Arkadaşlar, önemli bir sorum var bilin bilmeyin mutlaka bi yorum yazın ki herkes okusun faydalansın. soruma gelince, AVRUPADA GEÇMEYEN TÜRK DİPLMALARI NELERDİR? Bunun yanıtını alabilirmiyim? Bilin bilmeyin ama yazın???
??????????
?????????????
quote:
Orjinalden alıntı: tinerco
Arkadaşlar, önemli bir sorum var bilin bilmeyin mutlaka bi yorum yazın ki herkes okusun faydalansın. soruma gelince, AVRUPADA GEÇMEYEN TÜRK DİPLMALARI NELERDİR? Bunun yanıtını alabilirmiyim? Bilin bilmeyin ama yazın???
???????*
ülkemizdeki üniversiteleri arayıp soracan, yurtdışı denklik durumunuz nedir diye? itü,odtü , boğaziçi ve gazi bildiğim kadarıyla avrupada denkliği olan üni.lerden..eminim daha da vardır
quote:
Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi
ülkemizdeki üniversiteleri arayıp soracan, yurtdışı denklik durumunuz nedir diye? itü,odtü , boğaziçi ve gazi bildiğim kadarıyla avrupada denkliği olan üni.lerden..eminim daha da vardır
tEŞEKKÜR EDERİM PEKİ YA MARMARA
quote:
Orjinalden alıntı: giago008
quote:
Orjinalden alıntı: tinerco
öğrendiğim kadarıyla avrupada diplomaya bakmıyorlarmış lise mezunu oman yeterliymiş sadece bilgine akıyorlarmış ve kendş branşında seni test ediyorlarmış.
tam tersine benim bildiğim bizde hiçbir diploma gerektirmeyen kasaplık, emlakçılık, bakkallık aşçılık gibi mesleklerde bile diploma olmasa bile sertifika istiyorlar.
ayrıca konuyu açan arkadaşım mühendislik için abet kriterleri vardır üniversitenin abeti varsa diploman büyük oranda geçerli
Arkadaşım ingilterede ve fransada dayım var almanyada amcam var onlar öyle söylüyorlar vallahi, sertifika filan tamam ama mesela burada yazılımcılık yapacaksan büyük bir firmda hemen 4 yıllık fakülte ama orada öyle değil bilgine bakıyorlarmış diplomana değil. yanlış biliyormuşsun demekki
öğrendiğim kadarıyla avrupada diplomaya bakmıyorlarmış lise mezunu oman yeterliymiş sadece bilgine akıyorlarmış ve kendş branşında seni test ediyorlarmış.
tam tersine benim bildiğim bizde hiçbir diploma gerektirmeyen kasaplık, emlakçılık, bakkallık aşçılık gibi mesleklerde bile diploma olmasa bile sertifika istiyorlar.
ayrıca konuyu açan arkadaşım mühendislik için abet kriterleri vardır üniversitenin abeti varsa diploman büyük oranda geçerli
Arkadaşım ingilterede ve fransada dayım var almanyada amcam var onlar öyle söylüyorlar vallahi, sertifika filan tamam ama mesela burada yazılımcılık yapacaksan büyük bir firmda hemen 4 yıllık fakülte ama orada öyle değil bilgine bakıyorlarmış diplomana değil. yanlış biliyormuşsun demekki
yeteneğin varsa her türlü dikiş tutturursun ama şöyle birşey de var avrupada bu iş başvurusu muhabbetleri çoğunlukla torpille yürümez cv ni gönderirsin ona göre çağrılırsın diyelimki diploman yok oraya yaptığın bir projeyi referans yazarsın falan olur; ama ben yetenekliyim beni keşfedin demektense bir diplomanın faydası daha fazladır.
örneğin alman şirketlerinin genel müdürlerinin çoğu doktora yapmıştır ha bu adamlar niye yapıyor bunu başvurular internetten alınıyor işveren filtreliyor adamın doktorası yoksa cv si okunmuyor aynısı lisans mezunları içinde geçerli, git şansını dene yetenekliysen başarırsın.
Zaten torpille yürüdüğünü söyleyen yok ikincisi onlar sizi teste tabi tutuyorlar diplomayla olmuyor diyoruz. Ayrıca alman şirketlerindeki müdürlerin filan doktora yapmalarının sebebi iyi bir kariyer sahibi olmak ayrıca cvne bakarak adam almıyorla bunu 3. kez söyledim siz anlamamkta ısrar ediyorsunuz, sonuç olrak şunu söliyim TÜRKİYEYE GÖRE DAHA AZ DİPLOMAYA DÜŞKÜNLER.
giago008' e Avrupa tanıdıklarımın ne olduklarını söyliyim ne kadar çok kendini övmeyi seviyorsun. hem tek almanya hakkında bilgilisin. İngilterede 3 tanıdığım var birisi tıp doktoru(ortopedi), dieri elektrikmühendisi, üçüncüsü ise londradaki Cathedral de genel müdür yardımcısı tabi sen bilmessin Cathedral' i benimde bilmediğim şeyler olabilir ama ben bilmediğim konuda ötmem.Fransadaki kabul ediyorum aşcı. Ötekisi topoğraf. Almanyada tanıdığım ise otel genel müdürü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme