Şimdi Ara

Bana markanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
5.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Hep İtalyan araçları kullandım. Tüm araçlarım kırmızı yada tonlarında olmak zorundaydı ve şu anda Alfa Kırmızısı Alfa Romeo 156 kullanıyorum.

Benimle iligili yorumunu çok merak ediyorum Hocam.

Kirmizi ve hep Alfa kullanmak bir tarz sahibi Oldugunuzu gosteriyor. Zaten Alfa markasinda israrci olmaniz da secici oldugunuzu, araci bir yerden bir yere goturen bir nesneden daha fazlasi olarak gordugunuzun gostergesi. Siz kilik kiyafet konusunda da buyuk ihtimalle cok secicisinizdir.Nasil tahminim dogru mu? :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

ford transit

yeni kasa kangoya geçmeyi düşünüyoruz ama

hocam şu ford transiti alsak

hakkaten de ciddi ciddi merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Renault ve Fiat'ın imajıda benim gözümde bir. Çünkü ikisini de alanlar, kısıtlı bütçe ile bir araba alma derdine düşmüş olan kişilerdir.
    Hatta Fiat hakkında bir arkadaşın tezi var. Neden Fiat'lar sürekli yakıt pompasını yakar? Çünkü Fiat'ı alan adamın deposu dolu gezecek kadar parası yoktur. O depo hep diptedir, yakıt pompasıda ısınır ısınır yanar

Saçmalık.
    Nakit Mercedes E250 alacak param var. Ama Fiat aldım, arabaya o kadar bütçe ayırmak istemiyorum. Depom hep doludur.
    Bütün genellemeler yanlıştır. (Bu dahil)

Başlık da saçmalık ayrıca...

Ona bakarsan kirada oturup BMW'si olanda var. Bunlara istisna diyebiliriz. Ama genel kanı budur. Fiat ve Renault'u alan adam ucuz diye alır. (Markaların üst segmentteki lüks araçları hariç)

Ayrıca, birisi arabanıza laf söylediğinde gocunmayın lütfen. O araç sizinle mezara girmeyecek. Nasıl olsa yarın bir gün satacaksınız. Bilmem anlatabildim mi

Bizim kiracı var kira ödemiyor

Ama M6 si var hadi çıkın isin icinden

• quote:

Orijinalden alıntı: seal05

quote:

Orijinalden alıntı: altinok

quote:

Orijinalden alıntı: elfiasis

benm karakter tahlilimide yap. rocco punto evo albea arasinda kaldim. roccoyu eledim. punto almak cok istedim. sonuc albea aldim. birazda peder beyin istegiyle. c.kale ankara esya tasima sorunum var az yakmasi gerekiyo.

not: yas 24 ogrenci olarak yarismaya katiliyorum.

bida not: dediklerin biraz sacma olmus. senin dediklerin belki herkese 500k para ver ne alirsin diye sor. sadece araba alcaksin satmakta yok. anca ole olur o is.

Daha kendi iradenle bir malın sahibi olma hakkına sahip olamamışsın dolayısıyla bir karakter tahmini yapmak güç.

2. notunda yazdığın konuda haklısın zaten bende o meyanda şeyler yazdım konunun sonraki mesajlarında, keşke biraz dersine çalışıp gelseydin.

Ne farkeder ki ? Sizin ilk mesajda ornek verdiginiz BMW Mercedes sahiplerinin büyük cogunlugu baba parasıyla genclerin aldığı araçlar özellikle 3.20D, C180 felan filan. Size bütçe sunulunca yapmış oldugun secim senin karakterini yansıtır. Kendi bütçene gore secim yaparsan elindeki paraya gore bı secim yapmak zorunda kalırsın tamamen duygusal yani. Bu arkadasında babası bütçeyi sunmuş tercihi onun karakterini yansıtır bence

yani bende onu diyorum. araba alırken bütçe belirlenir o bütçeye denk gelen araçlara bakılır. seçeneklerden birini seçip alırız. trilyoner olsak araba alcak olsak önünde de onlarca seçenek olsa hadi tamamda kaç kişi bu şekilde araba seçiyor. burası Amerika da değil herkes 25bin dolara camaro alsın. yoksa herkes biliyor bmw nin alıcı kitlesini mercedesin alıcı kitlesini. yada de ki aga hyundai accent alan adamın karakteri bu reno megane alanın bu vs vs uzarda uzar

• quote:

quote:

Hep İtalyan araçları kullandım. Tüm araçlarım kırmızı yada tonlarında olmak zorundaydı ve şu anda Alfa Kırmızısı Alfa Romeo 156 kullanıyorum.

Kirmizi ve hep Alfa kullanmak bir tarz sahibi Oldugunuzu gosteriyor. Zaten Alfa markasinda israrci olmaniz da secici oldugunuzu, araci bir yerden bir yere goturen bir nesneden daha fazlasi olarak gordugunuzun gostergesi. Siz kilik kiyafet konusunda da buyuk ihtimalle cok secicisinizdir.Nasil tahminim dogru mu? :))

Resmen okudun desem?

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İşin maddi tarafını ne yapacağız? adam S80' binmek istiyor ama maddi gücü şahine binmeye yetiyor. Bence Otomobil tercihi direk maddi güç ile alakalı başka bir şeyle değil.

Yüzde yüz katılıyorum
  • gecekonduda oturup krediyle bmw alanlara ne demeli
  • Valla onu bunu bilmem araba seçiminde hakkaten karakteristik özellikler çok göze çarpıyor. Şimdi çıkıpta benim kazım abim multitrilyoner ama clioya biniyo yok komşumun halasının evi bile yok ama sıfır bmw 320d ye biniyo aç geziyo gibi kişiselleştirmemek lazım olayı adı üstünde genelleme yapıyoruz %30 sapma payı vardır elbet. Bende kendi analizimi yapıyım.

Mercedes = Zenginlik göstergesi , prestij orta yaş ve üstü tercih eder.

Volvo = Yüksek gelir ve zevk meselesi , işte bak ben araba alırsam böyle alırım hem pahalı , hem kaliteli , hem farklı , hem prestijli , hemde sağlam.

BMW = Zenginliğin mi desem görgüsüzlüğün mü desem bir başka adıda bmw bak oğlum benim bmwem var en iyi araba bu bmwden başkasına binmem çok hızlı basarım uçar kaçar vs.

Reno-Fiat = Memur arabası bunca yıl çalıştık bizde şöyle yüksek model (belkide sıfır) bir araba alalım hem sorunsuz olsun hem uygun fiyatlı olsun az yaksın diyenlerin tercihi.

Dacia = Millet safmıdır nedir ne güzel ucuza sıfır araba var hemde reno kalitesiyle üretilmiş gidip aynı paraya döküntü bir mercedes alıcağıma sıfır dacia alırım oh miss diyenlerinlerin tercihi.

LandRover = Prestij , gösteriş , zenginlik , rahatlık ve konforun simgesi keyfine düşkün ve zengin insanların tercihi ( eee nede olsa yılda 15-20 bin tl ne kadar zengin olursa olsun vergi ödemek her insanın harcı değil. )
    Lamborjin - Ferrari = İsmini bile yazmayı bilmediğim ama bi tarafını bile parayla silip atan insanların tercihi.

Mazda = Mazdaları hangi tip insanların aldığını çözemedim tahminen araba almak isteyen pimpirikli insanlara eş dost tavsiye edip abi alıcaksan japon alıcaksın ömür boyu bineceksin diye gaz vermek suretiyle alındığını düşünüyorum.

Kuş serisi = Bu aracı kullanan insanlar ikiye ayrılır ya durumu biraz kötü iyi kötü bir arabamız olsun ucuz olsun diyen her yaştan insan yada 2. tip insanlar aslında bu insanların karakterine eski pejo , eski bmw , eski honda gibi araçlarda dahil oluyo arabaya saçma sapan modifiyeler yaptıran , olur olmaz yerlere mor, sarı ,yeşil , mavi vb. renklerle neon ışıklar taktıran , tencere dibi gibi jantlar taktıran , gereksiz zekalarını ortaya koyan saçma yazılar , stikerlar yapıştıran bütün bunları geçtim yollarda sıfır çizen , arabayı garçlatıp gurçlatan , trafik kurallarına uymayan , hayatlarında bir baltaya sap olamamış , sap olanları baltalamaya çalışan , çoğu insanın uğraşmaya tenezül bile etmediği boş işleri hayat memat meselesi haline getirenn vs vs vs daha uzar gider bu liste kısacası 2. tip insanlar bir işe yaramayan gençlik yada en fazla 30-35 yaş civarında olan canlıların tercihi .

Mini = Bayanların tercihi ( Genelde bu minileri bayanlara ya kocası almış olur yada babası ) Aradada kuş serisinden hatırladığımız 2. tip canlılarında tercihi.

Chevrolet = Zengin fakir ayrımı yapmaksızın yeniliklere açık modern , kültürlü insanların tercihi.Zengini captivaya biner durumu daha kötü olan aveoya orta çıtada cruza biner.

Pejo = Pejo kullananlar sessiz sakindir birazda acemidir eşin dostu lafıyla alınmıştır abi ben bi araba alıcam ama küçük olsun , şık olsun , masraflı olmasın park etmesi kolay olsun -Pejo al tam sana göre küçük.

Ford = Alırsın ford olursun lord derler kamyoncular ama genelde ford kullananlar sağlamlık , marka adının verdiği bir güven için tercih ederler ve tabikide sürüş keyfi için birde isim yaptığı için forddaki prestiji ne renoda bulursun nede fiatta. Keyfine düşkün kalite isteyen orta çıtanın üstünün tercihidir.

Toyota = Toyota kullanlar genelde en güvenli , en kaliteli , en sorunsuz araç bende der dururlar bunu 3-5 kişiden duyanlarında tercihi felçli tasarımları olan Toyotadır. ( Sağlam sorunsuz iyi hoşda zaten hiçbir markada bizim sattığımız arabalar durduk yere zırtbırt bozulsun içindekini öldürsün diye üretilmiyo ) Genelde Toyota kullanıcıları düz mantıktır alışılmadık bir şeye asla olumlu bakmazlar gelenekcidirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

doğru, seçim biraz ele veriyor aslında bende zamanında bu konuda face ime yazmıştım bişeyler paylaşayım izninizle :)

opel kullanıcı grubu ise , her kesimden olabilir ama az biraz da almanyanın yanından geçelim diyen kitledir, alman kalitesi alıp servislerde amerikan patronluğu ile karşılaşır :)

honda kullanıcıları , japon sorunsuzluğunu isteyen ama az birazda spor ruhu taşıyan kitledir , tasarıma önem verir aracına hastadır bağlıdır ama kullanırkende acımaz . trafikte sıkıntı çıkarmaz insanlara , ama şartlar elverdikçe arabanın hakkını verir :)

bmw kullanıcısı , kanı deli akan bakımlı spor erkek tipidir , herzaman agresif kullanır ama gereksiz tehlike yaratmaz, onu temsil edecek başka marka yoktur :)

birde şahin kullanıcısı var, cengaver kitle :) arabaya hiçbir şey olmaz tank verseler değişmez, asla başka arabaya binmez 90 model şahine 15 bin verip isteme yeteneğine sahiptir . ne yapacakları belli olmaz trafikte ne kadar uzak o kadar iyi, sinyal onların dünyasında keşfedilmemiş bir olgu çok lazım olursa açık camdan kafa kol çıkarılır sinyal budur :)

suv kullanıcısı , onlar başka bir dünyadan aslında ne yolla ne kurallarla alakası yoktur, en resmi hallerinde bile gömlekten iki düğme açık ve kirli sakal vardır . park onlar için kaldırım demektir , araba onlar için ikiz yataktan farksız dır, :)

reno kullanıcısı sadıktır dedeleri de reno kullanmıştır asla değişmez siyasetçi gibidir . parçası ucuz heryerde usatsı var kelamları değişmez düsturlarıdır. gelenekçidir trafik kuralları ile sorunu yoktur :)

ben :)
    toyota kullanıcısı, problem sorun olmaması için elinden geleni yapan rahatı ve konforunda vazgeçen kitledir , yol kapmak için önlerine rahatça kırabilirsiniz sorun yapmazlar. araçlarını severler asla hor kullanmazlar bir çukur çıktığında durur tekrar ilerlerler, yavaşlamak yetmez ne olur ne olmaz :)

pejo kullanıcısı , tartışmasız hepside şöle kullanır yaş ilerlemiş ise kırmızı tşört ve converse felan ile akım devam ettirilir asla trafiğe takılmaz makas atar yine ilerler, asla başka marka almaz pejo olması yeterlidir onlara ha birde yere yakın olmalı :)

mercedes kullanıcısı, için aracın mercedes olması dışında hiçbir şeyin önemi yoktur, genelde ağır paralı ama detayların önemsiz olduğu kişilerce alınır . onlara göre herkes mecedese göre ayağını denk alır almalıdır zaten , aracı soğutmak gerekirse klima açılmaz uğraşılmaz cam açılır sigara içilecekse camdan atılır küllük aranmaz . fazlasıyla rahat bir dünyadır onların ki :)

audi kullanıcısı buckingham sarayından çıkmadır , asla cam açık araç kullanmazlar kimseyle muhattap olmazlar asla sağa sola bakmazlar . çukura girer araç sallanır ama onlar sallanmazlar, arabalarına aşıktırlar ama acımazlar , farlar daima açıktır . ki audi olduğu anlaşılsın ona göre davranılsın bu konu candır onlar için .

vw kullanıcısı kraldır trafik kuralı önemli değildir hiçbir zaman, o vw alarak yazmıştır zaten trafiğin kuralını . hiç kızdırmaya gelmez çok kasar , asla başka marka düşünmez . aracına özen göstermez çünkü vw tanktan farksızdır onlara için :)

sürçilisan ettiysem affola :)

Ozellikle BMW kullanicilarini cok cok cok guzel anlattiniz

• Mercedes sahiplerini c180 üzerinden değerlendirmek çok saçma

bu arada viano ne oluyor hocam yada vito

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schneeflocke -- 15 Temmuz 2012; 2:20:52 >
  • Rakamla değil yazıyla yüzde otuz sapma payı için dünyanın en azından yüzde yetmişini gezmiş, biliyor olmanız lazım. Başına Türkiye, milleti eklemeyi hadi unutuyorsunuz yine genelleme yapmak için her gelir grubunun %70 'ini tanıyor, toplam milletin hadi öyle olsun %30'unun tercih nedenlerini biliyor olmanız lazım peeh ki bide ismi analiz oluyor
    Bizim milletin zayıf olduğu bir konudur istatistik futbol taraftarlığından, trilyonlu ciro'lara kadar. He zayıf olmasının güzellikleri de var tabi rakamlara çok takılmaz, işe, aşa, mahabbete bakar.
  • Toyota kullanıcılarının yobazlığı da kayda değer.Adamlar tutturmuş bir sorunsuzluk diye,Toyota da Toyota...Tamam eskiden ciddi bir sorunsuzluk imajı vardı fakat şimdilerde çoğu bilindik marka aynı düzeyde bu konuda ki gelişen teknoloji ile birlikte eskiden beri süregelen bomboş Toyota'lar doldurulmaya çalışıldıkça tecrübe eksikliğinden kaynaklı anlamsız kronik sorunlar ortaya çıkabiliyor Toyotalarda...

• İnsan çok kompleks bir varlıktır, sadece sürdüğü arabaya bakarak isabetli bir kişilik analizinde bulunamazsınız, yaptığınız yüzeysel bir tahmin olmaktan öteye gitmez. Ama konu eğlenceli olmuş, o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boz Yele -- 14 Temmuz 2012; 5:01:06 >
  • quote:

quote:

quote:

Resmen okudun desem?

• Lamborghini gallardo lp550-2 valentino balboni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlexRide -- 17 Temmuz 2012; 11:23:37 >
  • Yav he he.
  • Fiat Grande Punto
    Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark

İtalyano diyorum ikiside sınıfında rakipsiz tasarımlara sahip, bakalım yorum nasıl gelecek.
  • herkesin yazdığı mesajlarda doğruluk payı var ancak konuya saçmalık demek forum düzenine yapılmış bir hakarettir. Arkadaşa kısmen ketılıyorum, tabiki genelleme yanlış ancak o arabaları kullananların imkan olsa karakter tahlilleri yapılsa kullanıcıların hizde azımsanmayacak sayıda olanı arkadaşın verdiği karakter tahminlerine uyacaktır, yorum yaparken o arabayı kullanan herkes o şekildedir gibi düşünüp yorum yapmakta yanlıştır. Yaşadığım mekanda çok kişinin tarla satıp parası ile gidip opel aldığını görünce acaba opelci tipler araştırmayan hazır para ile araba alanlar mı demiştim, o gün bu gündür gördüğüm şey opel alan insanları gruplara ayırmak mumkun olsa en buyuk grubun hazır para ile opel alan araştırma yapmayan insanlar olduğunu düşünmekteyim... Saygılarımla, forumda verilen cevap düzeylerine bakacak olursam gecikmeden bu yazıya ben opel kullanıyorum senin yorumun tamamen saçmalık diyecek kişiler çıkabilir, hatta son cümlelerimden sonra silipde yollamayabilirler :) onlarada şimdiden cevap vereyim %100 kullanıcıdan bahsedilmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

herkesin yazdığı mesajlarda doğruluk payı var ancak konuya saçmalık demek forum düzenine yapılmış bir hakarettir. Arkadaşa kısmen ketılıyorum, tabiki genelleme yanlış ancak o arabaları kullananların imkan olsa karakter tahlilleri yapılsa kullanıcıların hizde azımsanmayacak sayıda olanı arkadaşın verdiği karakter tahminlerine uyacaktır, yorum yaparken o arabayı kullanan herkes o şekildedir gibi düşünüp yorum yapmakta yanlıştır. Yaşadığım mekanda çok kişinin tarla satıp parası ile gidip opel aldığını görünce acaba opelci tipler araştırmayan hazır para ile araba alanlar mı demiştim, o gün bu gündür gördüğüm şey opel alan insanları gruplara ayırmak mumkun olsa en buyuk grubun hazır para ile opel alan araştırma yapmayan insanlar olduğunu düşünmekteyim... Saygılarımla, forumda verilen cevap düzeylerine bakacak olursam gecikmeden bu yazıya ben opel kullanıyorum senin yorumun tamamen saçmalık diyecek kişiler çıkabilir, hatta son cümlelerimden sonra silipde yollamayabilirler :) onlarada şimdiden cevap vereyim %100 kullanıcıdan bahsedilmiyor...

Bir de ben kendi gözlemlediğim davranışlara göre kendi subjektif yorumlarımı yaptım belki de yanıldım belki bazılarında isabet ettim. Bazıları çok uç marka ve modeller yazmış o bahsettiği aracın canlısını hiç görmedim ki araç sahibi hakkında yorum yapabilecek deneyimim olsun. Laf olsun torba dolsun adam farklı olacak ya aklı sıra.

• araç seçimi;

- Alım gücüne
    - Araç kültürüne
    - İhtiyaca
    - Kişiliğe göre

farklılık göstermektedir.

"saydın mı lan" demeyin, kendi görüşümdür...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.