Şimdi Ara

Ayağımın Üstüne Basamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ayağımı yere sert vurmam sonucu topuk bölgemde bir ağrı oluşmaya başladı. Herhangi bir şişlik, kızarıklık veya morarma yok. Ayağımı yere basmadığım sürece ağrı da yok. Ayağa kalkıp, sağ ayağıma yüklendiğim vakit topuk bölgesinde bir ağrı oluyor. Olay olduktan sonra eve yürüyerek gittim, yürürken hafif bir ağrı vardı. Ancak eve geldikten sonra yere basmamaya başladım, sanki 10-15 tane iğne saplanıyor ayağıma.
    Ben doktora gitmeyi pek sevmem, el bileğimin çatladığını 3 gün sonra öğrenmiştim mesela Nasılsa geçer diye bakıyorum tüm hastalıklara.
    Acaba bu geçer mi ? İş var, sınavlar var sakat kalmayalım bu kritik zamanda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayağınızın Üstüne Basamıyorsanız Ne Yapmalısınız?

Ayağınızın üstüne basamamak, günlük hayatınızı önemli ölçüde etkileyebilecek rahatsız edici bir durumdur. Bu durum çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve doğru tedaviyi almak, ağrınızı hafifletmek ve tekrar normal şekilde yürümenizi sağlamak için çok önemlidir.

Yaygın Nedenler:

• Ayak bileği burkulmaları
    • Kırıklar
    • Çıkıklar
    • Plantar fasiit
    • Tendinit
    • Sinir sıkışmaları

Belirtiler:

• Ayağınızın üzerine basarken şiddetli ağrı
    • Şişlik ve morarma
    • Hareket kısıtlılığı
    • Topallama

İlk Yardım:

Ayağınızın üzerine basamadığınızda, aşağıdaki ilk yardım adımlarını uygulamak önemlidir:

• Dinlenme: Ayağınızı yukarıda tutun ve mümkün olduğunca dinlendirin.
    • Buz: Şişliği ve ağrıyı azaltmak için ayağınıza 15-20 dakikalık aralıklarla buz uygulayın.
    • Kompresyon: Ayağınıza elastik bir bandaj sarın, ancak çok sıkı sarmayın.
    • Yükseklik: Ayağınızı kalp seviyesinin üzerinde tutun.

Tedavi Seçenekleri:

Ayağınızın üzerine basamamanızın nedenine bağlı olarak, aşağıdaki tedavi seçeneklerinden biri önerilebilir:

• Buz tedavisi ve istirahat
    • İlaçlar: Ağrı kesiciler ve antiinflamatuar ilaçlar
    • Fizik tedavi: Hareket açıklığını ve gücü iyileştirmek için egzersizler
    • Atel veya alçı: Kemiklerin iyileşmesini sağlamak için
    • Cerrahi: Bazı durumlarda, kırık veya çıkıkları onarmak için cerrahi gerekebilir

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz:

Aşağıdaki durumlarda bir doktora görünmek önemlidir:

• Ağrı şiddetliyse veya dinlenme ve buz tedavisiyle geçmiyorsa
    • Şişlik ve morarma artıyorsa
    • Hareket kısıtlılığınız kötüleşiyorsa
    • Ayak bileğiniz veya ayağınız deforme olmuşsa

Önleme İpuçları:

Ayağınızın üzerine basamama riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• İyi ayakkabılar giyin
    • Ayak bileğinizi destekleyen egzersizler yapın
    • Ayakkabılarınızı sık sık değiştirin
    • Zorlu aktivitelerden önce ısının
    • Kilonuzu sağlıklı bir aralıkta tutun
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****11

Arkadaşlar ayağımı yere sert vurmam sonucu topuk bölgemde bir ağrı oluşmaya başladı. Herhangi bir şişlik, kızarıklık veya morarma yok. Ayağımı yere basmadığım sürece ağrı da yok. Ayağa kalkıp, sağ ayağıma yüklendiğim vakit topuk bölgesinde bir ağrı oluyor. Olay olduktan sonra eve yürüyerek gittim, yürürken hafif bir ağrı vardı. Ancak eve geldikten sonra yere basmamaya başladım, sanki 10-15 tane iğne saplanıyor ayağıma.
    Ben doktora gitmeyi pek sevmem, el bileğimin çatladığını 3 gün sonra öğrenmiştim mesela Nasılsa geçer diye bakıyorum tüm hastalıklara.

Topuk dikeni olmuşsun. Aynı hastalık benim iki ayağımda var. Hayatın boyunca bu acıyı çekeceksin, geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Arkadaşlar ayağımı yere sert vurmam sonucu topuk bölgemde bir ağrı oluşmaya başladı. Herhangi bir şişlik, kızarıklık veya morarma yok. Ayağımı yere basmadığım sürece ağrı da yok. Ayağa kalkıp, sağ ayağıma yüklendiğim vakit topuk bölgesinde bir ağrı oluyor. Olay olduktan sonra eve yürüyerek gittim, yürürken hafif bir ağrı vardı. Ancak eve geldikten sonra yere basmamaya başladım, sanki 10-15 tane iğne saplanıyor ayağıma.

Topuk dikeni olmuşsun. Aynı hastalık benim iki ayağımda var. Hayatın boyunca bu acıyı çekeceksin, geçmiş olsun.

Oooow fak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Topuk dikeni dediğin olay bir anda olmaz.
    Benimki darbeye bağlı bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

• Geçen yaz havuza dalarken ben de topuğumu zemine vurmuştum, dediğin gibi olmuştu.Hotel doktoruna gitmiştim çatlak falan var mı diye, yok ama çok zedelenmiş demişti.1 haftada anca kendine geldi.
  • Sinirleri zedelemişin üstüne en az 2 gün basma varsa krem filan sür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aldığım bot topuğumu vurdu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bir hafta bale yaparsın gecer

• Senin gibi gereksiz adamlardan bir türkü kurtulamadı bu forum.
    Sağlık konularında bile işi şakaya vuruyorsunuz ya, diyecek bir şey yok.
  • diğer ayağını kaldırıyorsun, öbürünün üstüne koyuyorsun ve bir bakıyorsun ki ayağının üstüne basmışsın!
  • Ezilmiştir. Bir süre o ayağına yüklenme geçer eninde sonunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gereksiz daha, blok.
  • Topuk dikeni bir anda da olabilir darbe vs tetikler. Spor yaptigim donem bende de olmustu hafif. Derini yakacak sicaklikta suya ayagini sok ve masaj yaparak icinde beklet. Bi kac kez tekrarla bunu cok fazla ayakta durmamaya ozen goster yururkende topuga fazla yuk verme. 1-2 haftada gecer ciddi bisey degilse.

• quote:

Senin gibi gereksiz adamlardan bir türkü kurtulamadı bu forum.
    Sağlık konularında bile işi şakaya vuruyorsunuz ya, diyecek bir şey yok.

sağlık konularına bile gulmek gerekir kurtulan umutsuz bir kanser hastası gordun mu
    kurtulanların tek ortak noktası hayat sevinci yani hastalıklarıyla dalga geçmeleri.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Genelde buz diyorlar, sıcak suyu senden duydum ilk defa.
  • çıkıktır o kırık olsa yerinde duramazdın

• Geçtimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.