Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veilben

banyo akıtıyormuydu üstten ondan olmuş olabilir üst kattakiyle görüşün

banyo akitmiyordu, yani en azindan gorunurde hicbir sey yoktu ama bazi arkadaslar yazmis gozukmese de tavanda birikebilir gibisinden, eger oyleyse ondan olabilir.

bu arada gecmis olsun dilekleriniz ve yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. ustalar calisiyor simdilik, en azindan evden tasinana kadar sorun cikmasa yeter.

ilk mesajda yazmayi unutmusum sanirim ama simdi yazayim, bina en az 20 yillik. tam yasini bilmiyorum ama 99 depreminden once yapildigini biliyorum sadece o yuzden yonetmelige uyma olayi falan olmamis tabi anladigim kadariyla.

kiraciyiz o yuzden ilk firsatta cikacagiz, her ne kadar tadilat olsa da guvenmiyorum acikcasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim başıma geldi... Bizimde mutfak çöktü.. Kıl payı kurtuldum... O olaydan sonra hemen taşındık.. Ara ara bakıyorum bina yavaş yavaş dökülüyor... Bu olay olmadan önce balkonun kenarı kopmuştu...

Bence acilen binadakileride uyarıp taşının...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir pas yapmis, sorun tamamen tavanin su almasi, kum vs degil.

• Demirler yanliş insaat demirine pek benzemiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim üst katta banyondaki boruda sızıntı falan var herhalde. Bir defasında bayağı su basmış gibi banyoda tavandan akmaya başladı. O gün bu gündür hala damlalar birikiyor ve yavaş yavaş damlıyor. Böyle bir durumdan endişeleniyorum.

Sizde de daha önce üst katta su basması gibi bir şey oldu mu? Veya tavanda ıslaklık oluşuyor muydu?
  • Önceden okumuştum ama yorumlarda yazanlardan fazlasını söyleyemedigim için yorum yazmamıştım. Şansa bugün derste işledik. Bina taşıdığı yükü kaldıramadığında ilk olarak kabuk dediğimiz etriye sonrası bölgeyi patlatırmiş yani fotoğrafta görünen bölgeyi. Bilirkişi getirip baktırmanizi tavsiye ederim. Binanın kullanilabilirligini ölçtürün.

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Hocam size helal olsun
  • sizinki yine iyi bizim evde 3 kişi salonda otururken ablamla beraber masada ödev yapıyorduk. Önce küçük duvar taşları düştü yükarı baktık saniyede 2 cm hızla çatlıyordu. hemen kaçtık ve sizinki kadar parça düştü. çok korktuk topuğuma geldi katta hastaneye filan gitti. Görünüğü kadar hafif olmadıgını görmüşsündür. Avuç kadar taşı elinizle kaldıramazsınız o derece. 1 adım geride olsaydım bu mesajı yazamazdım
    Can ve mal kaybı olmadı hala aynı yerdeyiz inanırmısınız ev 40 yıllık. ve imkanımız varken babam taşınmıyormuş. 200k yı çok görüyor ama birimizin başına neler geleceğini düşünemiyor

O gün 10k tl kaybımız olmuştu

Geçmiş olsun

ÇATIDAKİ HALAM OLACAK KİŞİ BALTAYLA 7/24 ODUN KIRMASAYDI ŞUAN YIKILMAYACAKTI

bizimkide aynı deniz kumu
  • Çok geçmiş olsun,iyi ki kimseye bir şey olmamış...
  • aynısı geçen yıl bana da oldu fotoları bulursam caps atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

quote:

Orijinalden alıntı: veilben

banyo akıtıyormuydu üstten ondan olmuş olabilir üst kattakiyle görüşün

banyo akitmiyordu, yani en azindan gorunurde hicbir sey yoktu ama bazi arkadaslar yazmis gozukmese de tavanda birikebilir gibisinden, eger oyleyse ondan olabilir.

bu arada gecmis olsun dilekleriniz ve yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. ustalar calisiyor simdilik, en azindan evden tasinana kadar sorun cikmasa yeter.

ilk mesajda yazmayi unutmusum sanirim ama simdi yazayim, bina en az 20 yillik. tam yasini bilmiyorum ama 99 depreminden once yapildigini biliyorum sadece o yuzden yonetmelige uyma olayi falan olmamis tabi anladigim kadariyla.

kiraciyiz o yuzden ilk firsatta cikacagiz, her ne kadar tadilat olsa da guvenmiyorum acikcasi.

Alıntıları Göster
    Kiracıysanız hemen uçun hocam evden kafa rahat olsun , 200-300 fazla verin bir an önce çıkın.

• Böyle binalar yüzünden insanlar depremlerden çok acılar çekti ve hala ders alınmamışa benziyor.Yapıların çok sıkı denetlenmesi gerekiyor.İş müteahhitlere kalırsa tahtadan da ev yaparlar

• arkadaslar ilk mesaja bir edit ekledim bilgisi olan biri yorumlayabilirse cok sevinirim.

@Umutcan_34 valla size de cok gecmis olsun. yasam alani dedigimiz yerler canimizi alacak resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: AppleFB

Böyle binalar yüzünden insanlar depremlerden çok acılar çekti ve hala ders alınmamışa benziyor.Yapıların çok sıkı denetlenmesi gerekiyor.İş müteahhitlere kalırsa tahtadan da ev yaparlar

bizim 100 yillik koy evinin cogu yeri tahtadan yapilma ve 99 depreminde (Yalovaliyiz) ufak bir dokulme disinda hicbir sey olmadi. boyle evlerdense tahta evler daha saglamdir gibi duruyor

• konuyu yeni gördüm. mimarım, inşaat mühendisi arkadaşlar daha iyi cevaplar tabi ki ama ben de bildiğim kadarıyla cevaplayayım. 99 öncesi tabi ki nervürü demir vs hak getire. ondan dolayı demir beton bağlayıcılığı az oluyor. bu mekan banyo yani ıslak hacim. muhtemelen nemi alan demirler paslandı. paslanan demir genişler. döşemedeki demirlerin genişlemesine karşılık bir anda zincirleme tüm tavan çökmüş. şikayetten bir şey çıkacağını maalesef sanmıyorum. karşı taraf çok rahat kurtulur.

ama içinizi rahatlatmak adına, bu yaşadığınızın diğer odalarda yaşanması pek olası değil (havalandırılmıyorsa mutfak hariç). tamamen buhar ile alakalı bir şey bu.

yapacaklarınız; o döşemeyi mümkünse önce temizleyip, üzerinde çentikler açarak yeni sıvaya hazır hale getirin. bir usta ile orayı sıvayın. boyanın üzerine de su engelleyici malzemeler var onlardan alıp sürün. nalburda satılır şeffaf malzeme.

yeniden düşerse diye çok korkuyorsanız da asma tavan ile çözebilirsiniz. hafif ve sağlam olur

ayrıca banyo havalandırmmasına dikkat edin. aşırı buhar oluşmasını engelleyin. banyoda havalandırma yoksa, elektrikli bacalar var, onlardan alıp müsait bir odanızdan bacasını dışarı verin.

geçmiş olsun

bir de dipnot, banyo seramiklerinize de yakın zamanda dikkat edin. mümkünse yenileyin. onlar da düşebilir.

• 40 yıllık binada oturuyoruz o kadar deprem geçirdi en ufak duvarlarda çatlak dökük vs olmadı çok şükür. Allah korusun hocam

• Kalitesiz malzeme kaçak malzeme artık her ne ise suç duyurusunda bulunun bence sizde varsa bina tüm böyledir.Binayı denetim yapmalılar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.