Şimdi Ara

bağlantı kopması ile splitter ın alakası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Ben yaklaşık 5 yıldır ttnet 1mb kotasız abonesiyim ve şu ana kadar internetimi splitter sız kullandım. modemim datron rta 1320. ev telefonu salonda ve salondaki hatta bağlıdır. internet ise benm odamdaki hatta bağlıdır. dandik bir usb modem kullandığımda telefonuda aynı anda kullandığımda bildiğiniz gibi splitter olmadığı için internetim kopuyor ama bu modemi kullandığımda öyle bir sorun olmuyordu. ta ki 1 hafta öncesine kadar. ama bu seferde şöyle bir sorunum var: 1 hafta öncesinden başlayıp ilk günler günde 5-6 kere netim kopup anında tekrar geliyordu ama gün geçtikçe bu sayı arttı ve evdeki telefon kullanımıyla bi alakası yok kendiliğinden modem gidiyor tekrar geliyor sanki res atmışsınız gibi. Artık son 2 gün netim günde 30-40 kere gidip gelmeye başlayıp hatta bazen 10dk falan gelmediği olduğu için telekomu aradım ve çözüm olarak şöyle birşey söylediler: 8mb internet kullanımının çoğalmasıyla birlikte splitter kullanmayan abonelerde böyle bir sorun oluşmakta. bunu halletmek için splitter kullanmanız gerekmektedir. dediler. bugün ilerleyen saatlerde splitter kullanmaya başlayacağım ama bu bilginin ne kadar doğru olduğunu sizlere sormak istedim. Yani Splitter ile internetin DURDUK yere gidip gelmesi engellenebilirmi? yoksa sorun başka birşeyden mi kaynaklanıyor dersiniz?

• Merhabalar, bende şuanda aynı modemi kullanmaktayım. Reset atar gibi kopmalarda öncelikle voltaj dalgalanmasından süphelenmelisiniz evinize yeni bir elektronik cihaz aldınız mı? Modem UPS üzerinde mi? Modemin takılı olduğu prize yakın başka bir cihaz taktınız mı? Kasanıza yeni bir parça veya tamir işlemi uygulandı mı? Telefon cihazınız değişti mi? bu soruların cevaplarından hepsi hayırsa TTNET M.H dediğini yapmak zorunda kalabilirsiniz. Fakat bunun 8 Mbps ile doğrudan alakalı olduğunu zannetmiyorum. Bende reset atar gibi kopmalar evimdeki voltaj dalgalanmasından kaynaklanıyordu. UPS alarak sorunu çözdüm fakat hala anlık kopmalar devam ediyor sadece PPP gidiyor ve hemen geliyor IP değişmiyor bile port değişimi talep ettim dün yaptılar şuan 3sa 10dk'dır kopmadı aman nazar değmesin ! Umarım sizin sorununuz benden daha basit bişeydir

• Öncelikle cevabınız için teşekkürler. sanırım evdeki elektrik bağlantısında voltaj dalgalanması oluyor. en azından 1-2 yıl önce çok oluyordu. ama voltajdan dolayı olsa bilgisayarda gitmezmi yani bi tek modemin bu nedenden gitmesi mantıksız gibi geldi bana. ama şöyle birşey var 3-4 gün önce salondaki tv bir anda patladı :D bizde yeni lcd tv aldık. eski tv nin bozulma sebebi voltajdan olabilir dediğiniz gibi. bunun dışında ne kasaya yeni parça aldık ne de telefon cihazı değişti. splitter ı da denedim hala sorun devam ediyor. ancak şöyle birşey keşfettim: evde 2 tane pc var. bildiğiniz gibi bu modemler hem usb hem ethernet çıkışına sahip. benim pc modeme usb ile bağlı içerdeki pc ise ethernet ile. ama içerdeki pc nin enerji prizi kapalı olduğunda modem bi tek benim pcyi görüyor yani sadece usb ışığı yanıyor ve 2 gündür adam gibi netim yoktu. Şans eseri içerideki pc nin enerji prizini açınca (içerdeki pc kapalıyken) modemin ethernet ışığı yanmaya başladı ve böyle olunca internetimi 30dk-45dk sorunsuz kullanabiliyorum sonra yine kopuyor ama dediğiniz gibi ppp gidiyor kısa süre içinde yeniden net geliyor. Acaba bizim modemlermi arızalı? çünkü bu son anlattığımın mantıklı bir açıklamasını bulabilmiş değilim :)

• Sanırım sorun modemden kaynaklanıyor. şuan başka bir modem kullanıyorum hiçbir sorun yok. Bizim modemlerde sorun varmış usta :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.