Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Ağız yüz kırmak mesele değil en basiti o olur laftan anlamayınca mecbur kalıyoruz
  • ButtHead kullanıcısına yanıt
    Nabacan olum kafasına mı sıkacan.
  • Sonucu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    valla sivayla-boyayla falan ustu kapandi sadece, daha sonra su akmaya devam etti ama bu sefer tavan ince oldugu icin sular gozle gorulebilir oldu tabi. ustteki kiraciyi cok zorladik yaptir parasini da kiradan kes dedik (ev sahibi yaptirmaya niyetli degildi cunku) sonra evden kacti bir gece apar topar ondan sonra da suyun tavana yayilmasi kesildi, kac aydir ev bos. yakin zamanda kacmayi planliyoruz biz de evden

• kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Sabah bir anda konu aklıma geldi :)
    Bu süre içerisinde inşallah sizde fiziksel olarak bir sorun meydana gelmez :)
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    insallah hocam tesekkurler iyi dilekleriniz icin :)

noldu sizin son durum? taşındınız mı? son durum nedir?
  • sec0o kullanıcısına yanıt
    Yok oturuyoruz hala son durumu 3 mesaj yukarida anlattim, o zamanla ayni

ahahahahaha. adam kendi kaçtı sizi bıraktı mı orada? ne biçim iş yahu bu. bir de kendi yaptıracak sizden niye kesiyor parasını? ben sizin yerinize olsam olayı biraz kurcalardım. belediye'ye bir gidin bence. inşaat müh. arkadaşınız varsa odaya bir sorsun neler yapılabilir diye.
  • aynısı 2 yıl önce bende oldu demirlere kadar indi tavan aşağıya,eski evlerde sızıntı olduğundan bu tarz olaylar olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sec0o

ahahahahaha. adam kendi kaçtı sizi bıraktı mı orada? ne biçim iş yahu bu. bir de kendi yaptıracak sizden niye kesiyor parasını? ben sizin yerinize olsam olayı biraz kurcalardım. belediye'ye bir gidin bence. inşaat müh. arkadaşınız varsa odaya bir sorsun neler yapılabilir diye.
    valla hocam biraz sordurduk ama pek bir şey olmuyor maalesef. ev bizim değil diye çok uğraşmıyoruz da, yakında çıkacağız zaten
  • binalar normal durumda bile ayakta duramıyor. depremde çok kötü olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banyoya cenabet girersen olacağı bu, üst katta sızıntı vardır derz çektirn ,yada eski fayansları söküp su tesisatınk yeniledikten sonra geniş parçaları olan fayans ile kapkattn

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.
    hocam merhaba, bizim oturduğumuz binanın çatısında kiriş içindeki direklerin uzantısı var ve paslanmış.Sizce bu tehlikeli mi ? bina içindeki betonların demirleri de paslanmış mıdır ?

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalıtım uygulanmamış ise evet. Ama uygulanmıştır. O filizler işlevini yitirdi sadece. Yukarıdan aşşa geçiş yoktur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.