Şimdi Ara

B8 Passat DSG Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 Hafta önce önce 1.6 TDI DSG aracımı teslim aldım
    Araç şuan 135 Km. Sorun ise ; Sakin sürüşte çoğu zaman 2.vitesten 3. vitese geçerken hafifde olsa sarsıntı yapıyor diğer viteslerde olmuyor
    Biraz seri kalkışlarda sarsıntı hissedilmiyor.
    Bu şanzımanın alışmasıyla ilgili bir durum mu zamanla düzelir mi yoksa dsg arızası mı zamanla daha da kötüye mi gider.

• Benim bildiğim normal bir şey ekonomi de kullanıyorsanız.

Sportda kullanmırsanız tahminim bunu hissetmezsiniz.

Ama yine @vetenes Enes Abi'ye soralım

onda da TDİ DSG B8 Passat var.

Aracınız hayırlı olsun.
  • aman hocam dur daha yeni araçmış.
    belki gaz yetersiz kaldığı içindir.
    burda böyle okuyunca benimde gözüm korkuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: özkonak50

aman hocam dur daha yeni araçmış.
    belki gaz yetersiz kaldığı içindir.
    burda böyle okuyunca benimde gözüm korkuyor :)
    En güzeli servise danışın bence.
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Sağolun.Sürüş modları yok sanırım araçta opsiyonel olduğunu öğrendim daha sonra.Bildiğim D vites konumunda kullanıyorum
  • Yedi ileri kuru kavramada ilk çıktığından beri ne sorun yaşandıysa b8 passat ta da yaşanmaya devam edecektir bunda şaşırılcak bir durum yok çünki şanzıman aynı sorunlu kuru yedi ileri, değişim meişim olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanFFF

3 Hafta önce önce 1.6 TDI DSG aracımı teslim aldım
    Araç şuan 135 Km. Sorun ise ; Sakin sürüşte çoğu zaman 2.vitesten 3. vitese geçerken hafifde olsa sarsıntı yapıyor diğer viteslerde olmuyor
    Bu şanzımanın alışmasıyla ilgili bir durum mu zamanla düzelir mi yoksa dsg arızası mı zamanla daha da kötüye mi gider.

Titreme beklenmeyen bir tepki değil dsg den. Kontrolde yarar var. Aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin
  • Hocam geçmiş olsun. 2014- 2015 dsg kavramalarında pek sorun çıkmadığını güncelleme yapıldığını söylüyordu kullanıcılar ama durum pek öyle değil gibi.

Aracınız çok güzel, Allah kaza bela vermesin, imkanım olsa highline 1.4 tsi 150 açt dsg almak isterdim ama ah şu dsg olayı ah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BakkalGazi41

quote:

3 Hafta önce önce 1.6 TDI DSG aracımı teslim aldım

Titreme beklenmeyen bir tepki değil dsg den. Kontrolde yarar var. Aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin
    Kavramanız değişecek. Geçmiş olsun. Güzel günlerde bini diyeceğim ama DSG ile mümkün değil.

• İşte bu yüzden uzak duruyorum. Sarsıntının nesi normal... Daha sıfır Araç.

Aracınız hayırlı olsun.

Düzeltme : sarsıntı imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 20 Ocak 2015; 20:01:44 >
  • Keşke Edc alsaydınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Keşke Edc alsaydınız
    Titremeyi kim çıkardı arkadaşlar ? Geçişte sarsıntı var demiş .

Titreme bambaşka bir şey youtube da videolarına bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Keşke Edc alsaydınız
    Forumlarda aynı yazıyı defalarca gördüm. İşten anlamam ama kavrama sıkıntısı galiba sizinki.

DSG'nin sorun çıkartma ihtimalini bile bile nasıl cesaret edip alabiliyorsunuz?
  • Güncellendi 2.nesil şöyle böyle dediler. Araçta titreme yok 2.vitesten 3.vitese geçerken geçiş hafif hissediliyor onun haricinde birşeyle karşılaşmadım
  • quote:

Güncellendi 2.nesil şöyle böyle dediler. Araçta titreme yok 2.vitesten 3.vitese geçerken geçiş hafif hissediliyor onun haricinde birşeyle karşılaşmadım

Çoğu DSG de var bu sorun . Mekatronikten değişeceğini sanmam serviste de yazılım ile güncellendi falan derler yine olabilir .

Kararsızlık var mı ? Önemli olan problem bu . Eğer bu da varsa kesin değişir .
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kararsızlık gibi biraz çünkü devir fazla yükseliyor normalde pek vites değişirken 2bin devir civarına gelmiyor ama burda 2bin geçip aniden düşme gibi birşey oluyor
    sarsıntıyıda devir bandını tam tutturamadığı için yapıyor sanırım
  • quote:

Kararsızlık gibi biraz çünkü devir fazla yükseliyor normalde pek vites değişirken 2bin devir civarına gelmiyor ama burda 2bin geçip aniden düşme gibi birşey oluyor
    Daha sonra sorunun artmayacağını bilsem pek takılmam aşırı rahatsız edici bir sarsıntı değil
  • quote:

Bir de elle müdahele edin . Genel de sabahları biraz kasıyor gibi DSG zaten 1 den 2 ye hemen atıyor 2 den 3 e biraz devirli atıyor gibi sabahları .
  • Hocam Enes Abi ile konuştum.Kendisi ben öyle bir sorun yaşamadım.Ama araç sahibi S'de denesin dedi,

S dediğim spor modu derken vitesin üstünde S yazan şeyi

Kast ediyorum.Bir de öyle sürüp deneyebilir dedi.

Ama kendinde böyle sorunlar yokmuş.
  • Vay bea 100 milyar ver viteste böyle sorunlar ortaya çıksın.bu firmaya sormaz mi hiç bu millet sen bizden yüz milyar aldın sen bu yüz milyarı ne yaptın evde çocuklar aç sen bize kuru kavramali vites satıyorsun .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.