Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda her kafadan ayri sesler cikmis, kimisi arac surucusunu hakli bulmus, kimisi guvenlik gorevlisi hakli bulmus.. Yok efendim guvenlik gorevlisinin yerinde polis olsaymis aynisini yapabilecekmiymis, arabada ya bomba varsaymis vb. vb.

Ayni atarli davranisi polislere yapamadigimiz icin zaten polisler aldi baslarini gidiyor, kendilerini cok ustun bir yetkili makam sahibi goruyorlar ve ezebildigince vatandasi ezmeye calisiyorlar.. Araba bomba olmus olsa bile guvenlik gorevlisi bombayi nasil gorecek de bomba oldugunu anlayacak.. Bir baska sey ise, stepnenin disarida olmasi ve asil yerinde lpg tankinin takili oldugunun sanilmasi.. Simdi kisi gercekten stepnenin yerine lpg taktirsa ve stepnesinide evinin deposuna koysa yani bagajinda tasimasa ve yine guvenlik bagaji actiginda arabanin lpg'li oldugunu anlayabilecekmiydi.? Bir cok kontrol gostermelik..

Bazi guvenlik gorevlileri varki, calistigi yerin sahibi saniyor kendisini.. Bu tur kisilerle karsilastiginda bende durmuyorum (kullandigimiz tum araclarimi dizel) transit gecis yapiyorum.

Siz burada guvenlik gorevlisine bence yersiz atarlanmissiniz, amiri yada mudurude gelmis olsaydi yine bos yere atarlanmis olacaktiniz.. Kaldiki amir yada muduru gelmis olsaydi ve sizin gereksiz tepkinizi gorseydi sizi iceriye almazdi.. Cunku supheli durumunuz oldugunu dusunurdu.. Anlatabiliyormuyum..? Guvenligin sizde yapmanizi istedigi sey en fazla 30-40 saniyelik bir zamaninizi alirdi.. Tabi burada guvenlik gorevlisininde hal, hareket ve uslubuda cok onemli..!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam adam haklı görevini yapıyor. kim olsa aynı şeyi yapar. peki siz ruhsatı neden göstermediniz. ruhsatta benzinli diye yazıyodur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

Orijinalden alıntı: viva_la_muerte

Siz haksızsınız . Görevli işini yapıyor .

+1

+1 haksızsınız o adamın orda bulunma amacı o zaten onun için para ödeniyor o adama.Siz lpg yok desenizde size inanmak zorunda değil ki ortada istisnai bi durum olan stepnenin dışarda durma olayıda var avm çalışanı sonuna kadar haklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Hiç bir avm'de bagajımı açamazlar(zaten kilitlidir) açsada bişey değişmez.Çünki durmuyorum pat pat geçiyorum.Kimseye hesap vermem

hayırdır millet vekilimisiiz ? Sizin gibi her elini kolunu saallayan girerse nolur ? Velevki birisinin bagajında bomba var ?

Ne alakası var millet vekilleği ile çok isterse park ettiğim yere gelir rica eder istersem açarım istersem açmam hem size ne oluyor?Sizin içinde aynı şey geçerli isterseniz kontrol ettirmezsiniz.Bomba olayına gelince gerçekten çok güldüm.Saldırı yapacak adamın işi gücü yok avm mi patlatacak.Devletin bir sürü güvenlik açığı var gider onlara saldırır adamlar başbakanlığa 100m kala bomba patlattılar... Avm patlatınca ne olacak.Çok ısrar eden ispark görevlileri bakıyorlar araca ne oluyor sonuc: buyrun devam edebilirsiniz

peki bu gideri polisede yapabiliyormusnuz ? Yoksa sadece gücünüzün yettiği güvenlik görevlilerine mi yapıyorsunuz ?

Polis kibar ve beyefendi bir insansa isteklerine cevap veriyorum yok kaba biri ise tamam memur bey cezamı yazın gideyim diyorum.Polisinde izinsiz aracı arama gibi bir yetkiside yok.Bu tavrın aynısını güvenlik görevlisinede yaparım.İşlem yapacaksa varsa yetkisi yapabilir(bildiğim kadarıla varsa bir derdi karakola davet edebilir.Her hangi bi siyasi tanıdığım veya arkadaşım yok)

• görevli haklı
    kapan ve baba şart
  • Stepne yerinde değil Adam şüpelenmekte tamamen haklı nerden bilsin senin doğru söylediğini yalancının birisi LPG li aracını otoparka park etse park edilen araç yansa-patlasa kim verecek hesabını???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Konuyu açan bunu görme organıyla okusun. Hakaret etmeden önce.

• Yazık gerçekten, adam işini yapmaya çalışmış siz ise farklı işler peşindesiniz. Adamın öncelikli güvenliği o AVM'nin güvenlik ekibinin bir parçası olmak.
    Nereden bilecek kötü niyetli birinin bomba yüklü bir araçla içeriye girmeye çalışmadığını? Ama biri size silah çekse AVM'de nerede bu güvenlik diye bağırır ortalığı ayağa kaldırırsınız!

LPG'li araçların otoparklara alınıp alınmaması ayrı bir konu ancak...
  • Görevli sizin sözünüzle iş yapacak olsa baştan neden bagajı açsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

nokta.

• Güvenlik görevlisi haklı LPG olup olmadığına bakmak istemekte.. Adam arama yapmayacak, sadece LPG tankı var mı diye bakacak..

Fakat sizde haklısınız, onunla mı uğraşacaksınız ama vay ben yalan mı söylüyorum diyemezsiniz.. Adam gözünüzden mi anlayacak?

En mantıklısı ara kardeş diyecektiniz.. Tüm bagajı boşaltsın, kaldırsın, baksın, olduğu gibide yerine yerleştirsin..

Bunlarda onun görevi sonuçta.. Tartışmaya hacet yok.. Ara napıyosan yap ama bagajı aynı şekilde yerleştireceksin diyecektiniz..

İnsanların AVM'ye gelirken bagaja stepne koymaması gerekir ve bagajı boş tutarak OLASI aramalara hazır beklemesi gereklidir şeklinde bir şartname yok..
  • Burada görevli haklı tartışılacak hiçbişey yok ama tartışılacak başka bir konu var; O sırada içeride hiç lpg li araç yok mu?
  • Görevli sonuna kadar haklı göster dediyse göstereceksin işine gelmiyosa aynen senin yaptığın gibi çeker gidersin ne orası sana muhtaç ne de sen onlarla ;)
  • Sacma sapan,bombos ve rant amacli acilmis bir konu. Ilk sayfada bazi arkadaslar cok guzel yorumlarda bulunmus.Yonetmelik neyse uygulanir,orada asgari ucretle calisan gariban guvenlikci de emir kulu ve gorunuyor ki isini hakkiyla,helaliyle yapmis.

T.S.K da koca korgeneral ben bugun tras olmak istemedim,bu sebeple sakalimi kesmedim... diyemiyorsa,3. sahislarin tüzük geregi kendisine hesap sorma hakki varsa o guvenlik gorevlisininde vardir.Bu ulkede hala isini ciddiyetiyle,hakkiyla yapanlari gormek onur verici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 24 Ekim 2013; 17:21:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG'li araçtan uzak durmamın bir nedeni de bu işte. AVM'ye gidiyorum. Adam bagajı açıyor. Kapattıktan sonra yanıma gelip LPG var mı diye soruyor. Bu araba dizel dediğim zaman tamam deyip gönderiyor. Ayrıca arabaya şöyle bir şey yaptırdım. Kullandığım arabanın bagajının içten açılma özelliği yok orijinalinde. Her kontrolde arabadan inmekten bıkmıştım. En sonunda 50 TL verip bagajı içten açılır hale getirdim. Kaportada delik açtırdım bunun için.

Napalım yani. Adamlar bagajı açtırıyor. Bakıyor. Görevi bu. Zorluk çıkarmanın bir alemi yok. En fazla 10 saniye sürer.
  • Kafasına sıksaydın kamilin.
  • Bazı yerlerde bagajı açtırmıyorlar...Adamın elinde sopalı bir ayna var,onunla dışarıdan kontrol ediyor aracı...En iyisi bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Bazı yerlerde bagajı açtırmıyorlar...Adamın elinde sopalı bir ayna var,onunla dışarıdan kontrol ediyor aracı...En iyisi bu...

Ama bu şekilde bomba veya başka bir yabancı cisim aranır. Ya arabanın bagajında saklananlar.
  • o palladiumdaki güvenlikçilere bende sinir oluyorum. bilirsiniz seatlarda bagaj logodan açılıyor.bu adam bir türlü açamadı logoyu . logodan açılıyor dedim bağırdım yine açamadı indim açtım.neden kilitli tutuyorsunuz dedi. kilitli değil sen beceremedin dedim. lpg var mı araçta dedi.olsa buraya koymayız heralde sen burda arabaların bagajlarını merak ettiğin için durmuyorsun heralde biliyoruz dedim. Artık nereliyse türkçeyi bile konuşamazken ve bende hızlı hızlı adama cevap verince kitlendi kaldı.

Demem odur ki sana fazlasıyla hak veriyorum.Palladiumdaki güvenlikçilerde ciddi problemler var.
  • Tamamen göstermelik bir uygulama ve saçma. Ama orada görev yapan en alt kademedeki görevliye atarlanmak yersiz. "Araba benim malım, bagajı açmam derseniz" görevli de "burası özel mülk, içeri almıyoruz" der. Bir derdi olan güvenlik amiri ile, tatmin olmazsa avm yönetimi ile görüşür.

Dediğim gibi uygulama göstermelik ve saçma, bazı zamanlar bagajım ağzına kadar dolu oluyor, lpg olsa bomba olsa kim anlayacak.Bomba kontrolü vs diyenler de komik olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 24 Ekim 2013; 17:44:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.