Şimdi Ara

AVM otoparkında yaşanan küçük kaza ve komikli değer kaybı davası... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
12
Favori
23.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durduk yere sinirlendim gene. Anladık araba iki haftalıkda madembu kadar kıymetliyse yaptır bi cam fanus içine koy haftada birde tozunu al tamamdır. Yola çıkınca o arabanın pert olma ihtimalini hatta ölmeyi bile göze almış oluyosun zaten. Anladık üzüldün , uykun kaçtı olabilir de niye elalemle yüz göz oluyosun tutanağını tut fotoğrafını çek git evine davamı açıyosun napıyosan yap orda çingenelik yapınca karşı taraf tamam hadi al sana yeni bir mercedes diye cebinden anahtar mı çıkaracak sanki ! Bide şöyle bi saçmalık var hadi bugün geldi biri vurdu eee yarında sen gidip başkasına vurursun gün gelir devran döner. O yüzden olağan karşılamak lazım ufak tefek tıklatmaları. Bide araba 2 haftalık diye illaki servisemi koşmak lazım. Benim 2 haftalık 150 binliralık arabama tıklatsalar derim karşı tarafa bunu aramızda anlaşalım dışarı bir yere değişensiz boyasız doğrultturalım hasar kaydıda olmasın mis gibi. Koştur koştur servise gidipde dk 1 gol 1 3 bin lira hasar kaydına sokmanın neresi mantıklı. Mersedesde başıma trilyonluk ferrarimi sanki tamponu servisde yapılmış yapılmamış dertmi şanzıman mı bu şasemi sanki kıytırık bi tampon. Daha araba alamadan soğudum valla bu at gözlüklü , Dünya ya kazık çakacakmışcasına mala mülke tapanlardan. Araba parasının hepsini otobüs kartıma yatırıp kurtulucam yakında.

• adıdı kullanıcısına yanıt
    Sanırım buradaki mesajı bana istinaden yazdınız. Şu metindeki hangi cümleden böyle bir anlam çıkardınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adıdı

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Ben defalarca değer kaybı aldım ama hepsini de karşı tarafın trafik sigortasından aldım.

Araç kiralama firmalarının bu gibi şahsa karşı açılan davaları çokça bilinir ve genelde kazanırlar.

Bu davayı size açmalarının nedeni ise olayın trafikte gerçekleşmemesidir. Değer kaybını sigorta şirketi üstlenmez doğal olarak.

Kardeş sorması ayıp ama yaş kaç ve senede kaç adet kaza yapıyorsunuz ve bu kazaların kaçta kaçında suçsuz oluyorsunuz. Yoksa siz gerçekten TUVERNA mısınız. Defalarca kaza yapan birisine sanırım hiç bir sigorta şirketi bir daha sigorta yapmaz.

Sayın Adem Şahin,
    Alıntıladığım yorumuma istinaden yazdığınız cevabı incelermisiniz.
    BekiRoRo nickli kullanıcı defalarca deger kaybı aldım diyor, ben BekiRoRo nickli kullanıcıya bir soru soruyorum cevabı siz veriyorsunuz (soru sorduğum kişi olmadıgınızı şimdi fark ettim) bu cevaba istinaden bazı sorular soruyorum ve iş çıgırından çıkıyor. Eğer başkasına sorulan bir soruya o kişinin yerine cevap veriyorsanız ve senede en az 50 adet kaza yapan araçlarınızdan bahsediyorsanız bir zahmet sorularıma da net cevaplar verin. Bu konuyu da burada kapatalım. Kimi sağır diye hakaret ediyor, kimi başka kullanıcının avukatlığını yapıyor, kimi de sataşacak yer arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adıdı -- 9 Ocak 2017; 18:24:45 >

• Sana bi tavsiye bence git uzlaş. Aynı olayı bizde yaşadık. Davayı kaybedeceksin. Dava masrafları av ücreti değer kaybı derken cebinden tahminimce 10.000 tl çıkacak. Olay çok basit mahkeme bilir kişi isteyecek bk değer kaybı miktarını belirleyecek sonraki celse size masraflar yüklenecek dava kapanacak. Bu davalara sulh hukuk bakıyor hakim bu işlerden anlamaz bilir kişi ne derse o olur. Ha rapora itiraz edersiniz bi sonraki celse başka bk gider dosya oda eski rapora bakar üç aşşa beş yukarı aynı sonuca varır. Zaten bk kafasına göre yorum yapmaz açar sahibinden.com u ordan değer ölçümü araştırması yapar. Siz gidin uzlaşmaya bakın
  • malesef servısler ve eksperler cebını doldurmak ıcın hasarı sısırdıklerı için o 2 vıdalık tampon bıle aracın ıkıncı el değerini 10-20 bın dusurebılıyor cunku artık aracta bısey değişmiş.aracı satacagın zaman anlatamazsın ufak bı dokunusla servıs degıstırdı dıye tamponu mıllet altında mutlaka art nıyet arayacaktır.mercedes servıslerınde parca fıyatları pahalıdır ve arac servıste kaldıgı gun boyuncada beklemeyıde kıtlerler.benzer bı ufak kaza benımde basıma gelmıstı sadece sag var tırnagı kırılmıstı ve tampon az cıkmıstı servıs danısmanına hemen vatsaptan resmı attım adamlar far ıcın 1500 euro + tampon + 3 gun yatar toplamda 10 bın kusur rakam soyledıler.haklı oldugum halde rapor tutmaktan vazgectım kaportacıya gıdıp aracın tamponunu sokturdum usta far degısecek dedı yıne 1500 euro .usta bu farın kırık tırnagını tel vs ısıt erıt yapıstır dedım ugrastı ettı yaptı 50 tl ye hallettım.o anlık hırsıma yenılseydım aracımda hem hasar kaydı olacaktı hemde satacagım zaman en az 20 bın tl asagı fıyata satmak zorunda kalacaktım.her ufak seyde rapor tutmanın bıze faydası yok ama pıyasa hasar kaydı uzerınden belırlenıyor ısterse sadece far deıssın.değişen 1 tampon o aracın fıyatını en az %15 etkıleyecektır.sıgorta sırketı her halukarda deger kaybını odemek zorundadır sadece avukatın mallıgı gereksız yere sızıde bulastırmıs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaboes

Sana bi tavsiye bence git uzlaş. Aynı olayı bizde yaşadık. Davayı kaybedeceksin. Dava masrafları av ücreti değer kaybı derken cebinden tahminimce 10.000 tl çıkacak. Olay çok basit mahkeme bilir kişi isteyecek bk değer kaybı miktarını belirleyecek sonraki celse size masraflar yüklenecek dava kapanacak. Bu davalara sulh hukuk bakıyor hakim bu işlerden anlamaz bilir kişi ne derse o olur. Ha rapora itiraz edersiniz bi sonraki celse başka bk gider dosya oda eski rapora bakar üç aşşa beş yukarı aynı sonuca varır. Zaten bk kafasına göre yorum yapmaz açar sahibinden.com u ordan değer ölçümü araştırması yapar. Siz gidin uzlaşmaya bakın

Benim cebimden mantıken bir şey çıkmaması gerekiyor. Sigortada da, kaskomda da hukuki mesuliyet klozları mevcut. Dolayısı ile olası bir kazada yaşanacak hukuki masrafları da ödemekle yükümlüler. İlk olarak sigorta yükümlü. O olmazsa kasko yükümlü. Aksi taktirde ne sigortada, ne kaskoda hukuki mesuliyet klozu bulundurmanın ve buna prim ödemenin pek bir mantığı kalmıyor. Bu tarz durumlardan korunmak için hukuki sorumluluğu da dahil ediyoruz. Üzerine bir de olası bir değer kaybını biz ödeyeceksek bu klozun anlamı nedir?

Eğer bir değer kaybı varsa, işi dava sonucuna bırakmadan uzlaşıp bu meblağı sigorta veya kaskoya ödetmenin bir yolu var ise söylerseniz çok memnun olurum.

• Ana.
    Günlerdir "öeğh zırt bir viral konu daha" deyip sallıyordum. Arada bi konuyu kim başlatmış bakmak lazım

Geçmiş olsun kardeşim.

Hiç sevmediğim halde seksist yaklaşıp "kadın kısmısına ehliyet verirken 2 kere düşünmek gerekir" diyorum ben de. Kolaylıklar dilerim.
    Bu arada kadın kısmısı derken anneni kastedmedim, zira fizyolojik olarak aynı kondisyona sahip olabilseniz, eminim seni cebinden çıkarır

• quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

Ana.
    Günlerdir "öeğh zırt bir viral konu daha" deyip sallıyordum. Arada bi konuyu kim başlatmış bakmak lazım

Geçmiş olsun kardeşim.

Hiç sevmediğim halde seksist yaklaşıp "kadın kısmısına ehliyet verirken 2 kere düşünmek gerekir" diyorum ben de. Kolaylıklar dilerim.
    Bu arada kadın kısmısı derken anneni kastedmedim, zira fizyolojik olarak aynı kondisyona sahip olabilseniz, eminim seni cebinden çıkarır

Hahaha! Teşekkür ederim abi bu arada. Oluyor arada sırada böyle şeyler.

Bir de gevşek buluyor bazıları beni. Evine haksız bir kararla 3 milyon TL'lik vergi borcu yazısı gönderildikten, toplam 8 ayrı mahkemede bu borçları tek tak iptal ettirdikten sonra rahat bir nefes alamadan haksız yere yediği 125.000TL çevre cezasını "tıpış tıpış" peşin indirimi ile 96.000TL olarak ödeyip, sonra dava açıp, kazanıp, devletten parasını geri alabilmek için DEVLETİ İCRAYA VERMİŞ biri olarak, evet gevşeğim anasını satayım.

Resmi evrak geliyor. Korkarak açıyorsun. "Haa değer kaybı davasıymış ya, çok da tırt" deyip hayatına bakıyorsun. Geçmiş tecrübe insanı tırt meselelerde gevşek yapıyor. Bu arkadaşların evine üç milyonluk ödeme emri yollansa hayata attıkları son madik, ilk 5 saniyede enfaktüs geçirip, 15'inci saniyede pekmezin burundan akması ardından adli tabibe muhteşem bir bilmece bırakmak olur muhtemelen... Adli tabip: "şimdi bu kalpten mi gitti, beyin kanamasından mı??!"

O yüzden ne yapıyoruz? Relaks oluyoruz. Derin derin, nefes alıyoruz. Nefes veriyoruz. Kimse bizi silahla kovalamıyor. Canımızı da istemiyor. Ucunda da ölüm yok. O zaman sorun da yok. Bir şekilde çözülür. Ama zorlanırsın, ama bir iki aylık emeğini yer, ucunda ölüm yok. Burası Türkiye. İşe gidiyorum diye çıkarsın, manyağın biri seni kendi ile birlikte havaya uçurur, geçtim geri dönmeyi, nerede olduğunu bulamazlar. O yüzden ne yapacaksın? Yaşadığın her anın tadını çıkaracaksın. Ufak tefek pürüzlerin canını sıkmasına izin vermeyeceksin. Bu şekilde yaşamamın sebebi geçmiş tecrübe.

Geçmiş tecrübeden ötürü yaklaşımım bu şekilde iken beni gevşek bulan varsa, gevşeğim lan var mı? Gergin olayım da elli yaşıma gelince 70'lik amca gibi gözüküp 55'imde kalpten gideyim mi? Patlatılmazsam, taranmazsam, bilimum ortadoğu pisliği, katakullisi, üçkağıdı ile okkanın altına götürülmez isem uzun yaşamak istiyorum. Bir muz cumhuriyetinde hem iş yapıp, hem üretici olup hem uzun yaşamak için, kusura bakmayın, çoook geniş olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Ocak 2017; 23:56:46 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hehe Pek bi sevdim la.... Faideli bence. Anlayana.

Şimdi senin bu yazıyı, benim hatuna 5 kere okutturacam.
    Ardından gıda boyası ile şeker hamuruna basıp yedirecem.

Belki biraz "larç" olmayı öğrenir o da
  • quote:

Gergin olayım da elli yaşıma gelince 70'lik amca gibi gözüküp 55'imde kalpten gideyim mi?

Yannız bak bi ağbi önerisi
    5 yıl evveline kadar (ki bizin sıpanın teşrif tarihi) Millet 30civarı yaş tahmininde bulunuyordu benim için Hele ki suratımdaki kılları budadığım sınırlı anlarda Şu an 40-45 diyolla Gerçekten 44

Önemli olan bu gevşekliği hayatın her anında koruyabilmek, gerçi sen başarırsın yav.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu iyi bilen bi avukatla konuşmanız lazım. Hukuk da bu duruma hakim ayrı ayrı bakmaz. Siz kaybederseniz eğer davayı bunu rucu etmek için sigorta şirketine karşı dava açmanız lazım. Hakim sizin hakkınızı tek taraflı gözetmez ve hiç bir davaya aynı diye aynı kararları vermez. Burda seçilmiş haklar var ve karşı taraf da davayı size açmış sigorta şirketi yerine sizi sorumlu tutuyor. Hakim de kardeşim neden sigorta şirketine dava açmadın demiyor. Anneniz eğer hatalı olan benim ben vurdum diye ikrar ettiyse sigorta tutanağında yapacak birşey yok. Siz bi avukat tutun ki en az zararla kurtulun. Avukat da güvendiğiniz biri olsun ki sizden para almak için davayı açmış olmasın. Kaybedeceği davadan birde sizden vekalet ücreti alacaktır. Bu olaylar basit olabilir ama baş ağrıtır. Eğer mümkünse şahsı arayın uzlaşın. Yada iyi bi tanıdık avukatla görüşün derim.
  • erol börek kullanıcısına yanıt
    Hahaha! Valla bizde de başladı planlar. Göreceğiz bakalım ne olacak sonumuz... Plan kısmı kötü işte. Saçlar beyazlamaya başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaboes

Bu konuyu iyi bilen bi avukatla konuşmanız lazım. Hukuk da bu duruma hakim ayrı ayrı bakmaz. Siz kaybederseniz eğer davayı bunu rucu etmek için sigorta şirketine karşı dava açmanız lazım. Hakim sizin hakkınızı tek taraflı gözetmez ve hiç bir davaya aynı diye aynı kararları vermez. Burda seçilmiş haklar var ve karşı taraf da davayı size açmış sigorta şirketi yerine sizi sorumlu tutuyor. Hakim de kardeşim neden sigorta şirketine dava açmadın demiyor. Anneniz eğer hatalı olan benim ben vurdum diye ikrar ettiyse sigorta tutanağında yapacak birşey yok. Siz bi avukat tutun ki en az zararla kurtulun. Avukat da güvendiğiniz biri olsun ki sizden para almak için davayı açmış olmasın. Kaybedeceği davadan birde sizden vekalet ücreti alacaktır. Bu olaylar basit olabilir ama baş ağrıtır. Eğer mümkünse şahsı arayın uzlaşın. Yada iyi bi tanıdık avukatla görüşün derim.

Karşı taraf sigortaya, bizim şirkete ve anneme açmış davayı. İlk davalı sigorta şirketi. Sonra annem. Sonra ruhsat sahibi olan şirketimiz.

Dolayısı ile orada bir nebze rahat gibiyim. Tanıdık avukatla duruma bakıyoruz. Bir savunma yapacağız bakalım.

• Umarım ucu size dokunmaz. Durduk yere cepten para çıkması hoş olmuyor. Eğer sigorta şirketi sorumluluğu kabul etmesze sıkıntı tabi. Birde hakim borçlu olarak sizide mesuliyet altına alırsa burda da şöyle bir sıkıntı çıkıyor avukar kimi isterse parayı ondan tahsil ediyor. Şirkete size bile yönelebilir. Bi icra emrine bakıyor olay. Tabi burda otopark daki bu durumlarda sigorta şirketi mesuliyet kabul ediyormu, bazen koruma yapmaya biliyor sigortalar böyle durumlarda. Siz birde sigorta şirketinize danışın davayı
  • Selam,
    Durusma tarihleri ile ilgili bir gelisme var mi? Direk muhatabi siz olmadiginiz icin e-devletten takip edemezsiniz belki; fakat sigortaciniz sizinle irtibata gecer illaki diye dusunuyorum.
  • Tampon değişmiş kısmından sonrasını okumadım....

Öncelikle değer kaybı davası haksız fiile dayanan bir davadır ve bu davalarda kusur esas alınır. Bu esasa göre annenizin kusurlu olduğu tutanak ve tutanağa göre yapılan işlem sonucunda sabitlenmiştir.

İkinci husus sigorta bildiğiniz çamura yatmış, değer kaybı için kaporta hasarı olmasına gerek yok. Aracın değerinin düşmesine yol açacak herhangi bir durumun varlığı ve bu durumun kusura dayanması yeterlidir. Bu açıdan; değişenle birlikte aracın değeri kesin olarak düşmüştür.

Sigortaya dava açılması yersiz. Ruhsat sahibi ve sürücünün müteselsilen sorumlu olması karine olarak kabul edilebilir. Çünkü; aracı üçüncü kişinin zilyetliğine terk eden malik onun fiillerinden sorumlu olur.

Özetle; işgüzar avukat davayı kazanacak.

------------

hukuki sorumluluk klozu????

sanırım sigortanın olası bir hak kaybınızda sigortalı yanında davaya katılmasını ve dava masraflarını üstlenmesini anlatmaya çalışıyorsunuz.

ancak burada böyle bir durum söz konusu gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 17 Ocak 2017; 22:33:27 >

• Zaboes kullanıcısına yanıt
    Siz cok biliyorsunuz bu isi, hukuk fakültesini bitirip hakim olmanızı Salik veririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim milletimizin bilgi sahibi olmadan fıkır sahibi olmasına bayılıyorum. Deger dusuklugu davasına hangi mahkemenin bakacağını bilmeyenden tut, hakimin bu islerden anlamayacagindan bahsedenlere var. her turlu bilgiye dayanmayan yorum mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

Tampon değişmiş kısmından sonrasını okumadım....

Öncelikle değer kaybı davası haksız fiile dayanan bir davadır ve bu davalarda kusur esas alınır. Bu esasa göre annenizin kusurlu olduğu tutanak ve tutanağa göre yapılan işlem sonucunda sabitlenmiştir.

İkinci husus sigorta bildiğiniz çamura yatmış, değer kaybı için kaporta hasarı olmasına gerek yok. Aracın değerinin düşmesine yol açacak herhangi bir durumun varlığı ve bu durumun kusura dayanması yeterlidir. Bu açıdan; değişenle birlikte aracın değeri kesin olarak düşmüştür.

Sigortaya dava açılması yersiz. Ruhsat sahibi ve sürücünün müteselsilen sorumlu olması karine olarak kabul edilebilir. Çünkü; aracı üçüncü kişinin zilyetliğine terk eden malik onun fiillerinden sorumlu olur.

Özetle; işgüzar avukat davayı kazanacak.

------------

hukuki sorumluluk klozu????

sanırım sigortanın olası bir hak kaybınızda sigortalı yanında davaya katılmasını ve dava masraflarını üstlenmesini anlatmaya çalışıyorsunuz.

ancak burada böyle bir durum söz konusu gözükmüyor.

Yanlış biliyosun dostum, trafik sigorta poliçesi nedeniyle sigorta şirketi de sorumludur. Değer kaybını kişi ödese dahi sigorta şirketine rücu edebilecektir. Bu olayda sigorta şirketi de davalı olarak gösterildiyse icra takibi yapıldığında sigorta şirketi mevcut borcu hemen öder.

• marmelat_06 M kullanıcısına yanıt
    Hangi kısmı zorunuza gitti bilmiyorum ama siz doğrusunu yazın ozaman. Aynı olayı yaşadım kardeşim bu haklı haksız davası deil. Hakim de otomobil değer kaybı konusunda uzman olmadığına göre bilirkişi isteyecek karşı taraf. Hakim de bilirkişi için gün verecek. Bilirkişi de aracı inceleyip değer kaybı raporu hazırlayacak. Olay bundan ibaret. Sen olayın nesine takıldın anlam veremedim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.