Şimdi Ara

Bana markanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
5.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her markanın bir karakteristiği olduğu gibi bu araçları seçme nedeninin de bu araçlarla özdeşleşen karakterler olduğunu düşünüyorum. Mesela; bir Volvo kullanıcısı ne istediğini bilen, araştırmacı, sakin karakterli, güvenliğe çok önem veren, genel kültür düzeyi yüksek muhtemelen yüksek okul/lisans/yüksek lisans mezunu ve orta yaş ve üzeri bir kitle tarafından tercih ediliyor. Bu kullanıcı grubu içinden aracını faça haline getirip drag yarışlarına katılanları göremezsiniz.

Mercedes genel olarak zengin kulübünün orta üst yaş grubunun temsilcilerinin tercihi, statü arayan tiplerinde mercedes tercih ettikleri vakıa. (C180 tam olarak mercedes karakteristiğini temsil etmiyor bana göre, bu modeli kullananları tam olarak mercedes algısıyla özdeşleştirmeyelim. )

Bmv yine zengin kulübu üyelerinden genç/orta yaş grubu tercihi. Yine eski 3 kasaları alıp faça yapıp caka satanları değerlendirme dışı tutuyorum.

Audi, mercedes/bmv alamayıp yada bilerek almayıp (toplumumuzda modeli ne olursa olsun mercedes/bmv sahibine zengin muamelesi yapılır) ama iyi bir Alman kullanmak isteyenlerin tercihi. Bir de Audi önden çekiş takıntısı olanların tercih nedeni.

Honda, bu markanın da genel olarak iyi bir araştırma süreci, spesifik kullanıcı yorumları, forum önerileri gibi bir süreçten sonra alındığını düşünüyorum, pat diye gidip Honda alınmadığını, bu marka kullanıcılarının da bilinçli, ne aradığını bilen kişiler olduğunu düşünüyorum.

VW ise başlı başına bir tez konusu, genel olarak ülkemizdeki araç tercih kriterleri dünya kriterlerinden farklı bu farklılığın en müşahhas örneği vw, özelde de Passat.
    İnsanlar bu aracı, öncelikle hem Alaman, hem D segmenti, hem Prestij, hem de ve özellikle 2. elinin değer kaybetmemesi nedeniyle alıyorlar. Bu aracı almak için çok araştırmacı olmanıza gerek yok arabadan çok az anlayan birisi bile -abi alacaksan Passat al daha iyisi yok, mealinde laflar söyleyecektir. Bir de passat ülkemiz insanın çok sevdiği bir pazarlama tekniği ile satılır, müşteriye ilgi çok iyi değildir ve maalesef şimdi yok ama yakında gelecek diyerek araç yok imajı yapılagelmiş ve bir zaman sonra gerçektende araç yetiştirilemez hale gelmiştir. Bir başka vw nedeni ise, maddi olarak BMW/MERCEDES alamayanların o olmazsa bu olsun mantığıdır.

Benim aklıma gelenler bunlar, başka markalar için başka karakter analizleriyle konuyu çeşitlendirelim ama kısır tartışmalara girmeyelim lütfen konu örnek konu olsun.

• 2012 LAMBORGHİNİ AVENTADOR LP 700-4

Söyle
  • İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.
  • gelir düzeyi git gide artan, -mesela 10 yıllık bir zaman dilimi içerisinde- bir esnaf veya kobi sahibi maddi durumu iyileştikçe araç seçimide parelel olarak değişecektir.

arabaları sırası ile

honda
    vw
    volvo
    audi
    bmw -mercedes oldu.

maddi durumu iyileştikçe daha iyi arabalara binmeye başlayacaktır.

her araç değiştirdiğinde karakter değiştiremez insan, parası oldukça araba değiştirir.
  • Bence araba markasının kisinin kendisinden cok cebiyle alakası var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • citroen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 12 Temmuz 2012; 10:18:10 >
  • Maddiyat da elbette araç tercih kriterlerinden birisi ama tek neden değil. S80 hayali olan ama gücü yetmeyip Şahin alabilen birisi ile apaçi olduğu için Şahin alıp faça yapanın araçlarına bakıp yine karakteri hakkında bir analiz yapılabilir pekala.

Bu kıyaslamayı yaparken maddi gücü yetmediği için onu alamadı bunu aldı ne olcek o zaman..kısır döngüsüne getirmeyelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu kim söylüyor?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Opel insignia soylede bilelim bizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fordcuyum ne oluyorum ben

Yalnız böyle birşey literatürde var.birgün oto teyp işi yapan bir arkadaşın yanına gittim araba beyaz marea.

Dediki bana ya ağbi sende tam hondacı tipi var.Ne alaka la dedim ?

Ağbi dedi sakallısın (hep dağınık sakalla gezerim), saçlar uzun (o zaman uzundu ) yaş 30'a gelmiş, bekar, hafifte göbeğe başlamışsın sen varya tam hondacısın sen dedi sat bu arabayı honda al dedi

Bu konuşmayı hiç unutmam ve çok gülerim..

Skoda sahipleride mesela 30'lu yaşların üzeri ağır adamlar.Evli çoluklu çocuklu..
    volvo dediğiniz gibi üst kesim biraz yaşlı abiler genelde ve mürekkep yalamış tipler.Genelde genel müdür yönetici vs.
    reno sahipleri özellikle megane 2 fluence evli 35 üstü ve koca göbekli adamlar.Yahu megane binen zayıf adam hiç görmedim desem yeridir yani

Neyse bu konu böyle yaz yaz bitmez biri nasılsa konuyu vw getirir konu kopar

• tamamen duygusal. f\p için skoda seçtim. hala bir çılgınlık yapıp e39 m5 alsammı diye ikilemdeyim.
  • Renault ve Fiat'ın imajıda benim gözümde bir. Çünkü ikisini de alanlar, kısıtlı bütçe ile bir araba alma derdine düşmüş olan kişilerdir.

Hatta Fiat hakkında bir arkadaşın tezi var. Neden Fiat'lar sürekli yakıt pompasını yakar? Çünkü Fiat'ı alan adamın deposu dolu gezecek kadar parası yoktur. O depo hep diptedir, yakıt pompasıda ısınır ısınır yanar
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Renault ve Fiat'ın imajıda benim gözümde bir. Çünkü ikisini de alanlar, kısıtlı bütçe ile bir araba alma derdine düşmüş olan kişilerdir.

Hatta Fiat hakkında bir arkadaşın tezi var. Neden Fiat'lar sürekli yakıt pompasını yakar? Çünkü Fiat'ı alan adamın deposu dolu gezecek kadar parası yoktur. O depo hep diptedir, yakıt pompasıda ısınır ısınır yanar

• quote:

Renault ve Fiat'ın imajıda benim gözümde bir. Çünkü ikisini de alanlar, kısıtlı bütçe ile bir araba alma derdine düşmüş olan kişilerdir.

Saçmalık.
    Nakit Mercedes E250 alacak param var. Ama Fiat aldım, arabaya o kadar bütçe ayırmak istemiyorum. Depom hep doludur.
    Bütün genellemeler yanlıştır. (Bu dahil)

Başlık da saçmalık ayrıca...

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Saçmalık.
    Nakit Mercedes E250 alacak param var. Ama Fiat aldım, arabaya o kadar bütçe ayırmak istemiyorum. Depom hep doludur.
    Bütün genellemeler yanlıştır. (Bu dahil)

Başlık da saçmalık ayrıca...

Ona bakarsan kirada oturup BMW'si olanda var. Bunlara istisna diyebiliriz. Ama genel kanı budur. Fiat ve Renault'u alan adam ucuz diye alır. (Markaların üst segmentteki lüks araçları hariç)

Ayrıca, birisi arabanıza laf söylediğinde gocunmayın lütfen. O araç sizinle mezara girmeyecek. Nasıl olsa yarın bir gün satacaksınız. Bilmem anlatabildim mi

• Hadi bide bunlara yapın bakalım. Adam Saab sahibi üstüne Pajero ve Transporter da.
    Başka bir adam F430 sahibi Kawasaki de var çift kanat akrobasi teyyaresi de cabası,
    daha başkası accent var, A6 ile Range de var.
    Başka biri Cadillac var F355, Lancer var.
    Başkası Toyota var, Range var, Honda var.

Hah yapın bakalım karakter tahminlerini boş işler bunlar takılmayın böyle şeylere. Bundan size iyi konu olmaz olursa yalnız size olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.

+1 tamamen katılıyorum , kim istemezki bi M5 e ya da SLS ye binmeyi para olmayınca olmuyor işte

• Kamaz marka aracım var hadi söyle bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.

Kesinlikle. Bence insanları tercih ettiği markaya göre değerlendirmek de yanlış.

İyi araştırma yapmış, ne istediğini bilen bir tüketicide MERCEDES alabilir, öküzün teki de sadece parası olduğu için alabilir.
  • Aklıma vites topuzunda tespihli kıllı adam kolu görüntüsü olan Audi reklamı geldi.
    Diyordu ki "bunlar Audi'de asla göremeyeceğiniz ayrıntılardır" ya da buna benzer bişey.
    Şimdi o adamların hepsi Audi kullanıyor.

Arkadaş güzel söylemiş: bütün genellemeler yanlıştır.
    Elinizde sayısal veriler, araştırma sonuçları varsa tespit yapın.
    Aksi taktirde boş konuşmadan ileri gitmez bu konu.
  • Sen şimdi bütün arabalara uzun dönem test ettin, kronik sorunlarını toplum kullanıcılarının kitlesini derince araştırın ve bize bilgilerini paylaşıyorsun. eğil mi?
    Bana hiç inandırcı gelmiyor, kusura bakma.Forumdan okuduğun doğru-yanlış , ne idüğü belli olmayan yorumları yorumlayarak bilgi aktarılmaz.
    Ukalaca açılmış bir konudan başka birşey değil bu konu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.