Şimdi Ara

Bana markanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
5.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

söyle bakim
  • Tamamen duygusal :D
  • Neden herkes bu kadar tepki gösteriyor anlayabilmiş değilim. Onca saçma sapan konunun içinde bu mu gözünüze battı? Arkadaş gayet güzel esprili bir dille anlatmış. Kasmayın bu kadar kendiniz. Biraz sakin...
  • Arkadaşlar ne bu şiddet ne bu celal. Ben yıllarca araştırma yaptım, bir sürü karakter analizi yaptım bir sürü istatistiki bilgi var elimde de sizinle paylaşıyorum dedim mi? Bu benim 37 yıllık hayatımda gördüğüm, kendi gözlemlediğim şeyler. Ben Konya'da kendi çapında Mali Müşavirlik işi yapan arabalar hakkında uzaktan da olsa bilgi sahibi olmaya çalışan sıradan biriyim, ben hiç bir zaman araba konusunda otorite olduğumu falan söylemedim, ukalalık hiç sevmediğim bir meslektir.

Yukarıda yazdığım şeyler benim şahsi çıkarımlarım, belki yanılıyorum belki eksik yazdım belki fazla, konunun uzmanları eksik ve fazla yönlerini yazar biz de yanlış bildiğimiz yerleri tamamlarız.

• Herkesin araba için ayırabileceği 1.000.000 TL olsa ve herkes dilediği aracı ve/veya araçları alabilecek olsa herkes aynı aracı/araçları mı tercih eder?
  • Jaguar XF

Bekliyorum...
  • İnsanları bindikleri metal yığınlarıyla açıklamaya çalışmak ve bunun üzerinden marka çıkarımı yapmak çok saçma.
  • Ekonomik olarak bütün insanların aynı güçte olduğu varsayılırsa, herkes aynı aracı mı kullanır, herkes aynı marka kıyafeti mi giyer, herkes aynı marka cep telefonu mu kullanır, herkes aynı TV'yi, aynı buzbolabını, herkes aynı pc'yi mi kullanır. Eğer bütün bu ürünlerde farklılık olur diyorsanız ki öyle olacaktır bunun sebebi ne?
  • Yine de ben hayatım boyunca şunu gördüm. Honda sever ya da Alfa sever insanlarla çok iyi anlaşıyorum. VW severlerle geçinemiyorum. Sonuç? Herkes Renault-Fiat-Ford üçgeninde kalıyor maddi koşullardan ve konumdan dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Renault ve Fiat'ın imajıda benim gözümde bir. Çünkü ikisini de alanlar, kısıtlı bütçe ile bir araba alma derdine düşmüş olan kişilerdir.

Hatta Fiat hakkında bir arkadaşın tezi var. Neden Fiat'lar sürekli yakıt pompasını yakar? Çünkü Fiat'ı alan adamın deposu dolu gezecek kadar parası yoktur. O depo hep diptedir, yakıt pompasıda ısınır ısınır yanar

valla biz 2dir fiat alıyoruz. önceki albeaydı şimdiki linea. çok şükür depo hiç yarının altına düşmez

• markaların kesinlikle karakterle ilgisi olduğunu düşünüyorum...şuda bir gerçek genelde alfa kullanıcıları biraz entel tipler oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Ekonomik olarak bütün insanların aynı güçte olduğu varsayılırsa, herkes aynı aracı mı kullanır, herkes aynı marka kıyafeti mi giyer, herkes aynı marka cep telefonu mu kullanır, herkes aynı TV'yi, aynı buzbolabını, herkes aynı pc'yi mi kullanır. Eğer bütün bu ürünlerde farklılık olur diyorsanız ki öyle olacaktır bunun sebebi ne?

Son kasa 320d sahibi olup evde yiyecek yemeği, daha doğrusu evi olmayanları tanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.

Kesinlikle katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200.000 TL harcayıp,parmakta kocaman altın yüzük, beyaz çorap simsiyah takımıyla gezen Q7 sahibi ile aynı parayı veren Volvo XC90 sahibi kişi aynı karakterde kişiler midir? Bu 2 kişi arasındaki tercih nedeni sadece PARA ile açıklanabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantikus

2012 LAMBORGHİNİ AVENTADOR LP 700-4

Söyle

Ben söyleyim

Adam markanı söyle demiş sen isminden modeline kadar yazmışsın birde motor hacmini beygirini yazsaydın görgüsüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.

aynı fikirdeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Passat ; eğer sıfır ve kendi parası ile alınmışsa eli rahatlamış, geliri düzene girmiş, işini oturtmuş küçük ya da alt-orta iş sahibi.
    Passat Variant ; sıfır ve kendi parası ile alınmışsa harbi ve sağlam aile babası arabası. Zaten reklamı da "Babbaa" değil mi idi?
    Peki ya Passat CC sahibi kim oluyor?

Benim kapı komşum Zafer oluyor.

Bana markanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Öndeki benim Linea arkadaki Zafer'in CCsi. Fazla bir büyüklük farkı olmadığını göstermek için dün çekmiştim. Neye niyet neye kısmet..
    Bu arada Zafer aile babası ve kuyumcu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altay Han

gelir düzeyi git gide artan, -mesela 10 yıllık bir zaman dilimi içerisinde- bir esnaf veya kobi sahibi maddi durumu iyileştikçe araç seçimide parelel olarak değişecektir.

arabaları sırası ile

honda
    vw
    volvo
    audi
    bmw -mercedes oldu.

maddi durumu iyileştikçe daha iyi arabalara binmeye başlayacaktır.

her araç değiştirdiğinde karakter değiştiremez insan, parası oldukça araba değiştirir.

Bu durumda , vw , honda'dan iyi olduguna gore , premiuma giris olarak adlandirabilirz vosvosu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

gelir düzeyi git gide artan, -mesela 10 yıllık bir zaman dilimi içerisinde- bir esnaf veya kobi sahibi maddi durumu iyileştikçe araç seçimide parelel olarak değişecektir.

arabaları sırası ile

honda
    vw
    volvo
    audi
    bmw -mercedes oldu.

her araç değiştirdiğinde karakter değiştiremez insan, parası oldukça araba değiştirir.

Bu durumda , vw , honda'dan iyi olduguna gore , premiuma giris olarak adlandirabilirz vosvosu.

olurmu, vw çoktan premium oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

arabaları sırası ile

honda
    vw
    volvo
    audi
    bmw -mercedes oldu.

olurmu, vw çoktan premium oldu.

Vw belki kalite olarak premium olamadı ama satış-pazarlama stratejisi olarak Türkiye'deki prerium markaları cebinden çıkarır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.