|
Bakan Uraloğlu: Milli Hızlı Tren'in ilk testi 2025'te yapılacak
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
“Önce rayları döşeyin, başka ülkeden bi iki tane sipariş edin. Hızlı tren için henüz test bile 2025. İlla yerli ve milli olmasına gerek yok. İthal de olsa getirin. Yerli ve milliyi de süreç içerisinde tamamlarsınız.” Diyecem ama donanım haberde basit bir yorum olarak kalacak ve hiçbir işe yaramayacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hizli trenler icin minimum hiz 300km olmali.Ayrica hala trabzon istanbul hatti yatirim programina bile alinmadi.Hizli trenler konusunda cok geride kaldik ve hala cok agir ilerliyoruz ne yazikki.
-
Zaten bunlar yapıldı , yerli ray yıllardır kullanılıyor ,hızlı tren setleride şu ana kadar hazır dışarıdan alınıyordu Milli olan bunun için geliştiriliyor ve son aşamada ,sende uykundan uyansan diyeceğim ama
Sivas ve Karaman güzergahlarıda hizmete alındı şimdi daha hızlı Ankara İstanbul ile Ankara-İzmir yürüyor
keşke hızlı tren ve demiryolları ağı içinde bu iktidar beklenmeyip yıllar yıllar önce yapılsaydı
Şimdi Çinden gelen tren Edirneden çıkıyor Ülkemizi baştan başa geçen yollar var artık , Zengezur koridoruda açılmak üzere çok çok önemli
Milli hızlı treninin bu kadar hızlı üretilmeside güzel ,hatta dünyada 3-4 ülke tarafından yapılan sinyalizasyon sistemide Milli olarak yapıldı kullanıyoruz
-
HIZRAY gibi istanbul avrupa ile anadolu yakasını bağlayacak bir sistem gerekiyor hem maliyetini çabuk öder bunlar gidip cengize vs yaparsa 40 yıl öderiz garanti ücreti..
-
Yerli hızlı tren ülkemiz için çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum.
-
Ankarada yaşayıp bana yardımcı olabilirmisiniz?
AnkaraAir tren garı diye Ankara adelet sarayının orda yolcularını indiriyor bence, çünkü rota ordan geçmekte.
Sorum ise Ankara adelet sarayından YTGye yürümek delilikmiidir yoksa Googlein dediği gibi 18 dakikalık mesafedemi?
Tşk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya senin gözlerin kör ya da daha önce hızlı tren görmemişsin. Şuan sadece; İstanbul’dan Karaman’a , İstanbul’dan Ankara’ya. Diğer illerin günahı ne? Hız olarak ise; max 250-300 km ye vuruyor yeri geliyor 150 km hızlarda ilerliyor. Kendi aracımla da Gebze’den Ankara’ya 4 saate gidiyorum, Yht ile de o civarda bir hızla ileliyorum. Bizim Yht dediğimiz eski trenlere göre hızlı, global çapta yht değil.
3.köprü tren geçecek şekilde tasarlandı ama hala yapmadılar. Bu rota şehir içi yolcu için mantıklı değil tabi ama şahirlerarası ve yük için lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ankara Sivas da var çalışan
Yazdım ya Ankara İstanbul daha hızlısı için çalışma başladı diye
Bunlar öyle hadi başlayalım yapalım sonra diğerini yapalım madem o kadar kolay bunca yıl neden bu dönem beklenmiş, yapılsaymış ya
Ankara İstanbul otoyolu bile bu döneme kaldı bitirdiler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu seçim kazandırmaz hayret niye yapmışlar ki ?
Şamar gibi yanıt olmuş.
-
Donanım haber iktidara aykırı mesajları siler yorumlarda hep övgü yapmanız lazım.
Yorumcular A haber ve Cnn Türk de ne konuşulursa olduğu gibi aktarır. Kendilerine ait hiçbir araştırma mantık yürütme yoktur.
Kendimi bildim bileli bu hızlı tren meselesi konuşulur. Elde var sıfır hep 1-2 sene sonra hazır masalları.
Kendi yolcu uçağımızı yapıyorduk. Altay tankı ihraç ediliyordu. 2023 de kişi başı milli gelir 25.000 dolar olacaktı. İhracat 500 milyar dolar olacaktı. Avrupa Birliğine girecektik. F-35 filomuz olacaktı. Darbe anayasasından kurtulacaktık. 3 ay içinde şam emevi camisinde namaz kılınıyordu. En gelişmiş 10 ülke arasına giriyorduk şimdi 20 dışına çıkacağız neredeyse.
Hep ileriye dönük hal olacak mesajları. Hep umut satmalar.
Ne zaman baba ne zaman. Bıkmadınız mı bu yalanlardan?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@idrisezman , engelle kafanı kumuna göm
hala yalana devam sen sürekli yalan yanlış yorumlar yapıyorsun mesajların silinmiyor
senin dediğin gibi olsa senin hiçbir mesajının yayınlanmaması lazım Milli olan herşeye karşısın yapılanlara şu eksik bu eksik yazıyorsun oturduğun yerden , esxicide öyle
Asıl size kalsa doğruları yazanların tüm mesajlarını silersiniz , sırf sizin mesajlarınız kalsın . Allahtan forum yönetimi sizin gibi baskıcı değil demokratik ortam sunuyorlar
-
Benim derdim iktidar değil :) ben hizmete bakarım, kimden gelip gelmediğine bakarım.
Daha yüksek hızlara çıkacak şekilde üretilmesinin önünde ne gibi bir engel var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 7 Eylül 2024; 13:04:22 >
-
Milli olan neye laf edildi burda? Şu yazdığım yorumun neresinde milliliği eleştirdim. Ben ve ailemdeki diğer bireyler askerliği bile bedelli yapma imkanı varken fiili olarak görev yapan insanlarız. Siz her eleştiriyi devlete, iktidara yapılmış zannetmekten ne zaman kurtulacaksınız. Bırakın bu kafayı! Yediğimiz ekmek, içtiğimiz su neredeyse milli olmaktan çıkacak. 3. dünya ülkesi statüsündeyiz, hala da uçuyoruz, şahlanıyoruz imajı çiziyoruz. (Halk olarak da, yöneticiler olarak da). Sebebi de şu; çünkü her eleştiriyi, karşıt fikir gibi algılıyoruz. Eleştiri ile o işe muhalif olmayı bir zannediyoruz. Yöneticilerin (parti farketmeksizin) hiçbiri bile fakir değil bak hiçbiri diyorum. Hepsi harika hayatlar yaşıyor. Siyasetçilerin, eskisi de yenisi de ve bize sürekli umut satarak, bizi beklenti içine sokarak bizden faydalanıyor. Unutma ülke bizi yönetenlerin değil, ülke halkın ülkesi. Sen mutlu değilsen, ülkeyş emanet ettiğin adamlar işini iyi yapamıyor demektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Pekii , Milli raylarla yapılıyor demiryolları daha o bile yok diyorsun önce raylar milli olarak yapılmalı döşenmeli diyorsun , Milli elektrikli tren seti yapılıyor bitmek üzere bunu eleştriyorsun sonrada Milli neyi eleştirdik diyorsun
, sinyalizasyon bile milli yapıldı ,bak dünyada bunu yapabilen 4-5 ülke var bizde yaptık
Yapılmayanları söyle eleştir , bizde yapılmayanları eleştiriyoruz ama yapılmış yapılmaya çalışılanları eleştirince durum farklı oluyor
-
Mesafe dediği gibi doğru , delilik de değil
Ayrıca indiğin yerden yolun karşısına geçip altta metro durağından geçiş var :) sıhhıye minübüsüne binersen Adalet sarayında inicem dersin 5dk ya köprüde iner alta iner ulaşabilirsin
-
Eleştirmek kötülemek değil bunu anla önce. Ben milli yapılana kadar hizmet beklemeye gerek yok diyorum. Millisi yapılırken ithal edilerek de halka hizmet verilebilir. Milli ray, milli sinyalizasyon mevzusunu sen kendin söylüyorsun şuan. Kaldı ki dünyada en kolay ve masrafsız yapılan ulaşım sistemi raylı sistemdir. Böyle büyütülecek bir olay yok ortada. 100 yıl önce adamlar tren yolu yapıyor ama 100 yıl içinde hızlı tren sistemine geçilemiyor. Ben bu ayıptan bahsediyorum. Sinyalizasyon sisteminin aldığı canların davası da sürüyor hala onu da hatırlatmak isterim. Zaten konu bu da değil. Konu 2024 yılında hala Yht gibi bir sistemin sadece emekle aşamasında olması ve bu konuda ağır hareket edilmesi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Zaten bunlar yapıldı , yerli ray yıllardır kullanılıyor ,hızlı tren setleride şu ana kadar hazır dışarıdan alınıyordu Milli olan bunun için geliştiriliyor ve son aşamada ,sende uykundan uyansan diyeceğim ama Sivas ve Karaman güzergahlarıda hizmete alındı şimdi daha hızlı Ankara İstanbul ile Ankara-İzmir yürüyor keşke hızlı tren ve demiryolları ağı içinde bu iktidar beklenmeyip yıllar yıllar önce yapılsaydı Şimdi Çinden gelen tren Edirneden çıkıyor Ülkemizi baştan başa geçen yollar var artık , Zengezur koridoruda açılmak üzere çok çok önemli Milli hızlı treninin bu kadar hızlı üretilmeside güzel ,hatta dünyada 3-4 ülke tarafından yapılan sinyalizasyon sistemide Milli olarak yapıldı kullanıyoruz |
Bu seçim kazandırmaz hayret niye yapmışlar ki ?
|
Donanım haber iktidara aykırı mesajları siler yorumlarda hep övgü yapmanız lazım.
Yorumcular A haber ve Cnn Türk de ne konuşulursa olduğu gibi aktarır. Kendilerine ait hiçbir araştırma mantık yürütme yoktur. Kendimi bildim bileli bu hızlı tren meselesi konuşulur. Elde var sıfır hep 1-2 sene sonra hazır masalları. Kendi yolcu uçağımızı yapıyorduk. Altay tankı ihraç ediliyordu. 2023 de kişi başı milli gelir 25.000 dolar olacaktı. İhracat 500 milyar dolar olacaktı. Avrupa Birliğine girecektik. F-35 filomuz olacaktı. Darbe anayasasından kurtulacaktık. 3 ay içinde şam emevi camisinde namaz kılınıyordu. En gelişmiş 10 ülke arasına giriyorduk şimdi 20 dışına çıkacağız neredeyse. Hep ileriye dönük hal olacak mesajları. Hep umut satmalar. Ne zaman baba ne zaman. Bıkmadınız mı bu yalanlardan? |
“Önce rayları döşeyin, başka ülkeden bi iki tane sipariş edin. Hızlı tren için henüz test bile 2025. İlla yerli ve milli olmasına gerek yok. İthal de olsa getirin. Yerli ve milliyi de süreç içerisinde tamamlarsınız.” Diyecem ama donanım haberde basit bir yorum olarak kalacak ve hiçbir işe yaramayacak.
|
3.köprü tren geçecek şekilde tasarlandı ama hala yapmadılar. Bu rota şehir içi yolcu için mantıklı değil tabi ama şahirlerarası ve yük için lazım.
|
Şamar gibi yanıt olmuş. |
Benzer içerikler
- instagram şifremi unuttum
- youtube mp3 dönüştürücü
- ekran kaydı alma
- whatsapp aero apk
- youtube video indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X