Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Bu açıklama konuya noktayı koymuş esasında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla aracı arama hakları var ve aramlarına izin vermezsen oraya giremezsin
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    stepnesi bagajın içinde olan araçlarda stepne lastik yerine çoğu zaman küçük lpg tankı koyuluyor. adamda onu düşünerek stepnenin altına bakmayı istemiş. gereksiz bir tepki olmuş sonuçta adam görevini yapıyor ve o otoparka girmek istiyorsan lpg olmadığını kanıtlamak zorundasın. gereksiz bir tartışma ile zaten trafikte bunalmış olan insanları orada da bekletmeye hakkın yok.
  • ne bu havalar?? yalan da söylüyor olabilirsin, seni yalancı yerinde koyabilir ne var bunda? ne sanıyorsun kendini? ne bu ukalalık?
    zavallı adamcağız 3-5 kuruş için böyle saçma sapan insanlarla uğraşıyor. yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 24 Ekim 2013; 22:31:06 >
  • Geçen radara girmişim , polis durdurdu.
    Ben hızlı değildim dedim. O da tamam o zaman dedi.

• Haksızsınız kusura bakmayın Bagajı açıp güvenlikçiyi ikna etseydiniz hem siz otoparka girerdiniz hem arkadaki şoförler beklememiş olurdu hem de boşu boşuna tartışmaya girmezdiniz. Fark ettiyseniz burada zararlı çıkan sizsiniz. Hem otoparka giremediniz hem de belki güvenlikçinin 'bagajı göstermezsen otoparka sokmam işte' diye arkanızdan konuşmasına izin verdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Hiç bir avm'de bagajımı açamazlar(zaten kilitlidir) açsada bişey değişmez.Çünki durmuyorum pat pat geçiyorum.Kimseye hesap vermem

hayırdır millet vekilimisiiz ? Sizin gibi her elini kolunu saallayan girerse nolur ? Velevki birisinin bagajında bomba var ?

Ne alakası var millet vekilleği ile çok isterse park ettiğim yere gelir rica eder istersem açarım istersem açmam hem size ne oluyor?Sizin içinde aynı şey geçerli isterseniz kontrol ettirmezsiniz.Bomba olayına gelince gerçekten çok güldüm.Saldırı yapacak adamın işi gücü yok avm mi patlatacak.Devletin bir sürü güvenlik açığı var gider onlara saldırır adamlar başbakanlığa 100m kala bomba patlattılar... Avm patlatınca ne olacak.Çok ısrar eden ispark görevlileri bakıyorlar araca ne oluyor sonuc: buyrun devam edebilirsiniz

Aynı atar-gider i havaalanı girişlerinde arama yapan Özel Güvenliklere de yapabilirmisiniz... ???

Pantolon kemeri ile saatle uğraşamam... Basar geçerim kapıdan aramak isteyen arkamdan gelir "Rica" eder bende hoşuma giderse üzerimi aratırım diyebiliyormusunuz...

• Hocam ne olurdu baksaydı bu kadar stres yaşamamış olurdunuz oda işini yapıyor sonuçta o adam biri gelsinde beni rezil etsin demez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebinde 3-5 kuruş para var diye bazıları kendini bir şey sanıyor, adamın oraya seni sokmama hakkı bile var, sen tutturuyon bagajıma bakamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meissner

LPG'li bile olsa orada açıp bagajı arama hakkı yok.Varmıymış izin kağıdı.Polise bile arama izni olmadan aracımı elletmem.
    O kim oluyormuş.Sırf bu yüzden LPG kullanmıyorum ancak dış otoparkları kullanmak istiyorum bu artist güvelikçiler yüzünden.
    İyi yapmışsınız sizde.

"Gecikmesinde sakınca bulunan haller" maddesi kapsamında durumu değerlendirir, arama izni olmadan sizin aracınızı durdurur ve aracınızı arayabilirler...
  • Görevli sonuna kadar haklı , siz işi resmen zorlaştırmışsınz.

• Herhalde görevli hakli.siz istediğiniz kadar araçta lpg yok deyin.Adam sizin doğru ya da yalan söylediginizi bilemez..

• saçma bir konu ve saçma bir tepki olmuş, güvenlikçi haklı.
  • Güvenlik görevlisinin sabrını takdir ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Ülkemize medeniyet gelmez. Direksiyon başına geçen bazı kişiler kendini kral sanıyor. Işıklarda deli gibi korna çalıyor , daha sarı ışıkta küfürler savuruyor. Geçiş hakki kavgası yüzünden kızının önünde adamı öldürüyor. Sinyal lambasını süs görüyor paldır küldür dönüyor. Daha çok şeyler kimileride bagajı açmam yok soramaz şöyle de böylede. Atarlanmak bu kadar basit ise akaryakıt vergilerinin yüksekliğine durmadan gelen zamlara yüksek vergilere her kafadan bir fiyat çıkan kasko ve zorunlu trafik sigortalarına atarlanin.

Elektrikten alınan kayıp kaçak bedeline , her sıkışıldigin da artan emlak vergisine , özel tüketim olmaktan cikip hala özel tüketim vergisi alınan ürünlere vs vs sessiz kalan insanımız emir kulu olan görevlilere atarlanmayi iyi biliyor üstüne marifet yapmış gibi konu açıp bakın ben atarlandim diyor.

• Senin gibi cahil insanlar oldukça gelişmez bu ülke.

• Madem bu kadar eminsin ne gelip buraya konu açıyorsun, olayı büyütüp buralara taşıyorsun da seninle aynı fikiri taşımayan insanlara da hakaret etme hakkını kendinde buluyosun be insan bozması ? Sen kimsinde hangi sıfatla insanlara götünüzden mi anlıyorsunuz diyorsun terbiyesiz utanmaz.
  • 11 Eylül 2001 saldırıları (ne kadar komple teorileri vs.. vs.. durumlar gibi şeyler söylense ve söylenecek olsada) bu sebeple olmuştur arkadaşlar, amerikalılar özgürlüklerine düşkün oldukları için iç hatlarda xray, dedektör gibi şeyler yoktur yürür bileti gösterir uçağa binersiniz bu sebeple kaçırılan uçaklar iç hatlar uçaklarıdır. Sonrasında tüm iç hatlarda denetlenmeye başladı, şimdi bu lpg bagaj bakma olayı vs. konusuna gelirsek

herhangi bir lpg li araç sallapati bakılıp lpg li araç sokulan avm lerde patlasa bunu hesabını kanun ve vicdanen kimse veremez, misal ümraniye ikea da girebilirsiniz çok umursanmaz, maltepe carrefour aynı şekilde.
    Bu yüzden büyük avm lerde kapalı otopark bulunmaz (Viaport/Kozyatağı Carrefour vb.) adam işini yapıyor, lpg li araçla kapalı otoparka girilmeyeceğide herkes tarafından biliniyor tartışma çıkacak bir durum yok hayhay diyip
    gösterir girersiniz içeri.

• Gecenlerde meydan awm girisinde antika bi ablamiz volvo v40inin bagajini actirmadi, diretti biraz; ben de o sira arabada konusmaya daldim yoksa asilacaktim kornaya; millet arkada kuyruk olmus insanlar ego pesinde; bagajda ne tasiyosunuz ceset mi var; yoksa uryan mi :)

Sonra telafi etmek amaciyla o ablamiz park edecegi yere geri geri girerken korna yaptim; tabi beni de gormuyo; durdu saskin saskin bakiyo :D

• Yazık. Haksızsın ve haklı gibi konu açmışsın. Belki sen yalan söylemedin ama başkası söyleyip girebilirdi. Bu ihmalden dolayı orada (evet düşük ihtimal) bir patlama olsa sorumlusu o görevli olacak. 800-900 TL para için senin gibi arabayla otoparka girerken kendini bir şey sanan insanlarla uğraşıyor. Olası bir durumda senin yüzünden o adamın canı yanacak.

Her şeyi geçtim o adam kendisine söylenen görevi yapıyor. Yazıklar olsun senin gibi zihniyete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi la bu ne la -- 24 Ekim 2013; 20:49:20 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.