Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Bu saatten sonra VW'nin Türkiye'ye yatırım yapması çok mantıksız.Zira Avrupa'daki ekonomik krizin nasıl ve ne zaman sonlanacağı daha belli değil.VW'i şu anda Çin pazarı sırtlamaya başladı.Kaldı ki TR gibi istikrarsız bi pazarda üretim yapmak ayrıca büyük bir risk.Otomobil ve benzinde bu kadar vergi yükü varken hiçbir firmanın gelip de fabrika kuracağını sanmıyorum.

Hata.
    Türkiye Dünyanın son 10 yılda en istikrarlı en güvenilir limanlarından biridir.Özellikle otomotiv sektöründe.
    İkincisi ve bence en önemlisi Türkiye bulunduğu konum itibariyle (Avrupa nın arka bahçesi olarak) yatırım yapmaya ve pazarlamada çok uygun bir ülke.
    Zaten ülkedeki halihazırda bir çok otomobil fabrikası bunun en açık göstergesi.

evin salonunda yatmak varken neden arka bahçesinde yatıym diye bir soru sorarsa ne cevap vereceksin.

oradaki fabrika da çalışan bir alman insani yaşam hakkı için en az 3000 euro maaş alırken burada aynı işi yapmak için 1000 euro ya kapıda sıraya girmiş nitelikli niteliksiz sürü gibi personel bulabilirsiniz...

bu açıdan bile ne kadar karlı bir yatırım olacağı çok açık...

Yanlış kanaatesin herşeye sadece ekonomik değişkenler ile bakarsak birde mevcut üretimin hali hazırda üretildiği hakim ülkeyi düşünelim ihracat yaparken ithal etmek istihtam iken işsizlik durumunda kalacak buna müsade etmezler tıpkı clio sarkozy meelesinde olduğu gibi...

• bence de vw Türkiyede üretim bandı açmalı
    fakat o kadar kolay değil

ancak uzun vadede karlı çıkar diye düşünüyorum
    yanı ırak-suriye istikrara kavuşur
    irana da ambargo kalkarsa
    Türkiye avantajlı duruma geçer

(1.6 motor üzeri araç satılamayan bir memleketiz neredeyse bunu da unutmayalım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Milletle-vatandaşla bu adamlar kadar dalga geçeni görmemiştim.

Yapılan açıklamalar sokaktaki vatandaş ağzıyla yapılıyor.

Yaptığın açıklamada samimi isen, açıklama yapmak yerine-açıklama yapıncaya kadar-gözdağı verinceye kadar bir yaptırım uygularsın zira kanun yapıcı da sensin, istediğin herhangi bir konuda herhangi bir yasal değişikliği yapıcı-uygulayıcı-denetleyici de sensin.

Daha geçen hafta başka bir yetkilinin (vergileri düşürme yönünde adım atabilecek merci olarak ama) sıradan bir vatandaş gibi "otomotivdeki vergiler yüksek" deyip sadece gazımızı almaya çalışması ne kadar inandırıcı ki?

Elinde güç ve yetki varken ve bu konuda adım atacak mercii de sen iken bunu yapıyor musun?

Gümrük birliği üyesi olarak bu tür bir yaptırıma gücün yetiyor mu peki?

Yetki sahibi olarak birşeyler yapacaksan buyur meydan senin.

Yetki sahibi olmayanlar gibi sadece konuşacaksan, rahatsız olduğun-şikayet ettiğin konuyla ilgili birşeyler yapmıyor-yapamıyorsan tribünlere oynuyorsun demektir.

Bizden farkın yoksa oturduğun makamı daha fazla işgal etme en azından.

Sonuna kadar katılıyorum. Güzel yazmışsınız, elinize sağlık.

"Blöf yapıyorum, ya tutarsa" misali politika yapıyorlar. Acaba Merkel "Hadi leyn!" dese, ne yapacak merak ediyorum. O zaman bu da "İsraile gemi saldırısının hesabını soracaaazzz", "Rusya, Gürcistana giremez, biz varııızz" dediğinde morardıkları gibi, gündemi değiştirip, basına bu konuda soru yasağı getirmelerine benzeyecek.

Acaba sabahları "Bu milletle nasıl dalga geçebiliriz?" toplantısı yapıp, fikir mi üretiyorlar çok merak ediyorum ve şüpheleniyorum da...

o kadar basit değil beyler o işler öyle hadi yaptırım dersin na... dersin işte öyle basit işler değil.. ha şu var çıkıp konuşma bari yapamayacağın şeyler için..

• Adam haklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

vw ag'den jet açıklama gelmiş:

/>

hahahaha

• Bazı mesajları okudum da, 1.4 lt otomobilin bize 89 milyardan satılması müstehak.

Ben olsam en düşük modelin fiyatını 50 milyardan başlatırdım, nasılsa bu kadar volkswagen fanı olan bir ülkede yine satarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

____
    this lane was booked. i'm sorry

Bunda gülünecek ne var anlamadım.petlas çoğu lastik markasından daha iyi testler de

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

____
    this lane was booked. i'm sorry

Bunda gülünecek ne var anlamadım.petlas çoğu lastik markasından daha iyi testler de

ben iyidir kötüdür demedimki. bak senin gibi bir arkadaş daha vardı. şişecam ı küçümseme falan dedi. yahu ben ülkemin ürettiği şeyi küçümsermiyim delimiyim. sadece bir ironi yaptım yada bir espri de ne dersen de.. üzerinde herşeyin yabancı oldugu ama ülkemde üretilirse cogu parcanın Türk yapımı olacağı bir golf olacagını söyledim. bazılarının zoruna gidebilir demek istedim.. bilmem anlatabildimmi

• Bence bakan yalvarmak yerine, vw ye gitsin turbo motor araçlarda vergiyi %80 e çıkaracağız, DSG vitesede ABD GİBİ ON YIL GARANTİ talep edeceğiz desin, anında türkiyeye yatırım yapar. Avrupaya gidenler bilir hiçbir avrupa ülkesinde bizdeki kadar sıfır vw araçlar göremezsiniz. Vw ile Almanlara iyi para kazandırıyoruz ve cari açık tavan yaptı. Tedbir alınması şart, ya gelip burada üreteceksin yada kendine başka pazar ara diyeceksiniz.

• Bence konuda esas sorgulanması gereken yegane soru pas geçilmiş.

Ülkemizde VW,esamesi dahi adam akıllı okunmazken özellikle son 15 yılda neden bu kadar popüler?Çok mu kaliteli araç üretiyor,çok mu güzel fiyatlara araç satıyor,çok mu güzel servis olanağı var,çok mu dayanıklı taş gibi araçlar mı üretiyor,yoksa Türk insanının algısında genetik olarakı bir alakaları mı var bilimsel açıdan?

Ben bu sorulara cevap arıyorum ve işin içinden uzun yıllardır çıkamıyorum nedense?(Halbuki çevremde mantıklı biri olarak bilinirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 24 Şubat 2013; 15:20:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Gümrük Birliği yüzünden yapacak pek birşey yok gibi zaten o T a n s u Ç i l l e r'de suç seni AB'ye almıyorlar sen niye gidip Gümrük Birliğine giriyorsun
    Artık niye imzaladı(mı) yoksa imza(lattılarmı) bilmiyoruz.

Gümrük birliği engel değil, gümrük ergisi uygulayamazssın tamam ama ötv kdv ye karışamazlar. Turbo araçlarda ötv %80 dir diye kanun çıkardınmı VW grubu araçlar türkiyede biter, vw, audi, skoda, seat buna dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Bence konuda esas sorgulanması gereken yegane soru pas geçilmiş.

Ülkemizde VW,esamesi dahi adam akıllı okunmazken özellikle son 15 yılda neden bu kadar popüler?Çok mu kaliteli araç üretiyor,çok mu güzel fiyatlara araç satıyor,çok mu güzel servis olanağı var,çok mu dayanıklı taş gibi araçlar mı üretiyor,yoksa Türk insanının algısında genetik olarakı bir alakaları mı var bilimsel açıdan?

Ben bu sorulara cevap arıyorum ve işin içinden uzun yıllardır çıkamıyorum nedense?(Halbuki çevremde mantıklı biri olarak bilinirim)

Çok satmasını anlaşılmayacak tarafı yok. Düşük motor hacminde yüksek güç elde eden araçlar üretüyor turbo tabi bu araçlar, bu sayede düşük vergi diliminde otomatik benzinli ve dizel araçlar üretiyor ki buda müşterinin en çok aradığı şeyler yani güçlü olsun, vergisi az olsun , otomatik olsun birde alman mühendisliğide unutulmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: leaderz

quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Gümrük Birliği yüzünden yapacak pek birşey yok gibi zaten o T a n s u Ç i l l e r'de suç seni AB'ye almıyorlar sen niye gidip Gümrük Birliğine giriyorsun
    Artık niye imzaladı(mı) yoksa imza(lattılarmı) bilmiyoruz.

Gümrük birliği engel değil, gümrük ergisi uygulayamazssın tamam ama ötv kdv ye karışamazlar. Turbo araçlarda ötv %80 dir diye kanun çıkardınmı VW grubu araçlar türkiyede biter, vw, audi, skoda, seat buna dahil.

bu sefer de benzinli modeller daha çok satar e o zaman da otomobilden kapattığımız cari açık petrolden artar :/

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ya burada gerçekten şaka gibi adamlar var.

Turbo araca %80 vergiyi sen kusura bakma ama yavaş uygula. Velet misiniz, bilgisayar oyunu mu sandınız? Bu firmalar sayesinde sanayimizde dünyanın işi oluyor, bunun yan sanayisi var, firmaya parça üreten fabrikası var, sanayide ustası var var da var. O yüzden bir şey yazmadan önce iki dakika düşünün, otomatikman tamam tuşuna basmayın, komik oluyorsunuz.

Türkiye'de üretilsin diye vır vır konuşuyorsunuz, ama sonra çıkıp Türkiye'de üretilen ile Fransa'da üretilen Renault arasında fark var diyorsunuz.

Vergi konusuna gelince, sen o vergiyi yavaş uygula. AB ile uyum süreci diye bir şey var malum. İkincisi de tek turbo üreten VW mi, biraz açın araştırın. Sen o vergiyi koyduğun an,

Volkswagen-Seat-Skoda-Audi-BMW-Mercedes-Porsche-Renault-Ford-Opel ve adını hatırlayamadığım birsürü markaya da vergiyi koyuyorsun.

Arkadaş önce böyle cevap yazarak veletin öndegideni olduğunu ortaya koymuş oldun. Nerenle düşünüyorsun bilmiyorum ama parçası ustasından bahsediyorsun sanki ülkede vw satılmazsa saniyi çöker mantığını birdaha gözden geçir. 1.6 hacim altında turbo benzinli vw dışında kaç araç var bir sayda bizde öğrenelim, keza amaç bir markayı sattırmamaksa istediğin özelliğe vergi koyar devlet senin ötv ne kimse karışamaz bu yüzden bağımsız ülke oluyoruz, gümrük vergisi uygulayamassın sadece ab anlaşmalarından dolayı. Üst bürokrasidede kafası senin gibi çalışan! Çok bürokrat varki cari açık yüzündenekonomi sarsılıyor.

• Forumu alman p li basmış.. Alman araçlardan vergi alınsın dedikçe virak virak viraklıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leaderz -- 24 Şubat 2013; 19:17:15 >
  • quote:

Forumu alman p li basmış.. Alman araçlardan vergi alınsın dedikçe virak virak viraklıyorlar

almıyorlar mı zaten? daha ne kadar derine inebilir ki bu vergiler? sadece alman değil, amerikandan örnek verelim. abd de 5 camora alabilirken, burda 1 tane alabiliyorsun. sizde hepten bellemişsiniz "almanlar yenilince bizde yenildik, pis almanlar" düşüncesini. mümkünse azalarak değil, birden bitin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wamad

quote:

Forumu alman p li basmış.. Alman araçlardan vergi alınsın dedikçe virak virak viraklıyorlar

almıyorlar mı zaten? daha ne kadar derine inebilir ki bu vergiler? sadece alman değil, amerikandan örnek verelim. abd de 5 camora alabilirken, burda 1 tane alabiliyorsun. sizde hepten bellemişsiniz "almanlar yenilince bizde yenildik, pis almanlar" düşüncesini. mümkünse azalarak değil, birden bitin.

Evet vergi alınıyor ama şöyle açıklayım ki anlaşılsın. Almanlar, ülkemizde araba üretirse, insanlar iş sahibi olacak yerli hammedde kullanlıacak araçlar ucuza mal olacak bu araçları yurtdışına sattığımzda ihracat yapacağız ve ülkeye döviz girecek. Enbüyük ihraç yapan kuruluş ülkemizde toyota olduğunu biliyormuydunuz mesela? Diyoruzki Almanlar sırtımızdan bukadar para kazanıyor, birazda ülkemizde üretim yapsın yapmıyorlarsa bu araçlardan daha fazla ötv alalım ki ülkemizde fazla satılamasın burada fabrika açmak zorunda kalsın. Ama bunu anlamak istemeyen almanlaşmış zatlar çıkabiliyor. ABD gibi vergisiz araç almak ise ülkemizde hayal çünkü, uçak, gemi iphone vs ürünler yapıp dünyaya satabilirseniz ozaman devlet vergi koyup yurtdışına döviz kaçışını engellemek zorunnda kalmaz ve bizde ucuz arabaya bineriz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wamad

quote:

Evet vergi alınıyor ama şöyle açıklayım ki anlaşılsın. Almanlar, ülkemizde araba üretirse, insanlar iş sahibi olacak yerli hammedde kullanlıacak araçlar ucuza mal olacak bu araçları yurtdışına sattığımzda ihracat yapacağız ve ülkeye döviz girecek. Enbüyük ihraç yapan kuruluş ülkemizde toyota olduğunu biliyormuydunuz mesela? Diyoruzki Almanlar sırtımızdan bukadar para kazanıyor, birazda ülkemizde üretim yapsın yapmıyorlarsa bu araçlardan daha fazla ötv alalım ki ülkemizde fazla satılamasın burada fabrika açmak zorunda kalsın. Ama bunu anlamak istemeyen almanlaşmış zatlar çıkabiliyor. ABD gibi vergisiz araç almak ise ülkemizde hayal çünkü, uçak, gemi iphone vs ürünler yapıp dünyaya satabilirseniz ozaman devlet vergi koyup yurtdışına döviz kaçışını engellemek zorunnda kalmaz ve bizde ucuz arabaya bineriz.

bu yorumunuza katılıyorum, ama ilk yorumda öyle bir yazmışsınız ki, sanki almanya ile savaştayız ama yinede alman arabalarını alıyoruz. bizim eksiğimiz, yurt dışından atılım bekliyoruz, hiç kendimiz bir işe atılmıyoruz. vw yi bekleyeceğimize kendimiz yapabiliriz, çok yetenekli mühendislerimiz var.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.