Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu: “Ortalama 80 megabit hızında internet verebiliriz ama istek 35 megabit' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
2
Favori
6.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu ülkede zamanında tahtaya Türkçe yazıyı zar zor yazabilen bir Başbakanımız oldu. Bu bakanımızın seviyesi bence de yeteri kadar iyi. İyi demiş aslında.

• Tek soru:

Sayın bakan bu söylediğine kendi de inanıyor mu?

• Benim buradan anladığım vaziyet kötü, 100 mbit hızları Rüyanızda görürsünüz demek istiyor. Öyle fiyat arttıracaklar ki, hayal edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 24 Aralık 2024; 23:57:09 >
  • sen kimsin ki sana 80mb internet veriyim...

• Bu millet çeker daha, katlanır daha, zor bizim düzelmemiz, vallahi zor, adamlar rahat, umursamıyor. İlerlemeyi, gelişmeyi unuttuk, bıraktık. Asgari ücret trajikomedisi bir yandan, bunların burun kalkıklığı, umursamazlığı bir yandan, Türkiye ve Türk milleti ayakta uyuduğu, hak aramadığı sürece şartlar da, ülke de iyileşmez, güzelleşmez. Yandaşın biri laf yetiştirmeye çalışıyor, komedi, böyleleri engel olur tabii. Uyuyoruz derin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bakanın açıklaması içler acısı ama bir rica, lütfen trolü beslemeyin

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt

Bahsettigin hesap malesef troll degil. Yazdıklarına gerçekten inanıyor.

• Yokizm. kullanıcısına yanıt
    kendisine bu tarz açıklamalar yapması için oy veren seçmenlere bu tarz açıklamalar yapıyor. dalga geçen birisi varsa, işi beceremeyen yaşlılara oy verenler seçmenlerdir, seçmenlerin ise dalga geçmek için oy attığını hiç zannetmiyorum...

• Seçiyorlar mı sizi hey Allahım ya!

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

İnanıyor mu değil anlıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 mb netim var cs2 bile oynayamıyorum dalgamı geçiyorlar (harbiden ping 60 larda ama saçma sapan oynuyor oyun takılıyor sanki fps atıyor sonradan görüyorum adamı botlar ile oynarken sorunsuz bir bilen yazar belki )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 26 Aralık 2024; 2:8:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1000 mb olarak metim var ama.

pahalı olduğu için olmasın o.

• Belli bir iq'nün üstünü bakan yapmıyorlar sanırım.

• joven kullanıcısına yanıt

2021 de Bodrum da ki oturduğum evin bölgesine pilot uygulama geldi . Kutu ve alt yapının yarısını sen ödüyorsun 10 hane internet alıyorsa gerisini TTnet karşılıyor ve gerçek fiber kuruluyor . ( Vdsl ucubesinden bahsetmiyorum ) Kapı kapı gezdim site ama binalar birbirine çok yakın bir block ta 6 daire var yani Max yapılacak zarar 6 ya bölünecek hatta proje hazırlandı B102 ile B 106 arası kutu konacak 12 ye bölünecek masraf .

Yok ne dediysem anlatamadım mesele para da değil en kötü komşum Albay emeklisi Üst düşey banka emeklisi vb . En son masrafı ben ödeyeceğim siz yeter ki imza verin dedim . Ne deseler beğenirsin biz Facebook kullanmıyoruz . Ne alakası var diyorum anlatamıyorum . Site toplantısı oldu yöneticimiz Kanada dan emekli oda istiyor alt yapıyı sitenin birikmiş parası var belki 10 yıl aidat ödenmese yetecek . Oradan karşılansın para ödenmeyecek pandemi zamanı internet herkese lazım diyoruz ona da hayır . Bende zaten kira fiyatlarından bıktığımdan ev satın aldım taşındım 6 ay önce imza toplanmış siteye superonlıne alt yapı kuruyor o zaman ki masrafın 100 katına . 🫠 İnsanlara laf anlatmak çok zor onların yararına iş yapmaya bile çalışsan yaranamıyorsun .

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    engellenecek bir trollcan daha.. varsa başka çıksın ortaya engelleyelim

• Dalga ne kelime: başşak geçiyor, tıpkı 22 senedir geçtikleri gibi.  

• Sorun değil, suriye' ye 10000 mbit verirsiniz

• @joven @Alkımm

Sizlerin mesajlarında bahsettiği duruma ben şöyle bir ek yapmak istiyorum.

1)Komsumuz var, binasında ftth yani 1000 megabite kadar internet var. Kendisi 16megabit abonesi. Diyorsun ki neden? Diyor ki "Instagram a girsin yeter ne yapacağım hızlı interneti?"

2)Buradaki asıl mesele, hız talep edenin talep ettiği hızı alamaması. Yani bir kişi "ben bin megabit kullanmak istiyorum" dediğinde ona sorgusuz sualsiz altyapı sağlanmalı.

3)Hiçbir talebi olmayan, tek derdi "İnstagram a girsin yeter" olan müşteri grubu için zaten yatırım boşa gidiyor. Örneğin siz masraf ediyorsunuz altyapı götürüyorsunuz o size diyor ki "ben istemiyorum bana 16 megabit yetiyor" İşte o çektiğiniz altyapının kapasitesi boşa gitmiş oluyor oradaki talep değişmediği sürece. Firmalar da bunu bildiği için yatırım konusunda daha çekimser davranıyorlar.

4)İsteyen bin, isteyen on altı kullansın burada bir mesele yok, kimse bunu tartışmıyor zaten.

5)En önemli konu ise şu. Toplumun genelinin ekonomik sebeplerle düşük internet hızı tercih ettiği düşünülüyor (bu bir oranda doğru) lakin asıl sebep toplumun genelinin yüksek hıza yönelik bir talebinin olmaması.

6)Bazı insanlar da binasında ftth olduğu halde kullanmıyor. Ben ont router kirası vermem diyor. Reddediyor. Ont router kirasına olan itirazı bir nebze anlayışla karşılayabiliriz.

7)Bunu söylememe bile gerek yok ama elektronik haberleşme okuryazarlığı oranı da çok düşük. Mesela sokakta sorsak çoğu kişi adsl/vdsl/ftth veya 3g/lte farkını sayamaz. Elbette bunu eleştiri veya yerme olarak söylemiyorum. Forumumuz bu anlamda bir bilgi kaynağı olarak çok büyük bir arşiv esasen. Öğrenmek isteyenler aradığı her konuyu bulabiliyor. Bu konulardaki bilinç seviyesi arttıkça insanların talepleri de çoğalacaktır. Elbette kullanım alıskanlıkları ile de ilgili bir mevzu.

8)İşte tüm mevzu bir yanda elinin altında ftth varken en düşük hızlarda kullananlar ile, elinin altında birkaç megabit olup daha yüksek hızları talep eden kullanıcılar arasında dönüyor.

Özetle şunu demek istiyorum. Birinin talebi bin megabit ise, sorgusuz sualsiz altyapı sağlansın. Birinin talebi "İnstagram a girsin yeter" ise o zaten on altı megabit kullanıyor, üstünü de talep etmiyor. İşte bu kişilere diyecek bir şey yok ama onun binasındakiler yüksek hız talep edince bu kişi "benim internetim yetiyor ben istemem" deyip talep yapmıyor ya örneğin. İşte burada da bir olumsuzluk yatıyor bence ama nasıl yorumlayacağımı tam bilmiyorum.

Ek olarak şunu belirteyim. Btk ya giden, işletmecilere giden toplam şikayetlere baksak toplumun kaçta kaçıdır? Kimsenin bir şey talep ettiği yok doğru düzgün. Azınlık olarak talepkar olan bir kesim var ancak geri kalanlar bir şey talep etmiyor mesela özellikle "instagrama girsin yeter" diyen kitle.

Ben kimseye kızmıyorum. Herkesin talebi ne ise o olmalı.

Mesela sınırsız mobil internet konusunda da yazmıştım. Sınırsız kullanmak isteyene sınırsız verilsin, "bana 5gb yeterli" diyene de 5gb verilsin. Bunlar aslında düşününce büyük meseleler değil.

Bir de bu komşunun komşuya destek olmaması meselesi aslında başka bir konunun mevzusu ona da orada denk gelirsek değinelim inşallah.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Aralık 2024; 1:53:49 >

• Olay altyapıdan çok tarife meselesi. Ben hız arttıkça fiyat artıyor adamda talep yok diye palavra sıkıyor. Fiyatları düşür bakalım 35 mi isteyecekler yoksa 100 mü.

• Teknolojiyi bunlara emanet edip gelecek beklentisine girenlerde sorun...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.