Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen'in Dacia ve Datsun benzeri ucuz araba pazarına girme merakında olduğu biliniyor. Bunun için ya yeni bir marka oluşturacaklar, ya mevcut bir markayı alacaklar (Proton'u alması da gündemde), ya da yine VW markası altında bir seri çıkartacaklar. Eğer Türkiye'de yatırım yaparlarsa büyük ihtimalle böyle bir araç üretirler. Mevcut modelleri Türkiye'ye kaydıracaklarını sanmıyorum. Bu yeni gelecek olan arabalar diğer VW modellerine göre daha konforsuz ve daha sade olacak, ama çok daha uygun fiyata satılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawnmower -- 18 Şubat 2013; 8:37:50 >
  • VW Türkiye' de üretim yapsaydı bu kadar satılmazdı zaten.
    200 yıldır Alaman hayranlığı genlerine işledi bu milletin.
  • Bütün markalar araç ya da yedek parça üretiyor ülkemizde. Özellikle yan sanayi olarak çok iyiyiz ama hala ülkemizin potansiyelini kucumseyen tipler var mesajlara bakılırsa. Bazi forum uyeleri bilmeden sallamışlar yine.

Vw nin bir fabrika açması her sene milyon dolarların dışarıya gitmesini engeller ve yan sanayiime beraber en az 5000 kisi is sahibi olur. Bu ülke ekonomisi için iyi bir kazanctir. Bakan çok mantıklı konuşmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawnmower

Volkswagen'in Dacia ve Datsun benzeri ucuz araba pazarına girme merakında olduğu biliniyor. Bunun için ya yeni bir marka oluşturacaklar, ya mevcut bir markayı alacaklar (Proton'u alması da gündemde), ya da yine VW markası altında bir seri çıkartacaklar. Eğer Türkiye'de yatırım yaparlarsa büyük ihtimalle böyle bir araç üretirler. Mevcut modelleri Türkiye'ye kaydıracaklarını sanmıyorum. Bu yeni gelecek olan arabalar diğer VW modellerine göre daha konforsuz ve daha sade olacak, ama çok daha uygun fiyata satılacak.

bencede VW yönetimi eğer tr için yatırım yaparsa ucuz otomobil markası üretimi için yapabilir.VW markalı binek/ticari araç üreteceklerini bende sanmıyorum.
  • Bakan iyi güzel söylemiş de, uygulayacakları doğru dürüst bir yaptırım olmadığını kendisi de biliyordur. Sonuçta uluslararası rekabet kuralları var. En fazla yapabilecekleri, Meksika'dan gelen Jetta'ya bir miktar daha vergi getirmek olabilir - hepsi o. Zaten Jetta'yı da genelde şirketler aldığı için, satışları çok etkilemez.

Genel olarak baktığımızda ise, Avrupa pazarı daralmaya çalışıyor, Türkiye'nin dengeleri stabil ancak sadece bir ülke için üretim yapılmıyor ki..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük birliğinden çıkmadan nasıl Avrupa'dan ithal arabaya vergi koyacaksın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların hiç işi gücü yok ülkemize fabrika kurcaklar öyle mi ? Hemde ülkede en çok satan markaysa. Çok zor sayın bakanım.

Böyle bir şey yapılabilirse helal olsun diyorum.
  • vw seve seve kurmazsa başka türlü kurdurturlar adama. ya da tasını tarağını toplar bu ülkede araba satamaz. bakan tedbir almaktan bahsetmiş. meksika üretimi vw ler için ekstra %10 gümrük vergisi uygulanıyordu. vw çok fazla artislik yaparsa ekstra %100 gümrük vergisi koyulur. sonra olacakları vw düşünsün. bu ülkede tek bi araba satamaz hale gelir. böyle bi pazarı vw kaybetmek istemez. eli mahkum yatırım yapacak.
  • bakan da mı donanımhaber forum'a üye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

vw seve seve kurmazsa başka türlü kurdurturlar adama. ya da tasını tarağını toplar bu ülkede araba satamaz. bakan tedbir almaktan bahsetmiş. meksika üretimi vw ler için ekstra %10 gümrük vergisi uygulanıyordu. vw çok fazla artislik yaparsa ekstra %100 gümrük vergisi koyulur. sonra olacakları vw düşünsün. bu ülkede tek bi araba satamaz hale gelir. böyle bi pazarı vw kaybetmek istemez. eli mahkum yatırım yapacak.

gümrük birliğine üyesin böyle birşey söz konusu olamaz.
  • Bazi arkadaslar cok zengin galiba bakanin soyledigini yanlis bulmus. Cari acigi yukseltiyorsa devlet buna el koymak zorunda cunku senin benim param disariya gidiyor baskasini zengi ediyor olacak. Buradakiler ne yiyecek tas mi yiyecek? Bakani destekliyorum umarim dedikleri lafta kalmaz samimiyeti aliriz.

• Bu iş bakandan çok halkın sahip çıkması ile olur. Bence hükümet bu konu ile ilgili propaganda yürütmeli ve inceden inceye bunu milletin hafızasına kazımalı. Bu adamlar fahiş fiyatla bu ülkede araç satıp bu ülkenin dövizini toplayıp kendi ülkelerine bu kadar rahat götürmelerine izin verilmemeli. Malum bizim halkımız her zaman kazığın büyük olanını
    sevmiştir. Akaryakıta yapılan zamma olan duyarlılığımız bu konularda olsaydı şimdiye kadar bu ülkenin en az 3-4 otomobil markasıda olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

vw seve seve kurmazsa başka türlü kurdurturlar adama. ya da tasını tarağını toplar bu ülkede araba satamaz. bakan tedbir almaktan bahsetmiş. meksika üretimi vw ler için ekstra %10 gümrük vergisi uygulanıyordu. vw çok fazla artislik yaparsa ekstra %100 gümrük vergisi koyulur. sonra olacakları vw düşünsün. bu ülkede tek bi araba satamaz hale gelir. böyle bi pazarı vw kaybetmek istemez. eli mahkum yatırım yapacak.

gümrük birliğine üyesin böyle birşey söz konusu olamaz.

gümrük birliği bölgesinde üretilen mallar için geçerli zaten. meksikada üretilen bir mal için istediğin vergiyi koyabilirsin. üretici firma avrupalı olsa bile.

• Milletle-vatandaşla bu adamlar kadar dalga geçeni görmemiştim.

Yapılan açıklamalar sokaktaki vatandaş ağzıyla yapılıyor.

Yaptığın açıklamada samimi isen, açıklama yapmak yerine-açıklama yapıncaya kadar-gözdağı verinceye kadar bir yaptırım uygularsın zira kanun yapıcı da sensin, istediğin herhangi bir konuda herhangi bir yasal değişikliği yapıcı-uygulayıcı-denetleyici de sensin.

Daha geçen hafta başka bir yetkilinin (vergileri düşürme yönünde adım atabilecek merci olarak ama) sıradan bir vatandaş gibi "otomotivdeki vergiler yüksek" deyip sadece gazımızı almaya çalışması ne kadar inandırıcı ki?

Elinde güç ve yetki varken ve bu konuda adım atacak mercii de sen iken bunu yapıyor musun?

Gümrük birliği üyesi olarak bu tür bir yaptırıma gücün yetiyor mu peki?

Yetki sahibi olarak birşeyler yapacaksan buyur meydan senin.

Yetki sahibi olmayanlar gibi sadece konuşacaksan, rahatsız olduğun-şikayet ettiğin konuyla ilgili birşeyler yapmıyor-yapamıyorsan tribünlere oynuyorsun demektir.

Bizden farkın yoksa oturduğun makamı daha fazla işgal etme en azından.

• yerli üretimi teşvik edecekseniz yerli üretim araçlara indirim uygularsınız(ötv mtv vs)
    Boş bir hamaset açıklaması.
    Bu kadar başarılı bir ekonomi bakanına yakışmamış.
  • Bakan, biraz boş konuşmuş. VW grubunun pek çok aracının kayda değer bir kısmı, parça olarak Türkiye'de üretiliyor zaten. Montaj hattının Türkiye'de kurulması, ilave olur sadece.

Ancak Türkiye, istikrarsız bir ülke. İstikrar, sadece ekonomi anlamında değil. Sadece bu haber bile istikrarsızlığı anlatmaya yetiyor; "yatırım yapmazsanız, başınıza birşeyler gelebilir."
    Benim bir kaç milyar dolarım olsa ve ben sadece iktisadi amaçlarla baksam, burda yatırım yapmazdım. Gece yarısı çıkacak bir kanunla yatırımınızın çöp olması riski var.
  • volkswagenin bu kadar çok satmasi ağirima gidiyor demiş bakan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Gümrük birliğinden çıkmadan nasıl Avrupa'dan ithal arabaya vergi koyacaksın?

ÖTV sağolsun. Şimdiki fiyatların asıl nedeni de o değil mi?
  • Tr'de uretilen hic bir vw'i almam

Bu hukumet zamaninda tabi

• Bakan hakli ama rusyaya yapacaklari 1 milyar dolar yatirimdan sonra turkiyeye boyle bir yatirim yapacaklarini sanmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.