Şimdi Ara

Aynı yolda gidiş 4.7 litre dönüş 5.2 litre yaktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul-İzmir otobanı. 130 km hız. 1.6 TDİ araç. Yolcu sayısı aynı, ağırlık aynı, klima aynı, hız aynı, sıcaklık aynı. Aynı yol aynı hız bu yakıt farkı neden ortaya çıktı? Hatta çok yaktığını gördükçe daha yavaş gittim ama yakıt tüketimini düşüremedim. Bu arada yol bilgisayarında gözüken değer bu.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    rakım farkı, rüzgar vs bir sürü etken var hocam.

ankaradan izmire 308 1.2puretech ile 4.3 ortalama ile iniyorum. Dönüş 5lt civarına yükseliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 8 Ağustos 2024; 0:8:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rüzgar terse esdiği için rüzgara karşı geliyorsunuz dönüşde buda yakıta yansıyor.
    Aynı durumu istanbul adana 1 depo yakıtla giderken, dönüş 1.5 depo oluyor bende de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğim farkı var büyük ihtimalle. Ben de 1.6 TDI ile o yolu gidip geldim defalarca. Dönüşte, gidişten daha az yakıyor.

• Aynı yolu 1.5 tdci powershift araçla 5 yıl önce ortalama 150 km hızla gidip gelmiştim.

Hiç bir fark yoktu, 100 km de 6 litre sabit tüketim vardı...

• Bilmiyorsanız sallamayın. İstanbul ile İzmir'in rakımı hemen hemen aynı. Sanki Ağrı dağına çıkıyoruz. Saçma sapan yorumlarla kendinizi rezil ediyorsunuz.

• hem yardım istemiş soru sormuş hem de cevap verenlere sinir oluyor değişik biri

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

robot gibi aynı sürsen bile arkadaşın dediği gibi rakım farkı, rüzgar, hava sıcaklığı gibi etmenler var gidişle dönüşü farklılaştıran. hatta çok uç birşey olacak bu söyleyeceğim ama biri fazla su içse o bile görünmeyecek derecede de olsa tüketimi etkiler. araçtaki her fazlalık kg. az da olsa etkiler. veya yakılmış bir makyaj aynası, dönüşte daha fazla açılan müzik sesi, sıcaktan dolayı daha fazla çalışan klima veya motor fanı vs.. vs..

bende de 1.6 tdi var, hiç bakmıyorum ne yakmışım. tdi araban var artık sal gitsin, az yakıyor işte, keyfine bak.  

Arabanı yan yatır o zaman düzelir belki bizene allah allah..

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

her şeyi anladım da müzik sesini anlamadım

Şu forumda okuduğum en tuhaf yorum.    

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

Cevap verenlere değil sadece mabadından sallayarak cevap verenlere sinir oluyorum. Bilmiyorsan sallama. Niye yalan yanlış bilgi veriyorsun.

• Bundan bize ne!

• mr.shadowx kullanıcısına yanıt

demek istediğim her elektrik harcayan şey fazladan yakışa sebep olur

• rüzgar genelde izmir-istanbul istikametinde giderken tüketimi arttırır yönde esiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.