Bakım işçilik maliyeti
-
-
Şehire göre değişir. 1.5 ay önce 150ye değiştirttim. Başka bi yer 200 demişti. Şimdi 200 olmuştur beni gittiğim yer. Yağ ve filtre benden tabiki. Bu durum ustaların hoşuna gitmesede getirdiğim yağa illaki bi bok atıyolar. Adam motul yağ neymiş dandiktir o dedi ya la
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 21 Temmuz 2023; 21:4:42 > -
Hangi şehir hocam -
İşcilik olarak, sadece motor yağı değişimi ise bu piyasada 300-400 TL altı dükkanı kurtarmaz, periyodik bakım için ise 700-800 TL. Ama bu ikisinde de usta sadece bu işi yapar aracı verir, yok lastiğin havasına bakayım, yok sağına soluna lifte almışken kontrol edeyim işlerine giren bir işletme için 1000 TL altı işcilik almaması lazım. Fatura isterseniz bir +kdv tabi.
Daha ucuza yapan illa ki olur, tapayı sıkmaz, çok sıkar, bir yeri atlar yeri gelir belki sizin başınıza gelmez şanslısınızdır ama bir yerde birinin başı ağrır illa ki. Dükkan boştur daha fazla ilgilenebilir yine istisnai durum bunlar.
-
Altına leğen koyup döküyorlar yağı, filtre zaten çok basit oluyor genelde.
Bir leğen bulabilirsen kendin değiştir hocam. -
Hocam yağ fitresini nasıl sökeceğiz
-
Videosu vardır nette, youtube dan aratın. Aracın modeli, yağ filtresi değişim diye; ''fiesta yağ filtresi'' yazmak yeterli oluyor fiesta için misal, bir sürü video çıkıyor.
Nasıl söktü görmedim ama alttan yukarı doğru yerine takıp eliyle çevirerek taktığını gördüm. Çok basit göründü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 23 Temmuz 2023; 12:39:49 > -
Hocam onu yine özel anahtarla sıkması lazım elle olmaz o iş -
Ceta Form varmış 380 lira, plastik olanları da yüz liradan başlıyor.
Eski kasa Fiesta için lokma anahtarı ile açıyorlar galiba, videoda öyle gördüm.
-
Ankarada 300 civarı -
sökerken özel anahtarla sökülür. takılırken el kuvvetiyle takılır. filtrenin üzerinde de yazar. aletle sıkarkan çatlatırsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X