Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence güvenlik görevlisi görevini yapmış. Adamın işi LPG'li aracı kapalı otoparka almamak. Stepnenin yerinde olmayışı onda şüphe uyandırdığı için de biraz zorluk çıkartmış. O araç içeri girse hani olmaz ama patlasa falan Allah korusun.. Mesuliyet o güvenlik görevlisine yüklenir. Bence adam haklıymış.
  • Güvenlik görevlisi kibarsa yerden göğe kadar haklı. Bugüne kadar bana kimlik soran polisin kimliğini göstermesini rica ettiğimde oldu aracımı aramak isteyen polise aratmadığımda oldu. Bunların hepsinde üslubum gayet kibardı ve gayette kibar bir geri dönüşümü oldu. Aracım lpgli değil ama avmde bagajın açılıp kapanmasına hiç itiraz etmedim. Benim derdim o bagajı sert kapatanlarla :)
    eğer kaybedeceğiniz 10 sn.bu kadar stress , sıkıntı ve kalp kırmaya değiyorsa gözünüzde sorun yok..atarlanmaya devam asgari ücretle orada çalışan İNSANLARA...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görevli görevini yapmış,siz burnunuzdan kıl aldırmamışsınz gelmiş bir de haklı gibi atarlanmışsınız.

1 dknızı almazdı orada görevlinin istediğini yapmak ama olur mu siz müşterisiniz di mi!

Gidip paranızı başka bir yerde harcamanız oradaki görevlinin zerre umrunda değil,istersen sokağa saç paranı!

Aslında söylenecek daha çok şey var da...
  • Bende de stepne lpg var ve istedigim yere rahatca girebiliyorum. Bir kere bile tartismaya maruz kalmadim. Nasil mi? Stepnedeki tekerlegi eve getirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Buraya kadarki kısmı doğru fakat sonrası eksik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Güzel arkadaşım, sonuna kadar haklısın ve destekliyorum.

Araçların bagajına bakmak, sağ kapıyı açıp, torpidoya bakmakla aynı şeydir.
    Lpg kontrolü için aracın altına aynalı bastonla yada görevlinin gözlüğüne bağlı kameralı bastonla lpg tesisatı olup olmadığını kontrol etmesi yeterlidir.

Kaldı ki, hiç bagaj kontrolü yapmayan bir sürü alışveriş merkezi de var İstanbul'da.

Ha, işidir, ona o görev verilmiştir; bakar, lpg yada şüpheli bir cihaz göremez, efendi gibi kapatır bagajı. Artistliğin lüzumu yok.

Öküzler iyi alıştı, parçalayacak gibi kapatıyorlar bagaj kapağını, acayip uyuz oluyorum zaten.

Sizi haksız bulduğum tek nokta: bekleyecektin orada, baktırmayacaktın bagaja. Arkada dünyanın kuyruğu oluşacaktı, güvenlik zor durumda kalacaktı... Adamlar size içeri giremezsiniz, lütfen gidin diyene kadar orayı engelleyecektin.

İşte bu bence. Kesinlikle katılıyorum sonuna kadar

• ya bagajda ceset var sa?
  • bazı arkadaşlar ya bomba varsa ne olacak diye yazmışlar, ülkedeki hangi güvenlik görevlisi bomba eğitimi almış da bomba olup olmadığını anlayacak..
  • Bir abimizin cok guzel bir sozu geldi aklima;

"Guven kontrole mani degildir."

• quote:

Şimdi dağlaraı ben yarattım havasında ki bu bagaj kontrolcülerinin böyle arabaya bakma-arama hakkı var mı?

sonucta özel mülke giriyorsunuz. arama hakki var bence. eğer aratmak istemiyorsaniz girmezsiniz avm ye :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yalan söyleyen insanlar var adam da işini yapıyor oraya LPG'li bir araç girse amiri o kişiyi suçlu tutacak hatta işten bile atıcak adam da emir kulu yapması gereken işi yapıyor birde bu açıdan düşünün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Buraya kadarki kısmı doğru fakat sonrası eksik.

Tamamlayın hocam. Bizimki 15-16 yıl önce yaptığımız Güvenlik Müdürlüğünden kalma bilgi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 24 Ekim 2013; 22:38:11 >

• Demek müşteriye mecburlar ve sen de gidip paranı başka yerde harcayasaksın diye çektin gittin demek. Güvenlikçi çok pişman olmuştur herhalde
    Ozaman vücudunu bombayla donat, havaalanından xraydan geçme, ben de aranacak birşey yok geçmem de bakalım ne oluyor. Sana "yalancıymışsın gibi muamele" etmezler herhalde
  • Tamamen haksızsın

• İyide "görevli bana inanmadı" diyorsun. Yahu sana niye inansın güzel kardeşim? Yüzünde bembeyaz nur mu var? ak sakallı gandalf mısın bre mübarek? niye sana inansın?

O adamın işi aldığı emir doğrultusunda LPG'li araçları oraya sokmamak. Bu doğrultuda kontrol yapıyor.

Stepnen bagajda durunca stepne haznesinde LPG simit tank olma ihtimaline karşı adam bakmak istemiş. Her mantıklı düşünebilen canlı bu yönde düşünürdü...

Sen niye gaza geldin afra tafra yaptın peki? Adam sana inanmamışmış. Helal olsun görevliye. İnanmayacak tabi, çünkü biz Türkiyede yaşıyoruz, bilmem anlatabildim mi???
  • adam görevini yapıyor
    bu ülke sürekli kaytaranlar yüzünden bu halde zaten
    haksızsın..
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    Hocam ayni olayin bi değişik versiyonu başıma geldi şöyleki

Marmara forum alış veriş merkezinin kapali oto parkina g. punto (1.3 dizel) aracimla giriş yapacaktim ancak arka koltukta eşim ve 2 aylik çocuğum vardı ve çocuk yeni uyumustu. Puntoyu bilen bilir bagaj kapağı sert ve sesli bir biçimde kapanir ve icerien fazlasiyla hissedilir. Bagajın açılıp kapanmasi iki aylık çocuğumu büyük bir gürültü ile korkutarak uyandıracağınını bildiğim için kontrol noktasindaki görevliden rica ettim. Aracimin sesinden vs belli içeride çocuk uyuyor lütfen bagajı açıp kapatmayalim diye. Ama yoook beyefendi eski nazi subayı vari tavirla hayır olmaz öyle şey bakmaklıyız dedi. Aynen bak o zaman bakabiliosan dediğim gibi gazı kökledim arkadan bağırdı vs. ama ben çoktan daldım otoparka gittim park ettim bekledim birilerinin gelmesini ama gelen giden olmadı. Diyeceğim o ki bu tür tavır takınanlara iinsanlık yaramaz bunların dilinden konuşmak gerek.

Ayni olay bi polis cevirmesinde basima geldi polis iceride cocugu görür görmez direk devam edin huysuzlanmasin bebeginiz diyerek anında yolu açtı. Aradaki farka bakın...

• haksızsın
    bi yerde çıkıntılık yapmasanız olmayacak sanki zevkmi alıyorsunuz.
    lpgli araçların kapalı otoparka girmesi tehlike nedeniyle insanların can ve mal güvenliğini korumak için yasak olduğundan hepimiz hemfikiriz.
    Görevli şüphelenmiş tabi ki gereken yere bakması gerek ve sizden rica etmiş.
    Sende hayatında ilk defa gördüğün adamın senin lafına direk inanmasınımı bekliyorsun.yok beni yalancı durumuna düşürüyorsun falan demişsin.Sürüsüyle yalan söyleyen adam var hepsine inanırsa yandık.Bomba yüklü araç arabamda bişey yok diyip girsin o zaman.
    Başkalarının işine saygı gösterin biraz zorluk çıkartmayın.
  • Çekil la şurdan deyip geçseydiniz içeri keşke. Kim ki o muhattap alıp cevağ veriyorsunuz? Sorun olmasın diye bagajı açıp kapatmasına bişey demiyoruz bide sesini mi duyacağız.
  • Görevini yapan adama ukalalık yap sonra vicdanını rahatlatma amacıyla destek alacağını sanıp konu aç ve rezil ol..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.