Şimdi Ara

Babamla tartıştım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar s.a iyi akşamlar hepinize... babam aslında iyi biridir ama çok kötü küfür eder. herkese herşeye küfür eder. geçen akşam evde otururken dershane konusu açıldı. babam dedi dershanenin parasını verdin mi vs. ben de dedim yarın vericem. hangi ayı vericeksin dedi, benim de dilim sürçtü "kasım ayını vericem" dedim. yorgunluktan olacak ben biraz çakamadım olayı babam sinirlenmeye başladı borçlandık felan zannetti herhalde... küfür etmeye başladı, sonra annem devreye girdi dedi yanlış söyledi vs. ama babam hala küfür ediyor demediği laf kalmadı. gerzeği mi dersiniz, a... çocuğu mu dersiniz demediği şey kalmadı... ben de odama gittim kendimi zor tutarak sonra hala küfür etmeye devam edince artık dayanamadım ben de çıkıştım. birşey yapmamak için zor tuttum kendimi o an kaybediyordum kendimi nerdeyse... ben de direk kapıyı çekip çıktım evden daha da gitmedim hala.

şu an kafam karışık bugün dershaneye gitmedim yarın da gitmeyeceğim dedim. hala özür felan da dilemedi o kadar küfürü kim yese bir özür bekler. gerçi özürle de kapanacak olay değil ya adam hep aynı. ben de artık bir dur demek için tavır koydum. sizce ne yapmalıyım şuan tavsiyeye ihtiyacım var. teşekkür ederim.

• Yaşına en fazla 18 desek bu zaman kadar babanı tanımış olman lazım, bazı insanlardan iyi ebeveyn olmaz. Huyuda kötü ise, nasıl davranacağını, empati kurmayı, nazik konuşmayı vb bilmiyor ise sende babamdır deyip geçeceksin. Sonradan irtibatı kopartacaksın.
  • git öp babanın elini özür dile
  • birader haklısın ama dersanene git saçmalama, hayat snn hayatın sen dersaneye gitmeyerek kendini cezalandırırsn babanı değil

babana tavır koy haklısın harbiden bende olsam bende koyardım ama dersanene de git..

bu arada tavır olayınıda abartma snn bu küfür olayına sinirlendiğini anlasın öyle bi tavır koy
  • Babanla konuş bari.''Baba ben artık büyüdüm bana küfür atma''de.Eğer yine küfür atarsa sende küfür at sinerji yaratın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agnus_Dei -- 3 Ocak 2010; 14:52:07 >
  • Haklı da olsan olayın daha fazla büyümesine izin verme. Gidip özür dilemen herkes için daha iyi olacaktır. Dershane'yi de sakın aksatma.
  • sende babana küfür et
  • çıkarıp verecektin parayı ,dersane ücretini veriyorsun diye küfür etmeye hakkın yok , madem küfür edeceksin ,sevmesini bilmeyeceksin, çocuk yapmayacaktın. diyip ondan sonra kapıyı vurup çıkacaktın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experienced -- 3 Ocak 2010; 1:02:43 >
  • Malesef insanlar babasını empati kurabilen, kendine göre olan insanlardan seçemiyor. Sen de bu durumdan kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyasın.

Yerinde olsam: İlk etapta dersanede başarılı olur onları masraftan kurtarırdım. Daha sonra ise mümkün olduğu kadar az iletişim kurarak, okul kazanmaya ve yaşamımı onlardan ayırmaya bakardım.
  • Bak kardeşim 1 sene önce öss ye hazırlanırken babamla aynı böyle olaylar geçti akşam babam eve gelmeden ben giderdim o gittiğinde ben gelirdim, ona karşı düşündüklerimi şu anda düşünmek istemiyorum bile. Zaman gelince anlıyorsun ki ne dese ne yapsa o senin babandır. Küfür etmeye başlıyorsa sakın karşılık verme ama ordan uzaklaş. İyi gördüğün zaman onunla havadan sudan konuşmayı dene(gerçi ben hiç denemedim). Dersaneye gitmemezlik yapma sonra çoook pişman olursun.

Bu sene çok şükür üniyi kazandım ve o günden itibaren aramız iyileşmeye başladı. Şu an farklı şehirdeyim ve inan ki az önce babam aradı ne var ne yok diye.

Güzel günler pek yakında dostum sen yeter ki biraz daha sabret
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Malesef insanlar babasını empati kurabilen, kendine göre olan insanlardan seçemiyor. Sen de bu durumdan kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyasın.

Yerinde olsam: İlk etapta dersanede başarılı olur onları masraftan kurtarırdım. Daha sonra ise mümkün olduğu kadar az iletişim kurarak, okul kazanmaya ve yaşamımı onlardan ayırmaya bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Malesef insanlar babasını empati kurabilen, kendine göre olan insanlardan seçemiyor. Sen de bu durumdan kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyasın.

Buraya kadar katılıyorum ama burası bence yanlış. Zaten dersanede başırılı olup üni okuyup işe girine kadar olan zaman diliminde babanın sana karşı tavrında da bir ivme görecek.
  • @Feraset.

Bu kişiye göre değişir işte. Buna göre kendisi karar verir zaten nasıl davranacağına. Bence hayatta ortaklık olmaz hayat ciddidir. En fazla sözünü dinlersin, mantıklı olanları alırsın kendine.

Şahsen ben öyle yapıyorum, pek takışmayız ama bu fazla konuşmamamızdan kaynaklanıyor. Planlarıma göre 2-3 yıl sonra uzaktaki bir Avrupa ülkesine gideceğim. Bu da hayatımı ayırmış olmamı sağlayacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feraset.

Bak kardeşim 1 sene önce öss ye hazırlanırken babamla aynı böyle olaylar geçti akşam babam eve gelmeden ben giderdim o gittiğinde ben gelirdim, ona karşı düşündüklerimi şu anda düşünmek istemiyorum bile. Zaman gelince anlıyorsun ki ne dese ne yapsa o senin babandır. Küfür etmeye başlıyorsa sakın karşılık verme ama ordan uzaklaş. İyi gördüğün zaman onunla havadan sudan konuşmayı dene(gerçi ben hiç denemedim). Dersaneye gitmemezlik yapma sonra çoook pişman olursun.

Bu sene çok şükür üniyi kazandım ve o günden itibaren aramız iyileşmeye başladı. Şu an farklı şehirdeyim ve inan ki az önce babam aradı ne var ne yok diye.

Güzel günler pek yakında dostum sen yeter ki biraz daha sabret

sende bunu dene ilerde pişman olucağın şeyler yapma tepkini sende ona karşılık vererek deyilde surat asarak ver illaki anlıyacak hatasını sonuçta baba

• ona, bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle
  • Bencede böyle aile içi sorunlarının temeli iletişimsizlik. Babamla ileride aram açılırsa bunun nedeni de bu olur büyük ihtimalle.

Herkes kendi yolunu çizecek elbette. Velhasıl ben de arkadaşın sorununu çözmek için bir öneri vereyim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dextercrime

Babanla konuş bari.''Baba ben artık büyüdüm bana küfür atma''de.Eğer yine küfür atarsa sende küfür at sinerji yaratın.

Anlamıyorsa anlamaz kardeşim.Baba ben büyüdüm de dese, binlerce kere de konuşsa da düzelemeyecekse düzelmez.Rahmetli dayım ve oğlu arasında Allah düşmanıma vermesin çok kötü bir düşmanlık vardı.Dayımın ağzındaki küfürün haddi hesabı yok, üstüne kaç yaşına gelmiş adama dayak bile atıyordu.Sonra ne oldu oğlu büyüdü ve karşılık verdi.İkisi aynı evde bıçakla silahla dolaşmaya başladı.Kendi gırtlak kanseri oldu gitti, şimdi oğlu ondan gördüğünün aynısını kendi ailesine çocuklarına yapıyor.(Aralarındaki tartışmalar yüzünden şizofren oldu).İnanın kim ne derse desin aralarını asla düzeltmedi, kimsenin elinden bir şey gelmedi.

Bana göre en iyi çözüm okulunu bitirip para kazanacak yaşa geldiğinde, aranızın daha kötü olmasındansa gidip kendi hayatını yaşaman.

Ha tabii ki aileden uzaklaşıp tek başına yaşamak çok zordu(ben bu yaşımda hala cesaret edemem) ama yukarıda verdiğim örnek derecesinde olursa 1 saniye durmazdım.Aman kardeşim gözünü seviyim, sinirlerine hakim ol.Okuluna bak, geleceğini düşün...

Sağlıcakla kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 3 Ocak 2010; 1:39:08 >

• ne olursa olsun baba ile iletişim koparılmaz
    soğuk davranabilirsin tavır koyabilirsin ama asla silemezsin
    insanların alışkanlıklarını değiştiremezsin
    yapacağın tek şey sakin bir üslupla serzenişte bulun
    ciddiye almazsa soğuk davran sana her türlü bakmak zorunda
    hala devam ediyorsa kendi ayaklarının üstünde durduğun zaman ayrılmak istediğini babanla paylaş
    hala düzelmiyorsa eve bir marangoz çağır ve al ceketini çık
    bayramdan bayrama bir alo yeterde artar bile
    ama dediğim gibi ne olursa olsun baban ile iletişimini koparma
    çünkü hiç bir gerçek o insanın senin baban olduğu kadar gerçek değildir

@rambursman

az adam olun be kardeşim git kız konusunda naparsan yap burada ciddi bi mesele var
    ayıp !

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B J K -- 3 Ocak 2010; 1:39:58 >
  • Git özür dile ...
    bak çorbana...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.