Şimdi Ara

Bağırsak hastalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 2 3 aydır bir sorunum var. Karnımda acayip gaz var sürekli geğirme hali mevcut ve bu durum 2 3 günde bir oluyor bu gaz geldiğinde kafama acayip bir ağırlık çöküyor etrafa odaklanamıyorum güneş vs çok gözümü alıyor. Misal veriyorum arabayı pert etsem bişey olmaz diyip bırakıp yürüyecek kıvama geliyorum neredeyse hiç bir şey umrumda olmuyor. Bu durum hayatımı çok kötü etkiliyor. Gastroentoloji doktoruna gittim bütün semptomları anlattım. Kan tahlili ve gaita tahlili yaptı tetkiklerde sıkıntı yok mide üşütmesi büyük ihtimal dediğin semptomlar ondan olabilir dedi gönderdi. Şimdi arkadaşlar bağırsaklar bildiğiniz üzere Psikoloji' ye bile etki ediyor dediğim gibi bu gaz geldiği zaman kafama,gözlerime acayip bir ağırlık çöküyor. Geğirdiğim zaman ise mide yanması oluyor. Başına gelen varsa nasıl bir yol izlediği hakkında bilgilendire bilir mi? Psikiatriye çıksam doğru branşa gitmiş olur muyum? Veya hangi branşa gitmem lazım?

• Endoskopi yapıldı mı
  • THIS IS ANGARA V.2 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam istedim ama doktor gerek görmedi.
  • Bu şikayetleriniz birçok hastalıktan oluyo olabilir. Detaylı bi tetkik yapılmadan da bilinmez. Bende de bundan bikaç sene önce böyle şikayetler vardı doktorlar önemsemediler başta psikolojik falan denildi ama aslında mide damarımda darlık varmış ondan oluyormuş.

Tavsiyem iyi bi gastroenterolog bulun geçmiş olsun
  • Anksiyete yani kaygı bozukluğuna bağlı olabilir.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için bi daha doktora gidip tetkik yaptıracagım.
  • Aynen hocam, başka bir gastroenterologa gidin; etraflıca tetkik yapılması lazım tomografidir endoskopidir kolondoskopidir hepsi. Ayrıca bundan netice alamazsanız nöroloji ve psikiyatri de denenebilir.

Yakın zamanda olağan dışı bir olay yaşadınız mı? Stres yönünden soruyorum; stres derken mutlaka acı, elem, ızdırap olmasa da olur böyle somut etkileri olmayan soyut stresler de olabiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Yani öyle çok etkileyecek bişey olmadı hocam ama bildiğin gibi bu covid 19 muhabbeti hepimizi dolaylı yoldan etkiledi. Norolojiye gittim egg çekti temiz dedi. Kardiyolojiye gittim onda da sıkıntı çıkmadı özel sigortam olduğu için sürekli tetkik yaptırıyorum bişey çıkmıyor hocam.
  • midende gastrit, reflü olabilir

bağırsaklarında parazit olabilir

• Hocam bir süre elektronik cihazlardan uzak durun. Düzenli beslenin ve spor yapın. Uyku çok önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Helicobactry den şüpheleniyorum hocam. Az önce acı biber yedim şuan midem yanıyor kafama yine bi ağırlık çöktü etraf ağır çekim gibi yumruk atsalar kolumu kaldırıp karşılık verme zahmetinde bile bulunmam o derece hocam. Acı biber yedikten sonra mide yanmasıyla birlikte başladı mide veya bağırsak hastalığı beyni bukadar etkiler mi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliyürek54

Helicobactry den şüpheleniyorum hocam. Az önce acı biber yedim şuan midem yanıyor kafama yine bi ağırlık çöktü etraf ağır çekim gibi yumruk atsalar kolumu kaldırıp karşılık verme zahmetinde bile bulunmam o derece hocam. Acı biber yedikten sonra mide yanmasıyla birlikte başladı mide veya bağırsak hastalığı beyni bukadar etkiler mi hocam?

anlattıkların reflüye benziyor. devamlı geğirme varsa gastrit ihtimali yüksek. Sorun bağırsağında değil, midende.

helicopter pylori testi (dışkı) gaita dan yapılıyor. Varsa doktor antibiyotik ilaç veriyor.

Antiasit içerikli gaviscon şurup veya rennie duo tablet içtiğinde rahatlama olursa gastrit veya reflüdendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 11 Ocak 2021; 20:42:15 >
    Hocam mide yanması başladıktan sonra rennie yedim yanmayı kesti ve kafamdaki ağırlık gitti çarşamba günü randevum var dahiliye ye aldım başka bir branşa randevu almama gerek var mı sence özel hastaneye gidicem komple a dan z ye hangi tetkik varsa isteyeceğim. Benim anlamadığım midede ki veya bağırsaktaki bir sorun bu kadar beyini etkiler mi?
  • quote:

Hocam mide yanması başladıktan sonra rennie yedim yanmayı kesti ve kafamdaki ağırlık gitti çarşamba günü randevum var dahiliye ye aldım başka bir branşa randevu almama gerek var mı sence özel hastaneye gidicem komple a dan z ye hangi tetkik varsa isteyeceğim. Benim anlamadığım midede ki veya bağırsaktaki bir sorun bu kadar beyini etkiler mi?

senin sorun bağırsakta değil mide de.

beyni etkilemesi mide gazının ağzına ve burnuna gelmesinden dolayı..

Bağırsak hastalığı

• Bende de gastrit ve reflü var. mide de ülser de vardı o tamamen geçti.

Şiddetliydi azaldı.

bu videoyu iyi seyret. ben seyrettim söylediklerini yapmaya başladım. bende düzelme başladım. kasım ayından beri iyiyim. 1-2 uygulama kaldı onuda yapınca geçecek.

kitabı bende var. sana da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 11 Ocak 2021; 20:49:16 >

Çok teşekkür ederim hocam cevapların için. Allah düşmanımın başına vermesin mide yanması bi geliyor ardından göğüste baskı,sürekli geğirme,gözlerde kafada ağırlık etrafı bile net göremiyorum o ara.
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam cevapların için. Allah düşmanımın başına vermesin mide yanması bi geliyor ardından göğüste baskı,sürekli geğirme,gözlerde kafada ağırlık etrafı bile net göremiyorum o ara.

rica ederim.

O videoları iyi izle.

o kanalı da takip etmeni öneririm.

ömür boyu bu hastalığı çekmeni istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 11 Ocak 2021; 20:50:49 >
    Hocam gittim doktora sıradan kan tahlilleri yaptı psikolojik dedi 2 tane ilaç verdi. Ilaçlar işe yaramadı hala o kafada ağırlık hissi,şişkinlik,geğirme vs devam ediyor bölgede nâmı olan bi doç dr randevu aldım gastroentoloji ama onuda şubatın 11 ine verdi çok sıra varmış. Kan tahlillerinde birşey çıkmadı hemogram felan bakmış detaylı bi kan tahlili yapın dediğim hâlde. Valla çok kötü durumdayım hocam Allah kimseye vermesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.