Şimdi Ara

BABANIZ SİZE LÜKS ARABA ALMIYORSA? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım bulunduğun yerin kıymetini bil bence ne insanlar var otobüs parasını bulamayan sen lüks araba diyet tuttumuşun neyse Allah yolunu açık etsin ne diyelim
  • istanbul trafiğinde hafta içi hergün bu sıcakta ayakta 2.5 saatim geçiyor. bazen akşamları eve dönerken ayakta uyuyorum. ayakta uyurken bi iki kere düşüyodum az kalsın.
    kısacası haline şükret kardeş. bugün olmazsa yarın sen iyi bir arabaya binersin. benim bayağı çalışmam lazım
  • Tam tersi durumda bende vardı. Baba tutturdu A3 alalım diye. Ben gittim mazotlu astra aldım

Dikkat çekmiyeceksin , yarını düşüneceksin. En azından 23 yaşında birisi olarak çalışmayı kafana koyacaksın.

• Babanızı tebrik ederim, çok doğru iş yapıyor, ne kadar varlıklı olunursa olunsun çocuğa kolay yoldan mal edindirmek çok yanlış, çalışacaksın kazanacaksın ondan sonra alabiliyorsan alacaksın. 23 yaşında 100 bin euroluk araba ile gezersen 35 yaşında hiçbirşey sana tad vermemeye başlayacak ama çalışıp didinip hedef yaparsan kendine ondan güzel araba olamaz, unutma bir memura broadway bile rüyalarını süsleyen bir ülkedeyiz....
  • Almıyorsa almıyor... Kocaman adamsın. Ağlamazsın heralde...
  • Türkiye'de Murat 124 adıyla üretilen Fiat 124'ü piyasaya süren, Fiat'ın onursal başkanı Giovanni Agnelli 81 yaşında öldü.

İtalyan otomotiv endüstrisinin efsanevi ismi, Fiat'ın Onursal Başkanı Giovanni Agnelli, 81 yaşında prostat kanserine yenildi. Agnelli, 45 yaşında başına geçtiği Fiat'ı, halk tipi otomobil de üreten bir kuruluş haline getirerek, büyük bir başarıya imza atmıştı.

İtalyan otomotiv devi Fiat'ın Onursal Başkanı Giovanni Agnelli, dün Torino'da öldü. 81 yaşındaki Agnelli, bir süredir ABD'de prostat kanseri tedavisi görüyordu. Fiat'tan yapılan açıklamada Agnelli'nin evinde öldüğü, cenaze tarihinin daha sonra duyurulacağı belirtildi.

İtalya'nın en önemli sanayicisi olarak kabul edilen Giovanni Agnelli 1922 yılında Torino'da doğmuş küçük yaşlardan itibaren ailesinin şirketi Fiat'ta çalışmaya başlamıştı. 45 yaşında Fiat'ın başına geçtiği zaman ilk işi halk tipi bir otomobil üretmek oldu. Fiat, o tarihe kadar lüks ve pahalı araçlar üretin bir firma olarak biliniyordu.

Fiat 1100 R marka otomobil dört kapısıyla İtalyan ailelerinin simgesi haline geldi. Ardından Türkiye'de Murat 124 adıyla üretilen Fiat 124'ün piyasaya sürülmesini istedi. Fiat 124 çok ekonomik bir araç olduğu için yıllarca İtalyanların sevgilisi haline geldi. Agnelli, Fiat 124 ile otomotiv sektöründe az rastlanır bir başarıya imzasını attı.

KRİZLİ MİRAS BIRAKTI

Küreselleşmenin düğmesine basan iş adamı olarak Amerikan siyasetinin saygı duyduğu, hukuk okuduğu için ‘‘Avukat’’ lakabı ile tanınan Agnelli Fiat'ta yarattığı başarılı dönemler, öldüğü günlere dek sürmedi. Giovanni Agnelli, arkasında miras kadar bol sorun bıraktı.

Dünya otomotiv piyasasındaki gelişmelere ayak uyduramayan Fiat'ta 1993 yılında başlayan sorunlar 1996 yılında Yürütme Kurulu Başkanı Cesare Romiti'nin de başını yemiş, şirketi krizden kurtaramayan Romiti görevinden ayrılmıştı. 2001 yılında yeniden yapılanma kararı alan Fiat bu kararı uygulamakta zorluk çekmiş, 2002 Haziran ayında Fiat Yürütme kurulu Başkanı Paolo Canteralla'da istifa etmişti. 2002 yılında net zararı 2 milyar dolar olan Fiat finansal sıkıntısını gidermek için bankalarla 3 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalamış, 8 bin 100 işçisini işten çıkartmıştı.

Giovanni Agnelli, son Fiat krizini hasta yatağından izlemeye çalıştı. Prostat kanserine yakalanmıştı. Tedavi için ABD'ye gidip gelirken sendikalarla Fiat yönetiminin iş görüşmeleri için arabuluculuk yapmaya çalışıyordu. Dün Fiat otomobil fabrikalarındaki yüzde 30'luk hissesini torununa devredecekti.

GM ORTAKLIĞI

Fiat otomotiv hisselerinin yüzde 20'sini General Motors'a (GM) satmak zorunda kalan Agnelli, 2004 yılına kadar hisselerin geri kalan bölümünü de GM'e satmayı taahhüd etmiş, ancak sendikalar ve İtalyan Hükümeti bu karara karşı çıkmıştı.

Koç’la ortak

Ferrari, Alfa Romeo, Maseratti, Lancia gibi prestij markalara sahip olan Fiat, Koç Grubunun şirketi Tofaş'la ortak olarak 1969 yılında beri Türkiye'de faaliyette bulunuyor.

Tofaş'la 1969 yılında anlaşma imzalayan ve 1971 yılında Murat 124 modeli otomobili üreten Fiat daha sonra Murat 131 serisi üretimine geçmişti. Tempra modeli ile İtalya ile aynı zamanda üretim yapmaya başlayan Fiat, Türkiye'de Tipo ve Uno üretti. Fiat Türkiye'de halen Tofaş'la birlikte; Palio, Siena, Palio Weekend, Marea, Brava, Doblo üretimi yapıyor.

Amerika'da uçak bile üretti

Fiat, 1899 yılında İtalya'nın Torino kentinde kuruldu. Şirketin adı ‘‘Fabrica Italiano Automobili Torino’’ kelimelerinin kısaltılmasından oluştu. Torino Kuzey İtalya'nın sanayi kenti olarak gemi motorundan, savaş mitralyözlerine kadar bir çok dalda üretimin yapıldığı bir kentti. Fiat bu kentin uygun ortamında kısa zamanda gelişti, ilk olarak seçkin bir tüketici grubu için lüks otomobil üretimi yapıldı. Kısa bir süre sonra Fiat markası araba yarışlarında duyulmaya başlandı. Fiat 1909 yılında ABD'de fabrika kurarak, özel otomobil, kamyonet, traktör, tren, gemi motorları ve uçak üretimi yaptı. Şirket 1922 yılında tüketiciler için uygun fiyatla otomobil üretimi yapmaya başladı. Fiat 1950'li yıllarda ‘‘Herkes için bir otomobil’’ sloganıyla küçük modeller üretmeye ve hızlı satış yapmaya başladı.

Oğlu intihar etti, yeğeni kanserden gitti

Giovanni Agnelli'nin babasının adını verdiği varisi, oğlu Edoardo, ailenin en zayıf halkasıydı. Bohem hayatını tercih eden işten anlamayan oğlunun yerine yeğeni Giovanni'yi gelecek için hazırlamaya çalıştı. Ne var ki Giovanni çok yetenekli olmasına karşın genç yaşında kansere yenik düştü. Bunun ardından oğlu Edoardo bunalımdayken intihar etti.

En büyük hobisi futbol ve Formula 1 yarışlarıydı

Giovanni Agnelli İtalya'nın dünyaya açılan bir misyoneriydi. Kredisi ve itibarı hep yükseklerde uçtu. Öyle ki kendisini Avrupa sosyetesinin içerisinde bir şefkat sunan bir ‘‘Baba’’ konumunda buldu. ‘‘R’’leri söyleyemez ve kendisine özgü bir aksanla bunu belli etmeye çalışır ve hoşlanırdı. Üç tutkusu vardı. Ailesinin kurduğu Juventus Kulübü dolayısıyla futbol, otomobil yarışları ve Ferrari, ayrıca basın.

Juventus'un hiçbir maçını kaçırmazdı. Ferrari'yi iflastan kurtarmak için Fiat'ın bünyesine dahil etmeden önce sürücüler arasında Formula 1'e coşku katardı. Enzo Ferrari'nin kanserden ölen oğlu Dino anısına bir ‘‘Dino’’ marka spor otomobili ürettirmişti. Kraliyet ailelerinin dostuydu. Zaten İtalyan kraliyet ailesi sürgüne gönderildiğinde yerine ‘‘İmparator’’ lakabı ile geçen aile reisi olmuştu. İmparatorların güçlü olması gerekirdi. Bunun için yayıncılığa soyundu ve Torino'nun itibarlı ‘‘La Stampa’’ gazetesini satın aldı.

Kardeşi Umberto yönetime talip

Giovanni Agnelli'nin ölümünden birkaç saat sonra, kardeşi Umberto Agnelli, Agnelli Grubu'nun yönetimini devralmaya talip olduğunu açıkladı. Agnelli Ailesi'ne ait La Stampa'ya açıklama yapan 68 yaşındaki Umberto Agnelli, daha önce de Agnelli Ailesi tarafından Fiat'ın bugünkü Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Fresco'nun yerine getirilmek istenmişti.

Bayraklar yarıya indi

Giovanni Agnelli'yi kaybeden Fiat Grubu'nun Torino'daki merkezi yasta. Fiat binasının önünde bulunan AB, İtalya ve Fiat bayrakları dün yarıya indirildi.

ferrariyi üreten firmanın sahibinin oğlu bunalıma girdi intihar etti...

allah kimseye evlat acısı yaşatmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlanticrecord -- 30 Mayıs 2007; 11:58:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sezerbaris

23 yaşında olduğuna göre bence babandan beklemek yerine kendi arabanı kendin alma yollarını aramalısın.
    Uzun lafın kısası Çalışır kazanır alırsın

arkadas calısıyo mu acaba bunu merak ettım

gercı babasından araba hemde luks araba bekleyen bırının calıscagını hıc sanmıyorum ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Eğer anneniz babanızı gazlıyorsa bu çocuk çok deli sürüyor diye,
    Eğer babanız şirket arabasındayken onu tanımayıp makas attıysanız,
    Eğer 183 km ile ceza yediniz ve ewe geldiyse,

Almaması gayet normal.. O yuzden ailemi suçlu bulmuorm

evet evet anne faktörü önemli bu işlerde :D valla babalar reis gibi durur ama anneler cumhurbaskanıdır vetoyu yedıysen geri dönersın tekrardan :D

geçen sene hiç aklımda yokken bir telefon geldi sunrooflumu sunroofsuzmu diye hönk diye kalakaldım öyle :D yanında staj yaptıgım cerrah benı bayagı bir övmüş bilgim ve becerım konusunda ilginc bir şekilde bu annemi etkilemiş sanırım ve yasayı cıkarttı arabayı aldı valla eh banada sunrooflu demek düştü :) bazı kriterler var hayatta efendılık olsun başarı olsun bence onlar yerıne getırılmeden höt dıye birşey beklenmemeli.

karı kız içinde hayatta babamdan 100bın euroluk araba ıstemem :) hem araba masrafı hem hatun masrafı yazık adamcagaza :D bizim şehrazatın onuruna yaptıgımız bestedekı gıbı 150bin dolara esir alırız aksarayı 100 doları koysam cebe gıderım lalelıye :D

bence bi bekle bakalım ve de annenle aranı hoş tut olay annede bıter ;)

• Konuyu açan aktemurmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: iatros

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Eğer anneniz babanızı gazlıyorsa bu çocuk çok deli sürüyor diye,
    Eğer babanız şirket arabasındayken onu tanımayıp makas attıysanız,
    Eğer 183 km ile ceza yediniz ve ewe geldiyse,

Almaması gayet normal.. O yuzden ailemi suçlu bulmuorm

evet evet anne faktörü önemli bu işlerde :D valla babalar reis gibi durur ama anneler cumhurbaskanıdır vetoyu yedıysen geri dönersın tekrardan :D

geçen sene hiç aklımda yokken bir telefon geldi sunrooflumu sunroofsuzmu diye hönk diye kalakaldım öyle :D yanında staj yaptıgım cerrah benı bayagı bir övmüş bilgim ve becerım konusunda ilginc bir şekilde bu annemi etkilemiş sanırım ve yasayı cıkarttı arabayı aldı valla eh banada sunrooflu demek düştü :) bazı kriterler var hayatta efendılık olsun başarı olsun bence onlar yerıne getırılmeden höt dıye birşey beklenmemeli.

karı kız içinde hayatta babamdan 100bın euroluk araba ıstemem :) hem araba masrafı hem hatun masrafı yazık adamcagaza :D bizim şehrazatın onuruna yaptıgımız bestedekı gıbı 150bin dolara esir alırız aksarayı 100 doları koysam cebe gıderım lalelıye :D

bence bi bekle bakalım ve de annenle aranı hoş tut olay annede bıter ;)

gecen hafta lalelıdeydım

guzel mekan
    bı gece kaldım

• quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Azı karar çoğu zarar!

Hem baba arabasına binilecekse sadece ödünç alınmalı,kendi cebinden aldığın arabanın direksiyonunu tutma keyfine varılmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ENGN_ -- 30 Mayıs 2007; 17:41:35 >
  • rumuzcan forever
  • aktemur
    quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

rumuzcan forever
  • konuyu açan babasını kandırdı herhalde baksanıza bir yorum dan sonra kayıplara karışmış,şu an 100.000 yuroluk arabasına biniyor herhalde.şaka bir yana 23 yaşında bir olgun delikanlının yanlız kızlar uğruna pahalı bir araba istemesi çok şaşırtıcı.belki onların varlığı bizlerde olmaması bizim onlar gibi düşünmemize engel olabilir,ama şöylede bir mantık var ufak yaşlarda herşeyin en güzeline sahip olan gençlerimizin (hepsi için geçerli değil)sonu pek hayırlara çıkmıyor.bence baban haklı ,o yüzden hayata küsmenin hiç bir mantığı yok.zaten bu davranışınlada daha olgunlaşma evresini tamamlamadığınız meydana çıkıyor.bence yapacağınız şey eğer okuyorsanız orta halli ve kimsenin çok fazla dikkatlerini üstüne çekmeyecek makul fiyatta bir araçla okula gitmeniz(.babanız buna bence hayır demez)eğer okulu bitirmişseniz çalışma hayatına atılıp bu babanızın yanındada olur veya tanıdık başka bir yerdede olur.eğer ticaret yapabileceğine inanıyorsan ticaret ile uğraş ve kendi kazandığın paranın o erişilmez mutluluğuna sahip ol 100.000 yuroluk arabadan önce
    bu konuda fake havası hissediyorum ama olsun yinede açıklama yaptık.

• git, çalış kazan al arabanı. en azından baban da gurur duyar oğlum artık kendisi de birşeyler üretip, karşılığını alıyor diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

git, çalış kazan al arabanı. en azından baban da gurur duyar oğlum artık kendisi de birşeyler üretip, karşılığını alıyor diye.

adam calıscaktı şevkini kırdılar

lüks hurda arac alıp toplıycaktı
  • Burda beni anlayan bi ALLAH ın kulu bile yok mu?Her genç gibi benim de hakkım yanımda taş gibi bi sevgilimin olması yada lüx gece bar kuluplerine gitmek benim de hakkım.
    Ben 100.000euluk araba istemedim babamdan.Sadece istediğim hem binmek hem satmaktı.Böylece cebime istemediğim kadar milyarlar giricek hem de istemediğim kadar taş hatun kaldıracaktım.
    Beni burda anlayan yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rumuzcan

Burda beni anlayan bi ALLAH ın kulu bile yok mu?Her genç gibi benim de hakkım yanımda taş gibi bi sevgilimin olması yada lüx gece bar kuluplerine gitmek benim de hakkım.
    Ben 100.000euluk araba istemedim babamdan.Sadece istediğim hem binmek hem satmaktı.Böylece cebime istemediğim kadar milyarlar giricek hem de istemediğim kadar taş hatun kaldıracaktım.
    Beni burda anlayan yok mu?

Sen seni anlayamamışsın ki biz seni nasıl anlayalım...
    Bu nedenle almıyor olabilir babanız...
  • babanı kandıramıyosan annene baskı yap ancak o babana araba aldırır hem anne baba kadar acımasız olmaz
  • ufak defek paralar kazanmayı istiyodum.sadece tek isteğim sizlerin beni anlaması.sizler bana ne kadar da ters davransanız ben sizleri çok sewiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.