Şimdi Ara

Aynalar hakkında efsaneler (18+ içerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
8
Favori
11.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odanıza gidin. Yanınızda bir ayna olsun, eğer odanızda boy aynası varsa daha iyi ama normal boyutlu bir banyo aynası da olur. Hiç ses olmasın odada. Odanın ışıkları kapatın 1-2 dakika falan karanlıkta oturun, sonra odanızdaki aynanın önüne sandalye koyun. Biraz gevşeyin. Sonra arka üstünüzden gelecek şekilde loş bir ışık bulun, yakın ve aynanın önüne oturun, arkanızdaki duvarda neler göreceğinizi hayal bile edemezsiniz. Bir şeyler görmeye başlayınca hemen kalkmaya çalışın. Aynanın başında, kendinize şartlandırarak oturun, ”hemen kalkacağım”. Eğer şartlandıramasanız hemen kalkamadığınızı göreceksiniz. Ve kafayı üşütme oranınız baya yüksek. Aynaların gizemini kimse çözemedi...

İnsan uzun süre aynaya bakıp odaklanırsa misal alemine pencere açılır.

Âlem-i misâl, ruhlar âlemi ile cisim âlemi arasındaki geçiş âlemi diye tarif edilmiş. Diğer âlemlerin olduğu gibi bu âlemin de küçük bir misali insanda mevcut. Nur Külliyatından, bu misalin, “hayal” olduğunu anlıyoruz. Daha önce gittiğimiz bir beldeyi hayâlimizde canlandırdığımızda, hayal âlemimizde o şehrin bir misali teşekkül eder. İşte bu şehrin aslı âlem-i şehadetten, hayaldeki şekli ise âlem-i misâldendir. Bir aynanın karşısında durduğumuzda iki şahıs karşı karşıya gelir. Bunlardan birisi hakiki, ikincisi ise misalîdir.

Bu misallerin ışığında diyebiliriz ki, şu gördüğümüz âlemdeki her şeyin, her hâdisenin bir misalinin mevcut olduğu ayrı bir âlem var. Ve o âleme, âlem-i misal deniliyor. Misal âlemi, ruhlar âleminden daha kesif; şu âlem-i şehadetten ise daha lâtiftir. Bu mahiyetiyle, iki âlem arasında bir berzah gibidir.

Her inanışta aynalar hakkında bir inanış mevcut

Benim odamda cin var mı?

Dün gece korkuyla uyandım ... üstüme biri abandı sanki ... nefes alamıyordum ... haykır­mak, "yardım edin!" demek istiyordum, ama sesim çıkmıyordu ... uykuyla uyanıklık arası garip bir durumdaydım annemi uyandırdım, olup biteni anlattım "karabasan" dedi ... okudu üfledi... sana bir sır vereyim, bizim en rasyonel, en modern kadınlarımız bile cin­den, şeytandan, esrarengiz varlıklardan kor­karlar ... ne bilimin kurallarını dinlerler, ne de ampirik yöntemleri ... Anadolulu bir kadından hiçbir farkları kalmaz böyle zamanlarda ...

Gündüz olunca, sana sözünü ettiğim üniversiteliyi buldum, gece başıma geleni anlatmak istedim ... yine denize bakmalar, kısık sesle konuşmalar. Ama sonunda dinlettim kendi­mi... kısaca, "cinler" dedi... "ne demek cinlre, cin miydi beni öldürmeye çalışan?" dedim "olabilir." dedi. O da böyle bir deneyim yaşamış, kısaca anlattı ... "yatarken sureler oku." dedi. Alarını unuttum şimdi, iki kısa sure işte ... sorular sordum. ama tatmin edici yanıtlar alamadım o da pek bilmiyor sanırım ama inanıyor sen belki anlatırsın bana cinden başlayalım ... cinler var mı gerçekten ... varsa ne biçim varlıklar bunlar ... ne yer, ne içerler ... odamda cinler var mıdır... bana zarar verebilirler mi?
    Cin elbette var ... bak ne diyor ayet: "cinleri de, daha önce. dumansız ateşten yarattık." işte başka bir ayet: "meleklere, 'ademe secde edin,' demiştik. iblisten başka hepsi secde etmişti. o. cinlerden idi." Kur’an’ın yüz on dört suresinden birinin adı, cin. "cin" kelimesi gözle görülemeyen tüm varlıklar için kullanı­lır. Bu genel tanıma göre, mikroplar, mor öte­si ışınlar, radyo dalgaları ve benzerleri de bi­rer cindir. .. yani görünmez varlık ...

Ama terim anlamı daha özeldir. "göz ile görü­lemeyen ruhani varlık" diye tanımlanabilir. Zeki bir canlıdır, inanır ya da inkar eder ..ak­lı vardır. söyleneni anlar, düşünebilir. irade­si vardır. seçebilir. .. gücü vardır, kullanabilir nefsi vardır, kendine özgü arzularla yaşar günah işleyebilir ... İnsandan önce yaratılan bir canlı türü ... önce onlar sınava tabi tutulmuş ... insanın yaratılmasından sonra ikincil mertebeye düştüler. Peygamberimiz onların da peygamberi. Kimi müslümandır, kimi kafir.

Senin üstüne abanan cin miydi, bilmiyo­rum ... ne Kur’an da, ne de hadislerde karaba­san konusunda net bir açıklama görme­dim ... Ama olabilir ... Kıyıdaki gencin söyle­dikleri doğru, yatarken Felak ve Nas sureleri­ni oku, ellerine üfle, sonra da başına ve be­denine s.. Bu konuda hadis var: "peygam­berimiz, cinlerden ve nazardan dualar ede­rek Allaha sığınırdı. Nas ve Felak sureleri inince, bu iki sureyi esas aldı, diğerlerini terk etti," Cinlerle ilgili sözüm şimdilik bu ka­dar ... Daha önce bir parça konuşmuştuk ... gerekirse sonra da konuşuruz ...

Bak, az kalsın unutuyordum ... odanda cin olabilir elbette ... her yerde olabilir. Senin odanda göze görünmeyen pek çok şey var ... boyutları farklı ... mesela, binlerce yüz var. Göremiyorsun ... binlerce konuşma var, işite­miyorsu.Yyüz kanallı bir televizyon koysak odana. Sayısız görüntüleri, sesleri görülebilir, işitebilir hale getirebiliriz. Radyo dalgaları boyutunda olup odandaki havada dönüp du­ran, ama sana görünmeyen varlıklar görünür hale gelirler. Onlar da cin bir bakıma! cinler durup dururken zarar vermez sana ... Asıl in­san suretindeki "cin"lerden sakın

Cin görünür mü?

Sonra konuşuruz deyip kaçmak yok! cinler, benim en önemli sorunum şu anda ... yakanı bırakmam, ne biliyorsan anlatacaksın ... Merak ediyorum, cinler görünür mü ... kıyıdaki gencin anlattıklarına bakılırsa resimleri bile çekilebiliyormuş ... Hem görünmez varlıklar diyorsun, hem de resimleri çekiliyor, bu nasıl iş anlamadım!

Sana, "bu konuyu daha önce bir parça ko­nuşmuştuk." dedim, hatırladın mı? Geriye dönüp önceki yazışmalarımızı okumadın an­laşılan. orada anlattım bunu şimdi,· "gö­rünmeleri mümkün mü?" meselesini konu­şalım istiyorum. Bu tür konular açılınca ön­ce şu soruyu sorarım ben: "bu olay zatında mümkün mü?" ne demek zatında mümkün kimi olaylar vardır ki, olması imkansızdır mesela, Allah’tan başka bir ilah mesela, hem son derecede adil, hem de aynı anda son kertede zalim olmalı .. hem tam olarak gece, hem de tam anlamıyla gündüz. Bunu söyleyen olursa hemen reddederim ...

Zatında mümkünse, o zaman şunu sorarım: "daha önce bir benzeri olmuş mu?" gerçi bu soru, birinci soruyu yanıtlamakta da kullanı­labilir, ama kendi başına bir anlamı vardır. "evet, mümkün" cevabını alırsam üçüncü so­ruyu sorarım: "karşımdaki insanın öznel de­neyimi vaki oldu mu?" mesela biri çıkıp, "ben bugün bir cin gördüm." derse, hemen inanmam ona, ama ret de etmem. Çünkü, zatında mümkündür, daha önce, benzeri vardır, fakat onun gördüm demesini, öznel deneyimini be­nim sınama imkanım yoktur.Bu genel bir ölçüdür bence ...

Şimdi bu ilkelerimizi senin soruna uygulaya­lım. Cinin görünmesi zatında mümkün mü?

Evet! daha önce benzeri olmuş mu? evet! "ha­me" isimli bir cin ihtiyar bir adam suretinde gelmiş, peygamberimizle konuşmuş, Müslüman olarak gitmiş. Sahih hadis kitaplarında var. güvenilir bir kısım ermişler de, "evet, biz cinleri gördük, onlarla konuştuk." demiş­ler. Yalana tenezzül edecek insanlar değil bunlar. Şimdi üçüncü sorumuzu soralım, "ben cini gördüm, resmini çektim." diyen adam gerçekten gördü mü, o resim hakikaten cinin resmi mi? bilemeyiz. Ne ret, ne de kabul. Bir bilgisayar hilesi de olabilir. Bunu söyleyen adamların yalana tenezzül etmez, son derecede güvenilir kimseler olduğuna da­ir. bir bilgi de yok elimizde.

Cinler vardır, inanıyorum. Cinler, her göz ta­rafından görülemiyor, bunu da biliyorum ... Ama temessül edebilirler, senin aynada yan­sıman gibi, cinler de aynada, havada, suda yansıyabilirler. İnsan suretinde görünebilir­ler. Tecessüd etmeleri de mümkün. Yani ceset giyip tıpkı bir insan gibi görünmeleri. "Harne" adlı cinle ilgili hadisten söz ettim yu­karıda. Bunlar mümkün ... arna vaki mi, "gördüm" diyen gerçekten gördü mü, bunu bilemeyiz işte!

Cinler insana etki eder mi?

Benim karabasanın öznesi cinler olabilir Ama olmayabilir de. Bunu anladım Daha genel bir soru sormak istiyorum. Şimdi cinler, insanları etkilermi? Cin çarpmasından söz ediliyor, çarpar mı gerçekten ...

Biliyorsun, cinler gözle görülebilen varlıklar değiller. "Dumansız bir ateşten" yaratıldıklarını ayet bize bildiriyor. Ne demek dumansız ateş? Benim aklıma hep enerji ya da ışınlar geliyor. Cinler ışınlardan yaratıldı, demiyo­rum. Ama lazerde kullanılan ışınların ateş gibi yakıcı olduğunu biliyoruz. Nitekim, ki­mi yaralar, urlar lazerle yakılarak yok ediliyor. Evrende gözle görülemeyen pek çok ışın türü var. Mor ötesi, kızıl ötesi, şu, bu. Şimdi, ışınlardan yaratılan bir varlık düşüne­lim. ruhu, zekası, iradesi de olsun bu canlı­nın. Sen onu göremezsin, arna o vardır, var olmaya devam eder. Duvarlardan camlardan, bedenlerden geçebilir. Su, balıklann yüzmesine, hava, kuşlann uçmasına engel oluyor mu? Hayır! Senin bedenin de, ışından yaratılan bu canlının gelip geçmesine engel olamaz. Peki, ışın insanı etkiliyor mu? Evet! Tedavide kullanı­lıyor, biz de biliyoruz. İşte cinler de bizim kurgusunu yaptığımız varlıklara benzer. İn­sana elbette etki edebilirler. Virüsler hastalık sebebi oluyor da cinler niçin olmasın.

Cin etkisine karşıda önlemler alınıyor. Ku­r’an okunuyor mesela. Bu konuda Buhari adlı sahih hadis kitabında bir hadis var. "Cinlerden bir ifrit, dün akşam, namazımı bozdurmak için üzerime atıldı. Allah, onu alt etmeme imkan verdi. ben de onu boğazından yakaladım. Hatta onu, mescidin direklerin­den birine bağlamayı arzu ettim. Ta ki sabah olunca hepiniz onu göresiniz. Ancak, karde­şim Süleyman’ın şu sözünü hatırladım: .... ve benden sonra kimseye nasip olmayacak bir mülkü bana ihsan et.' Allah da o ifriti hor ve hakir olarak geri çevirdi." bu hadiste geçen ifrit, cinlerin tehlikeli, azgın ve saldırgan bir türü. Cinler de türlü türlü. Tıpkı hayvan tür­leri gibi. Burada sözü edilen Süleyman, Ku­r’anda öyküsü anlatılan Süİ işler yaptırırdı. Kur’a­n-ı Kerim bu konuyu anlatıyor bize ...

Cin çarpması var mı? ben gözümle görmedim, Ama pek çok arkadaşımdan işittim. cin tarafından çarpılmış kimseleri görmüşler, bana da anlattılar. Bazı kitaplarda da söz ediliyor bundan. Çarpılan kişinin yüzü garip bir biçim alıyor. Ağzı yerinden kayıyormuş madem tıp buna bir çare bulamıyormuş kimi doktorlar, bu işten anlayan hocalara gönderiyormuş bu tür hastaları. Bunlar rivayet el­bette. Dedim ya, kendi deneyimim yok bu ko­nuda, çarpılanı da hiç görmedim. peygambe­rimize bile saldıran cinler, bizim gibi sıradan insanlara ne yapmaz! tedbiri elden bırakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 18 Mayıs 2013; 0:47:53 >
  • yapçamda yemiyor
  • Yapınca editlerim
  • o ilk olayi denedim hicbisey olmadi beyler korkmayin bu kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemeyin beyler.
  • yazının sonlarına doğru bişey anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim 2 tane ruhla pes atıcaz birazdan. Gece gece böyle konuları görünce hiç okumuyorum ve işi dalgaya vuruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

yazının sonlarına doğru bişey anlamadım

misal kelimesini hayal olarak düşenerek oku. Hayal elimizdeki değişken olsun bu değişkeni de bilimdeki paralel evren olarak alalım.

O zaman söylemek istediği söyle bir şey bir tanesi gerçek bir tanesi paralel evrendeki hayal..

Bu mantığa göre okursan anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 17 Mayıs 2013; 0:53:33 >
  • Yahu yahudi inançlarını gelip yazıyorsunuz buraya. Kabaladan gelme bir inanç. Dinimizde boyle bir şeyden bahsedilmiyor. Aynaya uzun süre bakıldığında halüsilasyon görüldüğü bilinen birşey. Oyle kul yapımı cam parçasından aleme kapı falan olmaz.
  • yapan varmı bunu ciddi ciddi beyler? ayrıca @SAMET/ denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

misal kelimesini hayal olarak düşenerek oku. Hayal elimizdeki değişken olsun bu değişkeni de bilimdeki paralel evren olarak alalım.

O zaman söylemek istediği söyle bir şey bir tanesi gerçek bir tanesi paralel evrendeki hayal..

bunu anlamadım onu anladım

Misal âlemi, ruhlar âleminden daha kesif; şu âlem-i şehadetten ise daha lâtiftir. Bu mahiyetiyle, iki âlem arasında bir berzah gibidir.

• Video kameramı hazırladım denerken video çekip koyucam
  • geçen gün geçtip kelid aynasının başına bir adriana taylor bir barbara bir o bir bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

bunu anlamadım onu anladım

Misal âlemi, ruhlar âleminden daha kesif; şu âlem-i şehadetten ise daha lâtiftir. Bu mahiyetiyle, iki âlem arasında bir berzah gibidir.

Harbiden eski Türkçenin dibine vurmuş burada.

Misal alemi ruhlar aleminden daha cismi bizim dünyamızdan ise daha şeffaf bu özelliği ile iki alem arasında bir geçit gibidir.

Edit : Askeriyenin gözünü seveyim az mı bu ne olduğunu bilmediğim dil ile emir yazdım be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 17 Mayıs 2013; 1:03:08 >
  • off ille bi açıklama yapcaz

ayna sadece cisim ve maddedir sihirli bi gücü falanda yoktur tahta bi kalem gibi camdan yapılmıştır ve arkasına yansıtıcılığını arttıracak yoğun bi madde sürülür camda kumun yüksek ateşte eritilmesiyle oluşur hepsi maddesel şeylerdir ayna senin gözünden farklı bişeyi yansıtmaz yansıtamaz ışığın kırılmasıyla oluşan başka maddeleri gösterir yaptığın o şey ise gözümüz beyin ile bağlıdır yani sen o loş ışıkta gözünü o kadar yorarsan tabiki halisilasyonvari şeyler görürsün karanlık bir gecede yıldızlara odaklansan bile aynı şey olur gözün kararmaya ve etrafındaki renkleri farklı görmeye başlarsın ama o ayna karşısında kendini korkmaya koşullandırırsan o an beyninin oluşturduğu farklı şeyleride görebilirsin mantıklı düşündüğünde hepsinin ne kadar basit olduğunu çözüyosun iyi geceler...

• Siz diyin hurafe, ben deyim efsane. Geçmişten bugüne gelmiş ıslık çalınmaz, aynaya bakılmaz, tırnak kesilmez vb.

Derseniz ki bunu yaptınız mı hayır. ne kadar ciddiye alırsınız bilmem ama başka ortamda gördüm. çok nadir rüya görürüm fakat olacak birşeyi 1 2 gün önce rüyamda da görebiliyorum.
  • yapmayın etmeyin..

• Konuyu bir bütün olarak değerlendirmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Siz diyin hurafe, ben deyim efsane. Geçmişten bugüne gelmiş ıslık çalınmaz, aynaya bakılmaz, tırnak kesilmez vb.

Derseniz ki bunu yaptınız mı hayır. ne kadar ciddiye alırsınız bilmem ama başka ortamda gördüm. çok nadir rüya görürüm fakat olacak birşeyi 1 2 gün önce rüyamda da görebiliyorum.

Bunlara çok kafa yorma derim kalıcı ciddi psikolojık sorunlar yaratabilir. Bırak kim ne hali varsa görsün

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.