5 Eylül 2008 tarihinde yüksek lisansı bitirdim. Yani mezuniyet tarihim o. Ancak ondan sonra askerlik şubesine gidip herhangibir işlem yaptırmadım. Şimdi bakaya mı kalmış oluyorum?
Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim...
mezuniyet tarihinden itibaren 3 ay içinde gidip karar aldırman gerekir.. git bir an öönce hallet işlemlerini.. ister tecil ettir, ister git artık senin iş durumuna göre kendin karar ver...
Çok teşekkür ederim cevabınız için...
Bakaya kalmış olma ihtimaliniz var. Şöyle:
Lisansı bitirdikten sonra, yüksek lisansa girmeden önce son yoklamanızı yaptırıp karar aldırmıştınız (bir yıl sonra askere gitmek üzere) ve yüksek lisansa başlayınca askerliğiniz enstitünüz tarafından tecil edilmişti. Genelde olan budur. Herhalde sizde de böyledir. Mezun olunca enstitünüz şubenize haber verip tecilinizi kaldırır bir ay içinde. Bu durumda kasım celbine tabi oluyorsunuz ve bildiğim kadarıyla bakaya kalmış oluyorsunuz. Enstitünüz tecilinizi kaldırmadıysa ve tecil süreniz de dolmadıysa bu olmamıştır tabii.
Yüksek lisans bitirenlerin bildiğim kadarıyla yüksek lisanstan mezun olduktan sonra, öğrenciliğin devamı şartı olmadan iki yıl daha tecil ettirme hakkı var ama bunun için dilekçeyle başvurmanız gerekiyor şubenize, kendiliğinden yapmıyorlar.
Hemen yapmanız gereken, yerli şubenize (kendi şubenize) telefon edip TC Kimlik numaranızı söyleyerek durumunuzu kontrol ettirmek. Sonrasında yapılacakları onlar söyler, tecil ettirmek istiyorsanız bunu da telefonda belirtin, ona göre yol göstersinler. Şu aşamada bizzat giderek değil, telefonla işlem yapmanızı tavsiye ederim.
Kolaylıklar dilerim.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Yarın ilk iş telefon edeceğim. İnşallah bakaya kalmamışımdır...
Bugün aradım askerlik şubemi. Bana ilk olarak 31 Mart 2009 da askere gidiyorsun sonrasında ise bu tarihe kadar birşey yapmana gerek yok dediler. Ama bakaya kalmadığımı da eklediler sormam üzere. Biraz kafam karıştı işin aslı. Sizin bir fikriniz olabilir mi ne olduğuna dair?
Telefon ettiniz mi? Ne dediler?
Evet sabah telefon ettim. İlk başta 31 Mart 2009 da askersin dediler sonra ise 31 Marta kadar birşey yapmana gerek yok dediler. Bakaya kalıp kalmadığımı sorduğumda ise kalmadığımı söylediler. Biraz kafam karıştı dediğim gibi...
Bir de askere gidecekseniz 1-31 mart arasında sevk evrakınızı almanız gerekiyor diye biliyorum. Mart gelince onu da araştırın erteleme yapmadıysanız. Bu durumda nisan celbine tabi oluyorsunuz ve sevk evrakınızı alacağınız son tarih 31 mart. 1-2-3 nisan tarihlerinden birinde de sizi sevk edecekleri yerde sınava gireceksiniz.
Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı ve yönlendirici oldu. Şu an için ertelemeyi düşünmüyorum. İnşallah hakkımda hayırlısı olur. Allah cümlemizin yardımcısı olsun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme