Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne desem bilemiyorum, olay oldugunda evde 3 kisi vardi eger birinin kafasina gelse en iyi ihtimal olarak ölürdü muhtemelen. bina deniz kumundan yapilmis fotograflardan iyi kotu belli oluyordur taslar ve midyeler. daha iyi resim cekemedim cunku elektrik tesisatina kadar indi asagiya.

herhangi bir yasal yaptirimda bulunabilir miyiz binayi yapan kisiye karsi? annem korkudan 5 gundur eve adimini atamadi. ne tuvalete girebiliyoruz ne banyo yapabiliyoruz. tadilat yapilacak ama yok sigortadan geldiler yok usta geldi bakti derken anca yarin baslayacaklar. her an bir yer yikilacakmis gibi yasamaya basladik, ben boyle bir rezillige imza atan kisinin ceza almasini istiyorum, umarim yasal bir yaptirimi vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 25 Kasım 2018; 20:20:57 >

• Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.
    Yukarıda arkadaş çok iyi anlatmış. Benim de mesleki tecrubelerime göre gördüğüm benzer durumlar.

Demir zaten nervürsüz olduğu için betonu/sıvayı tutma dayanımı çok azalıyor. Bir de pas payı bırakmamışlar, deniz kumu olduğu çok belli, hayatımda ilk kez böyle bir kum gördüm. Deniz kumunun dezavantajı hala bünyesinde tuz bulundurmasıdır. Tavanınız üst katın tesisatından kaynaklı uzun süre su almış. Kum tuzlu olduğu için demiri çok kısa sürede paslandırmış, nervür de olmadığı için sıvanın tutunması için hiç bir sebep kalmamış ve kalıp halinde düşmüş. Gördüğüm kadarıyla sıva da biraz fazla kalın yapılmış zaten.

Bunun önüne geçmek için biz artık yeni binalarda yüksek döşeme yöntemiyle banyo yapmıyoruz. Asma tavan ve tavan arası tesisat çok daha sağlıklı ve güvenli. Tabi sizin bina için artık bu mümkün değil.

Binanın 10 yıldan eski olduğu kesin görünüyor bu sebeple müteahhit ile çok fazla uğraşma şansınız yok. Burada müteahhite karşı yapabileceğiniz tek savunma deniz kumu olayı. Kaldı ki 1999'dan önceki binaların hemen hepsi bu şekilde yapılmış.

Büyük geçmiş olsun hocam, canına bir şey olmaması sevindirici, ancak yaşadığınız durum çok üzücü. İnsanın evinde kendini güvende hissetmemesi kadar kötü bir şey yok sonuçta.

Bu arada iyi bir usta orayı tadilat yapar. Ancak tadilata girmeden önce mutlaka ve mutlaka üst kattaki banyonun tesisatına da baktırın. Asıl sorun oradan kaynaklanıyor çünkü. Bunu yapmak için üst katın yer seramiklerini falan kırmanız gerekecek, komşunuz buna yanaşmayacaktır fakat bir şekilde ikna edin, ikna olmazsa yasal yaptırım ile müdahele edin.

Çünkü oradaki sorunu çözmeden orayı tadilat yaparsanız en fazla 2 yıl sonra tekrar aynı senaryoyu yaşarsınız.

Tekrar geçmiş olsun.
  • Çok büyük rezillik. Hesabını sorun.
  • Konu ciddi, öne çıkaralım bilenler yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Çok büyük rezillik. Hesabını sorun.

internetten baktigim kadariyla deniz kumu kullanimi illegal bir sey degil. yapan kisiyi de bilen yok en az 20 senelik bina belki de öldü adam. direkt manevi tazminat davasi acsam olur mu acaba
  • Umarım bir çözüm bulursunuz. Bilenler yazacaktır, ne yazık ki fikrim yok. Maalesef malzemeden çalma huyumuz hep var, üçün beşin hesabını yapıyoruz.
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Umarım bir çözüm bulursunuz. Bilenler yazacaktır, ne yazık ki fikrim yok. Maalesef malzemeden çalma huyumuz hep var, üçün beşin hesabını yapıyoruz.

maalesef. yarin usta ile konusacagim, boyle direkt yikilan tavan gormedim daha once dedi ama belki bilgisi vardir ne yaptirimi olabilecegi konusunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu evin duvarlarında mantar yetişmiyor muydu başka bi ev miydi duvar aynıydı sanki
  • Tavanı durduk yere yıkılıyorsa yarın bir gün depremde felaket olur.Bence en yakında zamanda evi depreme karşı kontrol ettirin.Bu işi yapanlar binadan beton numune alıyorlar diye biliyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.

• belliki duvar su alıyor hatta üsttekinin dediği gibi demirlerde harap durumda. jenganın altından blok çekilmiş durumda. Türkiye'de hakkın olanı almak zor iş.Allah yardımcınız olsun.
  • Usta geçmiş olsun.Cana zarar gelmemesi sevindirici.
  • Breaking bad ?
  • Muteahhit binadan 10 yil sorumludur. Muteahhit ile iletisime gecin ve bir avukat tutun kendinize .
  • üst kattaki banyodan düzenli su alıyordur. önce o kaçak düzeltilmeli.
  • Annen haklı. Ben olsam bende girmem o eve. Farklı yere taşının dava açın.
  • isonem yatıtım var ona al yaptır boyacıya bişey olmaz bidaha
  • o kadar kalın sıva uygulanmaz tavana yanlıslık orda düşme sebebi ona bağlı su felan yok sırf çok kalın sıva oldugundan tavanda bırakmıs kendini olay bu geçmiş olsun
    suç sıvacının tamamen
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.