Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
215.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bu ekstra sigortalarla ilgili bilginiz var mı acaba?

Genelde ben Garenta'dan kiralama yapıyorum. Her kiralamama mutlaka Süper sigortayı ekletiyorum. Günlük 20 TL. İçinde Mini Hasar sigortası, ferdi kaza sigortası vs. vs. bişeyler mevcut.

Bütün bunlar kaza yapıldığında kişilerin ölüm-sakat kalma vb. ya da hırsızlık, karşı tarafın masrafı gibi gibi şeylerle ilgili.

Sorum şu : Herhangi bir kaza durumunda kullandığın araçta meydana gelen hasarın karşılanması için bu sigortaları veya herhangi bir sigortayı satın almaya gerek var mıdır? Siz satın alıyo musunuz?
  • torsito kullanıcısına yanıt
    büyük kazalarda kasko zararı karşılıyor ufak kazalarda kasko kullanmadıkları için burada mini sigorta devreye giriyor süper kaskonun için ferdi kaza dahil değil onu ayrı alıyorsun bende her kiralamamda mini sigorta alıyorum
  • Garenta'da ferdi kaza dahil süper kasko ya. Ufak kazalar gibi, lastik patlaması cam kırılması vs gibi şeyler için mini sigorta yeterli mi diyosunuz.
    süper kaskoya gerek yok o zaman.
  • Europtan istanbulda 4 gün kiraladım sıkıntısız tertemiz araç verdiler teslim ederkende öyle bi bakıp aldılar sorunsuz oldu.
    Aylık araç kiralamayı düşünüyorum uygun bir şey bulabilir miyim bilen arkadaşlar var mı?
  • torsito kullanıcısına yanıt
    aslında mini sigortada gereksiz zaten 500 ile 1000 tl arası provizyon alıyorlar üstünde bide sigorta parası vermek bana saçma geliyor ama trafikte ne olacagı belli olmaz diye ben mini sigorta alıyorum
  • ahmtbrk58 kullanıcısına yanıt
    uygun bişeyler bulursan buraya da yazabilir misin hocam. Ben de aylık kiralıycam yakın zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D
    aslında mini sigortada gereksiz zaten 500 ile 1000 tl arası provizyon alıyorlar üstünde bide sigorta parası vermek bana saçma geliyor ama trafikte ne olacagı belli olmaz diye ben mini sigorta alıyorum

Kusura bakma ama saçma bir yorum yapmışsın..

Ne demek gereksiz?

Zaten provizyon alıyorlar diyorusunda provizyonu iade alıyorsun 3 gün içinde geri geliyor.

İnsanları burda yanlış yönlendirme, Araç kiralayacak arkadaşlar mini hasar yada eğer imkan varsa bir üstü süper mini hasar sigortasını mutlaka alın olmazsa olmazdır başınız ağrımaz ufak tefek meselelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PolarStern

Ne demek gereksiz?

Zaten provizyon alıyorlar diyorusunda provizyonu iade alıyorsun 3 gün içinde geri geliyor.

İnsanları burda yanlış yönlendirme, Araç kiralayacak arkadaşlar mini hasar yada eğer imkan varsa bir üstü süper mini hasar sigortasını mutlaka alın olmazsa olmazdır başınız ağrımaz ufak tefek meselelerde.

bana diyorsun da kendi mesajını yazarken okumuyorsun galiba asıl sen gereksiz mesaj yazmışsın

ben kimse extra sigorta almasın çok gereksiz para tuzagı gibi bişey mi yazdım

arkadaş bana sen alıyor musun diye sordu bende ona cevap verdim bişeyi anlamadan cevap verme

sonuçta araça bişey olsa eksik yakıt olsa vs provizyondan kesinti yapıyorlar bende ona göre cevap verdim

sonuçta sigortalar isteğe bağlı ister al ister alma cevap yazmadan önce kendi yazdıklarını tekrar oku

• Kendinle çelişmişsin hocam mini sigorta gerekli mi, gereksiz mi? İlk mesajında gereksiz yazmışsın arkadaş yazdıktan sonra ben gereksiz demedim yazmışsın. Hangi yazdığım doğru?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman firması Sixt rent a car'dan defalarca araç kiraladım, aracta tampon hasarı olduğu durum da oldu. her zaman tam kaza sigortası yaptırırım. sadece hasar beyanı ve bir imza atıp aracı teslim ediyorsunuz, kafanız rahat. bir keresinde bmw 1.16 rezervasyonu yaptırmıştım fakat araçları müşteriden dönmediği için başka araç vereceklerini söylediler ve jetta önerdiler. ben bmw için rezervasyon yaptırdığımı ve vw istemediğimi söyledim, bana 520i verdiler ve hiçbir ekstra ücret talep etmediler. kurumsal firmalar varken mahalle arasındaki üçkaatçılardan araç kiralamayın, başınız ağırmasın
  • tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    Tam kaza derken? Araçlar zaten kaskolu? Kaskoyu mu genişlettiniz_

• quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Tam kaza derken? Araçlar zaten kaskolu? Kaskoyu mu genişlettiniz_

Aynen öyle, mini hasarları normalde karşılamıyor sigorta (lastik, far vs.) fakat günlük 19 lira fark verip tam sigorta yaptırdığında ne olursa olsun tek bir kuruş ödemiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D

quote:

Orijinalden alıntı: PolarStern

Ne demek gereksiz?

bana diyorsun da kendi mesajını yazarken okumuyorsun galiba asıl sen gereksiz mesaj yazmışsın

ben kimse extra sigorta almasın çok gereksiz para tuzagı gibi bişey mi yazdım

arkadaş bana sen alıyor musun diye sordu bende ona cevap verdim bişeyi anlamadan cevap verme

sonuçta araça bişey olsa eksik yakıt olsa vs provizyondan kesinti yapıyorlar bende ona göre cevap verdim

sonuçta sigortalar isteğe bağlı ister al ister alma cevap yazmadan önce kendi yazdıklarını tekrar oku

Kardeş sana iki sayfa dolusu cevap yazdım ama sonra foruma atmaktan vazgectim olurda okur faydalanırsın diye :)) Sen aynen bu atarlı ergen tavırlarına devam et doğru yoldasın. Zaten arkadaş sana gerekli cevabı vermiş iki mesaj yazmışsın iki mesajın biribirini tutmuyor.

40 yaşındayım, iş gereği yıl içerisinde yurt içi, yurt dışı farklı firmalardan 50 - 60 kiralama yapıyorum. Tecrübe etmediğim kurumsal firma kalmadı. Sorusu olan varsa pm den yazarsa cevaplarım.

• tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç başına geldi kaza vs... yani anlatıyorlar da iş başa gelince mırın kırın ediyorlar. Ayrıca, mini hasar alacaklara tavsiyem özellikte lüks araç alıyorsanız pek bir önemi kalmıyor. Bir tanesinde 500 tl mini sigorta yapıyorlardı, halbuki o aracın (audi) en küçük masrafı bile en az 500 u buluyor. Yani mini hasar zaten bu anlamda işe yaramıyor. Kaldıki, mini hasarı polis gelmez zorda kalırsınız diyerek satıyorlar. Halbuki polis maddi hasarlı kazaların hiçbirine gelmiyor. O vakit maddi hasarlı kaza yaparsanız ne olacak? (Tek başınıza)... tutanağı kendiniz tutacaksınız ve kasko seve seve karşılayacak. Aynı şeyi mini kazalarda da yaparsınız. Çağırdım ama polis gelmedi deyip tutanak tutacaksınız. Araçlar zaten kaskolu. E bi zahmet karşılasın.

• quote:

Hocam hiç başına geldi kaza vs... yani anlatıyorlar da iş başa gelince mırın kırın ediyorlar. Ayrıca, mini hasar alacaklara tavsiyem özellikte lüks araç alıyorsanız pek bir önemi kalmıyor. Bir tanesinde 500 tl mini sigorta yapıyorlardı, halbuki o aracın (audi) en küçük masrafı bile en az 500 u buluyor. Yani mini hasar zaten bu anlamda işe yaramıyor. Kaldıki, mini hasarı polis gelmez zorda kalırsınız diyerek satıyorlar. Halbuki polis maddi hasarlı kazaların hiçbirine gelmiyor. O vakit maddi hasarlı kaza yaparsanız ne olacak? (Tek başınıza)... tutanağı kendiniz tutacaksınız ve kasko seve seve karşılayacak. Aynı şeyi mini kazalarda da yaparsınız. Çağırdım ama polis gelmedi deyip tutanak tutacaksınız. Araçlar zaten kaskolu. E bi zahmet karşılasın.

Hocam ben birkeresinde mercedes b serisi park ederken arka tampon sürtmüştüm, tamponda çatlak gibi olmuştu. tutanak falan hiçbirşey tutmadım. aracı teslim ederken zaten hasarlı yeri kontrol ediyorlar. Ehliyet fotokopin ile hasarı açıklayan bir beyan yazıyorsun, ilgili hasarın tam kaza sigortamdan karşılanmasını talep ediyorum diye, imzalıyor ve aracı teslim ediyorsun.

• quote:

Araçların çoğu muafiyetli kasko olduğundan , sözleşmelerine göre 500 ila 1000 tl arasında oluşan hasarları kasko karşılamıyor. Bu yüzden mini hasar kaskosu yaptırmanız gerekir. Yani aracı almadan kaskonun muafiyetli olup olmadığını sorarsanız daha sonradan başınız ağrımaz

• Alonj kullanıcısına yanıt
    İyi de mini hasarların çoğu 500 tl ye kadar karşılıyor? 500-1000 arası ne olacak?

• Maalesef cebinizden karşılayacaksınız. Fakat tam kasko (firmaların isimlendirmeleri değişebilir) yaptırırsanız , sıkıntı yaşamazsınız.
  • Budget ta Süper mini hasar sigortası 2.000 TL ye kadar olan hasarları karşılıyor. 2.000 TL aşacağını düşündüğünüz hasarlarda kaza tespit tutnağı gerekir.
  • HERKESİN DİKKATİNE CENTRAL FİNDEX SORGULAMASINA GEÇMİŞ 1600 PUAN ÜZERİNDE OLANLARA ARABA VERİYORLARMIŞ BU PUANIN ALTINDA OLAN KİŞİLERE ARABA VERMİYORLARMIŞ ESKİ SÜREKLİ KİRALAYANLARI DA SAYMIYORLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ DEDİ SEBEBİNİ SORDUM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ZORUNLU TUTUYOR DEDİ FİNDEX İLE EMNİYETİN ALAKASI OLMADIGI İÇİN EMNİYETİ BAHANE EDİYORLAR ARTIK CENTRAL HERKESE ARABA VERMEK İSTEMİYOR ONA GÖRE CENTRAL DAN ALACAKLAR DİKKAT ETSİN
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.