Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ev sahibi bılıyor ama beni karışmam dıyor. Evın 2 sahıbı var gelın ve kaynana, bunlar kavgalılar araları ıyı degıl. O yuzden evle ılgılı sorunlarla ılgılenmıyorlar. Camlarımız tahtadan çürümüş hepsi, dedık ev sahıbıne pımapen yapın yoksa curuyup aşağı dusecek dedık ama yapmadı.

Bızde kıracıyız neden cebımızden evı tamır edelım kı degıl mı hocam ? 2019 da taşınacagız buradan.
    peki elinizde onlara olayı bildirdiğinize dair bir döküman var mı?
    Yoksa sms falan atın telefonunuzda dursun. önlem amaçlı.

Ev sahibi de ne kadar genişmiş arkadaş. Millet evi olsa gözü gibi bakar.Yazık,milli servet bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yaptık hocam ama yanaşmadılar. Bizde idare edıyoruz, 2019 da taşınacağız.
    Benzer olay bende var bende kıracıyım su an ankarada.
    3 cu bır ev var ortaklı satılsın yenı bır ev alıp oraya tanışacağım.
    gelelim konuya.
    ankaranın en güzel muhıtınde semtınde boıır sıtede 15 cı en ust katta oturmaktayım.
    yazı yuaz degıl kışı kıs degıl.
    su parası dahıl ayda 400 tl verıyorum ısınma ıcın 12 ay.
    gel gelelim ısınamıyoırum.
    sıte 30 yıllık.
    gecen ay kalorıfer peteklerı güya temızlendı ama hıc bır artısını alamadım.
    kısın 19 derce kalafrıferler tam randıman yandığında maxımum o da nadoıır arada. dahada az.
    bende ne yaptım 3 sene once 2 tane ufo aldfımsalona ve pc oda.
    onları çalıştırıyorum.
    sonrakı sene yaz sıcaklarından oturu.
    salon ve odama klıma aldım.
    anlcak böyle ısınıyorum.
    su pram en cok 50 tl fılan.
    dusuzn 12 ay gıdenı sen.
    pekı ben ne yapayım.
    su subata atında 6 senemı doldurmuş olucam.
    su an 1550 tl kıra verıyorum.
    bırde artışla kesın 2000 tl olur.
    sonuçta herkesın sorunu var.
    asgari müşterekte buluşmak lazım.
    bakalım benım konu nasıl olucak.
    selametle.

• acheron34 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bız 15 yıla yakındır kıracıyız o yuzden aramızda boyle yazılı şeyler yok. Fakat ev sahıbıne ve ustumuzdekı daırenın sahıbıne soyledık ama hala nemlenıyor tavan.

Ev sahıbının sıkayet edecegını zannetmem. Gelın kaynana oldukları ıcın araları kotu kavgalılar evle ılgılenmıyorlar. Gelın kaynananın ölmesını beklıyor anladıgım kadarıyla. Kaynana zaten yaşlı bu işlerle ugraşmaz.

Ben yınede aıleme soylerım bu yazdıklarınızı en azından elımızde resmı kagıt olsun. Taşındıktan sonra basımıza iş almayalım. :)
  • Bu arada bır büro daırem var bır handa bakırkoyde.
    asansoruymus, gene sızın muzdarıp olduğunuz cam sızdırması olayı hep ben odedım bu paraları.
    bunuda belırteyım.
  • Bizde yaklaşık 15 yıldır kıracılarıyız o yuzden fıyat bıraz uygun. Atıyorum yanımızdakı daıreler 2000 tl ise biz 1500 verıyoruz ama 15 yıllık kıracıyız. Fakat ev sahıbı hiçbir şeyle ılgılenmıyor. Apartmanda para toplanıyor tamır ıcın veya kazan daıresi ıcın vs. Hep biz öduyoruz ev sahıbı ılgılenmıyor.

Bu sene taşınacagız ev arıyoruz. Selametle hocam.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Herşey gönlünüzle olşun işallah.inan bende 3 yerden kıra laıyorum ama bende kıracıyım :)
    bu zamanda hersey cok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Kasım 2018; 10:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.
    Metnin yazılış şeklinden tutunda tüm tespitlere şapka çıkardım. Tebrik ederim hocam.

• Demir korozyona uğramış, beton taşıyıcılığını kaybetmiş. Allah korumuş sizleri gerçekten. Boşuna yıldızdaki hocamız demiyordu karot örneği alınan binanın dayanımı c10 gelirse seviniyorduk diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 22 Kasım 2018; 12:3:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bina kaç yıllık?

Gördüğüm kadarıyla Betonun üzerine yapılan sıva çökmüş.

Bunun nedeni.ise banyolarda duş banyo yaptıkça oluşan buhardır eğer 20-30 yıllık eski bir apt ise bunun olması normal zamanla sıva buhar nedeniyle betondan ayrılıyor. Bir diğer neden ise sıva harcına konulan çimentonun az oluşu veya sıva yapılırken betonun.ıslatılmadan kuru zemine sıva yapılmış olmasıdır.

Betondaki demirlerden anladıgım kadarıyla bina eski bir bina yeni binalarda demir aralıkları 7 cm den fazla olmuyor. Bizim yaptığımız binalarda hep öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 22 Kasım 2018; 12:3:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni değil bunu iddia eden arkadaşı alıntı yapsaydın :) İşin ilginci, benimde iki evim var ve biri 50 küsür, diğeride 40 küsür senelik. 50 küsür senelik olanı İstanbuldaki en sağlam binalardan biri.
  • Tavan yüksekliği çok rahatsız etmeyecekse o da bir çözüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

26 yıllık olunca çürük mü sayılıyor? :)
    " Şu an uygulanan yapı denetim yönetmeliğinden önce inşa edilmiş olan binalarda (tam tarihini bilemiyorum 2008 civarı olmalı) 26 yıl zaman geçmesi binanın kentsel dönüşüme uygunluk (çürük bina) testine ihtiyaç duymadan doğrudan çürük sayılmasına yeterlidir" demişti en son görüştüğümüz yapı denetim yetkilisi.

Zaten bugün 26 yıl öncesine dönersek en yeni bina 1992 yapımı olur, Veli Göçer'lerin paraya para demediği yıllar. Göçün son sürat devam ettiği, sabahtan akşama gecekonduların yıkılıp ilkokul mezunu emlakçıdan dönme müteahhitler tarafından mantar gibi 8-10 katlı binaların dikildiği tarihlere denk gelir.

90'larda inşa edilmiş bir binaya çürük gözüyle bakanlara ":)" yorumunu yapmanın ciddi sonuçları olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagun@ -- 22 Kasım 2018; 14:31:51 >

• Doğrudan müteahhitten mi aldınız, alalı kaç yıl oldu ? Hertürlü halledilir hocam. Ben hukuk 4.sınıfım. Bir avukatla görüşün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun. Dişsiz demirler yasak diye biliyordum ama ne yazık ki kullanılmış. Eviniz sigortalıysa onlar gerekeni yapacaktır zaten. Mal canın yongasıdır ama sizlere bir şey olmaması büyük şans. Tekrar geçmiş olsun.
  • Benim banyo tavanında da bu kadar olmasa da benzer bir çökme oldu.Demirler göründü.Fakat üst kattaki banyodan sızıntı vardı. Önce su sızıntısına odaklanmak lazım. Üst katla bu işi konuşun.
  • Aynısı bizim evde böyle heryer dökülüyor paslı demirler bizim ev 4 şiddetinde depremde iner aşşağı kesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavandaki sıva kendini bırakmış bunun nedeni kötü işçilik ve sürekli olarak tavanın ıslak kalması nem alması, bir kere o kadar kalın sıva yapılmaz bu iki sebepten dolayı o sıvanın yıllar içinde kendini bırakması çok normal, asıl kötüsü bu değil, demirlerin artık işlevini yitirmiş olması çürümesi daha büyük bir felakete yol açabilir,

bence daire ve bina komple incelenmeli, diğer odalardaki sıvanın kalınlığı demirlerin sağlamlığı kontrol edilmeli, bu çürüme olayı sadece banyo tarafında ise sevinmelisiniz tadilat yapılabilir ama komple bina içinde çürüme varsa tehlike kapıda demektir.
  • Ya yetkili yanlış söylemiş, ya da sen yanlış anlamışsın. Keşke öyle olsa, köşeyi dönerim ben bu durumda... Neyse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Çok büyük rezillik. Hesabını sorun.

internetten baktigim kadariyla deniz kumu kullanimi illegal bir sey degil. yapan kisiyi de bilen yok en az 20 senelik bina belki de öldü adam. direkt manevi tazminat davasi acsam olur mu acaba

Alıntıları Göster
    banyo akıtıyormuydu üstten ondan olmuş olabilir üst kattakiyle görüşün

• Geçmiş olsun, hakkınızı sonuna kadar arayın bırakmayın yanlarına...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.