Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu: “Ortalama 80 megabit hızında internet verebiliriz ama istek 35 megabit'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
2
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Uraloğlu: “Ortalama 80 megabit hızında internet verebiliriz ama istek 35 megabit'
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katılmış olduğu Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun programı kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemdeki Suriye meseleleri hakkında açıklamalarda bulunan Uraloğlu, burada aynı zamanda Türkiye’nin internet hızları hakkında da açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, “Ortalama 80 megabit hızında internet verebiliriz ama abone isteği 35 megabit” dedi.

80 megabit verebiliriz ama...

Türkiye’nin internet hızına değinen Bakan Uraloğlu, fiber altyapı hakkında “Fiber kabloları aşağı yukarı 580 bin kilometreye çıkardık, 600 bin kilometrelere çıkardık. Bir sokağın başına kadar getiriyoruz ya da caddenin başına kadar getiriyoruz. İki, bütün caddede dolaştırabiliyoruz. Üç, ev girişine kadar getirebiliyoruz.” ifadelerini kullandı. Bakan, eski binalardaki iç yapının neredeyse tamamının bakır olduğunu ve bundan dolayı binaya kadar fiber hat kurulmuş olsa bile internet hızının otomatik olarak düştüğünü aktardı.

Uraloğlu ayrıca “Bir de şu andaki bütün bu söylediklerimi dikkate aldığımızda yanlış hatırlamıyorsam 80 megabit kadar bir hıza ortalama hizmet edebilecek durumdayız ama abonelerin, abone şartları ve istekleri aşağı yukarı 35-40 megabit seviyesinde. Yani talep de bu noktada yeterli değil.” dedi. Açıklamalarına devam eden Bakan, internet “noktasında çok istediğimiz hızda değiliz” eleştirilerine katıldıklarını ama “gerçek durumunun bu olduğunu” söyledi.

Ayrıca Bkz.Çığır açan başarı: İnternet kablosu üzerinden “kuantum ışınlama” gerçekleştirildi

Öte yandan Speedtest'in Kasım 2024 dönemine ait raporuna göre Türkiye, sabit internet hızında ortalama 48 Mbps, yükleme hızında ise 14,43 Mbps ile dünya genlinde 102'inci sırada. Mobil internette ise indirme hızı açısından 49,76 Mbps, yükleme hızı açısından ise 14,99 Mbps ile Türkiye, 61'inci sırada yer almakta.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ulastirma-ve-altyapi-bakani-uraloglu-ilk-etapta-sam-havalimanini-dhmi-eliyle-ayaga-kaldirmayla-ilgili-vaziyet-alacagiz/3433101
    Kaynak:https://www.speedtest.net/global-index/turkey

• Ya yemin ediyorum şu adamın açıklamalarını görünce sinirden çıldırıyorum ya. Kardeşim milletvekillerine yaptığınız tarifeleri vatandaşa da yapın. Bakın bakalım talep oluyor mu olmuyor mu. Lan bu nasıl bir pişkinliktir ya. Hiç mi utanma yok. İstanbulun göbeğinde hala adsl internet kullanıyoruz. Üstüne dünyanın parasını ödüyoruz. Bir de üstüne yetmezmiş gibi bakan diye geçinen şöyle niteliksizlerin açıklamalarını okuyoruz. Yazık ya
    Talep: 35mbit???
    Size sadece şu örneği vereceğim. Lisede seçmeli ders vardı. Gerçekten adı seçmeli dersti. Fakat biz seç(e)miyorduk. Ben bilgisayar programlama ya da Autocad 14 dersi seçebilmek isterken bir bakmışız seçmeli din dersi ya da seçmeli beden eğitimi dersi almışız (seçmişiz???). Yani bu ülkede herşey...
  • Pahalılıktan olabilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dalga mı geçiyor.

• Talep: 35mbit???
    Size sadece şu örneği vereceğim. Lisede seçmeli ders vardı. Gerçekten adı seçmeli dersti. Fakat biz seç(e)miyorduk. Ben bilgisayar programlama ya da Autocad 14 dersi seçebilmek isterken bir bakmışız seçmeli din dersi ya da seçmeli beden eğitimi dersi almışız (seçmişiz???). Yani bu ülkede herşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 24 Aralık 2024; 21:14:31 >
  • Enteresan bir aciklama olmus , ilginc.Belliki uzun yillar 35mbit ortalamasinin uzerine cikamayacagiz.

• 35 megabit parasına ver 1000 mbit kim istemiyorsa internetinide kesin Bakan Uraloğlu: “Ortalama 80 megabit hızında internet verebiliriz ama istek 35 megabit' 

• Süperonline a elini veren kolunu kaptırıyor
    Speedtestlere göre uçuyor kaçıyor ama görüldüğü gibi gerçek kullanımda yani oyun oynarken yaşattığı sıkıntılardan dolayı ne kadar kötü olduğu ortaya çıkıyor

https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162

https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510

https://forum.donanimhaber.com/superonline-dolandiricidir-sansurcudur-yasakcidir-uzak-durun--159864502

https://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dalga geçiyorlar artık 😀

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya yemin ediyorum şu adamın açıklamalarını görünce sinirden çıldırıyorum ya. Kardeşim milletvekillerine yaptığınız tarifeleri vatandaşa da yapın. Bakın bakalım talep oluyor mu olmuyor mu. Lan bu nasıl bir pişkinliktir ya. Hiç mi utanma yok. İstanbulun göbeğinde hala adsl internet kullanıyoruz. Üstüne dünyanın parasını ödüyoruz. Bir de üstüne yetmezmiş gibi bakan diye geçinen şöyle niteliksizlerin açıklamalarını okuyoruz. Yazık ya

• Bizi yöneten insanlara bakar mısın, şaka mısınız komedi mi? Minumum 100 mb vermeniz lazım. Yıl olmuş 2025 35 mb diyor. 4k filmler, oyunlar kaç GB haberleri yok.

• o istek değildir paramız ona yetiyodur belki ama sen ne anlayacan

• Ağam bizimle dalga geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oturduğum binada fiber için imza toplamak istendiğinde ben ve bir kaç kişi hariç kimse imza vermek istemedi.

Bina 25 daire yani millet halinden memnun olsa gerek.

Bakan bir dereceye kadar haklı söylüyor.Herkesi kendiniz gibi sanmayın çoğu insan talepte bulunmuyor adamın umurunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 24 Aralık 2024; 21:28:08 >
  • Yazacak söyleyecek çok şey var da işte terbiye müsaade etmiyor.

• Millet neden az internet istesin? Fiyatları normal yap minimum 75 mbit yap herkes alsın.

• Sayın bakanım,

Talep yeterli. Para yeterli değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kim bu 80ini istemeyip 35 yeter diyen arkadaş :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.