Arkadaşlar selamlar. Yine bir sorunla karşınızdayım.
Elimdeki HDD'lerin dolması sonucunda ve temizleme yapacak vaktimin olmayışından ötürü çareyi yeni HDD almakta buldum ama hata etmişim sanırım.
Aslında ihtiyacım 4 TB'tı fakat anlamsız fiyatlarından ötürü 3 alayım bari dedim ve araştırırken piyasadan oldukça aşağı fiyata satılan şu ürünü teknosa'dan aldım.
3 tb 309 tl. Şaşırdım ve şaşkınlığımı teknosa personeline de yansıttım. Refurbished, iade vs olmasın bunlar dedim, personel ise ''bizde çok gitmiyor stok eritme amacıyla yapılmıştır'' dedi. kutuyu ve ürünü inceledim oldukça sıfır gibi geldi. hiç bir yerinde en ufak bir çizik dahi yoktu aksesuarlar dahil olmak üzere. Aldım ben de ikna olup.
Fakat dün fark ettim ki aynı anda 2 farklı seri WD MyBook bağladığımda sistem sonradan bağlanılanı tanımlanamayan cihaz olarak görüp kullanılabilir duruma getirmiyor. Başka seri hdd'leri bağladığımda her hangi bir sorun olmuyor (elements, 2.5 elementsler, ultra veya seagatelerde) Yeni serinin içerisindeki yazılımların tümünü kurmama rağmen sorun devam ediyor. HDD'i tarattığımda sağlıklı çıkıyor ve diğer cihazlarla bir sorun yaşamıyorum. Aynı ve farklı pclerde farklı soketlere bağlayarak denedim, hatta birisini 2.0 diğerini 3.0 olarak bağladım, kabloları değiştirdim, laptoplarımda denedim aklıma gelen her türlü kombinasyonu yaptım fakat sorun çözülmedi bir türlü. Aynı anda birden fazla HDD'i bağlı bulundurarak çalışan birisi olduğum için oldukça can sıkıcı bir durum benim için. Bir başkası olsa belki çok sorun yaşamayacak hatta fark etmeyecek bile ama benim için hiç pratik olmayan bir durum. Asıl korktuğumsa teknolojik cihazlarda anlamsız, garip problemler var ise ilk alındığında daha sonradan bu sorunlar giderek büyüyor ve o cihazın kullanılamaması durumuna kadar ilerliyor. 3TB lık veriyi düşündüğümüzde de büyük bir zaman ve mali kayıp demek. İşin kötüsü verilerimi transfer ettikten sonra fark ettim sorunu yoksa anında iade ederdim. sıfırlamak ta tekrardan 3-4 günlük kayıp oluyor benim için. Sorumuza geçelim. - Böyle saçma bir durumla karşılaşan oldu mu daha önce? Eğer evetse, bunu çözebildiniz mi, nasıl? - Hiç daha fazla mide bulandırmadan cihazı iade yoluna mı yönelsem sizce?
Eski seri olarak tabir ettiğim seri aşağıdaki resimlerde yer alanlardır.
Okuduğunuz için ve görüşlerini paylaşacak arkadaş için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar hiç fikri olan yok mu
Benim açtığım konuma da cevap yazarak beni de bilgilendirmişsiniz teşekkür ederim. Elimde 2,5 inç 1 TB ve 3,5 inç 1,5 ve bu seriyle birlikte 3 Tb WD markalı diskim oldu sadece son aldığım Mybook içinde ki yazılımı kullanmak için almıştım. Diğerleri Elements şuan herhangi bir sorun sizin dediğiniz gibi yaşamadım. ŞUan 3 üde bilgisayarıma bağlı. Yönet kısmında bilgisayarın nasıl gözüküyor oradan belki aldığınız hatayla çözüme ulaşabilirsiniz? Birde yanında gelen programlardan daha yeni versiyon olandan mı yüklediniz yoksa son gelen harddiskin içinde olandan mı ? Belki en eskisi yüklense sorun ortadan kalabilir . Sizin gibi bende şaşırdım ve tedirgin oldum umarım ilerleyen aylarda bizi zarara uğratacak birşeyle karşılaşmayız. Bende İnternetten alıp teknosa şubesinde gönderilmesini talep ettim. Orada inceledim jeletani kutusu herşeyiyle yeniydi sadece üretim tarihi öncesiydi sizin sorduğunuz soruları sordum Stok yenileme dediler ve çok garip bir şekilde 3 Tb diskler artık satılmayacak dedi ve devamında Diskler 1 Tb ve 2 katı şekilde üretilecekmiş dedi zeki satıcı. Yani 1 , 2 , 4 , 8 mi dedim evet keşke böyle alsaydınız bunlar daha uzun ömürlü dedi. Ne kadar doğrudur bilemem koskaca Western Digital veya diğer markaların göremediği üretim hatasını ayaküstü bana açıkladı ama ben alarak eve geri döndüm. 22 Mart teslim aldım şuan mesajınızı gördüm. Umarım çözebilirsiniz sorununuzu.
Hayırlı olsun öncelikle cihazınız. Umarım benim yaşadığım sorunla karşılaşmazsınız. Yani benim genel olarak kimsede olmayan sorunları yaşama gibi bir standartım vardır. tescil falan almayı düşünüyorum bu konuda. Sorunu DH de konu açtım ama 100 küsür okunmasına rağmen yorum halen yok. Yani kendi başımayım demek ki. Hdd lerin buçuklularını üstüne basarak sakın alma diyen bu konuda benden daha bilgili birisi vardı dinlemedim aldım. Elimde totalde 4 tane mi ne var buçuklu hdd çoğu 2-3 senelik hiç bir sorun yok çok şükür ama bir daha buçuklu ve tek sayıları almıyacağım. Evet yeni yazılım yüklü boş bir vaktimde silip eskiyi kurucam bir de sitelerinden yenisini indireceğim. HDD te aynı anda çalışmama dışında bir sorun yok şimdilik umarım sorun artmaz. Durumu Teknosaya ilettiğimde klasik ilgilenmeme durumuyla karşılaştım. HDD alıp incelemeye göndereceğiz dedi mağaza müdürü hem de. Adama 15 gün içinde memnun kalınmayan her türlü ürünün direkt olarak sıfırıyla değiştirilmesi ile ilgili yasa var dememe rağmen yok öyle bir şey şirket politikası diyip salladı. Şu sıralar aşırı yoğunum yoksa yediririm o cümleleri ben onlara da bu sefer olmayacak. (dişliyimdir çok kez firmaların hakkından gelip iade ve değişimlerimi yapmışımdır yasal süreçleri iyi bildiğimden ve sahip çıktığımdan sizlere de öneririim) Artık süreç gösterecek hakkımızda hayırlısı ne diyelim.