Sıfır km doblo almayı düşünüyorum. Ama 1.3 dizel ve 1.4 benzinli arasında kararsız kaldım. sebebi ise sadece bakım masrafları Bakım peryotları kaç km masrafları ne kadar. Garantiden çıktıktan sonra dizel motorunmu yoksa benzinlinin parçasımı daha ucuzdur. Ben en az 5-6 sene binmeyi düşünüyorum. Bakım yaptıran arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum. arz ederim :)
benzinli ilk bakım 20 bin dizelde 10 bin benzinli ilk bakınm 140 ytl tuttu. benzinli motor biraz daha hesaplı.
benzinli motorları dizel motorla kıyasladıgımızda bakım masrafları yönünden daha ekonomik ve uzun ömürlüdür.
Olaya sadece bakım masrafları tarafından yaklaşman çok doğru olmaz. Ticari bir araç alıyorsun ve muhtemelen eşya yük vs taşıyacaksan bakım masrafları ile birlikte yakıt masrafı açısından da konuyu değerlendirmelisin. Bu durumda dizel alman daha iyi olacaktır.
benzinli alıpda lpg taktırırsan dizelden çok daha hesaplıya gelir.
Tabi %15 motor ömrünün bitmesini de göse alırsa taktırsın lpg yi
quote:
Orjinalden alıntı: orheen
Tabi %15 motor ömrünün bitmesini de göse alırsa taktırsın lpg yi
evet ticari araç alıyorum ama otomobil olarak kullanacam. geremy ninde dediği gibi lpg taktırmayı düşünüyorum. yakıt açısından hemen hemen aynı olur hatta lpg nin daha ekonomik olacağını düşünüyorum. bakım masraflarını öğrenmek istememdeki amaç dizelden ettiğimi yakıt karını servise yatırırmıyım diye merak etmem.
orheen arkadaşım ben 10 seneden beri lpg li araç kullanıyorum ilkiyle 200 bin km ikincisiylede 118 bin km yaptık ikinci aracı hala kullanmaktayım. araçların ikiside kartal ama ikincisi enjeksiyonlu ve fab. çıkışı tüplü ikisindede hiç bir sıkıntı çekmedim. hali hazırdaki aracımda gayet iyi. ayrıca fiat lpg yi kendi takıyor ve aracın garantisi bozulmuyor.