Şimdi Ara

Azerbaycan ile Türkiye operatörleri paket içerikleri ve fiyat karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canımız kanımız Azerbaycan'ın operatörlerini inceledim, onlarda da ülkemizde olduğu gibi 3 tane operatör var; Birinin de sanal operatörü var hatta. Operatörlerinin isimleri Azercell, Nar Mobile ve Bakcell. En pahalıları Azercell olmalı ama gerçekten içerikleri bizimkilerin içeriklerine göre daha dolu dolu ve de sanırım onlar da SMS paketleri yok (yerine hepsi sınırsız WhatsApp hakkı vermeyi tercih etmişler olmalı ki hepsin de sınırsız WhatsApp var) Azercell operatörünün bide SimSim isimli sanal operatörü var.
    Mesela Azercell'de bir paketlerin içeriği ve fiyat tablosu.

Bu listeki en pahalı paketi 75 Manat yani bizim paramız ile 317 lira. En kötüsünde bile sınırsız WhatsApp hakkı var. Sanırım bu operatör Azerbaycan'ın Turkcell'i

Gelelim Bakcell'e
    Bu operatörün içeriği ve tarifeleri paketleri az olmalı çünkü tam olarak bir şey bulamadım mesela bir paketi 10 Manat yani 42 Türk lirası.

O paketin içeriği ve ayrıntıları;
    Her zaman çevrimiçi olanlar için!

İçinde DaimOnline 10 tarife aylık alıyorum:

5 GB İnternet

+ 100 dakika *

+ ÜCRETSİZ ** WhatsApp,

+ ÜCRETSİZ ** Instagram,

+ ÜCRETSİZ ** Facebook!

Bu tarife dial katılmak için yıldız310karmaçağrı .
    * internet üzerinden aramalar için.

** Ücretsiz sosyal ağlar için aylık 5 GB ayrılmıştır.

27 Eylül 2019 tarihinden itibaren DaimOnline tarifelerinde değişiklikler uygulanmaktadır. DainOnline'da 10 tarife abonesi ücretsiz sosyal medya için aylık 5 GB ve internet üzerinden 100 dakika alacak.

(Azerice'den az çok anlıyorum ama yine de Türkçe'ye çevirdim olduğu kadarıyla)

Bakcell Ramazan'a özel paket yapmış mesela; 20 GB internet (Sahur saatleri 01-10 arası sınırsız internet) 25 Manat yapmışlar yani bizim paramız ile 105 Türk lirası.

Nar Mobile'dan da bir fiyat tablosu veya bir paket içeriğini buraya yazmak isterdim ama siteye giremiyorum şuan sanki erişime engellenmiş gibi.

Sonuç olarak paket içerikleri dolu dolu özellikle Azercell'in ama bayağı pahalılar mesela Azercell'in en uygun paketi 2 Manat yani 8.50 Türk lirası onun içinde de 750 MB var sadece. Bilemiyorum ne desem, onların paket içerikleri hem dolu hem pahalı, bizim en azından içerikler az olsa bile paketler uygun, Turkcell bile gerçekten daha uygun yani bana göre onlarla kıyaslayınca, ama hepsinde sınırsız WhatsApp var hatta birinde sınırsız internet te varmış galiba onu tam araştırmadım, 5G var onlar'da henüz ülkemize gelmedi 5G gibi.

Eşleştirme olsa Türkiye Turkcell = Azercell Azerbaycan
    Vodafone = Bakcell ve de Türk Telekom = Nar Mobile olurdu kalitelerine göre...

Biraz acemice, amatör oldu araştırmalarım konu tam olmadı evet ama anca bu kadar araştırabildim, anlatabildim.
    Yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu konunun sahibi Yokizm iken Yokizm. tarafına aktarılmıştır -- Eyl 7 2024 10:01PM >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Azerbaycan ve Türkiye Operatörleri: Paket İçerikleri ve Fiyat Karşılaştırması

Azerbaycan'da faaliyet gösteren GSM operatörleri, çeşitli paket seçenekleri ve uygun fiyatlarla abonelerine hizmet vermektedir. En popüler operatörler arasında Azercell, Bakcell ve Nar bulunmaktadır.

Azercell Hat Fiyatları

Azercell, Azerbaycan'ın lider telekomünikasyon operatörüdür. Paketleri, sınırsız konuşma, SMS ve internet içerir. En popüler paketleri şunlardır:

• Gold Paketi: Aylık 15 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 100 SMS ve 10 GB internet.
    • Platinum Paketi: Aylık 25 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 200 SMS ve 20 GB internet.
    • Diamond Paketi: Aylık 35 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 300 SMS ve 30 GB internet.

Bakcell Hat Fiyatları

Bakcell, Azerbaycan'ın ikinci büyük GSM operatörüdür. Paketleri, uygun fiyatlarla benzer özellikler sunmaktadır:

• Super Bakcell Paketi: Aylık 10 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 100 SMS ve 5 GB internet.
    • Bakcell Gold Paketi: Aylık 15 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 200 SMS ve 10 GB internet.
    • Bakcell Platinum Paketi: Aylık 25 AZN karşılığında sınırsız konuşma, 300 SMS ve 20 GB internet.

Nar Hat Fiyatları

Nar, Azerbaycan'da daha küçük ama hızla büyüyen bir GSM operatörüdür. Paketleri, esneklik ve uygun fiyatlara odaklanmaktadır:

• Nar Starter Paketi: Aylık 5 AZN karşılığında 50 dakika konuşma, 50 SMS ve 1 GB internet.
    • Nar Standart Paketi: Aylık 10 AZN karşılığında 100 dakika konuşma, 100 SMS ve 5 GB internet.
    • Nar Maxi Paketi: Aylık 15 AZN karşılığında 200 dakika konuşma, 200 SMS ve 10 GB internet.

Türkiye Operatörleri ile Karşılaştırma

Türkiye'deki GSM operatörleri de çeşitli paket seçenekleri sunmaktadır. Ancak fiyatlar Azerbaycan'a kıyasla genellikle daha yüksektir:

• Turkcell Superonline: Aylık 150 TL karşılığında sınırsız konuşma, 1000 SMS ve 15 GB internet.
    • Vodafone Red: Aylık 140 TL karşılığında sınırsız konuşma, 1000 SMS ve 20 GB internet.
    • Türk Telekom İnnova: Aylık 130 TL karşılığında sınırsız konuşma, 1000 SMS ve 10 GB internet.

Sonuç

Azerbaycan'da GSM operatörleri, Türkiye'ye kıyasla daha uygun fiyatlarla benzer paket seçenekleri sunmaktadır. Aboneler, kendi ihtiyaçlarına ve bütçelerine en uygun paketi seçebilirler. Azerbaycan'da telefon hattı almak, uygun fiyatlı ve kolay bir işlemdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok faydalı bir çalışma olmuş, gsm sektörüne yeni bir boyut katmışsınız allah razı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok da ucuz gelmedi bana. Tabi biraz türkcelli sömürdüğüm için bana böyle gelmiş olabilir.

• Ucuz değil ve paket içerikleri Türkiye'ye hatta Turkcell'e göre çok az.

• Azercell zaten turkcell iştiraki değil mi zaten.
  • quote:

Bakcell Ramazan'a özel paket yapmış mesela; 20 GB internet (Sahur saatleri 01-10 arası sınırsız internet) 25 Manat yapmışlar yani bizim paramız ile 105 Türk lirası

Bence şu çok iyiymiş. Türkiye'de olsa ben kullanırdım.

Aslında vodafone geçen sene 20 gb 20 tl yapmış ramazan için. Turkcell neden yapmıyor böyle şeyleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 8 Mayıs 2020; 0:25:39 >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Kaçmaz 5 kaçmaz 10 var ama yararlanabilir misin bilmem bir bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım bu paketim kimse almaz.
    quote:

Lansman tarihi itibariyle yeni tesis ya da numara taşıma yaparak faturalıya yeni gelen bireysel ses müşterileri Turkcell mağazalarından ve müşteri hizmetlerinden satın alabilirler.

Uygun fiyata ramazan için kaçmaz 20 olsaydı sadece 1 aylık. Turkcell çok cimri be...

• Öncelikle elinize sağlık, oldukça güzel bir konu olmuş. Yapılan her işin büyük şeyler ortaya koyması gerekmiyor bence. Neticede Türkçe bir içerik kazandırmış oldunuz, büyük küçük fark etmez.

Azerbaycan pazarını iyi bilmiyorum ancak genel olarak telekom hizmetlerinde oldukça geri bir ülke olduğunu söylemek mümkün tabii son iki senede dünyaları değiştirmedilerse.

Azerbaycan fakir bir ülke, kişi başına düşen milli gelir göze alındığında. Haliyle fiyatların da buna paralel olarak daha zengin pazarlara kıyasla daha düşük olmasını bekleyebiliriz ancak telekom hizmetleri genel olarak bu kuralı bozabiliyor çünkü biraz sıradışı bir sektör doğrusu. Gelişmemiş pazarlar genelde verilen hizmetle de oranlandığında oldukça yüksek ücretlerde hizmetlerin satıldığı pazarlar oluyorlar telekom sektöründe. Burada da zannediyorum bu durumun bir neticesi görülüyor.

Tabii belki kimsenin hoşuna gitmeyecek ama son 4-5 senede gerçekleşen Türk Lirası'ndaki değer kaybı bizde telekom hizmetlerinin reel olarak ciddi şekilde ucuzlamasına yol açtı. Öyle ki Türk Telekom'un bugünkü sabit (evde internet) ARPU (abone başına düşen ort. gelir) miktarı, 2016 yılındaki sabit ARPU'nun neredeyse yarısı. Keza bu durumu sadece telekomünikasyon değil hemen hemen tüm sektörlerde gözlemlemek mümkün, evet nominal olarak artık çok daha fazla ödüyoruz ama reel olarak çok daha azını. Hülasa belki bir çoklarımızı haklı olarak üzecek ama eğer ekonomi bir gün istikrarlı hale gelirse ülkemizdeki telekom hizmetleri ciddi bir miktarda pahallanacak, öyle ki (istikrarlı bir ortamın tesisinden itibaren) orta vadede fiyatları ikiye katlaması bile mümkün olabilir. Bu gerçeği de göz önünde bulundurmak aradaki bu büyük farkı yorumlamayı kolaylaştıracaktır.

Azercell konusuna gelirsek zaten Azercell, Turkcell'in ilk CEO'su olan Cüneyt Türktan'nın zamanında yaptığı atılımın bir meyvesi. O zaman Azercell de dahil 4 - 5 adet yurtdışında telekom şirketi (daha sonra Fintur Ventures olarak geçecekti sanırım) satın aldı ya da kurdu. Geçtiğimiz senelerde ise Fintur Ventures, Turkcell'in hissedarlarından olan Telia'ya satıldı, haliyle Azercell de Telia'nın oldu. Hatta logoları da Telia'nın logosudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rusyada bütün operatörler Sınırısz veriyor interneti.genelde 500 Ruble DK artarsa fiyat da artıyor ama 500 Ruble sınırsız internet hepsi.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    sadece azercell değil, farklı operatörlerle de ortaklığı varmış turkcell'in

ASTELIT
    Turkcell’in %55 dolaylı iştiraki Astelit, 2005 yılı Şubat ayı başında “life:)” markası ile Ukrayna’da GSM operasyonlarına başladı. Şirket hisselerinin %45’i System Capital Management Group’a ait bulunuyor. Astelit, Ukrayna nüfusunun %98’ini ve ülke topraklarının %92’sini kapsıyor. 2012 yılsonu itibarıyla, Astelit’in yaklaşık 1 milyon abone artışı ile üç aylık aktif abone sayısı 8,0 milyona ulaşmıştır, kayıtlı abone sayısı ise 11,1 milyon olmuştur.

Astelit, toplam abone sayısı bakımından Ukrayna’da üçüncü sırada yer alıyor ve 3. çeyrek 2012 itibarıyla toplam pazarın %17’sine hâkim. 2012 yılsonu itibarıyla, Astelit’in AVFÖK’ü, kâr odaklı stratejisi ve etkin maliyet kontrolleri sayesinde 2011 yılsonuna göre %21 arttı. 2011’de %25,5 olan AVFÖK marjı 2012’de %28,2’ye yükseldi.

BeST
    Turkcell, Temmuz 2008’de Belarusian Telecommunications Network (BeST) hisselerinin %80’ini satın aldı. BeST 4 yıl içerisinde nüfus kapsamasını %99,9’a (coğrafi kapsama %97,8) çıkarmayı başarmıştır. 3. çeyrek 2012 itibarıyla
    %113’lük pazar doygunluğu ile abone pazar payını %8’e artırmıştır ve pazarda 1,1 milyon abonesiyle üçüncü operatör konumundadır. BeST’in AVFÖK’ü 4 yıldan kısa bir süre içerisinde, 2012 yılının Ağustos ayında pozitife dönmüştür. 2009’un Kasım ayında, Belarus’ta 3G servisini lanse eden ilk operatör olan BeST, yatırımlarına devam etmiş ve 2012 yılsonu itibarıyla toplam 95,2 milyon TL yatırım harcaması yapmıştır.

KKTCELL
    1999 yılında hizmete giren %100 Turkcell iştiraki Kuzey Kıbrıs Turkcell KKTCell, 2007 yılına kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-KKTC Telekomünikasyon Dairesi’yle gelir paylaşımı anlaşması çerçevesinde faaliyet gösterdi. 2007 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile GSM Sayısal, Hücresel Mobil Telefon Sistemi Kurulması ve İşletilmesi ile İlgili Lisans Verilmesine İlişkin 18 yıllık bir sözleşme imzalayan Şirket’in böylece, 1999 yılında imzaladığı ve gelir paylaşımını esas alan GSM-Mobil Telefon Sistemi Sözleşmesi yürürlükten kalktı. 2008 yılında Kuzey Kıbrıs’ı 3G teknolojisi ile tanıştıran Kuzey Kıbrıs Turkcell KKTCell, 14 Ekim 2008’de Kuzey Kıbrıslılara 3G servis ve ürünlerini sunmaya başladı. 2010 yılında yine bir ilke imza atarak radyolink projesi ile KKTC Telekom Dairesi dışındaki tek yurtdışı çıkışına sahip operatör oldu. Nüfusun %100’ünü kapsayan Kuzey Kıbrıs Turkcell KKTCell, 2012 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 433 bin abone ile %71’lik pazar payına sahip bulunuyor ve pazarda 1. sırada yer alıyor.

FİNTUR
    Azerbaycan, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan gibi halen büyümekte olan pazarlardaki mobil operasyonlarımıza,
    %41,45’ine sahip olduğumuz Fintur Holdings BV (Fintur) aracılığıyla iştirak ediyoruz. Fintur’un abone bazı 2012 yılında geçen yıla göre %16,5 oranında artarak 21,2 milyon olarak gerçekleşti.

Fintur’un konsolide gelirleri 2012 yılında %3,5 büyümeyle 2 milyar ABD Doları seviyesinde gerçekleşti. Özsermaye metodu ile muhasebeleştirdiğimiz Fintur’un 2012 yılı net kârımıza katkısı 143 milyon ABD Doları oldu.

Azerbaycan: Azercell
    Azercell 1996’da Azertel ve Azerbaycan Haberleşme Bakanlığı’nın ortak girişimi olarak kuruldu. Bugün Fintur, Azercell’de yaklaşık ​%51 oranında paya sahip. 2012 sonu itibarıyla yaklaşık 4,4 milyon abonesi bulunan Azercell, pazarda lider konumda. Şirket ayrıca, internet hizmet sağlayıcısı Azeronline’ın çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor.

Gürcistan: Geocell
    Geocell 1996’da, Gürcistan’ın ilk GSM operatörü olarak kuruldu. Fintur, Geocell’de %100 paya sahiptir. Aralık 2012 itibarıyla, Geocell’in abone sayısı 2,1 milyona ulaştı. Geocell pazarda lider konumda.

Moldova: Moldcell
    Fintur’un %100 paya sahip olduğu Moldcell, Moldova’da 1999’da kuruldu. Pazarda ikinci konumda bulunan Moldcell’in abone sayısı 2012 sonu itibarıyla 1,3 milyona yükseldi.

Kazakistan: Kcell
    Kcell 1998’de Fintur ve Kazakistan’ın ulusal telekomünikasyon operatörü Kazakhtelecom arasında bir ortak girişim olarak kuruldu. Bugün Fintur, Kcell’de %51 oranında paya sahiptir. Kazakistan’da pazar lideri olan Kcell’in abone sayısı 2012 sonu itibarıyla 13,5 milyona ulaştı.

TURKCELL EUROPE
    Turkcell Europe, Turkcell tarafından 2010 yılında Sanal Mobil Şebeke İşletmecisi olarak kuruldu. Almanya’nın en kaliteli mobil şebekesi T-Mobile (Deutsche Telekom) üzerinden hizmet veren şirketin Genel Merkezi Almanya’nın Köln kentindedir ve 2011 yılı Nisan ayında faaliyetlerine başlamıştır. Turkcell Europe hem Almanya’da yaşayan üç milyonu aşkın Türkiye kökenlileri hem de Türkiye ile yoğun ilişki içerisinde olan Almanları Turkcell kalitesiyle buluşturuyor. Almanya’dan Türkiye’ye ve Türkiye seyahetlerinde de Almanya’ya yapılan aramalarda uygun tekliflerin yanı sıra Almanya içi aramalarda ve mobil internet hizmetlerinde avantajlar sağlayan Turkcell Europe katma değerli servisleriyle de abonelerine Turkcell’in eşsiz deneyimini yaşatıyor.

7 gün 24 saat, Almanca ve Türkçe hizmet veren Müşteri Hizmetleriyle fark yaratan Turkcell Europe, geniş dağıtım ağıyla Almanya’nın toplam 2.500’ü aşan satış noktasında müşterileriyle buluşuyor. Turkcell Europe, faaliyetinin ilk yılında 300 bine yakın abone kazandı. ​

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 8 Mayıs 2020; 22:37:4 >

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Evet farkli ulkelerde ortakliklari mevcut. Yanilmiyorsam ukraynada da lifecell olarak mevcutlar.

• Bu da Turkcell'in sitesinde yazıyor. Madem bu kadar zengin, keşke cimri olmasa

Turkcell'in kurucu ortakları, daha önceden Telecom Finland Ltd. olarak bilinen ve şu anda TeliaSonera'nın Telia Company’nin sahip olduğu Sonera Holding, Çukurova Grubu ve MV Holding'dir.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    lifecell yarı rus ortaklıdır zaten.. bu yüzden tarife seçerken genellikle temsilciler lifecell'i es geçer :)
  • Böyle paketler olduğuna bakmayın, Azerbaycan'da internet hızları rezalettir. Türkiye'de her bütçeye göre ve asgari düzeyde kaliteden ödün vererek hizmet alabiliyorsunuz en azından mobil iletişim anlamında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.