Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akifsari

aziz

Battıça batıyorsun tepkiyi gördün bu sefer de almanlar disiplinli o yüzden bize yatırım yapmazlar diyorsun

peki sormazlar mı sana japonlar disiplinsiz mi?

ya da bu ülkeye mercedes otobüs - kamyon fabrikası kurmuş.disiplinsiz olduğumuz için mi?

askerden kaçanlar ne alaka gören de herkes askerden kaçıyor sanıcak.bu ülkede şerefiyle milyonlarca askerliğini yapmış adam var

lafını bil artık yeter.maksadını aşmaya başladın . vw savunucam diye yanlış yerlere saptın

bence yazdıklarını sil ve otur tekrar düşün.

guzel yorum

bu aziz kimdir bilmem ama bu konudaki mesajlarına bakilirsa gereksiz 17bintane mesaj atmis belli oluyor.

• Volkswagen CEO'su ile konuştum, korkudan tir tir titriyorlarmış.

İşin şakası bir yana, yapılabilir, neden yapılmasın. Sonuçta Renault, Fiat, Ford,Peugeot ana sanayisi Türkiye'de çok güzel iş yapıyor. Keza Bosch, Mako, vs vs bir çok büyük yan sanayi de var. Ama bunlar buraya araba fabrikası kurmak için tek başlarına maalesef yeterli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 18 Şubat 2013; 19:07:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw kısa vadede ülkemize kolay kolay yatırım yapmaz adamların zaten yatırımları devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Vw kısa vadede ülkemize kolay kolay yatırım yapmaz adamların zaten yatırımları devam ediyor.

bence uzun vadede de bize bişey yatıracaklarını sanmıyorum muharrem hocam yatırsa yatırsa bizim maçlara idda kuponu yatırırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 18 Şubat 2013; 19:03:12 >

• kusura bakmayın ama ne dünyadan ne ülkenizden haberiniz var. boş boş fanatiklik yapıyorsunuz. arada bir foruma girip stress atıyorum sayenizde. bence herkes entellektüelite gerektiren konularda eğitimini, işini ve yaşını altına yazmalı. yoksa insan bazen vah vahhh güzel ülkemin güzel insanları ne hale gelmiş demekten kendini alamıyor. ben bakanın söylemlerine katılmakla birlikte biraz geç kalınmış buluyorum. sadece çok çok kısa beğenmediğimiz horladığımız ülkemizde üretim yapan o otomobil firmaları olmasa siz nahh bulursunuz vw yi.... "bakınız ithalat ihracat nedir nasıl yapılır?"
  • tofaş varken ww srabamı ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman'lar Volkwagen farikasını Ford'a kurdurmuşlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

Orijinalden alıntı: jackalwile

koca bakan gidip adamlara yalvaracak gel bizim ülkede yatırım yap benim ağırıma gidiyor yok o gidiyo bu gidiyo demeyin böyle şeyleri milli mesele haline getirmeyi seviyorum.

ne yalvarmasından bahsediyosun??

Adam ne kadar doğru birşey demiş. senin haklarını savunmuş ama nerde onu anlayacak zihniyet...

Gelip ülkemizde satış yapıyolar.. Türkiye de otomobil sektöründe en çok satış yapan firmalarından biri.. Adama diyosunki bak kardeşim bu kadar kar ediyosun .. Para kazandığın yere bi faydan dokunsun bi fabrika kur.. Adam oralı bile olmuyo..

demekki siz olsanız tamam öyleyse yapacak birşey yok deyip arkanızı dönüp gidiceksiniz..

Bakan ne kadar doğru bi hareket yapmış.. Gerekirse önlemimizi alırız demiş.. Yani resmen ultimatom çekmiş.. Burdan para kazanıyosan.. Burası senin ekmek teknen ise.. Buraya bi kar'ın dokunacak...

Böyle güzel hareketin üstüne bizim insanlarımızda kalkmış yok wolkswagen türkiyede üretim yapacak kadar düşmedi.. yok öyle yok böyle.. Ayıp yahu.. iki çapulcu firmaya ülkenizi satıyorsunuz..

Eskiden aşşağılanmaya alıştık firmalar fabrika vs. açmayınca boynumuzu büküyorduk.. Şimdi zorla biz açtırıyoruz bunla övünmemiz gerekirken söylenilen laflara bak...

sen ne saçmalıyosun Allah aşkına koca bakan kalkıp adamların ayağına gidiyor halen daha ultimatom çekmiş diyosun. Aman ultimatom almanlarda yusuf yusuf etmiştir şimdi biz sanki ülkemize yatırım yapmasınlar diyoruz sen yaparsın teşfiğini gelmiyormu ülkenden dovizi emip alıyor mu alırsın tedbirini malının satışlarını düşürürsün sonra o almanlar kalkıp bakandan randevu talep eder yahu naptınız ne ettiniz diye bakanda der birader bu iş böyle olmaz fabrikanı kuruyorsan düzenleme yapılır yok kurmam diyorsan işte kapı işte orda da sapı

• quote:

Orijinalden alıntı: orthosis

kusura bakmayın ama ne dünyadan ne ülkenizden haberiniz var. boş boş fanatiklik yapıyorsunuz. arada bir foruma girip stress atıyorum sayenizde. bence herkes entellektüelite gerektiren konularda eğitimini, işini ve yaşını altına yazmalı. yoksa insan bazen vah vahhh güzel ülkemin güzel insanları ne hale gelmiş demekten kendini alamıyor. ben bakanın söylemlerine katılmakla birlikte biraz geç kalınmış buluyorum. sadece çok çok kısa beğenmediğimiz horladığımız ülkemizde üretim yapan o otomobil firmaları olmasa siz nahh bulursunuz vw yi.... "bakınız ithalat ihracat nedir nasıl yapılır?"

Nedir nasıl yapılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Alayınız yanlış anlama yada daha dogrusu istediginiz gibi anlamaya konumlanmışsınız ben ülkeyemi laf ettim ben almanlar gibi disiplinli insanların bizim gibi disiplin yoksunu ülke insanlarına iş yaptırmayacaklarını öne sürdüm sözde herkes klavye milliyetçisi oldu bianda . Açıklayın desem yarısından çogu askerlikten kaçıyor tecil ettiriyor vs. vs.

Senin kadar boş konuşan biri daha yok bu forumda. avensis42 bile bir şeyler anlatabiliyor da, sen tam içi boş kütüksün.

Almanlar bizim gibi disiplinsiz ülkeye iş yaptırmıyorlar değil mi? Aksaraydaki Mercedes otobüs fabrikası, İstanbuldaki Mercedes Tır fabrikası, MAN fabrikaları bu ülkede değil Yunanistanda değil mi? BMW, farlarını bu ülkeden almıyor değil mi? Aç interneti araştır. İtalyan Lombardini dizel motorlar üreten firmadır. Bütün dünya Türkiyedeki %100 yerli üretim Lombardini motorunu aldığından, İtalyadaki fabrika üretimini durdurdu. Hatta Türkiyeden alıp, üzerine İtalyan malı etiketi yapıştırıp satıyor. Raks ürünleri, Brezilya gibi bizden daha gelişmiş ülkelerde taklit edilerek satılıyor. En son 5 yıl önce patent verilerek üretime geçtiler. Avrupada satılan i20 ler bizim ülkemizden gidiyor. Sorunsuzlukta en başlarda Hyundai (Bknz: diğer konu).

Mercedes, MAN gibi firmalar burada üretim yapsın, vw yapmasın. O kadar düşmesin tabi. Ne de olsa akşamları Alman malı diye secdeye kapanıyorsun, Türk malı diye değil.

Kendin disiplinsizsizdir, ama bunu Türk halkına mal edemezsin. Herkesi kendin gibi görme, Allaha şükür ne sana benziyorum, ne senin gibilere. Kendini forumda otomobil uzmanı görmene de birşey demiyoruz zaten, ancak kibrin boyunu aştı, boyundan büyük konuşma artık.

Eline sağlık hocam,okurken benim bile içime oturdu.

Bu yazı direkt bana yazılmış olsa çıkıp bi hava alırdım herhalde sindirmek için

• Hayatında Türkiye'den dışarı çıkmamış, dünyada ne olup bittiğinden habersiz bir halkın bakanı da, o halktan farklı olmayacak keza.
    Kalkmış, Türkiye'de satış yapıyorsan buraya yatırım yapacaksın diyor. Kendi milletine uyguladığı üslupla yapıyor bunu, tehditkar ve popülist.

Elini tutan mı var pek sayın bakan? Kalkıp yaptırım yapacağına anca laf ebeliği yapıyorsun, burda da gördüğümüz 3 5 fanatiğin gazını alıyosun. Git napacaksan yap, yap da sonuçlarını bize ödetme ama. 1 gecede ÖTV gibi bi saçmalığı %80 lere çıkardım, yaptım oldu deme ama.

Zamanında sizin babalarınız analarınız değil miydi, AB ye girecez diye gümrük birliğini imzalayan? Eğer çok şikayetçiysen, gümrük birliğinden çık, ülkede üretim yapmayanlara ekstra vergi koy. Tabi sonuçlarını da yine bize ödetme ama bak.

Böyle bomboş konularla gündem değiştirip, 3 5 fanatiğin ve birkaç cahilin gazını alıp, "Vayyy adam ne laf etti beee, bak bizi düşünüyor" kelamlarını ettirmek için boşu boşuna yorulmayın, yemiyoruz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

vw seve seve kurmazsa başka türlü kurdurturlar adama. ya da tasını tarağını toplar bu ülkede araba satamaz. bakan tedbir almaktan bahsetmiş. meksika üretimi vw ler için ekstra %10 gümrük vergisi uygulanıyordu. vw çok fazla artislik yaparsa ekstra %100 gümrük vergisi koyulur. sonra olacakları vw düşünsün. bu ülkede tek bi araba satamaz hale gelir. böyle bi pazarı vw kaybetmek istemez. eli mahkum yatırım yapacak.

gümrük birliğine üyesin böyle birşey söz konusu olamaz.

jettaya %100 vergi koyabilir
    Almanyadan gelicek araçları da gümrükte bekletebilirler.
    Koskoca Türkiye Cumhuriyetinden bahsediyoruz !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Bizim AB üyesi olmadan gümrük birliğine girmemiz hatunun evlenmeden önce sevgilisine vermesine benziyor...

Çok iyi özetlemişsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç üretebilir hem de oldukça iyi bir şekilde.Yalnız golf passat gibi araçların geleceğini sanmam.Ama caddy, crafter gibi ticari sınıfı Türkiye'ye kaydırabilir.Bu anlamda Türkiye oldukça hazır.Zaten avrupada üretim yapan bir çok firmaya fason üretim yapılıyor Türkiye'de.Örneğin hava yastiğı şişirme sistemi roketsan da üretiliyor....
  • Gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum, kendi ülkesini aşağılamaktan keyif alıyor herhalde, muhtemelen bi hazımsızlık ya da bozukluk var. Şu anda Hollanda'dayım sizin o Almanlar gibi disiplinli millet ama burada kaç tane çalışanı olan Türk yatırımcısı var. her şeyi de kontrol edip, planlayabiliyor demek ki.

Bir kendinize gelin, özellikle döküm, talaşlı imalat, CNC ve büyük torna tezgahlarında Türkiye dünyada hatırı sayılır teknoloji ve kullanıma sahip. Allah akıl fikir versin, yabancı insanlar bile böyle düşünmezken, kraldan çok kralcı olmak böyle oluyor demek ki.

Ben de derdim, niye insanlar bu adama hep kızıyor, demek ki varmış bir bildikleri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

Gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum, kendi ülkesini aşağılamaktan keyif alıyor herhalde, muhtemelen bi hazımsızlık ya da bozukluk var. Şu anda Hollanda'dayım sizin o Almanlar gibi disiplinli millet ama burada kaç tane çalışanı olan Türk yatırımcısı var. her şeyi de kontrol edip, planlayabiliyor demek ki.

Bir kendinize gelin, özellikle döküm, talaşlı imalat, CNC ve büyük torna tezgahlarında Türkiye dünyada hatırı sayılır teknoloji ve kullanıma sahip. Allah akıl fikir versin, yabancı insanlar bile böyle düşünmezken, kraldan çok kralcı olmak böyle oluyor demek ki.

Ben de derdim, niye insanlar bu adama hep kızıyor, demek ki varmış bir bildikleri..

Çok güzel açıklamışsınız, bu konuda bile ideolojik düşünceye göre yorum yapanlar var.İnsanlar o kadar aşağılık olmuş ki baştakini beğenmiyor diye kendi ülkesini ayaklar altına alıyor, bir hazımsızlık söz konusu.Kökler dışarıda olunca kendilerini bu şekilde ifade etmeleri normal tabi.

• Vw turkiyede uretim yaparsa eger vw kullanicilarinin en buyuk tutkusu tok kapi sesi tarih olur diger bir deyisle yalan olur

• Vw turkiyede uretim yaparsa eger vw kullanicilarinin en buyuk tutkusu tok kapi sesi tarih olur diger bir deyisle yalan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Şu an bu hükümetin en güzel yapacağı iş BÜTÜN AVRUPA MALLARINA GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİREN BU ANLAŞMALARI İPTAL EDİYORUM..Çünkü taraflar karşılıklı taahhütlerini yerine getirmediler...Bizi 50 yıldır kapıda bekletiyorsunuz.. Diğer ülkelerden ithal edilen bütün sanayi ürünlerine ne kadar gümrük koyuyorsak sizde o kadar gümrük vergisi ödeyeceksiniz ..Geçmiştekilerin yaptığı aptallıktan vaz geçiyoruz....Anlaşmaları iptal ediyoruz...Canınız cehenneme demek.. ACELE TOPLANIP ÜÇ AY İÇİNDE TÜRKİYE AB ÜLKESİ OLSUN DİYE KARAR ÇIKIYORMU ? GÖRÜN... Bizimkiler bol bol konuşarak mesaj gönderiyorlar..Adamlar gülüp geçiyorlar..Mal sattıkları sürece hiç kimse umurlarında değil..

Eline koluna sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Hayatında Türkiye'den dışarı çıkmamış, dünyada ne olup bittiğinden habersiz bir halkın bakanı da, o halktan farklı olmayacak keza.
    Kalkmış, Türkiye'de satış yapıyorsan buraya yatırım yapacaksın diyor. Kendi milletine uyguladığı üslupla yapıyor bunu, tehditkar ve popülist.

Elini tutan mı var pek sayın bakan? Kalkıp yaptırım yapacağına anca laf ebeliği yapıyorsun, burda da gördüğümüz 3 5 fanatiğin gazını alıyosun. Git napacaksan yap, yap da sonuçlarını bize ödetme ama. 1 gecede ÖTV gibi bi saçmalığı %80 lere çıkardım, yaptım oldu deme ama.

Zamanında sizin babalarınız analarınız değil miydi, AB ye girecez diye gümrük birliğini imzalayan? Eğer çok şikayetçiysen, gümrük birliğinden çık, ülkede üretim yapmayanlara ekstra vergi koy. Tabi sonuçlarını da yine bize ödetme ama bak.

Böyle bomboş konularla gündem değiştirip, 3 5 fanatiğin ve birkaç cahilin gazını alıp, "Vayyy adam ne laf etti beee, bak bizi düşünüyor" kelamlarını ettirmek için boşu boşuna yorulmayın, yemiyoruz artık.

doğru yazmışsınız fakat hâlâ yiyenler var ne yazık ki yapılan anketler yine %50 diyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.