Şimdi Ara

Az yakan şehir içi otomatik 0 araç tercihinde yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eşimin de rahatlıkla kullanacağı 50.000 TL civarı HB-tam otomatik/çift kavramalı şanzımanlı-dizel araç kombinasyonunu neredeyse 6 aydır takip ediyorum. İkinci elde yaşayabileceğimiz potansiyel sorunlardan ötürü ikinci el düşünmüyoruz. Şu an kullandığımız araç (2005 Mercedes SLK) bir rüya arabası ve diğer araçlardan beklentilerimizi de yukarıya taşıyan bir araba. Özenerek donattığım bir araç oldu ve yeni bebeğimizi de sanırım aynı şekilde pışpışlayabiliriz :) Bu süreçte test ettiğimiz araçlar şöyle;

-Renault Megane HB 1.5 DCI EDC : Araç harika bir şekilde süzülüyor yolda. Ses yalıtımı oldukça iyi. Tüketim test aracı olduğundan 6.5-7 lt gibiydi. Kısa mesafe ve basarak kullandım bunun da bir etkisi vardır. Genel anlamda araçtan çok memnun kaldım. En üst versiyon (Dynamique) ve benim özellikle arzum olan bi-xenon da eklenince gelen zamla birlikte 55.000 TL'lere geliyor. İç aksamı klasik Renault yani pek fazla beklentiye girmenin alemi yok. Fakat hava yastıkları + ESP'nin varlığı ve aracın full+full olması harika. Tasarımını ben pek beğeniyorum doğrusu fakat araç oldukça geniş ve uzun bir araç. Bir sedan araba kadar uzun. Eşim ehliyetini yeni alacak . Daha küçük bir araçla her anlamda daha rahat eder gibi düşünüyorum bir yandan da...

-Honda Jazz Fun i-shift: Evet yeni CVT şanzımanlı Jazz'lar da geldi artık ülkemize fakat test etttiğimde henüz bu araçtan yoktu. Ben içini ve donanımını çok beğendim. CVT şanzımanla da sanırım ondan daha az yakan otomatik benzinli bir araç daha yok. Panoramik cam tavan şahane. Fakat o tipi yok mu.. Bana biraz sindirmesi zor geliyor arkadaşlar. Fiyat şu anda 40.000 TL civarı daha dün konuştum Maslak Honda'da. Araçta 8 hava yastığı + ESP + Hill holder var. Gönlüme değil fakat mantığıma yatan araç

-Polo 1.4 DSG: 2 ay önce test ettim kendisini. İşte kalbimin fatihi. Küçük Alman'ın Maslak Doğuşta 1.6 TDİ DSG'si yoktu. Araca binince klasik tok kapı sesini duymak güzel. İçi ve donanımı boş da olsa insana yalancı bir güven hissini hemen şırınga edebiliyor kabin. Sadece 2 hava yastığı, ESP ve hill holder da negatif. Oldu mu şimdi kardeşim Polo GTİ alanın canı değerli de bizim değil mi? Girdiği EuroNCAP sınavına bu donanımla girmiyor tabii Polo! Doğuşoto'nun satış politikası... Keşke opsiyonel olarak ekleyebilseydik şu güvenlik donanımını... Araba sürdükçe güven veriyor ama tehlikeli bir hareket yapmadım emin olamıyorum. Direksiyon çıplak halde ve çok itici fakat bu sorunu nerde halledeceğimi de forum sayesinde öğrenmiş vaziyetteyim. Aracın boyutları tam arzuladığım ebatta. Daha büyüğü bizim için gereksiz olur. Maalesef hill holder'sız bu aracı yokuşta test etmeyi unuttum. İnşallah fazla kaydırmıyordur... Fiyat 45.000 küsür, şimdi sipariş versem Ekim ortası gelir dediler...

Şimdi arkadaşlar kafamdaki 3 aracın özetini yapayım size:

-Renault Megane 1.5 DCI EDC:

(+)'lar

Geniş ve ferah
    Çift kavramalı dizel
    Dynamique versiyonu full+full benim için Bi-xenon da eklenince
    Hava yastıkları + ESP
    Renault'nun yaygın yedek parça ve servisinin bulunması

(-)'ler

Fiyat (55.000 Tl civarı)
    Büyük bir araba
    Renault olması ( Yanlış anlaşılmasın ben de 4 yıl kadar Renault kullandım aslında sağlam bir arabadır. Fakat 3 yıldan sonra her yerinden acayip sesler gelmeye başlar. Bende Clio vardı, Laguna ve Scenic'i olan arkadaşlarımın araçlarının akıbeti de böyle olmuştu.)

- Honda Jazz 1.4 Fun CVT

(+) lar

Sınıfının en az yakan otomatiği
    Boyundan beklenmedik şekilde içi rahat ve arkada 3 kişi bile oturabilir.
    Her türlü güvenlik donanımı mevcut (8 hava yastığı + ESP)
    Panoramik cam tavan da dahil fiyat 40.000! Bu arada park sensörü de var
    6 yıl-150.000 km garanti

(-) ler

Tipini hiç beğenmiyorum biraz daha yakışıklı olsaydı keşke...
    Az yaksa da benzinli bir araç, artık depoyu doldurdum mu 1000 km gitmek istiyorum....
    Muhtemelen bu şanzımanla daha da hissiz bir sürüş deneyimi yaşatacak (Bizi uçuran bir aracımız var burası aslında çok da önemli değil sırf - olsun diye yazıyorum açıkçası)

- Polo 1.6 TDİ DSG

(+)lar

Araç bir Alman (Adamlar başka yapıyor arabayı kabul etmek lazım...)
    Bizim için mükemmel boyutta
    Harika bir dış tasarım
    DSG şanzıman (Fakat bu motorla ne kadar uyumlu denemedim birşey diyemeyeceğim...)

(-)ler

Araç resmen bomboş (Allah'tan yol bilgisayarını 2012 modele koyabilmişler)
    Hani benim ESP'm, diğer 4 hava yastığım, Hill-holder'ım nerde?

Arkadaşlar gönlüm tamamen POLO'dan yana. Eşim de ben de doktoruz ve güvenlik zaafiyeti beni inanılmaz düşündürüyor. Sırf sınıfının diğer küçükleri ile fiyatta yarışma dışı kalmasın ve abisi Golf'ün fiyat çıtasına temas etmesin diye bu kadar çıplak bırakılmış olması çok acı. Polo GTİ alacağım herşeyi olan bu sefer de ekonomi amacımdan sapacağım , ayrıca aracın bilinen fazla yağ yakma sorunu da cabası. Honda Jazz, Polo'nun 5000 TL altında fakat benzinli ve Polo kadar albenili değil. Megane da çok güzel bir araç ama ekonomi amacıyla şehir içinde daha çok kullanacağım bir araç yerine ( referansım hep Polo'dur) neredeyse 10.000 Tl fazla vermem gerekecek. Bu arada kesinlikle manuel araç düşünmüyorum. Bana seçimimde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• madem ikiniz de doktorsunuz (para sorununuz olmaz) bence eşinize de mercedes alın içiniz rahat etsin a yada b serisi. aile işlerine karışmak haddimiz değil, ama hocam durum böyle yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

madem ikiniz de doktorsunuz (para sorununuz olmaz) bence eşinize de mercedes alın içiniz rahat etsin a yada b serisi. aile işlerine karışmak haddimiz değil, ama hocam durum böyle yani.
    Tabi tek önceliğimiz araba olsa sorun olmazdı fakat başka önceliklerimiz de var haliyle :)

Param olsa da almayacağım bir araçtır Mercedes'in küçük serileri. Bence o segmentte daha iyi araçlar var. Benim aklım bu yazdığım 3 araçta kalıyor ve hiçbiri de tam olarak beni tatmin etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diclehana

Tabi tek önceliğimiz araba olsa sorun olmazdı fakat başka önceliklerimiz de var haliyle :)

Param olsa da almayacağım bir araçtır Mercedes'in küçük serileri. Bence o segmentte daha iyi araçlar var. Benim aklım bu yazdığım 3 araçta kalıyor ve hiçbiri de tam olarak beni tatmin etmiyor.

Alıntıları Göster
    polo ya alternatif ibiza veya fabia olamazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

polo ya alternatif ibiza veya fabia olamazmı?

Alıntıları Göster
    Maalesef vw'in üvey evlatlarını düşünmüyoruz. İkisi de harika araçlar ve polodan daha donanımlı satın alınabiliyor ama Polo'nun iç ve dış tasarımını gördükten sonra almak mümkün değil benim için.
  • quote:

Maalesef vw'in üvey evlatlarını düşünmüyoruz. İkisi de harika araçlar ve polodan daha donanımlı satın alınabiliyor ama Polo'nun iç ve dış tasarımını gördükten sonra almak mümkün değil benim için.

Alıntıları Göster
    5K DYNAMIC Start & Stop 1.3 MULTIJET 95HP DUALOGIC

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/puntoevo_fiyat.aspx

dizel
    otomatik
    cok buyuk degil
    servis parca ucuz
    tasarim kotu degil
    istediginiz donanimlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

dizel
    otomatik
    cok buyuk degil
    servis parca ucuz
    tasarim kotu degil

Çok güzel söylediniz. O aracı da denedim. Vites geçişleri harika ve trafikta bile pek sarsıntı yaşatmadı. Ama maalesef genel tasarım -iç malzeme kalitesi bu saydığım araçların altında kalıyor. Fiyat - performans açısından ise ideal araç diyebilirim. Hatırlattığınız için teşekkürler. Dualogic şanzıman bir soru işaretidir ama bende...

• quote:

dizel
    otomatik
    cok buyuk degil
    servis parca ucuz
    tasarim kotu degil

Alıntıları Göster
    tam otomatik araç istersen kia ceed baya dolu ve güzel araçtır.2 lt fazla yakar ama alırken yaptıgınız kar oldukça yüksek.
    VW polo bence taputdan başka bişey değildir bahsettıfınız donanımda testlerden ancak 5 üzerinden 3,5 alır buda 2000 li yılların standardı .

• quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN7773

tam otomatik araç istersen kia ceed baya dolu ve güzel araçtır.2 lt fazla yakar ama alırken yaptıgınız kar oldukça yüksek.
    VW polo bence taputdan başka bişey değildir bahsettıfınız donanımda testlerden ancak 5 üzerinden 3,5 alır buda 2000 li yılların standardı .

Doğrudur ama dediğiniz gibi hem fazla yakar hem de Kia ve Hyundai düşünmüyoruz. O araca da baktım fakat almayacağım için deneme sürüşü yapmadım. Alanların haklı nedenlerine de saygım sonsuz. Doğrudur ama dediğiniz gibi hem fazla yakar hem de Kia ve Hyundai düşünmüyoruz. O araca da baktım fakat almayacağım için deneme sürüşü yapmadım. Alanların haklı nedenlerine de saygım sonsuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN7773

Doğrudur ama dediğiniz gibi hem fazla yakar hem de Kia ve Hyundai düşünmüyoruz. O araca da baktım fakat almayacağım için deneme sürüşü yapmadım. Alanların haklı nedenlerine de saygım sonsuz. Doğrudur ama dediğiniz gibi hem fazla yakar hem de Kia ve Hyundai düşünmüyoruz. O araca da baktım fakat almayacağım için deneme sürüşü yapmadım. Alanların haklı nedenlerine de saygım sonsuz.

Alıntıları Göster
    http://www.nissan.com.tr/nissan-micra-donanim#

cvt li yeni micra ?

ben yazdiginiz 3lu arasında jazz derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 18 Eylül 2011; 20:44:01 >

• quote:

http://www.nissan.com.tr/nissan-micra-donanim#

cvt li yeni micra ?

ben yazdiginiz 3lu arasında jazz derim

Alıntıları Göster
    Çok güzel şeyler yakalıyorsunuz fakat ben 6 aydan beri araç araştırdığımdan benim opsiyonlarım 3 tane :)

• 2005 Slk yı satıyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

2005 Slk yı satıyor musunuz ?
    Renault problem değilse neden Hyundai i30'u problem ediyosunuz?

Yok ben hala 3 seçenekten birindeyim diyorsanız Renault Megane HB
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Alıntıları Göster
    Ben olsam öncelikle sunrooflu bir i30 düşünürdüm , vazgeçerseniz de yeni citroen c4 sizi memnun edebilecek bir araç

• quote:

2005 Slk yı satıyor musunuz ?

İlanı var ama gönlüm yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Ben de yavaş yavaş aynı sonuca varıyorum fakat acaba hangi bayiiden almalı?
  • link verebilirmisiniz .
  • quote:

link verebilirmisiniz .
    Peugeot 308 1.6 e-hdi active modelini bana full+full Antalya haşim balaban plazada 51000 fiyat verdiler geçen hafta düşünürmüsünüz bence çok güzel bir araç ama bana fiyat verilen manuel modeliydi biraz farkla bence otomatik alınabilir ve megane denemiş biri olarak bence 308 çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

Peugeot 308 1.6 e-hdi active modelini bana full+full Antalya haşim balaban plazada 51000 fiyat verdiler geçen hafta düşünürmüsünüz bence çok güzel bir araç ama bana fiyat verilen manuel modeliydi biraz farkla bence otomatik alınabilir ve megane denemiş biri olarak bence 308 çok daha iyi.

Arkadaşlar 308'e de çok sık biniyorum ve robotik manuel şanzımanını tanıyorum. Kesinlikle uzak durun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

Arkadaşlar 308'e de çok sık biniyorum ve robotik manuel şanzımanını tanıyorum. Kesinlikle uzak durun.

Alıntıları Göster
    Tabiki ben manuelini kullandım kesinlikle yanıltmak istemem otomatiği nasıldır bilgim yok donanım ve iç kalite için yorum yaptım ben

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.