Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

VW Türkiyede araç üretecek kadar düşmedi daha

Bu cümlenize kanım dondu. VW nedir? Teneke yığını. Sem teneke yığınını Türk milletinden değerli mi tutuyosun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç politikada göz dağı işe yarayabilir, neticede vatandaş korkutulabilir, ancak dış polikada, ticari ilişkilerde kabadayılık ve göz dağının işe yaramadığını cümle alem gördü. Gümrük birliği anlaşmasını imzalayıp hukuki sorumluluğunu üstelendikten sonra "haksız rekabet var" demenin anlamı kalmıyorki. Adamlar zaten kendi lehlerine haksız rekabet yaratıp bu konumu sağlamlaştırmak için o sözleşmeleri imzalatmışlar. Varsa somut bir adım yetkiyi kullanır, sorumluluğu üstlenirsin, sonra basın açıklaması yaparsın. Tirübünlere oynamaktan başka bir şey değil yapılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

İnş. bu işe ciddi yaklaşırlar, bakın Rusyaya adamlar iyi Politaka yapıp VW yolla getirip Fabr. kurdurdular, bakarsınız yeni bir Model üretirler mecbur değil TR de fazla satılan model üretilmesi. Fabr. kurulması çok kişiye Ekmek kapısı açılır. Birde anlamadığım Mantık bazı Vatandaşlar TR de üretilen araçları almazmış....

Kesinlikle. En azindan hafif ticari veya minibus vs. uretilebilir diye dusunuyorum.

• Meksika uretimi curuk arabalari bize guzel guzel kaktirabiliyorken neden burada avrupa standartlarinda uretim yapsinlar ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Ülkemizi bir Alman markası için bu derece aşağılayabilmek gerçekten takdir edilecek bir durum sizin gibilerle gurur duyuyoruz!

Alıntıları Göster
    Benimkisi sadece özeleştiri bunu belirtmek isterim

Kimse kalkıpta Benim ülke vatan sevgime ve baglılıgıma laf edecek derecede ileri gitmesin yahu dunya yüzünde bizim kadar disiplinsiz çalışan baştan salma iş yapan bir millet varmı bunu kabullenin artık. En basit örnek vereyim hangi ülkede tekstil firmasında tuvalete girme sayısı ve süre sınırı koyulur ? Cevap türkiye .. Bunun gibi nice örnekler veririm sayfalar yetmez bunlara o yüzden bi özeleştiri yapmayı ögrenin yahu..

Utanmasanız kalkmış bana vatan haini muamelesi yapacaksınız ayıptır..

• quote:

Kimse kalkıpta Benim ülke vatan sevgime ve baglılıgıma laf edecek derecede ileri gitmesin yahu dunya yüzünde bizim kadar disiplinsiz çalışan baştan salma iş yapan bir millet varmı bunu kabullenin artık. En basit örnek vereyim hangi ülkede tekstil firmasında tuvalete girme sayısı ve süre sınırı koyulur ? Cevap türkiye .. Bunun gibi nice örnekler veririm sayfalar yetmez bunlara o yüzden bi özeleştiri yapmayı ögrenin yahu..

sana katılıyorum.genel olarak tembel bi milletiz

• Bizimkiler oturup düşünmüşler. Bu dosbagen yılda 100 bin arac satıyor burda. Tamam ÖTV, KDV vs alıyoruz elimizi sürmeden ureticidende saticidanda fazla kazanıyoruz ama yetmez. Bu gâvurlar gelsin fabrika acsın. Fabrikadanda, sahibinden de, çalışanından da türlü türlü vergiler alayım.

Ülkemizde tabiki istihdam artmalı. Ama bakan, başbakan çıkıp kahvehane ağzıyla konuştukları zaman yemezler diyoruz.

• quote:

Vatan haini ilan eden yok sadece yaşadığı ülkeyi bu kadar küçük görebilmenize lafımız..

Şimdi gelip alakasız yerlerden örnek vererek konuyu değiştirme bu ülkede fabrikası olupta kalite ödülü toplayan fabrikalar mevcut yeterki markanın sahibi fabrikayı denetleyip üretim kalitesini kontrol edebilme yeteneğine sahip olsun bu iş işçilerin değil markanın kendi sorunudur sen bugün Almanya'da bile fabrikanı denetim altında tutamazsan kalitenin zamanla düşüp düşmeyeceğini görürsün öyle ezberden bişiler yazıp çizmekle olmuyor maalesef.

• quote:

Vatan sevgisi ve bağlılığı lafta kalmamalı.

Araç tercihlerimizi mümkün olduğunca, olabildiğince, elden geldiğince yerli üretimlerden ya da en azından ülkemizde yatırım yapmış firmaların ürünlerinden yana yapmalıyız.

• quote:

Laf ola beri gele,sizin kıbleniz Almanya ya dogru galiba!

• quote:

Namazı da Dresden fabrikasına dönerek kılıyorsunuzdur herhalde!
  • Al işte ben ülkemdeki disiplinsiz başı boş denetimsiz işçilikten dert yanayım adamlar benım vatan sevgimden tutta müslümanlıgıma kadar laf etsin . Sizlere küfür etsem şimdi ben ceza yerim demi işte buda forumun adaleti..
  • Açıklamdan da anlaşılıyor zaten, adamları ayağına getireceğine,
    kapısına gidicez sıkıştırcaz bahşiş almak için uğraşcaz deniliyor

• Bütün suçlu VW anasını satayım. Bütün para yurtdışına akıyormuş, cari açık artıyormuş... O parayı kim veriyor, bizim milletimiz VW hayranı enayiler... Bomboş Golf'e 50.000-60.000 TL. Ülkende o kadar araba üretilirken hala 6 ay, 1 sene bekleyen enayiler var sırf VW alacam diye. Adamlarda böyle enayinin bol olduğu bir pazarı buşmuş çatır çatır satıyor istediği fiyattan niye yatırım yapsın, keyfini bozsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Gümrük birliğinden çıkmadan nasıl Avrupa'dan ithal arabaya vergi koyacaksın?

koyamaz

ellerinden de birşey gelmez zaten. boş konuşuyorlar her zamanki gibi.
  • araba alanların da fahiş ötv,kdv ödemek zoruna gidiyor.bakan bu konuda ne düşünüyor acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Vatan sevgisi ve bağlılığı lafta kalmamalı.

Araç tercihlerimizi mümkün olduğunca, olabildiğince, elden geldiğince yerli üretimlerden ya da en azından ülkemizde yatırım yapmış firmaların ürünlerinden yana yapmalıyız.

Neden öylşe bişey yapayım ? elin hrıstiyanının karnını doyurmak degilmi hepsi neticede dışa baglı bir ülkeyiz he tamamen türk patentli türk bi yapım olur kesinlikle katılırım ama şuan A dan Z ye dışa baglı bir ülkede yaşamaktayız herşey aynı yani . ADamlar bugün buraya yatırım yapar yarın yatırımı çeker dışarı yapar. Bize balık vermesinler balık tutmayı ögretsinler benim felsefem budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEDEN BÜTÜN GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİRİP TÜRKİYEYİ BÜTÜN AVRUPALI SANAYİCİLERİN PAZAR YERİ HALİNE GETİREN basiretsiz ve ön görüşü kıt çapsız politikacılar memleketin canına okudular.Gel gümrükleri indirdik .77 Milyonluk bir ülke ne satarsan sat...Bu anlaşma Binlerce küçük sanayicinin sonu oldu....OPEL BİLE Türkiye de üretimi durdurdu...Seni birliğe aldılarmı ? Yok...Avrupa birliğine girdinmi ? Yok...PEKİ NİYE GÜMRÜK VERGİLERİNİ SIRF ONLARA MAHSUS kaldırıyorsun ?..Adamaın bütün derdi hesabı senin ülkende serbestçe malını satabilmek...Onu en baştan sağladıktan sonra sana ne verecek ? Neden seni birliğe alacak ?..Bunu bile düşünemeyen insanlar bu ülkede başbakanlık yaptılar..hükümet oldular...Yazıklar olsun...Yatırım , üretim konusunda POLONYA - RUSYA - MACARİSTAN bize göre çok avantajlı.. Oraları tercih ediyorlar...Saygılarımla..

konuya atılan en iyi mesaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Vatan haini ilan eden yok sadece yaşadığı ülkeyi bu kadar küçük görebilmenize lafımız..

Şimdi gelip alakasız yerlerden örnek vererek konuyu değiştirme bu ülkede fabrikası olupta kalite ödülü toplayan fabrikalar mevcut yeterki markanın sahibi fabrikayı denetleyip üretim kalitesini kontrol edebilme yeteneğine sahip olsun bu iş işçilerin değil markanın kendi sorunudur sen bugün Almanya'da bile fabrikanı denetim altında tutamazsan kalitenin zamanla düşüp düşmeyeceğini görürsün öyle ezberden bişiler yazıp çizmekle olmuyor maalesef.

Bana türk montajlı kalite bazında sınıfında söz sahibi olmuş uzun yıllardır türkiyeden vazgeçirtmemiş üstün montaj teknolojili bir araç söylermisiniz ? Bakın ben vw daha okadar düşmedi dedim arkasındayım bizi en iyi tanıyan dış ülkelerdendir almanlar taktir edersinizki ve almanlarki hayatlarının her alanında disiplini ilke edinmiş bir topluluk millet olarak bilinirler sizce bizim gibi disiplinsiz bir ülkeye bunu yaptıracak kadar düşermi bu disiplinci ülke ? Dikkat edin bakın bizi en iyi bilen yabancı ülkelerdendir avrupada almanya..

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Bu saatten sonra VW'nin Türkiye'ye yatırım yapması çok mantıksız.Zira Avrupa'daki ekonomik krizin nasıl ve ne zaman sonlanacağı daha belli değil.VW'i şu anda Çin pazarı sırtlamaya başladı.Kaldı ki TR gibi istikrarsız bi pazarda üretim yapmak ayrıca büyük bir risk.Otomobil ve benzinde bu kadar vergi yükü varken hiçbir firmanın gelip de fabrika kuracağını sanmıyorum.

en mantıklı yorum bence de bu.. bravo arkadaşım..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.