Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Volkswagen’in çok sattığı bir pazarda üretim yapmadığını söyleyen Ekonomi Bakanı Çağlayan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk’le şirketin üst yönetimine gitmeye hazırlanıyor. Bakan, bu konuda gerekirse bazı tedbirler alabileceklerinin de sinyalini verdi

Hükümet, cari açığı azaltmak, yeni üreticileri Türkiye’de yatırıma çekmek ve yerli marka otomobili hızlandırmak amacıyla otomotiv sektörüne yönelik teşviklerin kapsamını genişletip bir adım daha attı. Bu adımla girişimlerin somut sonuca dönüşmesini isteyen hükümet, Türkiye’de yatırıma gönülsüz olan firmaları da bir miktar sıkıştırmaya kararlı görünüyor. Bu şirketlerden biri de Volkswagen.
    “Volkswagen konusu ağırıma gidiyor” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Alman üreticinin Türkiye’de en çok satan marka olduğunu ancak üretimi bulunmadığını vurguladı. Bir ay içinde VW üst yönetimiyle biraraya geleceklerini, görüşmeyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’le birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Çağlayan, “Ferit Bey de yatırıma istekli. Başbakanımız da konuyu zaman zaman eleştiriyor. Bir yandan ülkenin en çok satılan markası olacaksın, diğer yandan da o ülkede üretimin olmayacak. Bu kez sıkıştırmaya kararlıyım” dedi.
    VW’nin yatırım kararları arasında Türkiye’nin bulunmadığını hatırlatan Çağlayan, “Aslında böyle bir teşvik sisteminden sonra kendileri kayıptalar. Sitem etmiyoruz, Volkswagen’i Türkiye’ye yatırıma davet ediyoruz. Çekinceleri nedir onları da öğrenmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Çağlayan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretinde de konunun gündeme gelebileceğini belirtti.

‘Anlatılmaz yaşanır!’
    Çağlayan, daha önce Meksika üretimi VW Jetta’ya konulan ek vergiye benzer bir uygulamanın tekrar gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin de “Bazı şeyler anlatılmaz, yaşanır” dedi, şöyle devam etti:
    “Dünya Ticaret Örgütü’nün kurucusuyuz. Bu yüzden DTÖ ve diğer platformlarda bizi sıkıntıya sokacak kararlar almayız. Ama haksız rekabet var. Avrupa üzerinden Gümrük Birliği anlaşmasını ve kendisinin serbest ticaret anlaşmasını kullanarak Türkiye’ye girmeye çalışıyor. Bu konuda almamız gereken tedbir neyse alırız. Başkası da olsa, yine benzer şeyi yaparım. Umuyorum ki böyle tedbirlere mecbur bırakmazlar.”

Kaynak :http://ekonomi.milliyet.com.tr/volkswagen-konusu-agirima-gidiyor/ekonomi/ekonomidetay/18.02.2013/1670176/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 18 Şubat 2013; 2:16:05 >

• Aslında yeni bir şey degil bakan yeni söylemiş.
    Hangi modeli üretsin adam Tr de onuda söylesin bari.
    Edit : adamlar cok satan seyin pesine düşüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsirvan -- 18 Şubat 2013; 2:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerekli
  • Son yıllarda sürekli gündeme geliyor bu durum. VW'nin Türkiye'de yatırım programı falan vardı bir ara yanlış hatırlamıyorsam. Konusu da vardı. VW yatırıma geliyor falan diye.
  • Bu saatten sonra VW'nin Türkiye'ye yatırım yapması çok mantıksız.Zira Avrupa'daki ekonomik krizin nasıl ve ne zaman sonlanacağı daha belli değil.VW'i şu anda Çin pazarı sırtlamaya başladı.Kaldı ki TR gibi istikrarsız bi pazarda üretim yapmak ayrıca büyük bir risk.Otomobil ve benzinde bu kadar vergi yükü varken hiçbir firmanın gelip de fabrika kuracağını sanmıyorum.
  • en sonunda bana da araba yaptırtacaklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Bu saatten sonra VW'nin Türkiye'ye yatırım yapması çok mantıksız.Zira Avrupa'daki ekonomik krizin nasıl ve ne zaman sonlanacağı daha belli değil.VW'i şu anda Çin pazarı sırtlamaya başladı.Kaldı ki TR gibi istikrarsız bi pazarda üretim yapmak ayrıca büyük bir risk.Otomobil ve benzinde bu kadar vergi yükü varken hiçbir firmanın gelip de fabrika kuracağını sanmıyorum.

Hata.
    Türkiye Dünyanın son 10 yılda en istikrarlı en güvenilir limanlarından biridir.Özellikle otomotiv sektöründe.
    İkincisi ve bence en önemlisi Türkiye bulunduğu konum itibariyle (Avrupa nın arka bahçesi olarak) yatırım yapmaya ve pazarlamada çok uygun bir ülke.
    Zaten ülkedeki halihazırda bir çok otomobil fabrikası bunun en açık göstergesi.

• adamların işi yok türkiyeye yatırım yapacak geçiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

quote:

Bu saatten sonra VW'nin Türkiye'ye yatırım yapması çok mantıksız.Zira Avrupa'daki ekonomik krizin nasıl ve ne zaman sonlanacağı daha belli değil.VW'i şu anda Çin pazarı sırtlamaya başladı.Kaldı ki TR gibi istikrarsız bi pazarda üretim yapmak ayrıca büyük bir risk.Otomobil ve benzinde bu kadar vergi yükü varken hiçbir firmanın gelip de fabrika kuracağını sanmıyorum.

Hata.
    Türkiye Dünyanın son 10 yılda en istikrarlı en güvenilir limanlarından biridir.Özellikle otomotiv sektöründe.
    İkincisi ve bence en önemlisi Türkiye bulunduğu konum itibariyle (Avrupa nın arka bahçesi olarak) yatırım yapmaya ve pazarlamada çok uygun bir ülke.

evin salonunda yatmak varken neden arka bahçesinde yatıym diye bir soru sorarsa ne cevap vereceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

quote:

Hata.

evin salonunda yatmak varken neden arka bahçesinde yatıym diye bir soru sorarsa ne cevap vereceksin.

Evin salonu çok maliyetli hocam.Yıllardır salonda olduğundan dolayı dünya ile rekabet edemeyecek konuma geldi.
    Artık enerjinin işgücünün ve hammaddenin daha uygun olduğu bir pazar aramak zorunda.

Bunlar şahsı fikirlerim olmakla birlikkte ,eğer birileri çıkıpta VW nasıl rekabet edemez bal gibide eder derse saygı duyarım.

• koca bakan gidip adamlara yalvaracak gel bizim ülkede yatırım yap benim ağırıma gidiyor yok o gidiyo bu gidiyo demeyin böyle şeyleri milli mesele haline getirmeyi seviyorum.
  • vw ag'den jet açıklama gelmiş:

• VW Türkiye'de yatırım yapmazsa vw'in tr piyasası için başına gelecek belli. Doğuş'u sıkıştıracaklar. Extra ödeme çıkartacaklar gümrükte, gümrük işleri vs uzayacak vs vs uzat gider böyle.

• Bunların ne dediği bellisiz, biri çıkar vw'e bin der. Diğeri vw çok satıyor cari açık oluyor der.
  • golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

____
    this lane was booked. i'm sorry
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

____
    this lane was booked. i'm sorry

Bu iyiymiş.

• acaba türkiyede üretilen vw ye binerlermi adı geçen yöneticiler
  • Dsg yi biz üretelim kendilerini kurtarırlar TÜrkler yüzünden böyle oldu diye

• sanki her marka çok sattığı ülkelerde üretim yapıyormuş gibi bir kural var.. Saçmalamış resmen..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.