Şimdi Ara

Babama Şok Oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam yıllar sonra ilk defa sınavlara hazırlanmam icin bana destek çıktı.

Kpss, ales, yks, dgs ne varsa gir dedi.

Ben şok. Kardeşime bende yaptığı hatayı yaptı gerçekten akıllanmış...

Kpss önlisansa başvuracam ama çok bir beklentim yok. Dgs veya alesede girecem ama yine eskisi kadar çok beklentim yok. Ne benim için Dünyanın sonu ne de hayatın durma noktası artık.

O eşikleri geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 10 Haziran 2024; 11:2:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• memurluk iyidir hocam sen bakma Serkan İnci gibilerin memurluk öldü yapay zeka çağı geldi dediğine.

şimdi adam zannediyo ki, yazılımla-borsayla-yapay zekayla ilgilenen kişi asla memur olan birisi olamaz. memurların alayı boş işlerle uğraşıyolar da sadece dışarıda özel sektörde çalışanlar her türlü yenilikle ilgilenip kendini geliştiriyo zannediyo.

halbuki memurlara bakın, çalışma şartları rahat olduğu için kolaylıkla kendi ilgi alanlarına kafa yorabilirler. benim tanıdığım birsürü memur borsa-kripto ile sürekli ilgileniyo. yazılımla, yapay zeka ile sürekli ilgilenen memur tanıdığım var. öte yanda ise, özelde yazılımcı olup işleri yetiştirme derdinden ailesine kafa yoramayan tanıdıklarım da var.

şimdi diyeceksin ki: "senin o memur olan arkadaşların madem o kadar gelişmiş kişiler, o zaman neden memurlukta sürünüyolar, çıksınlar özel sektörde para içinde yüzsünler"

cevap: niye çıksın özele? özeldeki çoğu üst seviye işte seni o kadar yoluyolar ki, akşam bile kafan işte kalıyo. zaten özelde millet senin suratından aşağı para boşaltmak için hazırolda beklemiyo. bahsettiğim memurlar kafa yormadan 45-50-55 bin maaş alıyolar ve hepsi kafa rahatlığıyla borsa konuşuyolar kendi aralarında. hatta memur olmayıp devlete bağlı şirkette memur rahatlığında çalışıp 70 bin alan var. bu adam dışarıda çok rahat 100 bin kazanacak donanımlı ve eski bi mühendis, ama dışarı çıkmıyo çünkü şuanki işi aşırı derecede rahat, yahu adamın kendisine tahsis edilmiş şirket otomobili var, adamın otomobil almasına gerek yok kendine. ve adam zaten hayatını kazanmış, evi var, eşi haftasonu kullanıp çocuğu götürsün diye ayrıca aldığı kendilerine ait otomobilleri de var, bankada birikimi var, bu adam ne uğraşacak özelle.

bana mesela tüm herkes iş değiştir diyo. sen daha fazla kazanabilirsin diyolar. niye değiştireyim ki? remote evden çalışıyorum. işim rahat. evin-arabam var. birikimim var. giderim az, gelirim süper olmasa da TR ortalamasına göre hayli yüksek. izin kullanımım çok dahat yani kimse kışın karlı havada zorla izin kullanacan demiyo, yazın engellemiyolar. mesai yok. durum buyken sırf maaşımı 25-30 bin daha yukarı çekecem diye neden iş değiştireyim? aylık fazladan 25-30 bin elime geçince ikinci arabayı mı satın alacam napacam? ben bu dünyaya iyi yaşamak için geldim ve iyi yaşayabilmem için bana lazım olan bir numaralı şey: "beni yolmak için kırbaçlamakta olan şirketlerden kaçınmak"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam normalde benim derdim pek memur olarak kalmak değil. Açıkçası 4 ayda kazanır mıyım ondan bile emin değilim DGS ve Alese ve YKS'ye hazırlık olur. Memurluğu kazanırsam maaşım iyi olur ben bir süre sonra istifa edip kendi işimi kurarım. Yani kendi şirketimi ve şirketlerimi kurma mevzusuna ben kafayı taktım ve buna engel olan her şeyi hayatımdan silmeye hazırım.

Benim derdim maaşım her ay yatsın her ay o maaşla bir ev bir araba bana yeter mentalitesi değil. Yeteneklerimi geliştirip ilham verici şeyleri tasarlayıp üretebilmek istiyorum ama sistem bozuk yani sistem daha orta ve ilk öğretimden tek tip insan ortaya çıkarmaya kurulu. Herkesin öğrenme biçimi, yaklaşımı, fikirleri farklı.

Youtube'da elektrik elektronik devre tamiri videolarını izliyorum adam endüstriyel siemens kartlarını tamir ediyor. Okullar bunları gram öğretmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 10 Haziran 2024; 11:40:42 >
  • hocam zaten kendi işini yapabileceksen özele girilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Şu an zaten özeldeyim. Ancak devlet memuru olmayı çok düşünmedim uzun zamandır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhahahahahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanida alda git…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.