Şimdi Ara

BABAM HAPİSE GİRECEK. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
7
Favori
7.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blackthunderx

çek çek ye ye sonrada ağla yok öyle şey ALLAH akıl vermiş insana ölçyü bir kaçırdınmı işin içinden çıkamazsın kredi kartım yok şirketim var bankalar nedense vermiyorlar bende param varsa yiyorum yoksa yemiyorum atıyorum kenara kuru yiyecekler makarnadır felandır gıdım gıdım idare ediyprum.

sizde löp löp yiyonuz bence hapise 3 ay girse aklı başına gelir bir musibet bin nasihatten iyidir kardeş bana sakın kızma

oh iyi olmuş demiyorum ama hesabı kaçırdınmıydı işin içinden çıkamazsınız ama sanırım hapis kaldırıldı inşallah en kısa sürede ödersiniz yalnız iyicene kemerleri sıkacanız hesap yapacanız.

+1162

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

onlarca - alacağımı biliyorum ama durum eğer sağlıkla ilgili para ihtiyacı ameliyattır vs değilse keyfi harcamalar vs içinse müstehak... bi düzine atasözü var para tasarrafu, nasıl harcanması gerektiğiyle ilgili. 90 bin borca girmek demek 0 iq demek. (tekrar ediyorum sağlık vs sebebiyle değilse) o sebeple müstahak kardeşim...

Dostum tamam müstahak ama babasına müstahak. Bu çocuğa, annesine, kardeşlerine müstahak mı? Şimdi babası 3 ay hapse girecek bunlar ne yapacak? Belli ki arkadaş yaşça küçük. Allah yardımcıları olsun.
  • Bu arkadaşın doğru söylediği belgelerle teyit edilirse forumca herkes sadece 5 TL verse bile onun borçlarını kolayca bitirebilir, babasını kurtarabiliriz. Biliyorsunuz, değil mi?

• Neden borc aldiginizi bilmiyorum. Gercekten zor zamanlar yasayanabiliyor ozellikle saglik problemlerinden dolayi. Eger keyfi harcamaysa yapacak bir sey yok uzulmem bile, ama saglik problemi vb. Varsa gecmis olsun diyorum ins atlatirsiniz.

• Allah'a hep dua et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinkiea

Babam memur olarak çalışıyor. Ev borcumuzdan dolayı 7-8 ay önce eve haciz gelmişti babamda tahahhüd vermiş yıl sonuna kadar ödeyeceğim diye miktar 15 bin tl. Tabiki ödeyemedi geçen gün tebligat geldi 3 şubatta mahkeme var büyük ihtimal 3 ay hapis olacak. Annem tekstil firmasında çalışıyor 6 aydır. Tek umudumuz onun kredi çekmesiydi ama garanti bankası vermedi. Şeker bank daha önce kredi çekmediğimiz için çok düşük bi miktar verebiliriz dedi 2-3 bin tl civarı. Diğer bankalarlada pazartesi günü görüşeceğiz. Moralım çok bozuk böbreğimi satmayı bile düşündüm ama burası küçük şehir nasıl yapacağım hiçbirşey bilmiyorum içimi dökmek istedim kardeşlerim...

http://www.youtube.com/watch?v=OPpS2dMWaiU

Düşme...

ne diye taahhüt vermiş ki. hata etmiş.

• Benimde babam dükkanı sattı halamlara 45bin TL borcu vardı haciz gelecek diye 3e1i bizdeydi 40bine sattık 5 bin daha verseler borçlar sıfırlanacaktı. O borçtan benim babamda yatmıştı hapis 1 ay falan.

Ama ondan sonra hapis kalktı diye biliyordum. Sizin nasıl oldu anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 16 Ocak 2015; 11:07:08 >
  • Soyle babana evi tasiyin 2 yil kacin dava dusuyor zaten suresi var

• Evi satın kiraya cikin krediyi de kapatın. Bence en mantıklisi bu. Baban memur ananda calisiyomus, kirada çok rahat edersiniz

• 1. Hapis cezası felan yok. Kalktı.

2. Taahhüt vermiş bile olsa o taahhüdü bozan nicelerini gördüm. Hiç biri hapis felan yatmadı. 4. 5. yapılandırmalarını yaptılar.

Örnek: Bir tanıdığımın 250 bin TL bankaya borcu vardı. Banka Garanti bankası. Tanıdığım "Ödeyemiyorum" dedi. Banka da korkuttu. Tanıdığım da "Canımı mı alacaksınız" dedi ve ödemedi. 2 senedir banka pervane. Ayda 50 TL ödeseniz bari diyor. :)

3. Baban memur ise icralık olursa en fazla maaşının %25'ini haczedebilirler. Evden hiç bir şey götüremezler.
  • 3 ay ne la bende bir şey sandım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tinkiea

quote:

onlarca - alacağımı biliyorum ama durum eğer sağlıkla ilgili para ihtiyacı ameliyattır vs değilse keyfi harcamalar vs içinse müstehak... bi düzine atasözü var para tasarrafu, nasıl harcanması gerektiğiyle ilgili. 90 bin borca girmek demek 0 iq demek. (tekrar ediyorum sağlık vs sebebiyle değilse) o sebeple müstahak kardeşim...

Ne yaşadığımızı Ne sıkıntılar çekipte borca girdiğimizi dahi bilmiyorsun sadece beni 3-4 satır cümleyle tanıyorsun ve müstahak diyorsun Düşmez kalkmak bir Allah çok büyük konuşuyorsun çok..

kardeşim forum burası. herkesin gelip sana ah vah çok yazık allah kurtarsın bilmemne demesini mi bekliyorsun? benim gibi düşünen insan olamaz mı? tekrar okudum ilk mesajı ev borcundan dolay demişsin... 4 işlem bilmeden mi kredi çektiniz anlamıyorum ki. bellidir aylık giren çıkan ona göre durumu tartıp krediye girilir. bizde girdik zor zamanlar yaşadık ama hepsini tahmin ederek yaptık olabilecekleri kestirerek ne kadar zora dayanabileceğimize karar verip ona göre girdik. kredi çektik arabayı sattık, bi ev alındı 5-6 yıl da diş tırnak takarak ödendi o kredi.
    sanma ki tuzumuz kuru. o sebeple diyorum hesap kitap yapmadan elinizi taşın altına koyduysanız bu sizin mallığınızdır kimsede gelip ah geçmiş olsun vah falan demesin durduk yere....
    saygılar

Düşününce haklısınız hocam. Ödeyemeyeceğin krediyi çekmek aptalca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesis Statement -- 16 Ocak 2015; 11:34:48 >

• İnşallah her şey yoluna girer kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000Liseli

Allah Rahmet Eylesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

Saçmalama lan it herif şuan belki senin Yüzünden uzaklaştırma yiyeceğim ama umrumda olmaz.Böbrek satmak kolaymı ölme riski var.

Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.Artık başka böbreklerde görüşürüz

Alakasız olacak ama diş hekimi misin yoksa öğrencilik mi henüz ? Merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

quote:

Saçmalama lan it herif şuan belki senin Yüzünden uzaklaştırma yiyeceğim ama umrumda olmaz.Böbrek satmak kolaymı ölme riski var.

Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.Artık başka böbreklerde görüşürüz

Öğrenciyim :)

• Hacı borçtan hapse girme kalkmadımı? 2011 mi 2012 demi ne çıkan pakette hacize bile sınır getirildi mesala 1 tv varsa evde almıyorlar aynı eşyadan 2 tane varsa hangisi daha iyiyse onu alıyorlar 1 taneyse ellemiyorlar buzdolabı yatak ocak kişinin işi için gerekli olan eşyayı artık haczedemiyorlar pek birşeyiniz yoksa boş döneceklerdir hapis cezasıda 15 bin tl ye ilk defa duydum bence siz yanlış biliyorsunuz yada başka birşey var borçta bilemedim şimdi bir avukatla görüşün.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi üni?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dis hekimleri doktor sayilmiyor kardes.

• hayırlısı olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.