Şimdi Ara

aynı bilgisayarda 2 hdd, 2 işletim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aynı bilgisayara iki farklı hdd takıp kullanmak istiyoruz.
    biri açıldığında diğerini görmeyecek şekilde bunu yapmam mümkün müdür?
    kardeşim abuk subuk şeyler yüklüyor benim diskime virüs vs. buluşmasını istemiyorum.

• tago35 T kullanıcısına yanıt
    birine windows diğerine linux yüklerseniz linux windowsu görür windows linuxu görmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

birine windows diğerine linux yüklerseniz linux windowsu görür windows linuxu görmez

ikisinide win7 yükleyerek kullanmayı düşünüyoruz mümkün değil mi o şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tago35

quote:

ikisinide win7 yükleyerek kullanmayı düşünüyoruz mümkün değil mi o şekilde?

Mümkün. Başlangıçta bios'tan hangi diski göreceğini seçebilirsiniz. HDD1 ve HDD2 diyelim, HDD1'i seçtiğinizde her açtığınızda HDD1'deki sistemi başlatır. Başlarken F8, F10, F11 tuşlarından birine bastığınızda bir menü gelir (Anakarta göre değişir bu tuşlar) menüden HDD2'yi seçersiniz ve o sistemi başlatır. HDD1'e geçmek istediğinizde gene aynısını yaparsınız.

• o bilindik bir şey onu sormuyor arkadaş sistemi birinden başlattığı zaman öbür hdd hiç görünmesin istiyor
  • ikisinede anahtar bağla... anahtar üzerinden aç kapa yaparsın..

anahtar üzerinden aç kapa yapabilirsin... 1 ve 0 olarak
  • Önce makineyi bir disk bağla sistemi kur
    Sonra sisteme sadece 2. diski bağla
    2.diske 2. işleim sistemini kur
    Sonra 2 diskide pc ye bağla
    Boot ayarlarından kardeşinin diskini varsayılan yap
    Pc varsayılan olarak kardeşinin diskinden açılır.Kendi işletim sistemini açmak için de pc açılırken f8 e basıp kendi hdd ni şeçmen gerekir

İşlem bu kadar daha sonrasında ise windows ta depolama aygıtlarından sürücü harfi değiştir veya kaldır diye bir şeçenek var kardeşinin windowsunda senin diskini, senin windowsundan da kardeşinin diskinin harfini kaldır.

Böylece ne senin onunla ne de onun seninle bir alakası olmaz.Birbirinizle en ufak alakanız kalmaz.Fakat her açılışta f 8 e basman ve diskini şeçmen gerekir(İlk 2-3 sn yani Bios yazılarının geçtiği aşamada)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o bilindik bir şey onu sormuyor arkadaş sistemi birinden başlattığı zaman öbür hdd hiç görünmesin istiyor

Tamam zaten. Bir kere ayarladiktan sonra sürekli ilk HDD'yi görecek, değiştirmek istediğinde F8'e basıp değiştirecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tago35 T kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_37627401/f_//tm.htm#37627401

bu konuyu ıncele
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.