Şimdi Ara

----------BAL ÜLKESİ---------KALDIĞI YERDEN HİZMETE DEVAM---------------- (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
44
Favori
77.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk insanı olarak bir birimizi gaza getirmede üstümüze yok(;

Konuyu baştan sona okuduğunuzda bir şeylerin eksik olduğunu farkediyorsunuz

Öncelikle konuyu açan arkadaş tanıtım amaçlı kullandığı metni başka bir siteden aşırmış ve sitenin sahibi bunu dile getirdiğinde tabiri caizse yavuz hırsız misali üste çıkmaya çalışmış.

Balları alıp kullanan arkadaşlar ortalama tüketiciler olduğundan yaptıkları yorumlar da balın dışındaki konulara odaklanmış> parayı yatırmadan balı gönderdi-ürün çok iyi paketlenmişti hiç zarar görmemiş-aynı gün kargoya vermiş vs. gibi balın kendisiyle alakasız yorumlar genelde.

Arada baldan ve arıcılıktan anladığı en azından benim gibi uzaktan da olsa okumaktan keyif aldığı belli olan arkadaşlar bir kaç soru yöneltmiş ama hiç birisine cevap verilmemiş.

Arılarınızın beslemesinde şeker-şurup kek vs. kullanıyormusunuz?

Kovanınızda suni temel petek kullanıyormusunuz?

Arı zararlılarıyla(varroa) mücadelede hangi ilacı kullanıyorsunuz?

Antibiyotik kullanıyormusunuz?

Balınızın sakkaroz-fruktoz/glikoz-nem oranları nedir?

İlaç-antibiyotik-naftalin gibi kalıntılar içermediğine dair analiz yada sertifikanız var mı?

Toptancısınız tenekesine(25-30kg) 150tl bile vermediği balın kilosuna perakende 40tl istemek, üstelik bunu somut veriler yerine üretim hakkında hiç bir somut veri içermeyen ''insanların değil kraliçe arıların kontrolünde'' gibi afaki cümlelerle yapmak bence tahtakale esnaflığından öteye geçmez, balın kalitesi de tadından-kokusundan-bandırılan bir parmaktan anlaşılmaz.

Ha bu adam bal satmasın mı satsın satıyorda zaten ama çoluğuna çocuğuna ŞİFA NİYETİNE alan kişide bir dursun düşünsün!

Analiz sertifika pahalı işler ama sattığınız fiyatta hiç ucuz değil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 23 Haziran 2011; 10:08:54 >

• Yapmış olduğunuz eleştirilere ve sorulara Dilaver Bey, yanıt verecektir eminim. Açıkcası, bu konuyu takip eden ve alışveriş yapanlar da yanıtları okumak isteyecektir. Siz konuyla alakalı bir kişi olarak bu sorduğunuz sorulara tatminkar yanıtları aldığınız, ürününe güvendiğiniz bir yer var mı? Yoksa, siz de üretici misiniz?

Bir de, bu profili gizlemeye neden gerek görüyor insanlar..??
  • yeni ballar ne zaman gelir
  • bu kestane balının tadı farklı mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

Türk insanı olarak bir birimizi gaza getirmede üstümüze yok(;

Konuyu baştan sona okuduğunuzda bir şeylerin eksik olduğunu farkediyorsunuz

Öncelikle konuyu açan arkadaş tanıtım amaçlı kullandığı metni başka bir siteden aşırmış ve sitenin sahibi bunu dile getirdiğinde tabiri caizse yavuz hırsız misali üste çıkmaya çalışmış.

Balları alıp kullanan arkadaşlar ortalama tüketiciler olduğundan yaptıkları yorumlar da balın dışındaki konulara odaklanmış> parayı yatırmadan balı gönderdi-ürün çok iyi paketlenmişti hiç zarar görmemiş-aynı gün kargoya vermiş vs. gibi balın kendisiyle alakasız yorumlar genelde.

Arada baldan ve arıcılıktan anladığı en azından benim gibi uzaktan da olsa okumaktan keyif aldığı belli olan arkadaşlar bir kaç soru yöneltmiş ama hiç birisine cevap verilmemiş.

Arılarınızın beslemesinde şeker-şurup kek vs. kullanıyormusunuz?

Kovanınızda suni temel petek kullanıyormusunuz?

Arı zararlılarıyla(varroa) mücadelede hangi ilacı kullanıyorsunuz?

Antibiyotik kullanıyormusunuz?

Balınızın sakkaroz-fruktoz/glikoz-nem oranları nedir?

İlaç-antibiyotik-naftalin gibi kalıntılar içermediğine dair analiz yada sertifikanız var mı?

Toptancısınız tenekesine(25-30kg) 150tl bile vermediği balın kilosuna perakende 40tl istemek, üstelik bunu somut veriler yerine üretim hakkında hiç bir somut veri içermeyen ''insanların değil kraliçe arıların kontrolünde'' gibi afaki cümlelerle yapmak bence tahtakale esnaflığından öteye geçmez, balın kalitesi de tadından-kokusundan-bandırılan bir parmaktan anlaşılmaz.

Ha bu adam bal satmasın mı satsın satıyorda zaten ama çoluğuna çocuğuna ŞİFA NİYETİNE alan kişide bir dursun düşünsün!

Analiz sertifika pahalı işler ama sattığınız fiyatta hiç ucuz değil!

Tüketiciler bilgili olmadığı için bu kadar çok alan kişi varsa iyidir mantığı ile bakıyorlar olaya. Yoksa sizinde yazdığınız durumları bilseler tedirgin olurlardı.

Mesela arı kovanının yakınına glikoz, şurup vs koyuyorlar. Arılar bunları emerek kovana taşıyorlar. Böylece kısa bir sürede bal üretilmiş oluyor. Satıcı biz müdahale etmiyoruz diye yazmış.

Kargo kendisinden olduğunu sayarsak 35 liraya kilosu geliyor hemen hemen yanılmıyorsam. Sizce ne kadar olması lazım iyi bir balın kilosu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 8 Eylül 2011; 21:44:52 >

• Dilaver Bey'in başına bir iş gelmemiştir umarım. Bana 22 haziranda 1 aya kadar kestane balı göndereğini söylemişti, ama o günden beri kendisinden bir haber yok.. Buradaki konuya da yazmıyor..
  • s.a

merhaba

uzun zamandır forma giremiyordum malum işlerimiz daha tam bitmedi.
    bu arada forma bir çok arkadaş mesaj yazmış.bazısı eleştiride bazısı hakarette bulunmuş.

soru soran kardeşın bu işten anladığını varsayarak ona teşekkür deiyorum yaptığı güzel eleştirilerden dolayı.ama biraz da canımı sıktı ilan yazısı ile ilgili söylemiş olduğu kelimeler.bu konuyu daha öncede gündeme getirmek isteyen kardeşler olmuştu onların amacı benim satışımı baltalayıp kendilerini ön plana çıkarmaktı.acaba bu kardeşın niyeti ne? inşallah sadece bilinçli bir tüketici gibi sadce öğrenmek istiyordur.
    vede umarım ki bu kardeş aldığı bütün ürünlerde bu titizliği göstepimize örnek olmasıdır.

sorularına cevaplar.
    1-kış aylarında kek dediğimiz ürünü kullanıyoruz.kendi yapmış olduğumuz içerisine( bal ve putra şekeri) koyarak bir karışım elde edip arılara bıraktığımız balın durumuna göre kek ile beslemeye devam ediyoruz.

2-evet kullanıyoruz.sunı petek kullanmayan bir arıcı var ise ellerinde öpmeye hazırım.cünkü bu işin yapılabilmesi için bunları yapılması gerek.ha ben petek olarak sattığım bütün tüteticilere petek balı tüketmemelerini veya çok seviyor iseler bubub munm kısmını yememlerini tavsiye ediyorum zaten petek bal satışım çok az dır brenim.

3-varrova hakkında ise.bu arıcı kardeşlerin bence en büyük sorunlarından bir tanesi.biz şu ilaçları kullanıyoruz.BAYVAROL-OBESAN

4-kullanmıyoruz.

5-kardeşler acıkcası tahlilleri yaptıramıyorum kusura bakmayın.cünkü bu tahliller çok büyük meplalara yapılıyor.zaten ben senelik bu kadar kazansan ihya olurum.kış aylarında gidip kendime ek işler bulmak zorunda kalıyorum.yorumu yapan kardeşin dediği gibi üreticiden olduğu halde bu fiyata falan gibi yorumlar yapılmış.iş bu şekilde olmuyor.son zamanda basında cıkan reklamlara baktığım zaman bu tahlilleri yaptıran arkadaşların kilosounu 100 tl sattığını görüyorum.
    ama yine ben önemli olan bir kaç ktahlili yaptırmaya calışacağım.inşallah.

son olarak tenekseni 150 tl den bahsediyor arkadaş kestane balından.iddia ediyorum bu arkadaş bu fiyata bana bulsun 10 teneke alacağım gidip borç bulup tam on teneke alacağım.

hala iyi niyetle düşünerek kardeşe teşekkür ediyorum bunca şeye karşılık olarak.

tekrar görüşmek üzere

saygılarla..................

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: crysis66

s.a babam seker hastası bu yuzden kullandıgı besinlerde seker olmaması gerekiyor . sizin balda seker ve glikoz veya herangi yapay bir karışım/tatlandırıcı olmadıgını garanti edebiliyormusunuz hayırlı satışlar dilerim.

değerli kardeşim her tükettiğimiz ürünlerin hepsinde şeker oranı vardır ama tabi ürünlerin içerisindeki şeker( glikoz )kana uzun sürede karışır ama yinede bu baldır ve içerisindede yüksek oranda glikoz vardır şeker hastaları içinse hiçde uygun bir gıda değildir..siz bakmayın gerçek balı şeker hastalarıda yiyebilir diyenleri..
  • takip
  • takıp.......
  • bende kestane balı almak istiyorum hesap no gönderin lütfen
  • s.a

pm

tekrar görüşmek üzere

saygılarla............

• s.a

kardeşler sitede kendi ilanıma giremiyorum zaman zaman oluyor sorunu çözmeye çalışıyorum hepinizden özür dilerim
    bu sorunu nasıl çözeceğimide bilmiyorum ama uğraşıyorum
    bir zamanlar kendi sitemede aynı şekilde bir çok mesaj seklinde tuhaf tuhaf kelime ve rakamlar gelmişti bunları sorduğumda çökertmek için lduğunu söylemişlerdi.acaba yine aynı şeklide mi diye düşünüyorum

tekrar görüşmek üzere

saygılarla........................

• quote:

sunı petek kullanmayan bir
    arıcı var ise ellerinde öpmeye hazırım
    sanirim amcama ve dedeme borclusun :) durust saticiysan helali hos olsun zahmetli is cunku herseyiyle
  • Dilaver beyden bal alışımın 4. yılı.

2 kg çiçek balı 1 kg kestane balı her ikisi de birbirinden muhteşem.

teşekkürler
  • Bende iyi bal ariyordum.
  • s.a

satışlarımız son hızla devam ediyor hamdolsun.

bu sitede satışa başlamamın tam 4.yılını bitirmek üzereyim.

benden bal alan yorum yapan destekleyen bütün kardeşlere teşekkür ederim .

Allahtan da daha nice 4 seneler göstermesini niyaz ederim.

tekrar görüşmek üzere

saygılarla............................

• hayırlı satışlar dilerim hocam bende kendi ürettiğim zeytin ve zeytin ürünlerini satmaktayım ihtiyacı olanlar imzamdaki konuya bakabilirler.

yerli köy ürünlerinin yerini hiç marka tutmaz arkadaşlar boşu boşuna paranızı çar-çur etmeyin illa marka alıcam diye paranıza yazık etmeyin derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

hayırlı satışlar dilerim hocam bende kendi ürettiğim zeytin ve zeytin ürünlerini satmaktayım ihtiyacı olanlar imzamdaki konuya bakabilirler.

yerli köy ürünlerinin yerini hiç marka tutmaz arkadaşlar boşu boşuna paranızı çar-çur etmeyin illa marka alıcam diye paranıza yazık etmeyin derim...

Aslında çiftçiyi böyle satışlarda desteklemezk lazım, sizlerden kilosunu 5,5 TL alıp kilasonu 15 TL Zeytin yağı satan firmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: byi

quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

hayırlı satışlar dilerim hocam bende kendi ürettiğim zeytin ve zeytin ürünlerini satmaktayım ihtiyacı olanlar imzamdaki konuya bakabilirler.

Aslında çiftçiyi böyle satışlarda desteklemezk lazım, sizlerden kilosunu 5,5 TL alıp kilasonu 15 TL Zeytin yağı satan firmalar

aynen dediğiniz gibi yıllarca sırtımızdan para kazandı toptancılar 3 kuruşa alıp istanbulda 15 liraya satıyorlardı ben buna geçtiğimiz yıl durun artık dedim ve yine de piyasanın çook altına satıyorum

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.