Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde bu konu yine tartışıldı ve orada da yazmıştım. Bu vw ceosu şunu söyledi. Türkiye ye gönderilen her bir aracın nakliyat maliyeti 200 dolar. Adamları yatırıma zorlayacak ne ek vergi yaptırımı ne yüksek ulaşım maliyeti ne de başka herhangi katlanması gereken bir maliyet ya da yaptırım yok. E neden yatırım yapsın ki. Ben olsam ben de yapmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ara koltuk falan uretiyorlardi galiba.

Ayrica tir ve is makinalari parcalari da buradan gidiyor.

Bakan da amma doyumsuz

• AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEDEN BÜTÜN GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİRİP TÜRKİYEYİ BÜTÜN AVRUPALI SANAYİCİLERİN PAZAR YERİ HALİNE GETİREN basiretsiz ve ön görüşü kıt çapsız politikacılar memleketin canına okudular.Gel gümrükleri indirdik .77 Milyonluk bir ülke ne satarsan sat...Bu anlaşma Binlerce küçük sanayicinin sonu oldu....OPEL BİLE Türkiye de üretimi durdurdu...Seni birliğe aldılarmı ? Yok...Avrupa birliğine girdinmi ? Yok...PEKİ NİYE GÜMRÜK VERGİLERİNİ SIRF ONLARA MAHSUS kaldırıyorsun ?..Adamaın bütün derdi hesabı senin ülkende serbestçe malını satabilmek...Onu en baştan sağladıktan sonra sana ne verecek ? Neden seni birliğe alacak ?..Bunu bile düşünemeyen insanlar bu ülkede başbakanlık yaptılar..hükümet oldular...Yazıklar olsun...Yatırım , üretim konusunda POLONYA - RUSYA - MACARİSTAN bize göre çok avantajlı.. Oraları tercih ediyorlar...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Şubat 2013; 10:24:46 >

•  Bakandan Volkswagen'e gözdağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Milletle-vatandaşla bu adamlar kadar dalga geçeni görmemiştim.

Yapılan açıklamalar sokaktaki vatandaş ağzıyla yapılıyor.

Yaptığın açıklamada samimi isen, açıklama yapmak yerine-açıklama yapıncaya kadar-gözdağı verinceye kadar bir yaptırım uygularsın zira kanun yapıcı da sensin, istediğin herhangi bir konuda herhangi bir yasal değişikliği yapıcı-uygulayıcı-denetleyici de sensin.

Daha geçen hafta başka bir yetkilinin (vergileri düşürme yönünde adım atabilecek merci olarak ama) sıradan bir vatandaş gibi "otomotivdeki vergiler yüksek" deyip sadece gazımızı almaya çalışması ne kadar inandırıcı ki?

Elinde güç ve yetki varken ve bu konuda adım atacak mercii de sen iken bunu yapıyor musun?

Gümrük birliği üyesi olarak bu tür bir yaptırıma gücün yetiyor mu peki?

Yetki sahibi olarak birşeyler yapacaksan buyur meydan senin.

Yetki sahibi olmayanlar gibi sadece konuşacaksan, rahatsız olduğun-şikayet ettiğin konuyla ilgili birşeyler yapmıyor-yapamıyorsan tribünlere oynuyorsun demektir.

Bizden farkın yoksa oturduğun makamı daha fazla işgal etme en azından.

Sonuna kadar katılıyorum. Güzel yazmışsınız, elinize sağlık.

"Blöf yapıyorum, ya tutarsa" misali politika yapıyorlar. Acaba Merkel "Hadi leyn!" dese, ne yapacak merak ediyorum. O zaman bu da "İsraile gemi saldırısının hesabını soracaaazzz", "Rusya, Gürcistana giremez, biz varııızz" dediğinde morardıkları gibi, gündemi değiştirip, basına bu konuda soru yasağı getirmelerine benzeyecek.

Acaba sabahları "Bu milletle nasıl dalga geçebiliriz?" toplantısı yapıp, fikir mi üretiyorlar çok merak ediyorum ve şüpheleniyorum da...

• Şu an bu hükümetin en güzel yapacağı iş BÜTÜN AVRUPA MALLARINA GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİREN BU ANLAŞMALARI İPTAL EDİYORUM..Çünkü taraflar karşılıklı taahhütlerini yerine getirmediler...Bizi 50 yıldır kapıda bekletiyorsunuz.. Diğer ülkelerden ithal edilen bütün sanayi ürünlerine ne kadar gümrük koyuyorsak sizde o kadar gümrük vergisi ödeyeceksiniz ..Geçmiştekilerin yaptığı aptallıktan vaz geçiyoruz....Anlaşmaları iptal ediyoruz...Canınız cehenneme demek.. ACELE TOPLANIP ÜÇ AY İÇİNDE TÜRKİYE AB ÜLKESİ OLSUN DİYE KARAR ÇIKIYORMU ? GÖRÜN... Bizimkiler bol bol konuşarak mesaj gönderiyorlar..Adamlar gülüp geçiyorlar..Mal sattıkları sürece hiç kimse umurlarında değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Şubat 2013; 10:38:05 >

• Bir bakan istedi diye Vw buraya yatırım yaparsa büyüksün Zafer Çağlayan derim, yalnız bu aralar Zafer çağlayan önüne gelene sardırmaya başladı akıbetini merak eder oldum.Astığım astık kestiğim kestik havalarında başbakandan ayar bekliyorum bu aralar
    Bu arada VW nin ve Alamanyanın sallıyacağını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Şu an bu hükümetin en güzel yapacağı iş BÜTÜN AVRUPA MALLARINA GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİREN BU ANLAŞMALARI İPTAL EDİYORUM..Çünkü taraflar karşılıklı taahhütlerini yerine getirmediler...Bizi 50 yıldır kapıda bekletiyorsunuz.. Diğer ülkelerden ithal edilen bütün sanayi ürünlerine ne kadar gümrük koyuyorsak sizde o kadar gümrük vergisi ödeyeceksiniz ..Geçmiştekilerin yaptığı aptallıktan vaz geçiyoruz....Anlaşmaları iptal ediyoruz...Canınız cehenneme demek.. ACELE TOPLANIP ÜÇ AY İÇİNDE TÜRKİYE AB ÜLKESİ OLSUN DİYE KARAR ÇIKIYORMU ? GÖRÜN... Bizimkiler bol bol konuşarak mesaj gönderiyorlar..Adamlar gülüp geçiyorlar..Mal sattıkları sürece hiç kimse umurlarında değil..

aynen katılıyorum. neden alsınlar bizi zaten adamlar istediğini almış. bunu yapacak bir başbakan görebilecekmiyiz acaba?

• Bu gözdağı karşısında Volkswagenin gözüne uyku girmemiş, panikten ne yapacağını bilememiştir kesin.
  • VW Türkiyede araç üretecek kadar düşmedi daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

vw ag'den jet açıklama gelmiş:

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

VW Türkiyede araç üretecek kadar düşmedi daha

Ne kadar gariban ve sefil bir ülkeyiz ki VW gibi otomotiv dünyasının gözbebeği bir marka ülkemizde araç üretecek kadar düşmedi demek.

Yazacak birşey bulamıyorum.

Cidden.

• quote:

haluk 23
    quote:

taşkafa
    katılmamak elde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 18 Şubat 2013; 11:18:21 >
  • quote:

Aziz bazen seni hic anlamiyorum

Toyota,honda,mercedes,reno,fiat

Tr'de araba uretiyor'da vw neden uretmesin

Meksikadaki uretimden 50 kat daha kaliteli uretim yapariz

Birak artik su gozu donmus fanatikligi

Bazen japonculari bile geciyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 18 Şubat 2013; 11:28:08 >
  • quote:

Saçmalamışsın birader.Honda,mercedes,toyota ,ford düşmüş öyle mi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Aziz bazen seni hic anlamiyorum

Toyota,honda,mercedes,reno,fiat

Tr'de araba uretiyor'da vw neden uretmesin

Meksikadaki uretimden 50 kat daha kaliteli uretim yapariz

Birak artik su gozu donmus fanatikligi

Bazen japonculari bile geciyorsun

Alıntıları Göster
    Şunu belirtmek isterimki türk montajlı arabalardan akrabalarımın canı çok yandı zamanında Partner - Corolla - fluence kullanan tanıdıklarım var gerçekten meksikalıları aratacak cinsten işçilik olarak benim ülkemin işçiligi. Zira Fabrika açılsa iş imkanı vs vs. derken illaki katkısı olacaktır bu ülkeye lakin şunuda kabul edelim işçilikte bizim ülkenin insanından bir cacık olmaz genelleme yapıyorum evet bende dahil . (disiplinsiz türk işçisi)

• quote:

Ülkemizi bir Alman markası için bu derece aşağılayabilmek gerçekten takdir edilecek bir durum sizin gibilerle gurur duyuyoruz!
  • Adam hakli beyler, yok oyle gelip dovizi cuka edip goturmek. Bu ulkeye yatirim yapacaksin kardesim. Yoksa devletin tepki gostermesi, ek vergi koymasi, zorluk cikarmasi gayet normal.

Bakanin gorusmesi gayet normal, bazi arkadaslar yalvaracak falan demis yaw he he adam padisahti sanki, ne bu kibir, tabiki gidip konusacak, talep edecek. Sanayi bakani calisiyor, sizin zihniyetinizdekiler gibi oturdugu yerden yan gel yat is yapmiyor.

Bir arkadas da petlas falan sacmalamis ona da yav he he, Turkiyede uretilen otomobiller butun avrupaya ihrac ediliyor. Sadece otonobil degil, yan sanayi olarak bircok oto parcasi da montaja hazir olarak ihrac ediliyor. Sen daha hayal dunyanda yasamaya devam et forum bile buyuk gelir sana, sakin kapidan disari falan cikma ha.

• İnş. bu işe ciddi yaklaşırlar, bakın Rusyaya adamlar iyi Politaka yapıp VW yolla getirip Fabr. kurdurdular, bakarsınız yeni bir Model üretirler mecbur değil TR de fazla satılan model üretilmesi. Fabr. kurulması çok kişiye Ekmek kapısı açılır. Birde anlamadığım Mantık bazı Vatandaşlar TR de üretilen araçları almazmış....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Şu an bu hükümetin en güzel yapacağı iş BÜTÜN AVRUPA MALLARINA GÜMRÜK DUVARLARINI İNDİREN BU ANLAŞMALARI İPTAL EDİYORUM..Çünkü taraflar karşılıklı taahhütlerini yerine getirmediler...Bizi 50 yıldır kapıda bekletiyorsunuz.. Diğer ülkelerden ithal edilen bütün sanayi ürünlerine ne kadar gümrük koyuyorsak sizde o kadar gümrük vergisi ödeyeceksiniz ..Geçmiştekilerin yaptığı aptallıktan vaz geçiyoruz....Anlaşmaları iptal ediyoruz...Canınız cehenneme demek.. ACELE TOPLANIP ÜÇ AY İÇİNDE TÜRKİYE AB ÜLKESİ OLSUN DİYE KARAR ÇIKIYORMU ? GÖRÜN... Bizimkiler bol bol konuşarak mesaj gönderiyorlar..Adamlar gülüp geçiyorlar..Mal sattıkları sürece hiç kimse umurlarında değil..

Lafta kolay ama icraatda zor isler bunlar. Avrupa bir gunde sana ambargo koyar bir tane malini almaz, ama biz ithalatsiz, telefonsuz arabasiz durabilecek miyiz? Lukse ve tuketime o denli alismisiz ki artik kim ne yapsin.

Biraz bilincli olsak halk olarak biz o tepkiyi koyardik zaten.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.