Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • B180 Benzinli'de motor sesi ve rüzgar sesi minimum seviyelerde, hatta aracın en memnun olduğum özelliklerinin başında geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    2006 B150 var. Bİr kaç sorum olacak;

1. Direksiyonda telefon tuşları var. Fakat bluetooth ile görüşme yapabilmek için bir kite ihtiyaç varmış. bu kiti nereden bulabiliriz. ya da başka alternatif yolu var mı görüşme özelliğini aktif edebilmenin? ya da bu özelliğe gerek var mı?

2. Arabada aux özelliğini göremedim. arabayı aux lu hale getirmenin bir yolu var mı?

Şimdiden teşekkürler.
  • BATUR79 B kullanıcısına yanıt
    Dün yazınızı okuduktan sonra ses sistemini kapatıp özellikle otobanda deneme yaptım :) Rüzgar sesi 105-110km hıza kadar içeride hiçbir şekilde hissedilmiyor. 110km'den sonra yol sesi (ince yanak lastiğin etkisi ile) belirginleşiyor. 140-150km arası rüzgar sesi de belirgin şekilde geliyor ki zaten 165km'de finali yapıyorum :) belki de aracın yüksekliğinden kaynaklanan yana yatma eğiliminden dolayı daha yüksek hıza çıkmadım bu zamana kadar. Deneme fırsatı bulduğum Üst segment araçları bir kenara bırakırsam kendi aracımla ilgili söyleyebileceğim; ince yanaklı ve yüksek tavanlı bir araca göre ses yalıtımı bence çok başarılı (V40 T4 R-design'e göre bile rüzgar sesi için birşey diyemeyeceğim ama özellikle yol sesi bakımından çok fark var)
  • sadece benim aracım mı çok yakıyor anlamadım.. ne yaptıysam şehir dışı ortalama 7-7.5 şehir içi ise 11-13 litre yakıyor. araçta sorun olabilir mi acaba? bir de herkes ses yalıtımının iyi olduğunu söylüyor. uzun yolda müzik sesini bile bastırıyor dışarıdan gelen ses. bu arada aracım 2012 model
  • Yol durumuna gore degisiklik gosteriyor tuketim. Ankara-tokat arasi 5.4 litre iken, tokat-elazig arasi 6.2 oluyor. Kısa mesafelede araba 20 litre ile start aliyor ve yol durumu ve surus sitilinize gore dusuyor. Benim sehir ici 7-8 litre.
    Gercekten dediginiz değerler cok yuksek. Km kacta, bujiler degisti mi bakım durumu ne, hava filtresi, temiz yakit, vs vs vs bunlar da onemli.

• Şehir içi ortalamam 8-9 L civarı. Şehir dışında çok rahat 6 L civarına iniyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egumus

sadece benim aracım mı çok yakıyor anlamadım.. ne yaptıysam şehir dışı ortalama 7-7.5 şehir içi ise 11-13 litre yakıyor. araçta sorun olabilir mi acaba? bir de herkes ses yalıtımının iyi olduğunu söylüyor. uzun yolda müzik sesini bile bastırıyor dışarıdan gelen ses. bu arada aracım 2012 model

Güzergah eger ki cok kısa ise olabilir.Benim İstanbul içinde şehir içi nerdeyse 8,5 i hiç geçmiyor..Şehir dısına cıktıgımda ise kasarsam 5,2 ile yok rahat gideyim dersem max 6 ile yolculuk bitiyor.Genelde 5,5 diyebiliriz.Eşimin mitsubishi colt u var 1,3 motor amt vites, ondan bile az yakıyor..:)Bu hacim, agırlık için tüketim süper dizele asla gerek yok diyorum ben.
  • engin uzun E kullanıcısına yanıt
    Istanbulun yokuslu, bol kilitli trafiginde 10 litreyi cok rahat buluyor hatta bazen 12-13 de oluyor ama ortalama hiz 10-11 km'de , ayni sartlarda diger aracim megan 9 litreyi gecmiyor.. cok asiri trafikte arabanin agirligi dolayisi ile cok yakiyor ama bunu acik yolda sabit hizdaki tuketimi ile telafi ediyor.. yukarida denilenler dogru sabit hizda 5,5 yakalamak cok kolay. benim diger aracimda bu 7,5'un altina dusmuyor. su anda aracimda 800 km yapmisim ortalamam 8.2 lt oralam hiz 25 km.. bence cok iyi kesinlikle dizele ekstra para baglamaya, traktor gibi motor sesi cekmeye degmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

Yol durumuna gore degisiklik gosteriyor tuketim. Ankara-tokat arasi 5.4 litre iken, tokat-elazig arasi 6.2 oluyor. Kısa mesafelede araba 20 litre ile start aliyor ve yol durumu ve surus sitilinize gore dusuyor. Benim sehir ici 7-8 litre.
    Gercekten dediginiz değerler cok yuksek. Km kacta, bujiler degisti mi bakım durumu ne, hava filtresi, temiz yakit, vs vs vs bunlar da onemli.

sayın tuna, araç şuan 40000 km de. bakımları düzenli yapılıyor. bakıma götürdüğümde servise durumu anlatayım bakalım ne olacak... burada anlatılanlarla hiç alakası yok çünkü benim yakıtın. son sıfırladığımdan beridir bir hafta oldu ve şehir içi kullanıyorum ortalama şuan 13 ün üzerinde gösteriyor..
  • Yakiti fulleyip biraz kullanin sonra tekrar fulleyin. Kac litre yakit aldiginiza ve yaptiginiz km ye oranlayin. Bilgisayardaki tuketim verisi ile gercek tuketiminiz tutuyor mu? Benim aracimda bilgisayar %10 fazla tuketim gosteriyor, ben denedim.

• Arkadaşlar merhaba. Bu hafta inşallah yeni bir araç almayı düşünüyoruz. Eşim ısrarla Citroen C4 Picasso aldırmak istiyor. Hem 7 kişilik olması, hem de ön tarafının akvaryum gibi olması onun çok hoşuna gitti. Ben de 65.000 TL'ye 2012 B180 Benzinli bir araç buldum. Okuduğum birçok yerde çok iyi bir aile arabası olduğundan ve iç mekanın büyüklüğünden bahsediyor ancak gerçekten içi o kadar büyük mü? Bu akşam bir bayide falan bulabilirsem eşimi götürüp içine baktırmak istiyorum ama muhtemelen C4'e taktığı için küçük diyecek arka koltuklar için. Haftasonu Qashqai'ye baktık, mis gibi araç, ona bile arka koltukları 2,5 koltuk olduğu için küçük dedi. Sizce 2 çocuklu bir aile için nasıldır B180? Bir de son okuduklarımdan sonra yakıtını da düşünmeye başladım, zira C4 Picasso 4,5 lt yakıyor, şimdi arkadaş 12-13 lt lerden bahsetmiş. Ancak ne olursa olsun bence Mercedes ve Citroen kıyas bile kabul etmez.. Son olarak B180 ile B160 arasında ne fark vardır bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerkazanci -- 9 Kasım 2015; 13:14:33 >

• tanerkazanci kullanıcısına yanıt
    B180 arka koltuklari en olarak picasso ile karsilastirilmaz. Biraz dar gelebilir ve saft tuneli de yuksekce.. ama diz mesafesi ve tavan yuksekligi cok iyi.. Muhtemelen otomatik picassoya cok daha fazla para ödeyeceksin.. mercedesin donanimi ve konforu picassoda varmi bilemem.. ikisinide dene kararini ver.. yakita hic takma.. B180 yakiti cok iyi bir benzinli araca gore.. bu baslik altinda tercih sormussun sanirim kimse picasso demeyecektir sana.. ben de B180 al derim..
  • tanerkazanci kullanıcısına yanıt
    Aile saadeti daha mühim. Aracı esiniz kullanacaksa onun istediğini beraber kullanacaksaniz tabiiki mercedes alin derim. C4 otomatik vitesleri cok sorunlu ve gecisler sarsintili.

• sahibinden de yeni birkaç ilan düştü mengerlerden üstelik dizel 96 bin civarı 2-3 araç var ama boş araçlar
  • Bazı arkadaşlar aracın ses yalıtımını beğenmediklerini ifade etmiş, bence yalıtım standartların üzerinde. Bindiğim lüks sınıf otomobillerin çoğu ile yarışır. Özellikle de rüzgar sesi konusunda başarılı zaten aracın sürtünme katsayısı değerleri çok çok iyi youtube da videoları da var.
  • Bugün kumho kış lastiği için kapora verdim( 100tl). ama ADAC 2015 KIŞ LASTİĞİ TESTLERİNE baktığımda continental 1. sırada .......kararsız kaldım..kumho 4 lastik 1000 tl continental 4 lastik 2000 tl ...siz olsanız ne yapardınız. Ayrıca bugün mercedes yetkili servisine gitim benim lastik ebatları kampanyaya dahil değilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: baggior

Bugün kumho kış lastiği için kapora verdim( 100tl). ama ADAC 2015 KIŞ LASTİĞİ TESTLERİNE baktığımda continental 1. sırada .......kararsız kaldım..kumho 4 lastik 1000 tl continental 4 lastik 2000 tl ...siz olsanız ne yapardınız. Ayrıca bugün mercedes yetkili servisine gitim benim lastik ebatları kampanyaya dahil değilmiş

Bence fazla para vermenize değmez kumho da gayet iyi iş görür.
  • Ben 4 yildir petlas kullaniyorum hem eski b150 de hem b200 de hic sorun yasamadim.

• continental wintercontact ts 850 p aldım
  • B200 araçta otomatik park olduğunu nasıl anlarım ?
    Aracı kullanma şansım yok şuan.
    Yalnızca Gösterge panelinde en üstte kare içerisinde beyaz P harfi olduğunu hatırlıyorum.
    Sürekli orada duruyor. :D umarım var dersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.