Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: In absentia

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Buraya kadarki kısmı doğru fakat sonrası eksik.

Tamamlayın hocam. Bizimki 15-16 yıl önce yaptığımız Güvenlik Müdürlüğünden kalma bilgi...

Olabildiğince sade bir dille devamı hususunda katkıda bulunmak isterim. Burada adı geçen işlem "arama" değil, "önleme aramasıdır". Zira "arama" farklı bir kavram ve gecikmesinde sakınca olan haller dışında sadece hakim kararı ile mümkün olabilir. Bu yazının konusu değil.

Avm girişinde güvenlikçinin önleme araması isteğiyle muhatap olduk. Ne olacak ? Malum "arama" çok geniş bir kavram, nerede başlayıp nerede biteceği hayal gücünüzle sınırlıdır. Bagajı kontrol etmekte aramadır, torpido ve döşemenin altını araştırmak, çantaya bakmak, cüzdanı açmak, duvara yaslayıp kişinin üzerini aramak, hatta elbielerini soyup eldiven vasıtasıyla makatta narkotik arama yapmakta bu kavrama dahildir. Yani ortaya belirsiz ve geniş bir arama müessesesi çıkıyor. Peki bu durumda ne olacak ? Arama hangi noktada başlayacak hangi noktada sona erecek ?

İşte bu belirsizliği ortadan kaldırmak için ;

a-) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve bunun uygulanmasına yönelik yönetmelik

b-) Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği 18-19. maddeleri ile gerekli düzelemeler yapılmıştır.

Yani yapılacak işlem asla ve asla bunu uygulayacak kişinin keyfiyetine bırakılmamıştır.

5188 sayılı yasa 7. maddesi uyarınca yapılacak üst aramaları dedektör, duyarlı kapı gibi araçlar yardımıyla; bagaj, çanta v.s. yi ise X-ray cihazından geçirerek yapabilir. Elle üst arama veya bagaj ya da çantaların elle kontrolü ise, ancak genel kolluk kuvvetleri tarafından yapılabilir. demektedir.

Görüleceği üzere kanun maddesi açık ve net, aşırı yada keyfi uygulamaların önüne geçmek adına sınırları çekmiş. Bununla yetinilmeyerek bagaj kontrolünün ancak genel kolluk güçleri tarafından yapılabileceği vurgulanmış. (hemen antiparantez belirteyim polis memuruda bagajı belli koşullar oluşmadan açıp inceleyemez) Özel güvenlik kanununda durum bu.

Peki adli ve önleme aramaları yönetmeliği ne diyor (yukarıda değindik ya)

Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nin 25’nci maddesinin son fıkrasında şöyle bir düzenleme vardır:

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

Buradan çıkan sonuç şu; "ben cihazdan geçmem, çantamı koymam" diyene güvenlik görevlisi arkadaş kapıyı gösterebilir. Yok ben illa gireceğim ; o zaman özel güvenlik hizmetleri kanunu 7. maddesi uyarınca kontrolden geçeceksin. Tekrar vurgulamak isterim "madde metninde bagaj açmak ve elle aramak kati surette yasaklanmış". (yukarıya bakın) Buna rağmen ben yaparım, ararım diyen kişi yada kişiler aslında suç işlemektedir.

Tehlikeli bir durum, kuvvetli suç şüphesi var ; güvenlik görevlisi genel kolluktan yardım ister. Polis veya jandarma gelir, üstlerinin direktifleri doğrultusunda yine kendi görev yasalarının sınırları içerisinde kalmak şartıyla "koşullar mevcut ise" (DİKKAT) bagaja bakar.

Özel güvenlik görevlisi ne zaman elle arama yapar ? Bunun istisnası varmıdır ?

Özel güvenlik personelinin elle arama yapamayacağının istisnası ; “Spor alanlarının çevresinde, stadyum veya spor salonu girişleri ile turnike girişlerinde, müsabakayla ilgili olarak hakim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki amirin yazılı izni ile kolluk tarafından veya kolluğun denetiminde, özel güvenlik görevlilerince üst araması yapılır ve 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun amacına aykırı madde ve cisimler geçici koruma altına alınır.”

Görüleceği üzere burada da alan sınırlaması, müsabaka ile ilgili olma şartı, mülki amirin yazılı izni ve en önemlisi genel kolluğun (polis-jandarma) gözetiminde gerçekleştirme koşulları bir arada olacak.

Birşeyler öğrenmiş olduk.. Teşekkür..

Vicdanen güvenlik görevlisinin görevini yaptığını düşünse de insan, hukuken arkadaş haklı demek ki..

Yine de en doğrusu güvenlik görevlisinin karşısındakinin stepne altını göstermesinin kendi insiyatifinde birşey olduğunun da bilincinde olarak kibar bir dil kullanması, ve hatta kullanacağı bu dil konusunda dahi eğitim almış olması, arkadaşın da buna mukabil bu işin toplum güvenliği adına yapıldığının bilincinde olarak 30 saniyesini ayırıp istenen işi yapması olurmuş. Medeni olan o olurmuş yani..

İkisinin tutumu da yanlış olmuş..

• quote:

quote:

quote:

quote:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

Buraya kadarki kısmı doğru fakat sonrası eksik.

Tamamlayın hocam. Bizimki 15-16 yıl önce yaptığımız Güvenlik Müdürlüğünden kalma bilgi...

Olabildiğince sade bir dille devamı hususunda katkıda bulunmak isterim. Burada adı geçen işlem "arama" değil, "önleme aramasıdır". Zira "arama" farklı bir kavram ve gecikmesinde sakınca olan haller dışında sadece hakim kararı ile mümkün olabilir. Bu yazının konusu değil.

Avm girişinde güvenlikçinin önleme araması isteğiyle muhatap olduk. Ne olacak ? Malum "arama" çok geniş bir kavram, nerede başlayıp nerede biteceği hayal gücünüzle sınırlıdır. Bagajı kontrol etmekte aramadır, torpido ve döşemenin altını araştırmak, çantaya bakmak, cüzdanı açmak, duvara yaslayıp kişinin üzerini aramak, hatta elbielerini soyup eldiven vasıtasıyla makatta narkotik arama yapmakta bu kavrama dahildir. Yani ortaya belirsiz ve geniş bir arama müessesesi çıkıyor. Peki bu durumda ne olacak ? Arama hangi noktada başlayacak hangi noktada sona erecek ?

İşte bu belirsizliği ortadan kaldırmak için ;

a-) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve bunun uygulanmasına yönelik yönetmelik

b-) Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği 18-19. maddeleri ile gerekli düzelemeler yapılmıştır.

Yani yapılacak işlem asla ve asla bunu uygulayacak kişinin keyfiyetine bırakılmamıştır.

5188 sayılı yasa 7. maddesi uyarınca yapılacak üst aramaları dedektör, duyarlı kapı gibi araçlar yardımıyla; bagaj, çanta v.s. yi ise X-ray cihazından geçirerek yapabilir. Elle üst arama veya bagaj ya da çantaların elle kontrolü ise, ancak genel kolluk kuvvetleri tarafından yapılabilir. demektedir.

Görüleceği üzere kanun maddesi açık ve net, aşırı yada keyfi uygulamaların önüne geçmek adına sınırları çekmiş. Bununla yetinilmeyerek bagaj kontrolünün ancak genel kolluk güçleri tarafından yapılabileceği vurgulanmış. (hemen antiparantez belirteyim polis memuruda bagajı belli koşullar oluşmadan açıp inceleyemez) Özel güvenlik kanununda durum bu.

Peki adli ve önleme aramaları yönetmeliği ne diyor (yukarıda değindik ya)

Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nin 25’nci maddesinin son fıkrasında şöyle bir düzenleme vardır:

Buradan çıkan sonuç şu; "ben cihazdan geçmem, çantamı koymam" diyene güvenlik görevlisi arkadaş kapıyı gösterebilir. Yok ben illa gireceğim ; o zaman özel güvenlik hizmetleri kanunu 7. maddesi uyarınca kontrolden geçeceksin. Tekrar vurgulamak isterim "madde metninde bagaj açmak ve elle aramak kati surette yasaklanmış". (yukarıya bakın) Buna rağmen ben yaparım, ararım diyen kişi yada kişiler aslında suç işlemektedir.

Tehlikeli bir durum, kuvvetli suç şüphesi var ; güvenlik görevlisi genel kolluktan yardım ister. Polis veya jandarma gelir, üstlerinin direktifleri doğrultusunda yine kendi görev yasalarının sınırları içerisinde kalmak şartıyla "koşullar mevcut ise" (DİKKAT) bagaja bakar.

Özel güvenlik görevlisi ne zaman elle arama yapar ? Bunun istisnası varmıdır ?

Özel güvenlik personelinin elle arama yapamayacağının istisnası ; “Spor alanlarının çevresinde, stadyum veya spor salonu girişleri ile turnike girişlerinde, müsabakayla ilgili olarak hakim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki amirin yazılı izni ile kolluk tarafından veya kolluğun denetiminde, özel güvenlik görevlilerince üst araması yapılır ve 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun amacına aykırı madde ve cisimler geçici koruma altına alınır.”

Görüleceği üzere burada da alan sınırlaması, müsabaka ile ilgili olma şartı, mülki amirin yazılı izni ve en önemlisi genel kolluğun (polis-jandarma) gözetiminde gerçekleştirme koşulları bir arada olacak.

Adli ve Önleme aramaları yönetmeliği içinde yer alan tüm alt başlıklarının içine giren anlatım ve içerikler ağır bir konu...
    Konuya vakıf olmayanlar için, anlaması zor bir durum. Ben bile geçmiş zamanda az-çok ilgili olsamda 2-3 kere sindirerek okumam gerekiyor.

Genel ve Özel kolluk kuvvetlerinin görev ve yetkileri biraz ağır bir konu. Üst araması, araç araması, konut araması, el koyma vs. başlıkların içeriğini
    iyi öğrenmek lazım. Sizin yazdıklarınıza da tamamen katılıyorum. Zaten kanun hükmü içinde yer alan bilgiler.

Ek olarak bir kaç bilgi daha yazarsak.

5188'in 14. maddesindeki önleme aramaları başlığında ;
    Özel kolluk kuvvetlerinin yaptığı önleme araması; Suç işlenmeden önce ÖGG'nin kuruluşu sabotaj, yangın, hırsızlık, soygun, yağma,
    zorla işten alıkoyma gibi her çeşit tehdit ve tehlike ve tecavüze karşı korumak kısaca tehlikeyi ve suç işlemesini önlemek amacıyla yapılan aramadır.

Özel mülkiyetlere konu kapalı alanlarda;
    -Özel güvenlik görevlisi Amiri veya işverenin emri ile önleme araması yapabilme konusunda tam yetkilidir.
    -Arama yapılan yere girmek isteyenler ya aramaya razı olacaklar veya bu yerlere girmeyeceklerdir.
    ..................

Arama yetkisinin kullanılabileceği haller;
    *Kanuna göre suç sayılan eşyayı yanlarında bulundurduklarına dair kuvvetli şüphe ve emare olması
    *Sorumluluk alanı içinde bir tehlike yada suçun işlenmesi amacıyla suç işlemeye elverişli birşeyi üzerinde bulundurduğuna dair kuvvetli şüphe
    bulunan kişi veya kişiler belirlendiğinde
    *Kendisini bilmez ve tanıtamayacak durumda olan, kişilerin kimliklerinin tespiti amacıyla arama yapabilir.

"Şüphe uyandıracak" yada "makul şüphe" sürekli karşımıza çıkıyor.

• Sizin bagajı aratmama hakkınız varsa onların da sizi içeri almama hakkı var..
    Araba sizin özel mülkünüzse alışveriş merkezi de birilerinin özel mülkü..
    Oraya girmenin belli şartları var, ve bu şartlara uymak istemiyorsanız girmek zorunda değilsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size kim haklı, haksız diye sordum mu veya ben haklıyım o haksız dedim mi ? hayır. olayı anlattıktan sonra 2 basit soru sormuşum sadece. orda ki elemanın tavrının tutumunun yumuşak veya alttan alıcı olduğunu da söylemedim. bana nasıl davranıldıysa bende öyle davrandım. hatta az bile söylediğimi düşünmeye başladım buraya yazılanları okuduktan sonra. eğer dertleri gerçekten lpg olup olmadığını anlamak olsa aracın altına aynayla bakarlar. bagaj da benim özel mülküm kimseye gösterme mecburiyetim yok. he almıyor mu almazsa almasın çokta ...... ki bende onu yaptım girmedim. bu kafayla daha çok uğraşırlar benim gibilerle ve bende uğraşmaya devam edicem.

şimdi bu avmlerin kapalı otoparklarında ki 10 aracın mutlaka 2-3 ünün lpg olduğu gerçeğini neden göz ardı ediyorsunuz. simit tankı olan herkes paşa paşa giriyor. o zaman bu lpg patlıyor şekerim avm ye almasınlar diyenler sadece kendilerini kandırıyorlar kapıda ki göstermelik sözde önlemle. zira bütün otoparklar saatli bombayla dolu mazallah onlar içerdeyken patlar havaya falan uçarlar. sizlerede inanılmaz gıpta ediyorum böyle büyük bir risk alıp böyle yerlere nasıl giriyorsunuz. bakalım otoparklarda ki lpg yasağı kalkınca ne yapıcaksınız evinizden çıkmazsınız herhalde.

bir sayfa geridede ilk sayfada paylaşılan yasanın devamı paylaşıldı. işinize geldiği gibi alıntı yapmayın. orada kimin ne yetkisi var apaçık yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ste1n -- 25 Ekim 2013; 3:14:05 >

• Adam gorevini yapiyor, haksiz olan biri varsa o da sizsiniz. Arabadan inip bagaji iyice gostermek zor bir sey degildi. Toplumda sizin gibi en ufak konuyu bile tartismaya ceken cok insan var. İsini yapan insanlara daha anlayisli olmaliyiz. Gunde kac kisinin ravrini cekiyordur o gorevli orada kombilir. Biraz empati.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik müdürleri tarafından öyle bir emir alınmışsa kusura bakmayın güvenlik görevlisi haklı. Sonuçta o da emir kulu. Lpgli bir araç onun dikkatsizliği yüzünden içeri girip bir sıkıntı çıkarsa kabak onun başına patlar. Siz uğraşmak istemiyorsanız yine de aç madem bak birader diyebilirdiniz. Polis rutin arama yaparken böyle yapabiliyor musunuz merak ettim. O değil de bazı yerlerdeki avmlerin otopark girişinde güvenlik görevlisi bile olmuyor. Mesela denizlide hiçbirinde yok kendi aracım benzinli ama birçok arkadaşımın lpgli araçlarıyla istediğimiz gibi girip çıkıyoruz.

• LPG yi gectim ne malum orada bomba taşınmadıgi.
    Bombayi monte edecek olsa her yere monte edebilir ama tedbir tedbirdir. Yaklaşımınız futursuzca olmus. LPG yok dediniz diye gorevli size inanmak zorundada degil. Yok bilader yok deyip onlarca kisi kandirmaya calisiyordur eminim görevlileri. Şüpheci davtanmakta haklilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 25 Ekim 2013; 1:26:48 >
  • Evet! bağaj açarak kontrol etmek bu işin yapısına aykırı, zaten pek işe yarar bir kontrolde değildir. Bende böyle düşünüyorum.
    Ayna ile bakmak yada çıkan lpg dumanını farklı renk gösteren gözlük ekipmanı kullanmak gerek, ama bu tarz projeler, güvenlik şirketleri
    tarafından o kadar ucuz alınıyor ki, ekipman ve personel minimum seviyede oluyor. Böyle olunca da göstermelikte olsa bagaj aç-kapa gibi
    uyduruk bir şey ortaya çıkıyor.

İstanbul da bazı AVM lerde(Bakırköy gibi) giriş aynen havalimanı gibi x-ray ve dedektör kapı cihazından geçilerek yapılır(tabi ki havalimanı
    kadar sıkı değil). Bu tür ekipmanlara sahip güvenlik şirketleri, Türkiye'nin en büyükleri arasında geçiyor. Bu maliyetleri ancak onlar karşılayabiliyor.

Diğer yerlerde dedektör kapıdan geç oldu bitti. Dıt dıt ötsün, geç git...Doğru mu? Değil. Ama sektör çok az parayla dönen bir yapıya
    sahip, işçisi çok ucuza çalışıyor. Her güvenlik hizmeti alan firma ucuz paraya en iyi hizmeti almak istiyor. Verilen para ile minimum personel
    minimum ekipman almaya ancak yetiyor. Sektör bu yüzden biraz zayıf, ucuz iş, elemanı yetersiz seviyede. Bu durum ile ilgili olarak daha
    iyi iyileştirmeler ve yaptırımlar gerekiyor -ki adam gibi kurallarına göre yapılabilsin.

Her Emniyet yada Asker emeklisi hemen güvenlik şirketi kuruyor. O kadar çok güvenlik firması var ki, bunlar ayakta kalabilmek için
    minimum yada piyasada tutunmak adına zararına çalışır hale geliyor. Bu durumu fırsat bilen pek çok güvenlik hizmeti alan firma, fiyat
    düşürmek için piyasayı kırıp, vurdukça vuruyor. Varılan nokta; ucuz iş, ucuz işçilik, kalitesiz hizmet....

Sonuç olarak; Bu tarz en alt seviyede çalışan güvenlik personeli, sadece denileni yapıyor. Onların yerine kendimiz koyup olaya o yönden
    bakmakta da fayda var. Ona bak diyorlar, o da bakıyor. Bakmak zorunda. Bakmaz ise amiri/müdürü bir ton fırça atar. O da söyleneni yapıyor,
    kural koymak için değil uygulamak için orada...Yoksa! o da bağajı açıp kapatmanın saçma olduğunu biliyor. Biliyor da mecburen yapıyor.

Bende zaman zaman kızıyor, ne gerek var? ne saçma iş! diyorum.

Ama biraz da AVM kapısında durup bağaj aç-kapa yapan yada dedektör kapıda durup telefon çanta veren personelin ruh halini
    düşünüp Empati yapmak lazım...Biz 1 dakika sonra alışveriş ve yemek için geziyor olacağız, o hala bağaj aç-kapa...

Özel kolluk kuvvetlerine sadece AVM yada Otel güvenliği olarak bakmamak lazım.

Silahlı ve silahsız olarak pek çok yerde varlar. Bankadaki silahlı da güvenlik, zırhlı araçta para taşıyan da, hava limanında görev yapan da,
    boru hattında uzun namlulu silahla bekleyen de, Barajlarda nöbet tutan da...AVM ve Otel bu zincirin en alt ve en kötü halkasıdır.
    Neticede hepsi hepimiz gibi ekmeğinin derdinde olan kişiler.

Ek.
    Bağaj aç-bak işi genel bir uygulama olduğu için önemsemiyorum. Ama! orayı aç, burayı aç, topidoyu aç vs. gibi gerekçesiz kontrol
    isteniyor ise ona bende itiraz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 25 Ekim 2013; 1:44:10 >

• Lpg li aracı almamaları ayrı konu ama madem bagaja baktırıyorsunuz stepneye de baktıracaksınız ya da ikisinide yapmayacaksınız.

Ne kadar saçma olmuş sizin mantık.

Adama gösterip elletmemek gibi
  • Haksizsin be kardesim.... hala ayni seyi soyleyip duruyorsun.

• Devletin yetkilendirdiği firmaların sızdırmazlık raporu verip sonra niye kapalı ortama almazlar bunu biri açıklıyabilirmi?
  • Adam görevini yapıyor bakmak istemesi normal
    kızmakta haksızsınız
  • Bu güvenlik görevlisinin benim benzinli aracıma lpg li arac muamelesi yaparken (işini cok düzgün yapıyor ya), içeride ki park etmiş azımsanmayacak sayıdaki lpg li araca ne demeli peki? bu mu işini düzgün yapmak? güldürmeyin allah aşkına kimsenin düzgün iş yaptığı falan yok.
  • +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Bu güvenlik görevlisinin benim benzinli aracıma lpg li arac muamelesi yaparken (işini cok düzgün yapıyor ya), içeride ki park etmiş azımsanmayacak sayıdaki lpg li araca ne demeli peki? bu mu işini düzgün yapmak? güldürmeyin allah aşkına kimsenin düzgün iş yaptığı falan yok.

Suç güvenlik görevlisinde mi yoksa
    lpg li araçla o kapalı yere girmeye çalışan tipik insanımızda mı
    güldüren sizsiniz bence
    işini doğru yapmaya çalışınca bu gibi
    yok paranı ben veriyorum
    yok buraya girmem
    yok benim vergimle
    yok benim arabam gibi mavralarla karşılarsınız TR DE
  • Burada özel güvenlik görevlisi elle arama yapmıyor, araç sahibinden bagajı göstermesini istiyor. Yasa'ya aykırı bir durum yok. Sözüme nasıl itimat etmezsin gibi saçma sapan bir argüman olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Dün Ataşehir Palladium da işim vardı. Her zaman ki gibi kapalı otoparka giricektim. Görevli de her zaman ki gibi bagajı açtı uzun uzun baktı dışarıda duran stepne yüzünden olacak ki yanıma gelip araçta lpg var mı dedi ( araç arkadaşımın aracı kendisi stepneyi sürekli dışarıda tutar yerine koymaz) bende hayır yok dedim sonra bana o stepneyle bagajı ayıran şeyi kaldırmamı altına bakacağını söyledi bende hayır kaldıramam sende bakamazsın araç benim özel malım göstermek istemiyorum ben sana araçta lpg yok diyorum sen bana yalancı mı demek istiyorsun dedim tabi cevap veremedi yaklaşık 5-10 dk tartışdıktan sonra arkada kuyruk olan araçlar korna basmaya başlamıştı, amiri mi cağırayım o zaman onunla görüşün dedi bende kimi çağırıyorsan çağır dedim 1 dk falan bekledikten sonra dedim sizle daha uğraşamam ben size mecbur değilim siz müşteriye mecbursunuz ben para mı gider başka yerde harcarım bu rezilliğide her yerde anlatırım diyip çıktım. Eğer bekleseydim amiriyle beraber kendisini de daha fazla bozardım ama gerçekten uğraşmaya değmiyor.

Şimdi dağlaraı ben yarattım havasında ki bu bagaj kontrolcülerinin böyle arabaya bakma-arama hakkı var mı?
    Ben araçta lpg yok dediysem bana yalancıymışım gibi muamele etmesinin bir gerekçesi var mı?

Bu kadar tantanaya ne gerek vardı? Madem araçta lpg yok, açtırıp baktıraydın. ayrıca o stepne neden yerinde değilde bagajda durması bana araçta lpg var gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersan

Devletin yetkilendirdiği firmaların sızdırmazlık raporu verip sonra niye kapalı ortama almazlar bunu biri açıklıyabilirmi?

benimde çok merak ettiğim bir konu. sonuçta aracın güvenli olduğuna kanaat getiriliyor ve muayaneden geçiyor ama yok bu aygaz tüpü ya kesin patlar.
  • Palladiumda nedense bu arama olaylarini fazla abartiyorlar benimde yaya girisinde didik didik laptop cantami aramislardi sanki bomba sokucam avm ye isim gucum yokta. Bir cok avm ye telefonu anahtarlari cikarmadan giriyorum ve dededoktorlar uyari vermiyor ama palladiumda anahtari cikarmayi unutsam aninda otuyor. Neden bu kadar abartmis vaziyetteler ben de anlamis degilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nero67

Palladiumda nedense bu arama olaylarini fazla abartiyorlar benimde yaya girisinde didik didik laptop cantami aramislardi sanki bomba sokucam avm ye isim gucum yokta. Bir cok avm ye telefonu anahtarlari cikarmadan giriyorum ve dededoktorlar uyari vermiyor ama palladiumda anahtari cikarmayi unutsam aninda otuyor. Neden bu kadar abartmis vaziyetteler ben de anlamis degilim.

istanbulun en lüks avm si sayılabilecek olan istinye parka bile kaç kere lpg li araç ile girildiğine şahit oldum. adama sorarlar orası bile bu kadar takmıyorken sen kim oluyorsun diye.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.