Şimdi Ara

Babam denen yaratıktan çok bıktım artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy şu anda #40
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani şu anda bu konuyu öyle bir sinirle yazıyorum ki. ne yapacağımı şaşırdım. bu adam iyice kafayı yedi gerçekten babam demeden bir gün elimde kalacak diye korkuyorum.

mevzu da şu. torun torun diye kafayı sıyırdı. ama öyle böyle bir kafayı sıyırma değil. abimle bana (abim evli) korkunç seviyelerde torun baskısı yapıyor. konusu ne zaman açılsa konu %90 ihtimalle kavgaya dönüşüyor. birbirimize bağırıp çağırırken buluyoruz kendimizi. kafayı sapıttı iyice. hani bir de üslubu o kadar baskıcı ve saygısızca ki. adam bizim fikrimizi dahi sormadan torun yapacaksınız diyor. bir de üstüne üstlük bize hiçbir şey bırakmamakla tehdit ediyor. ne abim, ne onun eşi ne de ben çocuk sahibi olmak istemiyoruz.

bugün yine şiddetli bir tartışma oldu. yine torun krizi tuttu. ortalığı ayağa kaldırdı. durduk yerde hiçbir kabahatimiz hiçbir suçumuz yok, hem annemin hem benim tüm huzurumuzu kaçırdı. 2 kuruş huzurumuz vardı onun da içine etti. allah bildiği gibi yapsın bu herifi ne diyim. ben ne yapabilirim bu herife karşı gerçekten baba dahi demeye dilim varmıyor bu herife artık. yıllarca farklı konularda uyguladığı psikolojik baskılar yetmezmiş gibi bir de bu çıktı şimdi. ne yapacağım bilmiyorum.

• Burda üstüne alması gereken abin sen evli bile değilsin neden bu kadar tribe girdin anlamadım büyük ihtimalle ölüm korkusu başlamış ve ölmeden torunumu göreyim derdinde adam kendince o da haklı çünkü dede torun ilişkisini baba olunca kendi babanızın size ve çocuğunuza karşı davranışlarından farkediyosunuz
  • Burda üstüne alması gereken abin sen evli bile değilsin neden bu kadar tribe girdin anlamadım büyük ihtimalle ölüm korkusu başlamış ve ölmeden torunumu göreyim derdinde adam kendince o da haklı çünkü dede torun ilişkisini baba olunca kendi babanızın size ve çocuğunuza karşı davranışlarından farkediyosunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tantuniii kullanıcısına yanıt

hocam bana da aynı şekilde baskı yapıyor evlenme baskısı yapıyor evleneceksin torun istiyorum ben ikinizden de diyor.

ölmeden önce onun torun görüp görmemesi benim umurumda değil. kimse ona çocuk yaparken çocuğunun bir torun dünyaya getireceği garantisini vermedi. torun olunca ne olacak? iki pışpışlayıp bizim kucağımıza iteleyecek. sırf çocuk sevme zevki yaşasın diye biz hayatlarımızdan feragat edeceğiz. yok ya? bu çocuğun sorumluluğunu kim alacak? sorunlarıyla kim uğraşacak? hastalığıyla kim uğraşacak? tabi ki biz. kendisi canım torunum deyip çocuk sevecek diye biz hayatımızdan olacağız.

bu çocuk hasta mı doğacak, sakat mı doğacak, down sendromlu mu doğacak, öyle olursa ömür boyu bunun vebalini kim alacak, ilerde gay mi olacak lezbiyen mi olacak suça mı karışacak terörist mi olacak uyuşturucu bağımlısı mı olacak hayırsız mı olacak bunları zerre düşündüğü yok. bunlardan bir tanesi olursa ömür boyu ceremesini çekecek olan bizleriz, kendisi değil. korkunç bir bencillik bu ya. böyle giderse gerçekten babamı reddetmeyi ve bir daha kendisiyle görüşmemeyi düşünüyorum artık yıllarca bize çektirdikleri gerçekten yeter bu da üstüne tüy dikti.

• Tantuniii kullanıcısına yanıt

Babası yaşlı bir kız bulmak lazım. Ölmeden kızımın mürvetini göreyim diye düşünüp kızını verir zorluk çıkarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben buna ne yapayım hayatımdan bezdim artık bu şahıs yüzünden

• zamanla geçer. Bana da evlen deyip dururlardı. Bir dönem çok aşırı baskıladılar, boyun eğmedim direndim. Şimdi artık orta yaştayım vazgeçtiler, pes ettiler, ben kazandım :)

• woxow kullanıcısına yanıt

hocam ben 33 yaşına geldim artık baskı azalmıyor katlanarak artıyor kızışıyor. sorumluluk almak istemiyorum böyle bir zorunluluğum yok nasıl istersem öyle yaşarım ama adamın hayatıma ve seçimlerime zerre saygısı yok bu ne ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

Daha baskı azalmaz. Şu an en yoğun döneminde olması gerek. 40a doğru azalıyor, yani 35ten sonra hafiflemeye başlar, 40ı geçince rahatsın

• bir erkeğin zeka seviyesinin ne olduğunu tespit etmenin en kolay yolu, onun kendinden küçük yakınlarına nasıl yaklaşım sergilediğine bakmaktır. eğer ŞUNU YAP BUNU YAP LAN ADAM OL LAAAN diye yaklaşıyosa, o herif düşük zekalıdır. yardımcı oluyorsa, daha bi kafası çalışan düzgün biridir.

benim peder mesela. liseden sonra bana beş kuruş para vermedi. gençliğim sürünerek geçti ama zaten orta okul ve lisede de para alamıyodum ki. özellikle orta okul dönemim full aç geçti. lise kısmen aç geçti. okulda öğle yemeği yiyemediğim için.

şimdi babam olacak kişi gelmiş EVLEN ÇOCUK YAP diyo, evlenecek olsam beş kuruş yardımı dokunmayacak.

kendisi dedemden birsürü mal mülk aldı, ve miras olarak da değil. babam daha 18'ine girer girmez dedem kendi mülklerinin bağlarının çoğunu direk babamın üzerine geçirmiş. babam zaten bu sayede evlendi çünkü kendi çalışmayan tembel biri. ve babam olacak bu adamın bana vereceği hiçbir şey yok. herşeyi sattı yedi. gelmiş evlen diyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bi arkadaşım var. babası buna 2 ev ve 1 otomobil hediye etti. şimdi bunun babası buna GİT EVLEN der tamam mı. bu da babasına baş kaldıramaz.

peki bizim peder niye bize bağırıyo?

ulan sanki biz birşeyi eksik yapmışız gibi. lan günümüz şartları neyse ona göre yaşıyoz.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

ya hocam içkisi sigarası olmayan, hayatı boyunca kumarın k'sini oynamamış, illegal işlere bulaşmamış, başını bir kere bile derde sokmamış, uyuşturucunun semtinden dahi bir kere geçmemiş, hiçbir zaman ailemi bir kez olsun utandırmamış başkaldırmamış saygısızlık etmemiş bir evladım. böyle bir evlat olmak yetmiyor mu? sanırım yetmiyor. iyi evlat olmaya çalıştıkça daha çok üzerimize geliyorlar

• Yaşlı insanlar çağ dışı kalabiliyor. Komşu veya akraba çocuğu varsa onu severek bir şekilde çocuk sevgisini teselli edebilir.

ben de senin gibiyim ve aileme, kardeşlerime çok destek verdim, çok para yolladım geçmişte.

bu ülkede herşey günlük. bak ben kardeşlerim okurlarken hepsine para yolladım yıllarca, babam onlara hiç para yollamadı, o zamanlar herşey güllük gülistanlıktı ve annem babam beni hiç arayıp sormuyodu bile. hiç görüşmüyoduk.

şimdi o günler unutuldu. şimdi torun okşama ihtiyaçları kabarınca dellendiler, bana çullandılar.

bak, bizim bi aile dostu var, adam hem oğluna hem de kızına ev ve otomobil hediye etti. sorun şu: adam kızına sıfır otomobil hediye ettiğinde babam bunlara denk gelmiş. babam o sıfır otomobilin 15-20 tane fotoğrafını çekip bizim ailemizin whatsapp grubunda paylaştı. altına da yazdı: bilmemkimin kızına hediyesi hayırlı olsun, diye. babam olacak adamın zeka seviyesi bu.

ulan sen oğluna orta okulda öğle yemeği yiyecek para vermemişsin, sen 4 çocuğunun hiçbirine liseden sonra hiç para vermemişsin, sonra da başka bi adamın kendi kızına hediye ettiği otomobilin fotoğraflarını gelip bizle paylaşıyon. zeka bu. IQ bu abi.

şimdi biri gelip der ki: "siz kimsiniz lan ergenler babanıza laf etmeyin" ulan ben babamdan 100 kat daha düzgün biriyim. ve kendi ayakları üzerinde duran biriyim. ben babam olacak o adamın ağız kokusunu çekmek zorunda değilim ve çekmiyorum zaten. kendi evimde yaşıyorum.

benim çocukluk arkadaşım var, arkadşaımın babası arkadaşımı (yani oğlunu) çoook seviyodu. oğlum oğlum diye çıldırıyodu adam. kredi kartını verirdi arkadaş istediğini alırdı ve babası işçiydi.

bu arkadaşım o kadar şımartıldı ki, babasına bağıra bağıra evini sattırdı. neden mi? evlenecem ve siz evin parasını bana vermek zorundasınız diye.

kanserli babası ağladı. ciddiyim. adam ağladı abi üzüntüden.

ve evi sattı adam. üstüne öldü adam. adam öldükten sonra o evin parasıyla düğün yapıldı arkadaş evlendi, kalan parayı peşinat yapıp kendine sıfır ev aldı.

ben babama zerre yük olmadım. tersine, onun yapması gereken maddi sorumluluklarını üstlendim.

babam diyo ki: "aile geleneğimizdir köydeki evimiz herzaman erkek çocuğa bırakılır" diyo. ki sülalemizin geçmişinde hep öyle olmuş. babam bunu derken, köydeki evi bana vermedi. vermeyecek. utanmadan "aile geleneğimizdir" diyo bide, daha geçen sene söyledi konusu açıldığında.

yaa bak bu ülkenin sistemi şu:

1- ne kadar bağırırsan o kadar ekmek yersin.
    2- bağırmayıp bizim gibi düzgün çocuk olursan, hapı yuttun, annen baban bile sana acımaz, ezilirsin.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    2- bağırmayıp bizim gibi düzgün çocuk olursan, hapı yuttun, annen baban bile sana acımaz, ezilirsin.

daha doğru bir şey görmedim. yani gerçekten arada kalmaktan sıkıldım. karşı çıksak isyankar oluruz itaat etsek ezilen köle oluruz. bu anne babaların çocuklarına niye saygısı yok arkadaş anne baba hakkı var da çocuk hakkı yok mu?

• Babanız haklı bu arada

• İş aşk durumun nedir bilmiyorum ikiside yoksa söyle iş eş bulun torun 9 ay sonra kucağınızda :)

• Sizin derdinizi bir cici baba çözer.

ayrı eve çık?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.