Şimdi Ara

Avrupalıların ırkçı olmasında Türklerin payının çok olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • misal avrupada ben 2 sene yaşadım norveçte çoğu oradaki bizim türk gurbetçiler ırkçılığa uğradıklarını söylüyorlardı ama her zaman şu soruyu soruyordum hiç ırkçılık yapını dövdünmü çoğuda hayır diyordu

misal ekşi sözlük sosyal medya vb gibi platformda önceden avrupaya gitmiş ve yaşamış olan türklere ırkçılığa maruz kaldığınız zaman karşıdaki lavuğa ne yaptınız diye sorduğumda çoğu hiçbir şey yapmadığını sadece yol aldığını bana söylediler

bu avrupalıların ırkçı olması yine bizim türklerin suçu o kadar bizim türkler işinde gücünde kimseye zararları olmamasına rağmen ırkçılığa maruz kalıyorlarsa bizim türkolar bu avrupalıları dövmedikleri için

Misal benim memleket çanakkale olduğu halde norveçliler bana Arap diyorlardı bazıları italyan veya ispanyolada benzetiyorlardı ama oradaki o araplarında o kadar sorunlu olmadıklarını gördüm

ben diyorum sınıf ortamında gerçekten zorba ve sıkıntılı bir tip varsa çoğu kişi onun şerrinden korktukları için bir şey diyemezler korkudan ama sınıfın eziği küçük bir olay yapsa bütün sınıf üstüne toplanır aşağılarlar sürekli

misal abd deki zenci ve hispanik guruplara bakıyorum o kadar suç işlemelerine rağmen ırkçı olanlara karşı kendilerini ezdirmiyorlar direk ağız yüz dalıyorlar

ben ulan 2019 yılına tekrar bir geri gidebilseydim bana pasif ırkçılık yapan ne kadar avrupalı varsa ağzını yüzünü kırardım

ama işte bizim türkiyede öyle bi avrupalıları övüyorlardıki özellikle kadınlarını ırkçılığa maruz kalsak bile bana verecekler algısı oluşmuştu bilseydim kadın erkek demez ağız yüz dalardım bu lavuklara.

• hatta elemanlar 99 gag olsun reddit gibi platformlarda ABD ye gidecek avrupalılara şu uyarıyı veriyorlardı sakın abd ye gittiğinizde oradaki siyahilere veya hispaniklere aynı avrupada ortadoğulu mültecilere yaptığınız ırkçılığı yapmayın sizi silahla vurur öldürürler veya ölümüne dayak atarlar diye bak bunu söyleyenler önceden avrupadan abd ye gidip sonradan abd ye gidecek avrupalıları uyaran tiplerdi

bütün ortadoğulu toplumlar aşırı ezik zaten sosyal medyada bakın sürekli kürtler türkler araplar birbirlerini sürekli korkak olması ile hakkında aşağılıyor

• her yabancı ülkede tutunamayan da aglıyor xD

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

ben gerçekleri yazıyorum kanka bizim türkler gittikleri yerlerde suç işlemiyorlarki çok fazla hatta hiç yok denecek kadar az özellikle genç nesil türklerde yurtdışına gidenler oradaki yerlilere inanılmaz iyi davranıyor

işte diyorum bizim türkler baya ezikler aga bizimkiler zamanında bu ırkçı avrupalıların ağızlarını yüzlerini dağıtsalardı bu avrupalılar bu kadar cesaretli olmazlardı ırkçılık konusunda

hani nasıl bizm türkiyede erkekler kavga etmekten korkuyor ya lavuk silah bıçak çıkartır hesabı çünkü caydırıcı bir olay var ülkede o misal bu avrupalılarda caydırıcı bi korku oluşmamış ondan dolayı rahat rahat sövüyorlar lavuklar.

• la olm yasın kac ? işine gucune yada okula giden gurbetci malın biri laf etti diye kavga edip sınır dısı mı edilecek ? siz gerçekten hayatta gerçek zorluk nedir görmemişsiniz boş keseden atıyorsunuz

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

ağlamak göreceli kavram ama gittiğin yer ata toprağın değil ve ilber ortaylının da dediği gibi gittiğin ülkelerde beklenen azınlık değilsiniz.

• ben daha önce 3-5 ülkede bulundum hepsinde aslında durum aynı yeniysen ezilirsin ama vasıflı adamı da kimse ezemez kolay kolay adamına göre muamele ve gücü gücüne yeten durumu her yerde var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Norveçli falan olsam ortadoğudan gelenlerle işim olmazdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.