Şimdi Ara

Bakandan Volkswagen'e gözdağı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Bana türk montajlı kalite bazında sınıfında söz sahibi olmuş uzun yıllardır türkiyeden vazgeçirtmemiş üstün montaj teknolojili bir araç söylermisiniz ? Bakın ben vw daha okadar düşmedi dedim arkasındayım bizi en iyi tanıyan dış ülkelerdendir almanlar taktir edersinizki ve almanlarki hayatlarının her alanında disiplini ilke edinmiş bir topluluk millet olarak bilinirler sizce bizim gibi disiplinsiz bir ülkeye bunu yaptıracak kadar düşermi bu disiplinci ülke ? Dikkat edin bakın bizi en iyi bilen yabancı ülkelerdendir avrupada almanya..

Toyota'nın Türkiye'de ki fabrikası en iyi örneklerden biridir Opel'in İzmir'de ki kapatılmış fabrikasıda zamanında fazlasıyla ödül almış bir fabrikadır Türkiye'de imkan verildiği sürece yapılamayacak şey yoktur yeterki imkan verilsin..

Almanların disiplinli yapısına lafımız yok ama siz marka olarak zaten bunu yapabiliyorsanız başka ülkeye açtığınız fabrikayı'da denetleyebilirsiniz bu iş markanın kendi elinde olan birşey.

Çin mallarının kalite ortalamasını herkes biliyor genel olarak bakıldığında Çin mallarının kalitesi düşüktür ama bugün birçok global markanın Çin'de fabrikası bulunmakta bu markalar kendi kalite standartlarını Çin'de ki işçilerin belirleyeceği standarda göre değil kendi şirketlerinin kalite standartlarına göre üretiyor işin özü VW fabrikayı Türkiye'ye açsarsa kalitesinden birşey kaybetmez yeterki denetlemeyi başarabilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

Çin mallarının kalite ortalamasını herkes biliyor genel olarak bakıldığında Çin mallarının kalitesi düşüktür ama bugün birçok global markanın Çin'de fabrikası bulunmakta bu markalar kendi kalite standartlarını Çin'de ki işçilerin belirleyeceği standarda göre değil kendi şirketlerinin kalite standartlarına göre üretiyor işin özü VW fabrikayı Türkiye'ye açsarsa kalitesinden birşey kaybetmez yeterki denetlemeyi başarabilsin.

Şu son paragraf olayı açıklıyor kimse çinde işçiligi kötüleyemez ama malzeme kalıtesi düşük ürünler için birşey diyemem . Denetleme diyorsunda bizim millete denetleme sökermi üstadım gözünü seveyim biz türküz yahu bizle kim başedebilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jackalwile

koca bakan gidip adamlara yalvaracak gel bizim ülkede yatırım yap benim ağırıma gidiyor yok o gidiyo bu gidiyo demeyin böyle şeyleri milli mesele haline getirmeyi seviyorum.

ne yalvarmasından bahsediyosun??

Adam ne kadar doğru birşey demiş. senin haklarını savunmuş ama nerde onu anlayacak zihniyet...

Gelip ülkemizde satış yapıyolar.. Türkiye de otomobil sektöründe en çok satış yapan firmalarından biri.. Adama diyosunki bak kardeşim bu kadar kar ediyosun .. Para kazandığın yere bi faydan dokunsun bi fabrika kur.. Adam oralı bile olmuyo..

demekki siz olsanız tamam öyleyse yapacak birşey yok deyip arkanızı dönüp gidiceksiniz..

Bakan ne kadar doğru bi hareket yapmış.. Gerekirse önlemimizi alırız demiş.. Yani resmen ultimatom çekmiş.. Burdan para kazanıyosan.. Burası senin ekmek teknen ise.. Buraya bi kar'ın dokunacak...

Böyle güzel hareketin üstüne bizim insanlarımızda kalkmış yok wolkswagen türkiyede üretim yapacak kadar düşmedi.. yok öyle yok böyle.. Ayıp yahu.. iki çapulcu firmaya ülkenizi satıyorsunuz..

Eskiden aşşağılanmaya alıştık firmalar fabrika vs. açmayınca boynumuzu büküyorduk.. Şimdi zorla biz açtırıyoruz bunla övünmemiz gerekirken söylenilen laflara bak...

• İşsiz güçsüz takımı toplanıp yorum yapmış yine, yok Türkiye şöyle, yok istikrarsız, VW niye buraya yatırım yapsın ? vs. vs. İhracatta en büyük paylardan biri (belki en büyük pay) otomotivde olduğu için olabilir mi sevgili cahil, okuduğu haberler genelde üstsüz hatunların bulunduğu kategoride olan kardeşlerim ? .Güldürdünüz gençler çok iyisiniz.
  • GÖZ DAĞIMI GÜLDÜM VALLA..
    SENİN GÖZ DAĞIN ANCAK KENDİ BÜROKRATINA FALAN YARAR.. SEN ÜLKENİN GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILATINDAN FAZLA EDERİ OLAN BİR FİRMAYA GÖZ D AĞI VERMEYE GÜCÜN YETMEZ..
    EN FAZLA BU MARKANIN İTHALATINI YASAKLARSIN (SERBEST PİYASA VE AVRUPA MÜKTESEBATI BUNA MÜSADE ETMEZ ZATEN), YASAKLASAN BİLE İNAN Kİ VW BUNU UMURSAMAZ.. SENİN ÜLKENDE ŞU AN 6 AY SONRASINA SIRA VEREBİLEN BİR FİRMADANA ARÇ ALIP ALMAMAN ÇOKTA PROBLEM OLMAZ GİBİME GELİYOR.

KISACA DAĞ TAVŞAN MESELESİNE DÖNER BU İŞ.. EĞER VW NE GÖZDAĞI VERECEKSEN BUNU VW GİBİ BİR MARKAYI DÜNYAYA KAZANDIRARAK VE ÜRETTİĞİN ARAÇLARI REKABETÇİ BİR FİYATA SATARAK YAPABİLİRDİN, AMA BU TRENİ KAÇIRALI 50 SENE OLDU..

ŞA AN SADECE İZLERSİN.. DOĞUŞ LAL GÖRÜŞMEN VW İÇİN ÇOKTA BİŞEY İFADE ETMEZ...

HİÇ BİRŞEYDEN ANLAMIYORSUNUZ EN AZINDAN KORELİLERİN SON 20 YILDAKİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ FAALİYETLERİNİ İNCLEYİN..

BU ARADA
    VW FANI FALAN DEĞİLİM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAYSERS0ZE -- 18 Şubat 2013; 13:22:09 >

• kasaptan kelle aldım sırf çene çıktı sayın bakan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

kasaptan kelle aldım sırf çene çıktı sayın bakan...

Orjinal bir ifade olmuş.
  • quote:

quote:

Şu son paragraf olayı açıklıyor kimse çinde işçiligi kötüleyemez ama malzeme kalıtesi düşük ürünler için birşey diyemem . Denetleme diyorsunda bizim millete denetleme sökermi üstadım gözünü seveyim biz türküz yahu bizle kim başedebilir ?

Bu ulke nasil Civic, Corolla, Fluence, Megane, Clio uretiyorsa, zamaninda Vectra'lar uretebildiyse Jetta'yi da Meksika'dan daha iyi uretir. Suphen olmasin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

quote:

quote:

Bu ulke nasil Civic, Corolla, Fluence, Megane, Clio uretiyorsa, zamaninda Vectra'lar uretebildiyse Jetta'yi da Meksika'dan daha iyi uretir. Suphen olmasin.

Üetir tabii nye üretemesin ki . Ki isterim jetta kullanıcısı olarak . Sıra beklemeden alırdık

• Bakanlar ve vw görüşürler. Toplantıdan çıkan sonuc :
    Vw ulkemizde uretim yapmayi kabullenmedi bizde ceza olsun diye satis fiyatina % 10 araçlarına ek vergi koyduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zihinsel gelişimini tamamlayamadan yazı yazma yetisini kazananlar markaları nasıl ayırt edebiliyor şaşıyorum
  • Dun gece Ntv'de Saffet Ucuncu'nun programini izleyen var mi? Wolfsburg'daki VW muzesine Dogus Holding Genel Mud. ile yaptiklari ziyaret, bana gore Vw'nin TR'ye verdigi degeri fazlasiyla ortaya koymustur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bu ülkede yatırım yapmayı düşünen firmaları bile kaçırıyoruz. Tam hatırlamıyorum ama birkaç sene önce Hyundai fabrika kurmak için arazi bakıyordu. Ne oldu? Sonra gitti o fabrikayı Çek Cumhuriyeti yada Slovakyada kurdu. VW'nin fabrika kurması için çok cazip imkanlar sunman lazım ki adamlar ikna olsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

Petlas'tan emin değilim ama Şişecam'ın nesi varmış? Şişecam'la ABD için üretim yaptık. Avrupa'da hiç yazıya geçmemiş kalite ve güvenlik standartlarını aynı hafta içinde sağlamakta hiç zorlanmadı Şişecam.

Otomotiv camında Amerikan PPG, LOF öndedir ama Avrupa ile bir fark yok. Avrupa da, Türkiye de kaplan desenli lamine camlar üretiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

volkswagenin bu kadar çok satmasi ağirima gidiyor demiş bakan

bende okuduğumdan bu sonucu çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

golf ün bi an Türkiyede üretildiğini düşündümde.. mesela camlarda şişecam lastikler petlas sen o zaman gör dalga konusunu

ulan gece gece yine güldürecek bişey buldum kendimi. neyse uyuyayım en iyisi. burası şenlenir yarın.

Petlas'tan emin değilim ama Şişecam'ın nesi varmış? Şişecam'la ABD için üretim yaptık. Avrupa'da hiç yazıya geçmemiş kalite ve güvenlik standartlarını aynı hafta içinde sağlamakta hiç zorlanmadı Şişecam.

Otomotiv camında Amerikan PPG, LOF öndedir ama Avrupa ile bir fark yok. Avrupa da, Türkiye de kaplan desenli lamine camlar üretiyoruz.

• Gözdağı vermesine gerek yok, dsg arızası olan araç sahipleri için mahkemelerde tüketici lehine düzenleme getirmesi yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Milletle-vatandaşla bu adamlar kadar dalga geçeni görmemiştim.

Yapılan açıklamalar sokaktaki vatandaş ağzıyla yapılıyor.

Yaptığın açıklamada samimi isen, açıklama yapmak yerine-açıklama yapıncaya kadar-gözdağı verinceye kadar bir yaptırım uygularsın zira kanun yapıcı da sensin, istediğin herhangi bir konuda herhangi bir yasal değişikliği yapıcı-uygulayıcı-denetleyici de sensin.

Daha geçen hafta başka bir yetkilinin (vergileri düşürme yönünde adım atabilecek merci olarak ama) sıradan bir vatandaş gibi "otomotivdeki vergiler yüksek" deyip sadece gazımızı almaya çalışması ne kadar inandırıcı ki?

Elinde güç ve yetki varken ve bu konuda adım atacak mercii de sen iken bunu yapıyor musun?

Gümrük birliği üyesi olarak bu tür bir yaptırıma gücün yetiyor mu peki?

Yetki sahibi olarak birşeyler yapacaksan buyur meydan senin.

Yetki sahibi olmayanlar gibi sadece konuşacaksan, rahatsız olduğun-şikayet ettiğin konuyla ilgili birşeyler yapmıyor-yapamıyorsan tribünlere oynuyorsun demektir.

Bizden farkın yoksa oturduğun makamı daha fazla işgal etme en azından.

Konuyu özetlemiş dağılın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Sanırısın ki VW'ler Michelin'le, Bridgestone'la teslim ediliyor.

%80'i üzerinde Petlas'tan dandik olan Hankook ile teslim ediliyor.

Not : Sözüm ilk mesaja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 18 Şubat 2013; 14:01:04 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.