixt daha kurumsal takılıyor, personel biraz bunaltıcı. Fiyatları biraz daha uygun olabiliyor, her ilde farklı fiyat politikaları var. Eğer rezervasyonunuz erken olursa çok uygun fiyatlara araba kiralayabilirsiniz. İlla sixt derseniz, orta veya üst sınıf araç kiralamak mantıklı. Temiz ve düşük km li oluyor bu tip araçları. Diğer düşük araçları yüksek km li ve yıpranmış olabiliyor.

Avis, budget rezervasyon yaptırdım bi kaç kere ama araç durumlarından vs kendileri iptal ettiler. Niye rezervasyon yaptırıyosun madem araç yok? Bi de budget rezervasyon onayı filan gerektiriyor bazı araçlarında. Zaten genelde de tercih etmiyorum bunları şahsen ellerindeki araç marka/modellerinden dolayı. Central ve sixt bu anlamda da çok iyi.

Genel izlenimlerden gördüğüm kurumsal firmalar harici araç kiralaması yapmak çok mantıklı değil. Boş senet imzalatana denk geldim. Gerek yok. Diğeri alsın provizyonu, en azından kafan rahat. Hatan varsa ödersin, yoksa kartına iade edilir.

• slhddn S kullanıcısına yanıt
    budget ta bu olay başıma geldi pazar günü bmw grubundan rezervasyon yaptım pazatesi ofise gittim arabanız gelecek dedi sonra operasyon sorumlusu yanıma geldi o grupta araçlar kalmadı dedi sistemde gelecek c200 görnüyor dedi müşterisini aradı oda 3 gün uzattı benden çok özür diledi mağduriyetimi gidermek için fluence fiyatına qashqai dizel otomatik verdi 500 tl provizyon aldı bir dahaki kiralamada üst gruptan vereceğine bu olaydan dolayı indirim yapacağını söyledi bende sözüne güvenip tekrar rezervasyon yaptım eğer ofise gittiğimde söyledikleri lafta kalırsa ofise güzel sesimi yükselticem ve herkese rezil edicem sonra genel merkeze şikayet ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 30 Aralık 2015; 17:37:21 >
  • budgetten bi hafta önce rezervasyon yaptık bugün aracı almaya gittiğimizde 2011 model 155 binde focus verdiler ofis görevlisine araçlarımız 2015 model diye reklam yapıyorsunuz neden böyle diye sorduğumuzda ukala bi şekilde seçtiğiniz sınıfta bi araç full donanımlı nesini beğenmiyosunuz gibi bi cevap aldık.. Budgetten kiralama yaparken araçlar 2015 diye gitmeyin sizde bizim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz..

• ckraycn kullanıcısına yanıt
    yıl 2016 olacak 2011 model nedir güldürdü çogu kurumsal firmalar 2015 model araba veriyor bazılarında 2014 olabiliyor ama onun altında araba yok nisan gibi 2016 modeller gelecek bence orası budget ofisi değildir (franchising) ofisidir isim hakkını almışlardır işletiyorlardır aviste ve enterprise tada böyle olaylar var havalimanı ve taksim ofisleri genelde kurumsal oluyor ben budgetten pazartesi kiraladım bana 8 aylık full donanımlı qashqai dizel otomatik verdiler sende bunlara dikkat edip arabayı kiralarsın
  • Eskişehirde yaşıyorum orda olan ofis franchising ofismi bilmiyorum ama bundan sonra daha dikkatli olucam :)

• Beyler şu aralar kiraladığınız araçlarda kış lastiği takılı mı?

• celutska kullanıcısına yanıt
    garentada sormuştum pesonel 4 mersim demişti bagaja zincir de koymuştu valla lastikten ceza gelirse firmaya ödetirim sonuçta araçlara kış lastigi takmak zorundalar
    genelde havalimanı ofisleri kurumsal oluyor şehir ofisleri bazen şahıs olarak işletebiliyor eğer havalimanı sana yakınsa ordan kirala hem 2015 model 10 20 bin kmde araba alırsın
  • Tavsiyenizi dikkate alıcam :) kış lastiği var araçta ama zincir söylemeyi unuttum onlarda bişey söylemedi alırken belirtin siz

ben hiçbişey söylemedim zincir aklıma bile gelmedi adam kendisi söyledi zincir koyucam diye
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.