Şimdi Ara

Avukatlık doktorluktan daha havalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değil mi arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum gerçekten boş yapmak için söylemiyorum bunu maddi koşullar falan doktorların daha iyi olduğunu söylemeye gerek yok ben sadece şundan bahsediyorum. Doktor dediğin aslında bildiğin kalifiye işçi hizmet sektöründe köylüye okuma yazma bilmeyene her türlü insana hizmet etmekle yükümlü, sağlık taşıyan çok değerli ama havalı olmayan bir şey. Bi kere başkaları için çalışıyorsun kendi hayatından verip başkalarına hizmet. Avukatlıkta da bunlar yok değil ama arabuluculuk konuşmak etmek özellikle elit seviyede çalışan avukatlardan bahsediyorum burda herhwngi bir avukat değil örneğin bir avukat cübbesi takım elbise mi yoksa beyaz önlük mü beyaz önlüğün nesini abartıyolar anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 12 Aralık 2024; 22:9:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• avukatlıkta elit insanlarla muhatap olmak için belli alanlara yönelmen lazım (deniz, ticaret, m&a gibi). Buralara yönelmen için de bilkent, koç, gs mezunu olman lazım. Ceza hukukçusu olursan uğraşacağın kitle belli, ceza değil de hukuk tarafına yönelirsen yine kiracısını çıkarmaya çalışan ev sahibi, miras kalıp paylaşamayan köylü tipler, çekişmeli boşanmaya çalışan çiftler, işinden atılan işçiler, işçisinin hakkınu yiyen patronlar vs.

davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 12 Aralık 2024; 19:52:12 >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Tamam zaten burda doktorlar 50kdan alan hukuk bölümlerini karşılaştırmayacax herhalde Hacettepe tıp çapa tıp kazanan biri yine doğuda xorunlu yapıp başka başka işlerle uğraşırken alternatifi eşit ağırlıkta dediğin elit okullarda okunabilir

• Saul İyiadam aynı ben ya

• Türk toplumunda "havalı" meslek, hahaha güzel fıkra

• Eğer çevren ve sermayen varsa hukuk yaz kendi işinin patronu olursun.

• doktorluk daha havalı. eada iyi sıralama yapıp hukuk yazanları saymazsak çoğu hukuk öğrencisi sayısalda bi şey yapamadığı için ea çözmüş kişiler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Doğru bir veri. YÖK Atlas üzerinden hafiften bazı Hukuk bölümlerine baktım. %20-30 Fen Lisesi çıkışlı. Diğer üniveritelerdeki alanlar gözükmese de çoğunun Sayısal çıkışlı olduğunu söyleyebiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.