Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvenlik ağır bir şekilde bozmasını isterdim ama olmamış.

Para veriyorum seni de satın alıyorum tribinde olan insanlardan nefret ediyorum.

Bir de haklı gibi konu açmış söver misin sayar mısın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 24 Ekim 2013; 20:52:27 >
  • Sonuna kadar haksızsınız. Orada olusacak bi felaketten o gorevli sorumlu. Sen nasil trafik denetiminde polise alkol almadim sen bana yalancimi diyordun diyemiyorsan her turlu denetleniyorsan orada da ayni saygiyi gorevliye gostermek zorundasin. Adam seni tanimiyor etmiyor niye inanmak riskini alsin?

Sizin gibi dunyanin kendi etrafinda dondugunu sanan sosyal yasama adapte olamamis insanlarla ayni ortamda yasadigim icin uzuluyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o özel mülke giriyosan kurallarına uymak zorundasın beğenmiyosan çıkar gidersin seni silah zoruyla sokmuyolar sonuçta oraya
  • Ankara'da bagaj açma filan hemen hiç bir yerde yok. Aynayla kontrolde çok az yerde var. Örneğin Ankara'nın en bilinen ve en merkezindeki Ankamall'da hiç bir kontrol olmadan rahat rahat girebiliyorsunuz kapalı otoparka.

Not: Güvenlik görevlisine tepki göstermeniz hoş değil, adam günde 9-10 saat ayakta dikiliyor. Ne için asgari ücret için. Cesaretinizi gidin AVM patronlarına gösterin. Burjuvalara değil emekçilere tepki göstermek de bir tek bizde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sycthe2112 -- 24 Ekim 2013; 21:00:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Sizin gibi dunyanin kendi etrafinda dondugunu sanan sosyal yasama adapte olamamis insanlarla ayni ortamda yasadigim icin uzuluyorum

Bu tipler empati yapmayı da bilmez. Hadi senin arabanda LPG yok yarın bir gün LPG'li bir araç sahibi de dese "sen bana inanmıyor musun, yok işte" sonra da ALLAH korusun gaz kaçağından bir felaket olsa, o zaman ne olacak?

Adam sanki akrabası da ona inanmak zorunda, eziklik psikolojisi işte, orda açıp göstermesi 10 saniye bile sürmez ama güya o güvenlik görevlisinden üst görüyor ya kendini aşağılayacak, bağıracak, çağıracak kendini tatmin edecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

görevliyi haklı bulanlar herhalde oturma organlarıyla okudu? ben bagajı kontrol etmesine bişey demedim bagaja bakıp yanıma gelıp aracta lpg var mı yok mu diye sorup hayır cevabını alıp bunun üzerine hala stepne haznesini kontrol etmek istemesi beni dellendirdi yani olayı bu bagaj kontrolcü uzattı ben değil.

Yazdığınız bu cevapla seviyenizi belli edmişsiniz zaten. Herkes sizi haklı bulmak zorunda değil. İnsanlar yorum yapmış. hakaret etmenize gerek yok.
    Güvenliğin yerinde olsam polisi çağırırdım. Hareketleriniz şüpheli.
    Belkide stepne bölümünde bombayla alışveriş merkezini havaya uçuracaktınız.

Aynen bu yoruma katılıyorum hem fikir sorupta hemde yok oturma organıylamı anladın demek kişiliğinizin ters olduğununda göstergesi arkada sıra bekleyen arabalardan tepki almadığınıza sükredin

• Kardeşim tabiki görevini yapmış adam ve bence haklı, binlerce kişi giriyordur oraya eğer görevli sana sorması üzerine bakmak istemesinde haksızsa eğer kontrollerde yapılmasın nasıl olsa aracında lpg olan insan oraya girmez, ben görevliyi haklı buluyorum ve kontrolleride destekliyorum
  • İyi de uygulamayı yapan görevli yanlış bir uygulama yapmış. Neden elinde ayna ile araçların alt tesisatına bakmıyor?

Her geçen aracın içine bakmaya kalkarsa işin içinden çıkılmaz.

Belki bagajda, şahsi, değerli bir eşya taşıyordur. Görevli bunları görüp gözü dönebilir, soygun girişiminde bulunabilir.

Hani olur mu olur yani. Emniyet mensupları dışında kimse, "Bagajı açın kontrol edeceğim" diyemez. Açmak zorunda da değilsiniz..
  • avm nin sahibi gelse bu kadar zorluk çıkarmaz. 20 lira harcayacasknız diye amma oyalamışsınız milleti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Kapak olsun.

• hem görevliyi zor duruma sokmuşsun hemde arkanda sürü olan araçların içindekilere. 10 saniyelik iş ne kadar uzamış.
  • Haklı olan bir noktanızı aradım ama yoktur. Sokakta yüzüne baktığınız adamın nasıl biri olduğunu bilemezsin. Güvenlik görevlisi de sizin yalan söyleyip söylemeyeceğinizi bilemez.
  • gorevli sonuna kadar hakli avrupa yakasinda aracin altina ayna ile bakiyirlar bomba varmi diye ayrica tum araclarim bagajlarinida aciyor

• o güvenlğin yerinde ben olsam içeri almazdım kusura bakmayın da adam haklı

mehmet ankara sen ner de yaşıyorsun
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    Güzel arkadaşım, sonuna kadar haklısın ve destekliyorum.

Araçların bagajına bakmak, sağ kapıyı açıp, torpidoya bakmakla aynı şeydir.
    Lpg kontrolü için aracın altına aynalı bastonla yada görevlinin gözlüğüne bağlı kameralı bastonla lpg tesisatı olup olmadığını kontrol etmesi yeterlidir.

Kaldı ki, hiç bagaj kontrolü yapmayan bir sürü alışveriş merkezi de var İstanbul'da.

Ha, işidir, ona o görev verilmiştir; bakar, lpg yada şüpheli bir cihaz göremez, efendi gibi kapatır bagajı. Artistliğin lüzumu yok.

Öküzler iyi alıştı, parçalayacak gibi kapatıyorlar bagaj kapağını, acayip uyuz oluyorum zaten.

Sizi haksız bulduğum tek nokta: bekleyecektin orada, baktırmayacaktın bagaja. Arkada dünyanın kuyruğu oluşacaktı, güvenlik zor durumda kalacaktı... Adamlar size içeri giremezsiniz, lütfen gidin diyene kadar orayı engelleyecektin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 24 Ekim 2013; 21:27:40 >

• Yurtdında ki AVM lerde göz önünde güvenlik görevlisi de göremezsiniz. Türkiye de iyi bir rant olduğu için Erdal Bakkal' ada güvenlik kontrolünden sonra girebileceğimiz günler yakındır.

• Avm'nin kuralı buysa uyacaksın, uymazsan ya gideceksin yada kurala uyup lpg'li araç muamelesi görerek dışarı parkedeceksin hocam. Kimsenin kimseye fırça atmaya hakkı yok kusura bakma adam işini yapıyor kural kuraldır hele hele 'ben size mecbur değilim siz müşteriye mecbursunuz başka yerde gider paramı harcarım' sitemine adam içinden büyük ihtimal gülmüştür. Gariban ayda 800₺ maaş alıyo 14 saat dikiliyo sanki mağazaların kazancına ortak :) gerçekten acayip bir milletiz

Ben 1001 milletten onbinlerce insanla muhattap olmuş bir insanım,hiç sekmez bizim insanımız ve bilhassa ortadoğu milletleri her zaman sorun çıkarmaya meyillidir ve çıkartır çünkü kurallara uymakta zorlanır uymak istemez maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 25 Ekim 2013; 21:45:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartisacagina 30 saniyede açıp göstersen bagajın örtüsünü güvenliğin sana vereceği cevap tamam efendim geçebilirsiniz iyi günler.

Bence tamamen haksızsiniz karşımızdaki insanları bu kadar basit görmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Yurtdında ki AVM lerde göz önünde güvenlik görevlisi de göremezsiniz. Türkiye de iyi bir rant olduğu için Erdal Bakkal' ada güvenlik kontrolünden sonra girebileceğimiz günler yakındır.

Hep olumsuzsun
  • görevliden makul olmasını bekleyeceginize, siz makul olup bagajı açabilirdiniz. 2 dk nızı alırdı ve ne siz sinir olurdunuz ne de görevlinin vaktini almamış olurdunuz. çarşı ruhlu insanlarla empati yapamıyorum. sonuçta adam görevini yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.