Herkese iyi forumlar. Bilindiği üzere bu ayın sonunda Baldur's Gate Enhanced Edition çıkışını yapacak. Oyunu alacak olan ve multi olarak oynamak isteyen arkadaşlar olursa bu başlık altından iletişime geçebiliriz diye düşündüm. Ben BG 2 SOA ' yı bitirdim ama ilk oyunu bitirmedim. Çok iddialı bir oyuncu olmamakla berber bu oyunu oynamaktan zevk alıyorum. Oynamak isteyen arkadaşlar buraya yazdıktan sonra özel olarak iletişime geçeriz. İyi günler...
hocam 1. oyunu bilmeyebilirsin belki fakat bende oyuncu sayılmam ama bu tarz oyunları seviyorum baldurs gate in gba versyonu vardı onu bitirdim (pc de emulator ile) normal oyunlarını oynamak nasip olmadı fakat diablo 2 yi bitirdim. baldurs gate in normal bilgisayar oyunları diablo gibi midir o zevki verir mi anlamında soruyorum ve türkçeleri var mıdır bilgin var mı ? son olarak bir yerlerden son çıkacak olan oyun türkçe desteği ile gelecekmiş diye duydum bilgin var mı bu konuda da ?
quote:
Orijinalden alıntı: DieYoung
hocam 1. oyunu bilmeyebilirsin belki fakat bende oyuncu sayılmam ama bu tarz oyunları seviyorum baldurs gate in gba versyonu vardı onu bitirdim (pc de emulator ile) normal oyunlarını oynamak nasip olmadı fakat diablo 2 yi bitirdim. baldurs gate in normal bilgisayar oyunları diablo gibi midir o zevki verir mi anlamında soruyorum ve türkçeleri var mıdır bilgin var mı ? son olarak bir yerlerden son çıkacak olan oyun türkçe desteği ile gelecekmiş diye duydum bilgin var mı bu konuda da ?
Türkçe desteği yok. Zaten oldukça zor bir girişim olurdu. Diabloyla aynı tadı vereceğini düşünmüyorum çünkü ikisi de RPG tarzı olsa da - ki Diablo'nun RPG olup olmadığıyla ilgili tartışmaya burada hiç girmeyelim- oynanış açısından oldukça farklı oyunlar. Eğer Diablo tarzında bir oyun oynamak istiyorsan Baldur' s Gate seni sıkabilir
quote:
Orijinalden alıntı: err86
quote:
Türkçe desteği yok. Zaten oldukça zor bir girişim olurdu. Diabloyla aynı tadı vereceğini düşünmüyorum çünkü ikisi de RPG tarzı olsa da - ki Diablo'nun RPG olup olmadığıyla ilgili tartışmaya burada hiç girmeyelim- oynanış açısından oldukça farklı oyunlar. Eğer Diablo tarzında bir oyun oynamak istiyorsan Baldur' s Gate seni sıkabilir
gba versyonunda diabloya benziyordu. ne gibi farklılıkları var acaba bahseder misin bilgim olmadığından soruyorum.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: err86
quote:
gba versyonunda diabloya benziyordu. ne gibi farklılıkları var acaba bahseder misin bilgim olmadığından soruyorum.
Ben gba versiyonu oynamadım. İnternetten oyun görsellerine göz attım ve anladığım kadarıyla gba versiyonu orjinal Baldur's Gate den biraz farklı. Baldur's gate daha çok hikaye ve strateji ağırlıklı bir oyun. Diabloda ki ilerleyişi bu oyunda uygulamak mümkün değil. 6 tane karakteri yönetiyorsun ve her birinin özelliklerini iyi bilip gerekli yerlerde, doğru kullanman gerekir. Karşına çıkan tüm düşmanlarla dövüşmek zorunda değilsin ki bence bu diablodan farklı kılan en bariz özellik. Tabi ki iyi bir ingilizcen olması veya hikayeyi anlamak için çeviri yapacak vaktinin olması lazım:) Eğer hikayeyle ilgilenmem diyorsan en başta söylediğim gibi bu oyun senin için yanlış bir tercih olur.
Not: Biraz yoğun olduğum için detaylı açıklamalara giremiyorum ama istersen forumdaki Baldur's gate konusundan ayrıntılı bilgi alabilirisin. Orada benden çok daha tecrübeli BG oyuncuları var.
inceledim biraz aradaki farkı anladım sanırım. yeni oyun türkçe çıkacak ya da oyun çıktıktan kısa bir süre sonra türkçe paketi çıkacak oyunu anlayabilmek için önceki oyunları oynamış olmak gerekmez umarım.
quote:
inceledim biraz aradaki farkı anladım sanırım. yeni oyun türkçe çıkacak ya da oyun çıktıktan kısa bir süre sonra türkçe paketi çıkacak oyunu anlayabilmek için önceki oyunları oynamış olmak gerekmez umarım.
Yeni çıkacak olan oyun zaten ilk oyun. Sadece grafik olarak iyileştirilmiş ve ekstra karakterler ve görevler eklenmiş hali. Türkçe yama olayına gelince yama yapanlar oyun şirketinden bağımsız bir gurup ve yamayı oyunla beraber çıkarabileceklerini sanmıyorum. Gönül ister ki oyunun orjinal türkçe desteği olsun ama açılan ankette türkçeden çok daha önde olan diller var.
Konunun varlığından haberdarım yine de hatırlatma için teşekkür ederim. Farklı konu açmamın sebebi BG EE' nin farklı içerikler getirdiğinden eski oyunla uyum sağlayamayacağını düşünmemdi. Yani İnternetten oynanmak istendiği takdirde Yeni oyuna sahip olanların daha çabuk bir araya gelebilmesi.
eski oyundan farklı birçok yanı var. bunlardan birisi de multiplayer seçenekleri farklılaştırılmış. ipadden oynayan birisi ile macden oynayan birisi pcden ya da androidden oynayan birisi party yapabilecek. eski oyundan farkı sadece içerik. ben konu kirliliği olmaması ve bölünme olmaması açısından tek konu üzerinden gidilmesini doğru bulduğum için belirttim. yanlş anlaşılma olmasın. ukalalık falan değil yani. sevgilerle
Oyunu raflarda görmek isterdim.
Baldur's Gate konusunu açtığımda aslında konunun asıl adı "Baldur's Gate'ciler nerede?" idi. Baktım, sıcak, samimi bir ortam oldu ve bizi görenler de o zamanki cehaletimizi gözardı edip oyunu oynamaya heves etti, çapımızı biraz genişletelim istedim. O konudaki herkes iyi niyetli, değerli olduğundan nereden baksanız 5 yıl olmuş, hâlâ nispeten tazeliğini koruyor sohbetler. Bence Baldur's Gate Enhanced Edition sohbetlerine de orada devam edelim, keza konuda kesinlikle "Bu konuda bunlar konuşulmaz" havası yok, morali bozuk olan bile o konuya yazabiliyor, kimse sizi dışlamaz, size kırıcı bir şey söylemez.
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholai Hel
Baldur's Gate konusunu açtığımda aslında konunun asıl adı "Baldur's Gate'ciler nerede?" idi. Baktım, sıcak, samimi bir ortam oldu ve bizi görenler de o zamanki cehaletimizi gözardı edip oyunu oynamaya heves etti, çapımızı biraz genişletelim istedim. O konudaki herkes iyi niyetli, değerli olduğundan nereden baksanız 5 yıl olmuş, hâlâ nispeten tazeliğini koruyor sohbetler. Bence Baldur's Gate Enhanced Edition sohbetlerine de orada devam edelim, keza konuda kesinlikle "Bu konuda bunlar konuşulmaz" havası yok, morali bozuk olan bile o konuya yazabiliyor, kimse sizi dışlamaz, size kırıcı bir şey söylemez.
Evet zaten konu otomatik olarak oradan devam ediyor. Hatta ben bile buraya değil oraya bakıyorum:) Eğer konu oraya yönlendirilirse iyi olur veya kapatma şansım varsa kapatabilirim de.
türkçe dil dosyasını paylaşabilecek var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme